KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 4
Badge +3
 1. Uit pure nieuwsgierigheid, ik zal dit zelf niet doen maar ik ben wel benieuwd of dit mensen het recht geeft onder hun contract uit te komen omdat bepaalde functies nu weg zijn die er eerder wel waren?

Ik bedoelde eigenlijk voor alles in 1 abonnees die nog in het huidige contract zitten (1 jaar contract met korting).

@knorde Aangezien deze functies niet genoemd zijn in het contract denk ik niet dat dit voldoende reden kan zijn om onder het contract uit te komen.

Nou ja het is ook eigenlijk alleen uit pure nieuwsgierigheid, ik blijf toch wel :)
Ik hoop alleen dat deze punten echt teruggedraaid / optioneel gemaakt worden.

 • Opname die gekeken wordt op stop zetten heeft bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Als je wilt stoppen met kijken is het toch niet logisch dat je dat nogmaals moet bevestigen? Kan dit worden teruggedraaid of op zijn minst instelbaar worden?
 • Vanuit de gids een andere tv zender kiezen heeft nu een bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Kan dit worden teruggedraaid naar 1 klik of dit ten minste instelbaar maken? Ik weet dat het met de play knop wel kan maar ik zou dit zelf erg graag met de ok knop willen blijven doen.

Ondanks dat ik de nieuwe firmware nog niet heb zie ik een aantal dingen wat ik niet begrijp.

 1. Opname die gekeken wordt op stop zetten heeft bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Als je wilt stoppen met kijken is het toch niet logisch dat je dat nogmaals moet bevestigen? Kan dit worden teruggedraaid of op zijn minst instelbaar worden?
 2. Een opname verder kijken waar je gebleven bent zit er niet meer in.
  Waarom is deze functionaliteit eruit gehaald? Eerder kon je kiezen om verder te kijken waar je gebleven was of vanaf het begin kijken?
 3. Vanuit de gids een andere tv zender kiezen heeft nu een bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Kan dit worden teruggedraaid naar 1 klik of dit ten minste instelbaar maken? Ik weet dat het met de play knop wel kan maar ik zou dit zelf erg graag met de ok knop willen blijven doen.
 4. Uit pure nieuwsgierigheid, ik zal dit zelf niet doen maar ik ben wel benieuwd of dit mensen het recht geeft onder hun contract uit te komen omdat bepaalde functies nu weg zijn die er eerder wel waren?

Verder zullen er natuurlijk ook een hoop verbeteringen zijn. Ik zie de update dan ook graag tegemoet en zodra ik die heb zal ik mijn verdere bevindingen ook delen in dit topic.

@knorde wat betreft punt 2: jawel, dat zit er nog steeds in. Standaard gaat het afspelen verder op het punt waar je gebleven was. Wil je toch vanaf het begin kijken? Druk dan op de groene knop.

Ah ok top! Scheelt alweer :)

Nou ja het is ook eigenlijk alleen uit pure nieuwsgierigheid, ik blijf toch wel :)
Ik hoop alleen dat deze punten echt teruggedraaid / optioneel gemaakt worden.

 • Opname die gekeken wordt op stop zetten heeft bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Als je wilt stoppen met kijken is het toch niet logisch dat je dat nogmaals moet bevestigen? Kan dit worden teruggedraaid of op zijn minst instelbaar worden?

Deze is wat naar, ik kijk Nederlandse programma’s met teletekst, ik kan helemaal niets doen met de afstandbediening, als ik teletekst niet uit zet. Dit heeft echter dezelfde functie als stoppen. 


Ik zou het natuurlijk het liefst hebben dat we de afstandbediening ook met teletekst kunnen gebruiken, maar de door jouw voorgestelde oplossing maakt opnames dan helemaal onbruikbaar voor gehandicatpen met een gehoorstoornis. 

