KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 7
Badge +25

Betr:opname.

Dus op de zender die de gids pas 3 dagen van tevoren publiceert, zie ik de andere 4 dagen van de week NIET dat er een serieopname is gepland. Pas bij publicatie in de gids duikt deze ook (3 dagen) op bij de geplande opnames.

Ervaar ik niet als vooruit gaan.

Deze feedback lezen we vaker de laatste tijd en is doorgegeven aan de collega's die hier over gaan. Goed dat je het meldt!

Ik vind persoonlijk een paar dingen in het nieuwe menu een verslechtering:

1) ik kan nu geen handige overzicht van alle films vinden (of andere genres) die vandaag (of later) te zien zijn.  In het oude menu kon je rechtstreeks kiezen om een film in het overzicht op te nemen. Het enige alternatief is bij het onderdeel “uitgelicht”, maar daar kun je niet kiezen om iets op te nemen. Moet je dan weer zoeken in de gids.

 1.  Bij het zoeken mis ik de mogelijkheid om series te vinden en op te nemen die nog verder in de toekomst liggen dan “komende week”. (Er zijn sowieso altijd diverse problemen geweest met het opnemen van series, ik hoop dat het nu beter zal gaan).
 2. De vorige zoekopdrachten worden niet meer bewaard wardoor je ze telkens weer moet intikken.
 3.  Ik heb geen digitale TV, maar het menu was altijd goed leesbaar: nu vallen de randen (horizontaal) van het menu buitenbeeld, en dit kan niet gecorrigeerd worden op de televisie of in de instellingen: hier kun je alleen de verhouding aanpassen en dat helpt niet met de breedte van het beeld.

Buitengewoon irritant. Als je op Gids drukt en klikt een programma aan, kom je eerst bij in 99% van de gevallen nutteloze programma-informatie en een keuze tussen opnemen (een optie die relatief weinig gebruikt zal worden in vergelijking met zappen) en kijken.  We weten best wat het NOS Journaal, CNN Etc zoal bieden. Dat was voorheen echt beter. Ook jammer - het kleine TV-schermpje in Gids met actieve kanaal is weg. Mensen, dit kan beter denk ik.

Reputatie 1

Ik heb niet alle 14 pagina’s gelezen, dus ik gok dat mijn punten misschien al vermeld zijn, misschien ook niet, maar bij deze

 

Bij

 • Als je (sowieso bij een opname) vervolgens Teletekst aanzet (888 -ondertiteling) heb ik geen idee meer hoe ik die weg kan halen, zonder dat hij vraagt “wil je de opname stoppen”. Eerder kon je de “tv”button indrukken en dan verdween je teletekst en gaat je opname gewoon verder met uitzenden. Nu vraagt hij of je de opname wilt stoppen. Dat wil ik dan niet, enkel teletekst uitzetten. (2x op teletekst knop drukken werkt niet)
 • Opnames - kan ik niet meer zien wat de tijd is. Wat heel irritant is, want soms wil je weten hoelang iets al aan het opnemen is
 • Opnames - hij springt direct 5 minuten verder. In sommige gevallen heel leuk. Maar afhankelijk van de zender/tijdstip/etc wil je dit maar 2 minuten of soms zelfs 7 minuten hebben. Als hij te ver springt, zit je al in het programma en dat wil je niet, want ik wil vanaf het begin kijken.
 • Opnames - Bij het verder spelen, via de » knop. Dat was eerder bij elke » een 30 seconden. Nu moet je eigenlijk wachten tot hij die eerste 30 sec heeft versprongen en dan kan je het nog eens doen. Ipv gewoon 3x snel achter elkaar en dat hij ong 1:30 minuut verder springt.
 • Opnames - Wanneer je een opname stopt, ga je eerst terug naar de tvzender, waarnaar hij weer het opnames-scherm opent. Dit is onnodig geflikker, de zender tussendoor hoeft niet getoond te worden. Hij zou direct naar je opname-scherm kunnen gaan
 • Opnames - Als je bij de tvgids kijkt zie je vaak nog staan “seizoen x , aflevering y” deze informatie en soms nog andere informatie over het programma worden niet getoond (meer) bij de opname van die aflevering. Deze informatie mis ik wel.
 • Tvgids - Overall wel langzamer geworden
 • Er is geen knop meer om bv de infobalk weg te halen (als je aan het bladeren bent bv). Eerder kon dat met de “terug” knop, maar nu heeft die gelijk een functie van echt terug gaan. Dus heb hem nu als oplossing maar gezet dat die balk er maar 1 seconde mag staan. Maar het voelt niet juist aan, want soms wil je hem er ook gewoon langer hebben staan.
 • Opname, als ik een opname vanaf het begin wil bekijken, moet ik hem eerst aanzetten. Eerder kon je dit van te voren al bepalen. Wat eigenlijk wel fijner was.

