Vraag

Bescherming mobiel tegen “uitlezen op afstand”

  • 9 april 2018
  • 1 reactie
  • 758 keer bekeken

Nav actualiteit (china etc) over uitlezen op afstand van mobiel/laptop etc is mijn vraag: zijn er beschermhoesjes leverbaar die dit uitlezen op afstand onmogelijk maken? Denk bv aan secrid hoes voor creditcards etc

1 reactie

Reputatie 7
Badge +18
Hoi Willum2, welkom op het Forum 🙂 Goede vraag, ik denk dat er meerdere mobiele gebruikers, waaronder ikzelf, gesteld zijn op hun privacy. Je wilt natuurlijk niet dat je gegevens op afstand uitgelezen kunnen worden! Dagelijks delen we privacygevoelige informatie via onze mobiele telefoon. Het is waarschijnlijk het meest persoonlijke communicatiemiddel dat je bezit. Vanzelfsprekend dat je het goed wilt beveiligen. KPN levert geen hoesjes die je bescherming geven tegen dreigingen van buitenaf. Wel heb ik enkele tips voor je om je toestel te beschermen:

Beveilig je smartphone met KPN Veilig
KPN Veilig is een compleet beveiligingspakket van F-Secure, dat je standaard kosteloos bij een Internet en TV of Internet abonnement krijgt. KPN Veilig kan je installeren op jouw laptop, computer maar ook op je tablet of smartphone. Eenmaal geïnstalleerd op je smartphone ben je beschermd tegen onder andere virussen en spyware. Meer info vind je op deze pagina

Zorg voor back ups
Zorg dat je van alle gegevens op je smartphone een back up hebt dan kan het minder vervelend zijn wanneer je een virus op je telefoon hebt of als je telefoon gestolen is. Zo heb je altijd je gegevens nog ook al moet je je telefoon opnieuw installeren.

Stel een beveiligingscode in voor je smartphone en simkaart
Om je smartphone ook tegen offline indringers te beschermen is het aan te raden om een beveiligingscode in te stellen op je smartphone en een pincode in te stellen voor je simkaart. Door een toegangscode op je smartphone te plaatsen bescherm je je persoonlijke gegevens op je smartphone tegen indringers. Door een pincode in te stellen voor je simkaart kan er bij verlies of diefstal minder eenvoudig misbruik gemaakt worden je abonnement.

Update je software
Met enige regelmaat wordt er vaak een software update aangeboden voor je smartphone. Installeer deze ook. Vaak bevatten de updates van de software ook beveiligingsupdates. Zo houd je op een eenvoudige manier de meeste internetgevaren al buiten de deur.

Veilige apps
Het laatste wat je wil is het installeren van onveilige software, download daarom alleen uit de stores van Apple en Google. Op je mobiel of tablet vind je vaak een app die je direct naar de goede plek leidt.

Ik hoop dat je wat hebt aan bovenstaande tips! Nog vragen? Stel ze gerust 🙂

Reageer