Gehoorgehandicapten moeten dus allemaal afscheid nemen van KPN als het recht zo gebeurt als jij voorstelt maar jij mag blijven :joy:

 

Ik vind het nieuwe menu helemaal niks 

1. Mijn knoppen op de afstandsbediening zoals retour knop van zender werkt niet meer moet je eerst weer terug naar gids en vandaaruit de zender opzoeken

2. Bij terugspoelen staat er verberg infobalk en als ik op play druk dan moet deze juist verbergen en dat is dan niet mogelijk

3. Beeld in beeld is verdwenen!!!!!?? wat juist fijn is kan je toch nog "zien" wat er gebeurt nu "hoor" je alleen

4.iets van opname direct  willen verwijderen kan ook niet meer! via rode knop op afstandsbediening

Zo ook de blauwe knop die eerst wel zijn functie had werkt ook niet meer met dit nieuwe!!! menu 👿

 

Ik wil het vorige menu terug en anders stap ik wel over naar een ander

Dit zijn tevéél punten

Erg Omslachtig handelen !!!

 


precies dit wat hier boven allemaal gezegd wordt!!! Vreselijk vervelend dit. Tevens duurd het een paar seconden als je gids in druk om de gegevens te zien, ook vervelend en amateuristisch.

Reputatie 4
Badge +3

Nou ja het is ook eigenlijk alleen uit pure nieuwsgierigheid, ik blijf toch wel :)
Ik hoop alleen dat deze punten echt teruggedraaid / optioneel gemaakt worden.

 • Opname die gekeken wordt op stop zetten heeft bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Als je wilt stoppen met kijken is het toch niet logisch dat je dat nogmaals moet bevestigen? Kan dit worden teruggedraaid of op zijn minst instelbaar worden?

Deze is wat naar, ik kijk Nederlandse programma’s met teletekst, ik kan helemaal niets doen met de afstandbediening, als ik teletekst niet uit zet. Dit heeft echter dezelfde functie als stoppen. 


Ik zou het natuurlijk het liefst hebben dat we de afstandbediening ook met teletekst kunnen gebruiken, maar de door jouw voorgestelde oplossing maakt opnames dan helemaal onbruikbaar voor gehandicatpen met een gehoorstoornis. 

Gehoorgehandicapten moeten dus allemaal afscheid nemen van KPN als het recht zo gebeurt als jij voorstelt maar jij mag blijven :joy:

 

Dit is exact de situatie hoe het was voordat de nieuwe firmware werd uitgerold.
Of we begrijpen elkaar verkeerd of je hebt dit al die jaren “naar” gevonden :)

Ook hier in het bezit van een HBM2260 en sinds de nieuwe software is het echt dramatisch slecht. Het laden van de tv gids duurt  belachelijk lang, gelukkig inmiddels wel uitgevonden dat ik het verdwijnen van de balk onderin op 1 sec kan zetten en dat is wel fijn.

 

Maar mijn grootste struikelblok isen blijft de tv gids, daar zal ook echt op korte termijn iets aan moeten veranderen want anders stap ik met heel mijn handel over naar een andere provider. Het is allemaal al duur genoeg en dan verwacht ik iets wat 110% functioneert en niet maar een krappe 50%.

Nou ja t is ook eigenlijk alleen uit pure nieuwsgierigheid, ik blijf toch wel :)
Ik hoop alleen dat deze punten echt teruggedraaid / optioneel gemaakt worden.

 • Opname die gekeken wordt op stop zetten heeft bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Als je wilt stoppen met kijken is het toch niet logisch dat je dat nogmaals moet bevestigen? Kan dit worden teruggedraaid of op zijn minst instelbaar worden?

Deze is wat naar, ik kijk Nederlandse programma’s met teletekst, ik kan helemaal niets doen met de afstandbediening, als ik teletekst niet uit zet. Dit heeft echter dezelfde functie als stoppen. 


Ik zou het natuurlijk het liefst hebben dat we de afstandbediening ook met teletekst kunnen gebruiken, maar de door jouw voorgestelde oplossing maakt opnames dan helemaal onbruikbaar voor gehandicatpen met een gehoorstoornis. 

