Beantwoord

Tikkend geluid uit soundbar bij zappen

  • 14 January 2022
  • 32 reacties
  • 875 keer bekeken


Toon eerste bericht

32 reacties

Reputatie 2

Beste medewerker van KPN, nu bijna 4 maanden verder is er nog steeds geen oplossing gevonden voor mijn probleem, het harde tikkende geluid bij het zappen.

Wel kan er van KPN uit een prijsverhoging van €2,01 worden doorgevoerd, ik voel me na 43 jaar klant te zijn wel in de kou gezet.

Ik hoop dat er nu toch snel een oplossing voor dit probleem komt.

Sluit me hier dan ook maar eens bij aan dan, heb sinds ruim een jaar volgende config :

Samsung 55Q74T met Samsung HW-Q70T/XN soundbar.

Zowel de soundbar als de KPN decoder met 2.1 hdmi kabel naar de TV, Een redelijk gangbare manier van aansluiten lijkt me zo.  Maar TV kijken met de KPN decoder was vanaf installatie zinloos vanwege irritant tikkend geluid.

Als alternatief maar gewoon de ITV app gebruikt, daarbij speelt issue net als bij andere diverse streaming apps (zoals netflix/youtube)  niet. Maar via ITV app zijn weer niet alle zender beschikbaar en herb er de laatste tijd vaker last van storingen. Kijk niet heel veel TV dus niet echt tijd aan verspild maar viel me nu bij nog eens zoeken op forum op dat KPN dit issue dat al zeker een jaar speelt blijkbaar niet wil oplossen. 

Reputatie 2

Vandaag werd ik gebeld door een medewerker van KPN betreffende het harde tikkende geluid bij het zappen als de instelling op dolby atmos staat.

Hij gaf aan dat het probleem al langer bekent is maar dat ze er op dit moment niets aan kunnen doen en wanneer er een oplossing komt wist hij ook niet.

Ik gaf aan dat ik me teleurgesteld voelde in KPN en me te oriënteren naar een andere provider  hij begreep het maar deed geen enkele moeite om mij (al 43 jaar klant) als klant te behouden.

Helaas !!!!!

 

Reputatie 7
Badge +19

Hi @Jan W. R., dankjewel voor de update, jammer dat ze geen ander nieuws voor je hadden.

Vanaf mijn kant heb ik helaas ook geen nieuws sinds mijn reactie in het gemarkeerde antwoord. Mocht ik wel iets horen of een update voor je hebben, dan laat ik het uiteraard hier in dit topic weten.

@Jan W. R.  @Dennis Schreve  We hebben bovenstaande informatie en voorbeelden doorgespeeld naar onze specialisten. Het probleem is bij hen bekend en staat op de kaart, helaas is er nu geen (andere) oplossing voor handen. Zij raden in de tussentijd aan om goed naar de geluidinstellingen te kijken en deze waar nodig aan te passen, het kan helpen om de instellingen op ‘stereo’ te zetten. 

 

 

Deze instellingen ingesteld maar dat lost het probleem niet op maar wel behoud van Dolby atmos geluid. Er zijn nog steeds zenders die het tikkend geluid doorgeven onder andere  RTL 7. 

Volgens mij ligt het wel bij KPN, die het geluidsignaal wat KPN stuurt te traag is in combinatie met beeld, en er worden ook verschillende zenders in HDR en HD worden doorgevoerd wat ik denk het overschakelen van geluidssignaal plus beeld te traag reageren en de TV niet.

Plus dat KPN maar twee zenders heeft wat in 4K wordt uitgezonden de rest zal HDR zijn of HD.

En wat mijn gedachten zijn dat TV’s verder zijn in de Techniek en de rest er omheen nog ver achter ligt. 

Met vriendelijke groet,

E.R.J

Bij mij speelde het probleem met het tikkende geluid bij een zenderwisseling en Dolby geluid aktief ook. Ik heb het probleem op mijn Philips tv kunnen omzeilen door een ander HDMI poort te selecteren. Na het aansluiten van de soundbar op één van de twee HDMI Ultra HD poorten (met ARC en HDCP 2.2) is het probleem verholpen. Ik kan helaas de HDMI standaarden van de 4 verschillende poorten niet achterhalen.

Nou ik heb van alles geprobeerd maar ik krijg het niet voor mekaar. Ook lukt het niet om op HDCP 2.2 te krijgen. 
ook de Samsung TV in de fabriek instellingen terug gezet. 
TV model is QE55QN92AATXXN 


Samsung Soundbar Q700A op e-arc uitgang en op tv e-arc aangesloten. 

kpn TV kastje op HDMI 4 Game uitgang getest 

ook HDMI 1 en 2 en 3 getest maakt niet uit. 

 

Reageer