KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

peter-keetfm schrijft: dat boeit mij dus niet daarom via energie beheer uit gezet

Hier staat de display ook uit tijdens standby. Wat heb je aan een klok als de tv uitstaat. Dat is dan weer handig als de tv aanstaat.

@PeterG

o ja dat is alleen de tijd

niet het display net ff gekeken zender nummer

ding staat in de woonkamer van mijn ouders

Reputatie 7
Badge +7

 

De vraag is hoe deze gebruikersgroep zich heeft laten leiden door de mooie plaatjes in plaats van naar de functionaliteit van het menu te kijken. 

@CorL Dat is een aanname die m.i. niet juist is.

(Ik zat zelf in die gebruikersgroep en ik weet dat de mensen v.d. gebruikersgroep heel veel feedback hebben gegeven. De uiteindelijke keuzes zijn natuurlijk door KPN gemaakt. Sommige dingen zullen nog zeker aangepast worden. Een van die dingen gaat o.a. door mij nog getest worden.) 

Reputatie 7
Badge +20

 Hi @Mandeltijntje, ik heb jouw reactie verplaatst naar dit topic over het nieuwe menu! Hier kun je zien dat je niet de enige gebruiker bent die deze punten heeft ondervonden. Andere gebruikers melden bijvoorbeeld dat het 2 keer klikken niet nodig is als je op de play knop drukt, dan hoef je niet nog een keer te bevestigen :slight_smile:

We sturen alle feedback door naar de ontwikkelaars van het menu, ze zijn al op de hoogte van de punten die jij nu meldt!

 

Reputatie 7
Badge +16

De vraag is hoe deze gebruikersgroep zich heeft laten leiden door de mooie plaatjes in plaats van naar de functionaliteit van het menu te kijken. 

Houd je even aan de forumregels Cor.  Aannames vallen daar ook onder.

Forumregel :
Heb je geen constructieve bijdrage, laat een bericht dan achterwege.


Nu weer ontopic :

Sommige zaken kun je gewoonweg aanpassen/veranderen, maar bij andere zaken is het, zoals hier al vaker is geopperd, wellicht beter om het zelf instelbaar te maken. Dat vereist meer werk, maar zal (hopelijk) ook meer worden gewaardeerd. 

Dat zal wel fijn zijn, voor ieder wat wils. Maar ieder nieuw iets zal altijd tijd kosten om aan te wennen. 

Reputatie 7
Badge +7

 

Nu weer ontopic :

Sommige zaken kun je gewoonweg aanpassen/veranderen, maar bij andere zaken is het, zoals hier al vaker is geopperd, wellicht beter om het zelf instelbaar te maken. Dat vereist meer werk, maar zal (hopelijk) ook meer worden gewaardeerd. 

Dat zal wel fijn zijn, voor ieder wat wils. Maar ieder nieuw iets zal altijd tijd kosten om aan te wennen. 

@ChrisWissink Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Naar mijn mening zou de interface van een programma zó logisch moeten zijn dat:

-je geen handleiding nodig hebt.

-je een programma intuïtief moet kunnen bedienen.

-je geen fouten maakt bij het bedienen.

Ik ken software-programma's waarbij dit absoluut niet het geval is. Altijd lastig. Altijd stoeien.

Ik ken een paar software-programma die ik intuïtief kan bedienen. Geen leercurve of zo. Het werkt, snel en meteen.

En natuurlijk programma's die daar tussenin zitten.

Zelf vind ik het itv-menu intuïtief te gebruiken waar ik niet aan hoefde te wennen. Maar er zitten in het nieuwe menu nog wel een paar tekortkomingen of onlogische dingen. Het zou mooi zijn als de techneuten dat nog kunnen bijstellen.

 

Reputatie 7
Badge +16

@ChrisWissink Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Naar mijn mening zou de interface van een programma zó logisch moeten zijn dat:

-je geen handleiding nodig hebt.

-je een programma intuïtief moet kunnen bedienen.

-je geen fouten maakt bij het bedienen.

Ik ken software-programma's waarbij dit absoluut niet het geval is. Altijd lastig. Altijd stoeien.

Ik ken een paar software-programma die ik intuïtief kan bedienen. Geen leercurve of zo. Het werkt, snel en meteen.

En natuurlijk programma's die daar tussenin zitten.

Zelf vind ik het itv-menu intuïtief te gebruiken waar ik niet aan hoefde te wennen. Maar er zitten in het nieuwe menu nog wel een paar tekortkomingen of onlogische dingen. Het zou mooi zijn als de techneuten dat nog kunnen bijstellen.