Gehoorgehandicapten moeten dus allemaal afscheid nemen van KPN als het recht zo gebeurt als jij voorstelt maar jij mag blijven :joy:

 

Dit is exact de situatie hoe het was voordat de nieuwe firmware werd uitgerold.
Of we begrijpen elkaar verkeerd of je hebt dit al die jaren “naar” gevonden :)

Denk je dat of heb je het geprobeerd. Neem even het nieuws op NPO1 op. 

Dan speel je het af, je drukt op teletekst en doet 888. Als je nu wilt door of terugspoelen heb je peg. Je moet op de terugtoets drukken. Want de doorspoelknopjes werken dan niet en hebben volgens mij ook nooit gewerkt met ondertiteling. Momenteel komt in beeld de Ja of Nee vraag. Als het zo verandert wordt zo als jij wilt kan iemand die 888 ondertiteling gebruikt nooit meer door of terugspoelen. 

Je kan aan 2 keer return denken, maar dat zal ook niet intuitief gevonden worden. 

Overigens vindt ik de huidige oplossing met menu ook slechter dan het was. Maar het domweg doen wat jij doet is eigenlijk in de lijn waardoor het menu zo gebruiksonvriendelijk is. Kort door de bocht oplossingen zijn dat. 

Reputatie 4
Badge +3

Nou ja t is ook eigenlijk alleen uit pure nieuwsgierigheid, ik blijf toch wel :)
Ik hoop alleen dat deze punten echt teruggedraaid / optioneel gemaakt worden.

 • Opname die gekeken wordt op stop zetten heeft bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Als je wilt stoppen met kijken is het toch niet logisch dat je dat nogmaals moet bevestigen? Kan dit worden teruggedraaid of op zijn minst instelbaar worden?

Deze is wat naar, ik kijk Nederlandse programma’s met teletekst, ik kan helemaal niets doen met de afstandbediening, als ik teletekst niet uit zet. Dit heeft echter dezelfde functie als stoppen. 


Ik zou het natuurlijk het liefst hebben dat we de afstandbediening ook met teletekst kunnen gebruiken, maar de door jouw voorgestelde oplossing maakt opnames dan helemaal onbruikbaar voor gehandicatpen met een gehoorstoornis. 

Gehoorgehandicapten moeten dus allemaal afscheid nemen van KPN als het recht zo gebeurt als jij voorstelt maar jij mag blijven :joy:

 

Dit is exact de situatie hoe het was voordat de nieuwe firmware werd uitgerold.
Of we begrijpen elkaar verkeerd of je hebt dit al die jaren “naar” gevonden :)

Denk je dat of heb je het geprobeerd. Neem even het nieuws op NPO1 op. 

Dan speel je het af, je drukt op teletekst en doet 888. Als je nu wilt door of terugspoelen heb je peg. Je moet op de terugtoets drukken. Want de doorspoelknopjes werken dan niet en hebben volgens mij ook nooit gewerkt met ondertiteling. Momenteel komt in beeld de Ja of Nee vraag. Als het zo verandert wordt zo als jij wilt kan iemand die 888 ondertiteling gebruikt nooit meer door of terugspoelen. 

Je kan aan 2 keer return denken, maar dat zal ook niet intuitief gevonden worden. 

Overigens vindt ik de huidige oplossing met menu ook slechter dan het was. Maar het domweg doen wat jij doet is eigenlijk in de lijn waardoor het menu zo gebruiksonvriendelijk is. Kort door de bocht oplossingen zijn dat. 

Jij hebt het echt over totaal iets anders dan wat ik aangeef. Misschien reageer je op de verkeerde (geen probleem hoor) :)
Als je een opgenomen programma terug kijkt, en tijdens het kijken op stop drukt dan stopt normaal de opname en kom je terug in het overzicht van je opnames.

In de nieuwe firmware vraagt hij of je echt wilt stoppen met kijken.
Hier staat 888 helemaal los van, het gaat mij puur om die bevestiging zodra je stoppen wilt met het kijken van een opname. Begrijpen wij elkaar nou gewoon verkeerd want ik snap er niks meer van.

Het is een ramp de laatste update, opnemen en terugkijken veel moeilijker, snel doorspoelen ook, totaal klantonvriendelijk!!!!

overstappen?