Denk dat dit wel mijn belangrijkste punten zijn. Hoop dat ik (ook al zijn ze hier reeds gesteld) ik een reactie op de punten kan krijgen. Of ze mogelijk worden aangepast (Wat ik wel hoop)

Positief punt: Het verwijderen van een opname gaat wel een stuk sneller

 

Ps. Bij livegang ben ik opnames kwijt geraakt en soms lijkt dit nog te gebeuren. Hij heeft onlangs ook al iets 2x op genomen. En lijkt het er soms op dat hij de serie opname ineens verwijderd heeft. Maar dit zijn grotendeels vermoedens en gevoel. Toch denk ik dat er ergens iets niet helemaal klopt.

 

Alvast bedankt!

Buitengewoon irritant. Als je op Gids drukt en klikt een programma aan, kom je eerst bij in 99% van de gevallen nutteloze programma-informatie

Als je in de Gids een programma selecteert ("er op gaat staan”) en je drukt niet op OK maar op de Playtoets dan begint het programma meteen en zie het tussenscherm niet ("daar is over naged8”).

Reputatie 7
Badge +25

Het maakt niet uit als bepaalde punten al eerder zijn genoemd. Het is juist goed als er vaak hetzelfde wordt gezegd, dan weten we ook wat belangrijker wordt gevonden… Ik ben ook blij dat het zo puntsgewijs wordt neergezet, maak je mijn leven een stukje makkelijker mee. Ik reageer op punten, maar ik heb niet overal een nuttig antwoord, omdat ik niet alles weet. Ik geef het wel allemaal door natuurlijk.

 • Als je (sowieso bij een opname) vervolgens Teletekst aanzet (888 -ondertiteling) heb ik geen idee meer hoe ik die weg kan halen, zonder dat hij vraagt “wil je de opname stoppen”. Eerder kon je de “tv”button indrukken en dan verdween je teletekst en gaat je opname gewoon verder met uitzenden. Nu vraagt hij of je de opname wilt stoppen. Dat wil ik dan niet, enkel teletekst uitzetten. (2x op teletekst knop drukken werkt niet)

De oplossing hiervoor komt dus nog. Op dit moment werkt 2x op de teletekst knop drukken alleen voor de 5202 tv-ontvanger, maar komt ook nog voor de anderen.

 • Opnames - kan ik niet meer zien wat de tijd is. Wat heel irritant is, want soms wil je weten hoelang iets al aan het opnemen is
 • Opnames - hij springt direct 5 minuten verder. In sommige gevallen heel leuk. Maar afhankelijk van de zender/tijdstip/etc wil je dit maar 2 minuten of soms zelfs 7 minuten hebben. Als hij te ver springt, zit je al in het programma en dat wil je niet, want ik wil vanaf het begin kijken.

Over het algemeen werkt die 5 minuten sprong heel goed, en begint de opname bij het begin. Als ‘ie er net naast zit, dan kun je 30 seconden springen met het zilveren rondje. Het is natuurlijk afhankelijk van de gids, en hoe strak die planning wordt aangehouden. In de buurt van live programmering zul je zien dat het er wat vaker naast zal zitten bijvoorbeeld.

 • Opnames - Bij het verder spelen, via de » knop. Dat was eerder bij elke » een 30 seconden. Nu moet je eigenlijk wachten tot hij die eerste 30 sec heeft versprongen en dan kan je het nog eens doen. Ipv gewoon 3x snel achter elkaar en dat hij ong 1:30 minuut verder springt.

Met het zilveren rondje kun je dus per 30 seconde spoelen. Met de blauwe knop kun je 5 minuten vooruit spoelen. Als je eerst 3 0 intikt, en dan het » doorspoelknopje, dan springt ‘ie ook 30 seconden vooruit. Je kan inderdaad ook ‘handmatig’ spoelen door gewoon de doorspoelknop te gebruiken, maar is naar mijn mening onhandiger. 

