Beantwoord

Live tv hapert, terugkijken en andere streamingsdiensten niet.

  • 23 January 2022
  • 2 reacties
  • 117 keer bekeken

@Reppie68 is dit uiteindelijk opgelost? Wij hebben exact hetzelfde probleem. 500 MBits pakket van KPN. Internet is razendsnel, terugkijken en alle stream diensten ook.
 

Monteur van KPN heeft de UTP kabels nog gemeten, behaal iets > 500 MBits.

Live tv is een drama. Zo nu en dan werkt het, maar er zitten ook dagen tussen dat het weer totaal niet werkt (hapert).

Hoor graag!

*Admin: eigen topic voor je vraag aangemaakt (origineel topic)

icon

Beste antwoord door Denise van KPN 26 January 2022, 11:29

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2 reacties

We hebben nu een maand interactieve tv van KPN. Sinds gisteren blijft ook bij ons het beeld stilstaan bij Live tv kijken. Terugkijken geeft geen problemen. We hebben de ontvanger al terug gezet naar fabrieksinstellingen (zgn. Frisse Start), maar het probleem blijft zich voordoen. Iemand tips?

*Admin: mee verplaatst 

Reputatie 7
Badge +17

Hallo @Moesje18 en @lbhtk, welkom op het KPN forum!

Balen dat je problemen ervaart met het kijken van live televisie, terwijl het terugkijken van programma's en opnames wel vlekkeloos gaat. Vaak is dit een gevolg van een instabiele verbinding. Bij Live televisie is er een buffer van slechts enkele seconden mogelijk. Bij Terugkijken en Opnames is een standaard buffer van tot wel 90 seconden mogelijk. Waarom kan dit niet bij Live televisie? Als we daar de standaard buffer gebruiken, dan zou je uiteindelijk te ver achterlopen op live televisie. En daarom kiezen wij voor een kleine buffer van enkele seconden. Met als gevolg dat je het meteen merkt als jouw verbinding instabiel is, terwijl je dit minder snel merkt bij bijvoorbeeld Netflix en YouTube.

Daarbij komt ook nog eens dat live televisie meer van jouw bandbreedte vraagt dan het terugkijken van programma's en opnames. Dat komt doordat live televisie ter plekke geëncodeerd wordt. Om het concreter te maken: Terwijl live televisie 6 Mbit/s bandbreedte nodig heeft, is er voor video's van Netflix en YouTube slechts 4 Mbit/s nodig. Met als gevolg dat je meer last van haperingen kunt hebben als je een trage verbinding hebt.

Kortom: het is daarom belangrijk om naar jouw verbinding te kijken. De tv-ontvangers werken het beste als je deze direct bekabeld aansluit op het KPN modem. Gebruik van een netwerkswitch, Draadloze Verbindingsset of SuperWifi kan de verbinding verstoren. Het is daarom belangrijk om de tv-ontvanger ook te testen als deze direct aangesloten zit. Is dit bij jou niet aan de orde, dan is het beter om telefonisch contact met ons op te nemen via 0800 0402 (gratis). We kunnen dan samen een stappenplan doorlopen om zo tot een passende oplossing te komen.