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic


@knorde schreef:

Jij hebt het echt over totaal iets anders dan wat ik aangeef. Misschien reageer je op de verkeerde (geen probleem hoor) :)
Als je een opgenomen programma terug kijkt, en tijdens het kijken op stop drukt dan stopt normaal de opname en kom je terug in het overzicht van je opnames.

In de nieuwe firmware vraagt hij of je echt wilt stoppen met kijken.
Hier staat 888 helemaal los van, het gaat mij puur om die bevestiging zodra je stoppen wilt met het kijken van een opname. Begrijpen wij elkaar nou gewoon verkeerd want ik snap er niks meer van.

Ik denk dat ik precies begrijp waar je het over hebt, want ik vind het ook knullig gedaan.

Als je met teletekst aan op de opname stop toetst drukt, dan gebeurt er niets en heeft ook nooit iets wat gedaan. Er wordt als teletekst aan staat alleen iets gedaan met de echte teletekst toetsen. In het verleden kon je dan Return (beeld TV) en daarna kon je kiezen voor helemaal stoppen of gewoon even doorspoelen en weer teletekst en 888 aanzetten. Best onhandig. De oude methode was slecht maar minder slecht dan nu. Als ze nu na return zonder vraag dus terug gaan, dan sta je direct weer in het hoofdscherm. Met andere woorden, als je teletekst gebruikt moet je dan weer de opname kiezen, dan doorspoelen, dan teletekst kiezen en dan 888.

De gekozen oplossing met die vraag is zo’n oplossing die er tussen komt als men plotseling erachter komt dat het eigenlijk fout is. Een pleister noemen ze dat.

ik heb de nieuwe gids layout niet gekregen van KPN en mijn vriend, die 20 km verderop woont wel. Wat is hier de achterliggende reden van?

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 7
Badge +24

De update word langzaam verspreid over meerdere weken uitgerold. Dus vandaar dat de 1 hem wel heeft en de ander nog niet. Zo gaat dat altijd. Maar omdat er nu veel meer zichtbare wijzigingen zijn valt het op. Gewoon geduld hebben.

Thanks Nick83.

 

Reputatie 4
Badge +3


@knorde schreef:

Jij hebt het echt over totaal iets anders dan wat ik aangeef. Misschien reageer je op de verkeerde (geen probleem hoor) :)
Als je een opgenomen programma terug kijkt, en tijdens het kijken op stop drukt dan stopt normaal de opname en kom je terug in het overzicht van je opnames.

In de nieuwe firmware vraagt hij of je echt wilt stoppen met kijken.
Hier staat 888 helemaal los van, het gaat mij puur om die bevestiging zodra je stoppen wilt met het kijken van een opname. Begrijpen wij elkaar nou gewoon verkeerd want ik snap er niks meer van.

Ik denk dat ik precies begrijp waar je het over hebt, want ik vind het ook knullig gedaan.

Als je met teletekst aan op de opname stop toetst drukt, dan gebeurt er niets en heeft ook nooit iets wat gedaan. Er wordt als teletekst aan staat alleen iets gedaan met de echte teletekst toetsen. In het verleden kon je dan Return (beeld TV) en daarna kon je kiezen voor helemaal stoppen of gewoon even doorspoelen en weer teletekst en 888 aanzetten. Best onhandig. De oude methode was slecht maar minder slecht dan nu. Als ze nu na return zonder vraag dus terug gaan, dan sta je direct weer in het hoofdscherm. Met andere woorden, als je teletekst gebruikt moet je dan weer de opname kiezen, dan doorspoelen, dan teletekst kiezen en dan 888.

De gekozen oplossing met die vraag is zo’n oplossing die er tussen komt als men plotseling erachter komt dat het eigenlijk fout is. Een pleister noemen ze dat.

De “oude” manier wordt nu ongevraagd veranderd, er zullen veel mensen zijn die daar niet blij mee zijn (ik ben niet de enige in dit topic die dit niet fijn vind want meerdere hebben dit al gemeld). Natuurlijk zullen er ook mensen zijn die het wel zo willen.