 • Opnames - Wanneer je een opname stopt, ga je eerst terug naar de tvzender, waarnaar hij weer het opnames-scherm opent. Dit is onnodig geflikker, de zender tussendoor hoeft niet getoond te worden. Hij zou direct naar je opname-scherm kunnen gaan

Eens. Dit is bekend en wordt aan gewerkt.

 • Opnames - Als je bij de tvgids kijkt zie je vaak nog staan “seizoen x , aflevering y” deze informatie en soms nog andere informatie over het programma worden niet getoond (meer) bij de opname van die aflevering. Deze informatie mis ik wel.

Deze is ook heel irritant en is bekend. Lijkt redelijk hardnekkig want dit was ook bij de oude software al zo. 

 • Tvgids - Overall wel langzamer geworden

Deze horen we ook vaker, en is bekend.

 • Er is geen knop meer om bv de infobalk weg te halen (als je aan het bladeren bent bv). Eerder kon dat met de “terug” knop, maar nu heeft die gelijk een functie van echt terug gaan. Dus heb hem nu als oplossing maar gezet dat die balk er maar 1 seconde mag staan. Maar het voelt niet juist aan, want soms wil je hem er ook gewoon langer hebben staan.

Deels een stukje gewenning denk ik, maar dit werkt wel ‘as designed’. Ik weet niet of dit nog aangepast gaat worden, maar ik geef de feedback wel door natuurlijk.

 • Opname, als ik een opname vanaf het begin wil bekijken, moet ik hem eerst aanzetten. Eerder kon je dit van te voren al bepalen. Wat eigenlijk wel fijner was.

Helder. Ik geef het door.

Denk dat dit wel mijn belangrijkste punten zijn. Hoop dat ik (ook al zijn ze hier reeds gesteld) ik een reactie op de punten kan krijgen. Of ze mogelijk worden aangepast (Wat ik wel hoop)

 

Ik kan geef beloftes doen over aanpassingen. Sommige dingen worden dus al aan gewerkt en zullen verbeterd worden. Er zijn ook dingen die gewoon anders werken, en niet worden aangepast.

Positief punt: Het verwijderen van een opname gaat wel een stuk sneller

Fijn dat er toch een positief puntje is.

 

Ps. Bij livegang ben ik opnames kwijt geraakt en soms lijkt dit nog te gebeuren. Hij heeft onlangs ook al iets 2x op genomen. En lijkt het er soms op dat hij de serie opname ineens verwijderd heeft. Maar dit zijn grotendeels vermoedens en gevoel. Toch denk ik dat er ergens iets niet helemaal klopt.

 

Alvast bedankt!

Mocht je echt specifieke voorbeelden hebben, maak dan een eigen topic aan, en vermeld dan het programma, de tijd/datum, en de zender. Dan kunnen de technische mensen dingen gaan uitzoeken!

Reputatie 7

Buitengewoon irritant. Als je op Gids drukt en klikt een programma aan, kom je eerst bij in 99% van de gevallen nutteloze programma-informatie

Als je in de Gids een programma selecteert ("er op gaat staan”) en je drukt niet op OK maar op de Play dan begint het programma meteen en zie het tussenscherm niet ("daar is over naged8”).

Ook ik hoop dat de OK knop gewoon weer op die manier gaat werken, mijn gezin is ook niet echt blij met dat tussenscherm.

Voor (serie)opnemen kan mijns inziens beter de rec knop gebruikt worden i.p.v. dat tussenscherm en voor programma informatie zou bijvoorbeeld de teletekst knop gebruikt kunnen worden. 

Reputatie 1

Over het algemeen werkt die 5 minuten sprong heel goed, en begint de opname bij het begin. Als ‘ie er net naast zit, dan kun je 30 seconden springen met het zilveren rondje. Het is natuurlijk afhankelijk van de gids, en hoe strak die planning wordt aangehouden. In de buurt van live programmering zul je zien dat het er wat vaker naast zal zitten bijvoorbeeld.

Mijn ervaring is dat deze zelden klopt eerlijk gezegd. Bij de NPO programma’s is hij altijd te ver.

Ik kan begrijpen dat als het veelal goed lijkt te zijn dat het als toegevoegde waarde wordt gezien. Helaas is mijn ervaring ermee anders.

 

Met het zilveren rondje kun je dus per 30 seconde spoelen. Met de blauwe knop kun je 5 minuten vooruit spoelen. Als je eerst 3 0 intikt, en dan het » doorspoelknopje, dan springt ‘ie ook 30 seconden vooruit. Je kan inderdaad ook ‘handmatig’ spoelen door gewoon de doorspoelknop te gebruiken, maar is naar mijn mening onhandiger. 