 

Ik deel je mening in deze. Ik doelde meer op het punt bijvoorbeeld dat het terugkomen van PIP, optioneel kan worden. Ik heb bijvoorbeeld veel last van dat drukke schermpje in de gids. Maar ik snap ook dat sommigen het missen. Op die manier maak je het menu wat gebruiksvriendelijker op de wens van de gebruiker.  Het uiterlijk van de software is ook z'n 13 jaar grotendeels hetzelfde gebleven, dat is nu ineens anders en dat is voor de meeste mensen ook opnieuw wennen aan de interface 😉. 
Ik ben het ook eens dat er nog het nodige bijgeschaafd moet worden en daar heb ik het volste vertrouwen in dat dit nog gaat gebeuren.

En waarom maak je pip in firmware A 

Mensen wennen er aan en vinden het mooi/makkelijk 

In firmware B schrap je het weer 

Een aan/uit knop in firmware B voor pip vind ik dan minimaal eigenlijk een plicht 

Misschien is de vraag al gesteld, maar klopt het dat de naam van de zenderlijst die geselecteerd staat, niet meer in beeld is? Wij hebben verschillende zenderlijsten in ons huishouden. Als ik naar de gids ga, kon ik voorheen zien welke zenderlijst actief was. Nu moet ik elke keer maar gokken of scrollen om te checken of ik inderdaad mijn eigen zenders zie. Kan de lijstnaam weer terug in beeld aub? 

Reputatie 7
Badge +10

Misschien is de vraag al gesteld, maar klopt het dat de naam van de zenderlijst die geselecteerd staat, niet meer in beeld is? Wij hebben verschillende zenderlijsten in ons huishouden. Als ik naar de gids ga, kon ik voorheen zien welke zenderlijst actief was. Nu moet ik elke keer maar gokken of scrollen om te checken of ik inderdaad mijn eigen zenders zie. Kan de lijstnaam weer terug in beeld aub? 


@Rvrmn 
Ik heb het hier niet zien staan inderdaad.
De blauwe knop op de afstandsbediening geeft de zenderlijst weer als je in de gids bent.
Heel onlogisch inderdaad en ik kwam er per toeval achter mbt de blauwe knop. (mogen er ook wel nieuwe handleidingen van de AB’s gedrukt worden, die kloppen niet meer #bugjebedankt 😉) 

Reputatie 7
Badge +16

Je kan ten aller tijden de zenderlijst opvragen door de blauwe knop of options knop in te drukken. Dit kan dus ook buiten de gids om. 

Reputatie 2
Badge

Ik heb arris vip2952 

Wanneer krijg ik de update?

Reputatie 7
Badge +16

Ik heb arris vip2952 

Wanneer krijg ik de update?

Daar is geen exacte voor bekend @cooltennis. Je moet uiterlijk in september over zijn op het nieuwe menu. 

Reputatie 2
Badge

Ik heb arris vip2952 

Wanneer krijg ik de update?

Daar is geen exacte voor bekend @cooltennis. Je moet uiterlijk in september over zijn op het nieuwe menu. 

Ik heb geen verouderd apparaat toch?

Reputatie 7
Badge +16

Ik heb geen verouderd apparaat toch?

Nee, de 2952 en 2260 zijn gewoon van deze tijd.  De uitrol heeft even tijd nodig en je wordt daarom uiterlijk medio september overgezet. Het kan ook zomaar zijn dat dit bijvoorbeeld morgen ineens al zo is, maar het kan ook zijn dat het pas medio september is. Even afwachten dus 🙂

De Motorola 1903 en 1963 zijn de enige die update niet krijgen. Klanten die deze ontvangers nog hebben kunnen die ruilen of worden aan het eind van dit jaar benaderd om zelf om te ruilen. Maar als jij alleen de arris of arcadyan hebt dan heb je geen verouderde apparatuur.

Reputatie 2
Badge

Ik heb geen verouderd apparaat toch?

Nee, de 2952 en 2260 zijn gewoon van deze tijd.  De uitrol heeft even tijd nodig en je wordt daarom uiterlijk medio september overgezet. Het kan ook zomaar zijn dat dit bijvoorbeeld morgen ineens al zo is, maar het kan ook zijn dat het pas medio september is. Even afwachten dus 🙂

De Motorola 1903 en 1963 zijn de enige die update niet krijgen. Klanten die deze ontvangers nog hebben kunnen die ruilen of worden aan het eind van dit jaar benaderd om zelf om te ruilen. Maar als jij alleen de arris of arcadyan hebt dan heb je geen verouderde apparatuur.

Dank voor uitleg. 

Misschien is de vraag al gesteld, maar klopt het dat de naam van de zenderlijst die geselecteerd staat, niet meer in beeld is? Wij hebben verschillende zenderlijsten in ons huishouden. Als ik naar de gids ga, kon ik voorheen zien welke zenderlijst actief was. Nu moet ik elke keer maar gokken of scrollen om te checken of ik inderdaad mijn eigen zenders zie. Kan de lijstnaam weer terug in beeld aub? 