Laat ze het gewoon optioneel maken dan is iedereen blij.
Gewoon iets in de trant van “Vragen om bevestiging na stopzetten opname” Aan / Uit.

Zo maak je het het beste voor iedereen en volgens mij moet het niet zo moeilijk zijn om dit in te bouwen.

Reputatie 6
Badge +10

Ook hier in het bezit van een HBM2260 en sinds de nieuwe software is het echt dramatisch slecht. Het laden van de tv gids duurt  belachelijk lang, gelukkig inmiddels wel uitgevonden dat ik het verdwijnen van de balk onderin op 1 sec kan zetten en dat is wel fijn.

 

Het verdwijnen van de balk op 1 seconden vind ik nog steeds niks. Ik heb 'm maar op 2 seconden gezet.  Die balk op 1 seconden krijg je nu een flits gevoel bij. Dat werkt ook storend. Ik heb liever helemaal dat de balk uitgezet kan worden. Bij bijna elke handeling komt de balk weer terug. Allemaal overbodig. Uit met dat ding!!!! Als ik info wil gebruik ik wel de pijltjestoets.

 

Bij mij gaat er iets niet goed met de nieuwe update, nu een work-around gevonden maar weet niet voor hoe lang.

Kennelijk is er inderdaad een iTV update geweest voor de tv kastjes, wanneer ik naar de laatste versie update kom ik ook niet verder dan 95% en een melding in beeld dat er geen actieve zenders in de lijst zijn.

 

Als ik vervolgens de tv ontvanger met de schakelaar achter, uitschakel, 10 sec wacht, weer inschakel en bij het eerste blauwe beeld direct de aan/uit knop indruk bovenop de ontvanger, dan krijg je een extra menu, hier kan je kiezen om de software te verwijderen waarna die opnieuw gaat downloaden.

 

Dit werkt, je kan dan weer tv kijken, echter meld hij ook direct dat er een update klaar staat, als je deze installeert  begin je weer van voor af aan, stopt bij 95% en een melding geen actieve zenders in lijst, nieuwe update werkt dus bij mij niet.

 

Ik gebruik niet de experiabox maar een eigen modem/router, dit heeft tot afgelopen week altijd vlekkeloos gewerkt. Zijn er ook mensen met hetzelfde issue en een oplossing?

In het nieuwe menu is het blijkbaar niet meer mogelijk een herinnering aan te zetten. Ook de helpdesk weet het niet. 

Weet niet iemand òf t kan en hoe

 

topic afgesplitst en samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 7
Badge +10

In het nieuwe menu is het blijkbaar niet meer mogelijk een herinnering aan te zetten. Ook de helpdesk weet het niet. 

Weet niet iemand òf t kan en hoe

 

topic afgesplitst en samengevoegd met bestaand topic

Hoi @Ellen2105, in de gids ga je naar de film/programma, je klikt op de OK knop op je KPN afstandsbediening en ziet bovenaan de opties staan waaronder ‘zet herinnering aan’

Zie je dit allemaal niet, geef de ontvanger dan een frisse start onder menu-instellingen-systeem 

Reputatie 7
Badge +7

In het nieuwe menu is het blijkbaar niet meer mogelijk een herinnering aan te zetten. Ook de helpdesk weet het niet. 

Weet niet iemand òf t kan en hoe

topic afgesplitst en samengevoegd met bestaand topic

@Ellen2105 Jawel, ook in het nieuwe menu kan dat gewoon. Dat doe je, net zo zoals in het “oude” menu, via de gids. Klik daar maar eens op een programma in de toekomst. Wijst zich vanzelf.

En ook nu heb je de mogelijkheid van automatisch overschakelen.

Bij deze nog een paar ontevreden gebruikers. Op de HMD ontvangers is het belachelijk traag. wijzigen van pagina 1 naar 2 kan rustig een paar seconden duren.

Dankzij de nieuwe menu's voelt het allemaal heel traag.

Krijg regelmatig de foutmelding dat de gids niet geladen kan worden.

Na selecteren van het kanaal krijg je eerst een submenu en ga je niet naar de het kanaal

en oh ja ik heb al meerdere keren vastlopers gehad wanneer ik in de gids zit. Enige optie is om de ontvanger eerst weer uit te zetten.