 

Die opties ken ik idd. Maar ik maakte veel gebruik van die effe 3x » drukken en als dat te ver was dan weer even terug. Dat was sneller dan 1 3 0 intypen. Zeker omdat je wel eens dikke vingers hebt / te langzaam bent of op verkeerde toetsen klikt.

Het maakt niet uit als bepaalde punten al eerder zijn genoemd. Het is juist goed als er vaak hetzelfde wordt gezegd, dan weten we ook wat belangrijker wordt gevonden… Ik ben ook blij dat het zo puntsgewijs wordt neergezet, maak je mijn leven een stukje makkelijker mee. Ik reageer op punten, maar ik heb niet overal een nuttig antwoord, omdat ik niet alles weet. Ik geef het wel allemaal door natuurlijk.

Graag gedaan, en bedankt voor de antwoorden! :)

Ook ik hoop dat de OK knop gewoon weer op die manier gaat werken,

Eens, de Play-knop vergeet ik veel te vaak > tussenscherm:unamused: Ook gewenning misschien :thinking:

Mijn ervaring is dat deze zelden klopt eerlijk gezegd. Bij de NPO programma’s is hij altijd te ver.

Ik kan begrijpen dat als het veelal goed lijkt te zijn dat het als toegevoegde waarde wordt gezien. Helaas is mijn ervaring ermee anders.

Eens. Anderzijds was het in de oude situatie altijd helemaal verkeerd. Maar nu moet je vaak weer een aantal seconden/minuten terug. Ik begin meer en meer bij mezelf te ontdekken dat ik het vaak wel geloof en dan accepteer dat ik het begin van de uitzending dan maar niet zie:thinking:

Reputatie 1

Mijn ervaring is dat deze zelden klopt eerlijk gezegd. Bij de NPO programma’s is hij altijd te ver.

Ik kan begrijpen dat als het veelal goed lijkt te zijn dat het als toegevoegde waarde wordt gezien. Helaas is mijn ervaring ermee anders.

Eens. Anderzijds was het in de oude situatie altijd helemaal verkeerd. Maar nu moet je vaak weer een aantal seconden/minuten terug. Ik begin meer en meer bij mezelf te ontdekken dat ik het vaak wel geloof en dan accepteer dat ik heb begin van de uitzending dan maar niet zie:thinking:


Eerder wist ik gewoon per programma / zender hoeveel het ongeveer zou zijn.

Die 5 minuten (blauwe) knop heeft ook helemaal geen toegevoegde waarde nu. Je zou dan denken van doorspoelen van reclames, maar die zijn meestal 6,5 tot 7,5 minuut. Dus verliest het zijn toegevoegde waarde.

En anders had je die evt kunnen doen voor het begin van het programma, maar nu doen ze dat nu automatisch.

Gek die ervaring van jullie met die 5 minuten a.h. begin van opnamen. Ik doe dat al maanden (hier nog oude software) standaard met 5 0 0 en dan :fast_forward: -knop. Dat bevalt prima. Kan niet wachten tot ik hier die handelingen niet meer nodig heb.
Neem op van m.n. NPO 1 en 2, RTL 4, 5 en 8 en SBS 6.

Soms moet je wel een klein stukje terug. Daar gebruik ik dan weer de 30 sec. terug voor (links van OK knop de ring).

Verder: die blauwe knop had idd beter 7 of 7,5 minuten kunnen zijn. Of nóg handiger: instelbaar bv in minuten via het menu naar behoefte gebruiker. Maar toch zit ik met smart daar ook op te wachten.

Je begrijpt: hier nog niet omgezet. (Als dat wel is ben ik ook van dat irritante beeld linksboven i.d. gids af! 😉 )

Reputatie 1

Niet alles doorgelezen maar zie veel klachten over de snelheid., een klacht die ik ook heb. Heel jammer dat een grafisch uiterlijk boven een gebruikersgemak staat, nu even snel de TVgids over 100 kanalen doorlopen is een tijdrovend klusje geworden. Misschien een idee om een optie in te bakken of je wel of niet de grafische plaatjes erbij wilt ladenof liever een optie om terug te gaan naar een klassiek interface

(Als dat wel is ben ik ook van dat irritante beeld linksboven i.d. gids af! 😉 )

Dat mag van mij vandaag nog direct weer terugkomen. Zo handig dat als je een programma - vanuit je ooghoeken - toch wilt blijven volgen maar ook - om allerlei redenen - de gids ff wilt raadplegen. Ook maar een gebruikersinstelling van maken: PiP aan/uit.