@Rvrmn 
Ik heb het hier niet zien staan inderdaad.
De blauwe knop op de afstandsbediening geeft de zenderlijst weer als je in de gids bent.
Heel onlogisch inderdaad en ik kwam er per toeval achter mbt de blauwe knop. (mogen er ook wel nieuwe handleidingen van de AB’s gedrukt worden, die kloppen niet meer #bugjebedankt 😉

Dank je, ga ik proberen. Maar wel weer een extra handeling dus... 🤔

 

Waarom is de menustructuur aangepast?

 

Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

 

Beste KPN servicemedewerker,

Er is een aanpassing gedaan aan de menustructuur die me - wanneer ik naar een ander kanaal wil zappen - een extra klik kost en een extra scherm. Omdat er images worden geladen, duurt het laden van de interface veel langer. Zappen naar een ander kanaal kost zeker 6 seconden. Ik snap niet echt dat KPN dit acceptabel vind en deze ontwerpkeuzes doorvoert wanneer de hardeware dit niet aankan. Ik veronderstel dat klanten die mee hebben gedaan aan het klantonderzoek geen vragen hebben gehad over de responsiveness van de dienst. Grote faal

 

 

 

de classics van gst en de bold zijn ook ineens verdwenen bij videoland van kpn nu rechtsteeks naar videoland overgestapt die heeft ze wel

Sinds deze week ben ik overgegaan naar het nieuwe menu van KPN. Ik heb Arris VIP2952 V2 kastjes.

Wat mij vanaf moment één enorm stoort is de traagheid bij het zappen en de traagheid bij het openen van het menu. Vóór de update ging dat vloeiend, nu is bij iedere handeling een paar seconden nodig. Ik heb van alles geprobeerd (frisse start etc.) maar helpt niet. Het plezier van tv kijken vergaat mij zo wel, veel ergernis. Is KPN bezig om deze traagheid bij de VIP2952-modellen te verhelpen? Of is dit gewoon het nieuwe normaal? Ik overweeg echt om iets anders te zoeken. Zou een andere decorder kunnen helpen? Ik lees op het forum dat daar geen problemen worden ervaren. 

 

 

 

 

Ik vind de nieuwe update verschrikkelijk. Gids veel kleiner, mis beeld links boven.  Alle letters zijn kleiner. Ik wil graag de oude terug... hoe doe ik dat?

Badge

Ook ik deel de mening van anderen. Op Twitter ook contact gehad met Webcare die mij uiteindelijk doorverwezen naar dit forum.

Ik vind voornamelijk de TV gids bijzonder traag en om vervolgens twee keer op OK te drukken om daadwerkelijk naar de zender te zappen, vind ik zeer omslachtig.

Ik heb er maar even een filmpje van geschoten:

https://twitter.com/dannykoel/status/1288890540432515072

Je kan ten aller tijden de zenderlijst opvragen door de blauwe knop of options knop in te drukken. Dit kan dus ook buiten de gids om. 

 Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Naar mijn mening zou de interface van een programma zó logisch moeten zijn dat:

-je geen handleiding nodig hebt.

-je een programma intuïtief moet kunnen bedienen.

-je geen fouten maakt bij het bedienen.

Ik ken software-programma's waarbij dit absoluut niet het geval is. Altijd lastig. Altijd stoeien.

Ik ken een paar software-programma die ik intuïtief kan bedienen. Geen leercurve of zo. Het werkt, snel en meteen.

En natuurlijk programma's die daar tussenin zitten.:rofl::joy:

En het zeker niet realiseren door alle functionaliteit weg te halen en uiteindelijk alleen maar een uit en aan functie over te houden. 

Voor degene die het niet begrijpen. De cursief gedrukte tekst zonder vertikale streep is van Chris zelf die ik echter voor 100% onderschrijf. 

Reputatie 7
Badge +9

Of te wel zoveel mensen zoveel wensen. Je kan het niet iedereen naar de zin maken, maar je moet de mensen hierachter ook de tijd geven om de software te verbeteren. Ik was ook 1 van de mensen in de pilot en na een korte pilotfase is KPN begonnen met de uitrol van de nieuwe software. Op dit forum ben ik ook wijzer geworden doordat er toch wat tips & tricks gegeven zijn waardoor het toch wat gebruiksvriendelijker werkt. 

Ik ga nu een aanname maken die niet bevestigd is. Doordat de nieuwe software op een ander platform draait heb je op een gegeven moment “dubbele” kosten. KPN is een commercieel bedrijf dus je wilt zo snel mogelijk van de onderhoudskosten oude platform af. Voor de testgroep was de pilotfase ook erg kort.

twee keer op OK te drukken

Eén keer drukken? Gebruik de play/pauze knop.

2 X OK drukken was (is ?) bij opnames en huurmateriaal al standaard. 1 X play/pauze bij opnames ook trouwens. Hier nog het oude.