Wat jammer dat het personeel van KPN dit niet weet!  Ben bijna een half uur bezig geweest met iemand die zegt dat ze meerdere afdelingen en leidinggevenden het gesproken en niemand die wist hoe het moet. 

Super slecht

Reputatie 7
Badge +10


*knip*
En ook nu heb je de mogelijkheid van automatisch overschakelen.

Automatisch overschakelen werkt vaker niet dan wel heb ik gemerkt. Is deze bug vaker gemeld? 

Reputatie 7
Badge +7

 

*knip*
En ook nu heb je de mogelijkheid van automatisch overschakelen.

Automatisch overschakelen werkt vaker niet dan wel heb ik gemerkt. Is deze bug vaker gemeld? 

@Anneke-Anna ja, heb ik in de pilot ook wel eens gehad en toen ook gemeld. Ik moet zeggen dat het de laatste tijd hier wel goed gaat.

Reputatie 7
Badge +10

 

*knip*
En ook nu heb je de mogelijkheid van automatisch overschakelen.

Automatisch overschakelen werkt vaker niet dan wel heb ik gemerkt. Is deze bug vaker gemeld? 

@Anneke-Anna ja, heb ik in de pilot ook wel eens gehad en toen ook gemeld. Ik moet zeggen dat het de laatste tijd hier wel goed gaat.


Okay, is bekend dus… hier 3x niet, 1x wel trouwens deze week.
Willekeurige zenders en 1 en 2 minuten getest en uiteraard op aan dat het overschakelt. 

Viel me wel op wanneer ik tijd en overschakelen opnieuw invoerde, om te testen na de 3e keer fail,  terwijl het al goed stond, het wel goed ging.

Toeval of had de de ontvanger toch ff een extra ‘zetje’ nodig om toch te herinneren…..

Het nieuwe menu is een ramp. Als ik het oude menu niet terugkrijg, ga ik afscheid nemen van KPN :-(

 

Reputatie 7

Deze en komende week gaan we voor de ontvangers die het nieuwe menu al hebben een update uitbrengen. Deze zal, naast aanpassingen onder water, ook zichtbare veranderingen hebben. Jullie feedback in de afgelopen weken is hierin heel belangrijk geweest. Daarvoor dan ook onze dank.

Zoals jullie wellicht merken behandeld deze update niet alle feedback van de afgelopen weken. Dit is voornamelijk omdat we niet alles tegelijk kunnen :smile: Alle feedback die we van jullie krijgen zetten we door naar de ontwikkelaars en wordt door hen gelezen. Veel van jullie punten kunnen en willen we aanpassen (zoals hieronder blijkt). Maar sommige dingen duren wat langer. En sommige dingen kunnen wellicht ook niet. Maar ga vooral door met feedback geven in dit topic.

Het versienummer voor deze update is 8.0.102_2

Mensen die het nieuwe menu nog niet hebben krijgen op het moment dat zij aan de beurt zijn voor omzetting gelijk ook deze versie.

 

Welke ontvangers krijgen de update

Deze update wordt uitgerold naar Arris 2952, Arcadyan 2260, Arris 5202 en ZTE 8001 die het nieuwe menu al hebben.

 

Wanneer komt de update

De Arris 5202 & Arcadyan 2260 krijgen hem in de nacht van 5 op 6 augustus.

De ZTE 8001 en Arris 2952 in de nacht van 11 op 12 augustus 

 

Wat verandert er

 • Het uitzetten van teletekst tijdens het kijken van een opname/Terugkijken kan nu op alle ontvangers gedaan worden door 2x op de teletekst knop te drukken (voorheen werkte dit alleen op de 5202)
 • Audiovolume op de 5202 is aangepast
 • De gids kijkt nu voor meer zenders 7 dagen in de toekomst 
 • Serieopnames laten in het overzicht nu ook de titel en nummering van de afleveringen zien.
Serieopnames met seizoensnummer, afleveringsnummer en -titel

 

Ik update tevens de beginberichten met deze info.