Reputatie 7

(Als dat wel is ben ik ook van dat irritante beeld linksboven i.d. gids af! 😉 )

Dat mag van mij vandaag nog direct weer terugkomen. Zo handig dat als je een programma - vanuit je ooghoeken - toch wilt blijven volgen maar ook - om allerlei redenen - de gids ff wilt raadplegen. Ook maar een gebruikersinstelling van maken: PiP aan/uit.

Helemaal mee eens.

Badge

Als ik mijn toekomstige ervaring ( vs 8.0 ) hier lees dan ga ik vooruit naar een response per klik van 3 seconden, waar dat voorheen wèl ( = onvertraagd ) werkte.

@kpn ddenotter als je geen 8001 of 5202 hebt is de kans daarop wel aanwezig, maar hóeft 't niet zo te zijn. Er zijn ook mensen met b.v. een 2260 die er geen last van hebben. KPN is i.i.g. op de hoogte van dit soort problemen en zal zo mogelijk t.z.t. met een oplossing komen.

Ik wilde vandaag de film “You’ve got mail” zoeken

Het staat minstens 1 keer in de gids op 16-07 om 22.30 bij Net 5. 

Niet te vinden, met “you” komt het niet en ik was niet in staat om een speciaal teken in te toetsen.

Wat is het horizontaal scrollen door de gids trouwens irritant traag.

Vraag dus eigenlijk, hoe toets ik met zoeken speciale tekens zoals single quote in.  

Badge

7.7 Wanneer ik zoek op 》mail《 krijg ik je film te zien. Ook als ik 《you》gebruik, maar dan zijn er wel 256 andere uitzendingen in de lijst van 8 per pagina. En bij 》got 《 is de film gevonden met 28 andere uitzendingen.

De les is dus: voer niet zoveel ( al dan niet bijzondere ) tekens in, zoals een spatie.

7.7 Wanneer ik zoek op 》mail《 krijg ik je film te zien. Ook als ik 《you》gebruik, maar dan zijn er wel 256 andere uitzendingen in de lijst van 8 per pagina. En bij 》got 《 is de film gevonden met 28 andere uitzendingen.

De les is dus: voer niet zoveel ( al dan niet bijzondere ) tekens in, zoals een spatie.

Dat is geen les maar een zeer gebruiksonvriendelijke workaround.   

Ik zou bijna die mop over dat oude vrouwtje, die de politie er bij haalt omdat een man en een vrouw aan de overkant vies aan het doen zijn herhalen. Maar die les doe ik vandaag maar niet. 

Reputatie 5
Badge +2

Het openen van de gids is echt enorm traag. Als deze eenmaal is geladen, je sluit hem en opent hem weer dan is het eens stuk sneller. Na een tijdje TV kijken de gids weer openen is weer enorm traag..

 

Verder zou ik graag een sneller manier om Netflix te openen kunnen waarderen, het zit nu zo verstopt.

Reputatie 7
Badge +16

Het openen van de gids is echt enorm traag. Als deze eenmaal is geladen, je sluit hem en opent hem weer dan is het eens stuk sneller. Na een tijdje TV kijken de gids weer openen is weer enorm traag..

@JoshuaL 
Wordt aan gewerkt 🙂.

Verder zou ik graag een sneller manier om Netflix te openen kunnen waarderen, het zit nu zo verstopt.

Kanaal 200 → Rode knop. De nieuwere afstandsbediening heeft een directe Netflix knop. 

Reputatie 7

Verder zou ik graag een sneller manier om Netflix te openen kunnen waarderen, het zit nu zo verstopt.

Kanaal 200 -> rode knop. Sneller kan haast niet. :wink:

Reputatie 5
Badge +2

Bedankt @ChrisWissink en @wjb!

Reputatie 5
Badge +5

Als ik uitgebreid m'n programma's voor opname uit ga zoeken voor die avond die ik dat als de radio speelt. Dan blijft dat hoekje gewoon zwart.

Dan: menu → gids → tv gids

 

Even off-topic: Vinden jullie ook dat 1. het radiogeluid véél harder is dan het TV-geluid en dat 2. het radiogeluid best wel crappy is (misschien omdat het te hard dus +zoveel dB wordt doorgestuurd, wat mij dan wel weer sterk lijkt).