Nieuwe Antivirus AV total

  • 2 april 2018
  • 11 reacties
  • 46499 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +4
Beste forumleden, Wie weet wat meer te vertellen ofdat de Total Av antivirus goed is? Zijn er leden bij die mij info kunnen geven. Daar ik bij de beste antivirus site gezien heb dat deze op de 1e plaats staat met 98 % goed bekende virus verwijderaar. Maar Kpn veilig Fsecure wordt totaal niet vernoemd.?

*Admin: topic verplaatst naar juiste board

11 reacties

Bij Welke beste antivirus site heb je gezien ? zijn er nog al wat. Total AV is op basis van de Avira Engine. Avira is opzich een prima scanner vergelijkbaar met fsecure. Wil je een iets betere scanner dan moet je denken aan Norton, Bitdefender of Kaspersky bijvoorbeeld.

Hier kun je eens kijken voor een goed overzicht https://www.bestevirusscanner.com/.

Total av staat er bij de meeste tests nog niet tussen omdat het een vrij nieuw product is.
Ik gebruik nu 2 jaar BullGuard Internet Security. Deze software is erg eenvoudig in gebruik. Daarnaast heb ik onlangs gewerkt met Panda Dome. Deze software is ook zeer gebruiksvriendelijk maar scoort iets minder in verschillende virusscanner tests: https://virusscanner.software/ Voordat ik overging naar de virusscanner van BullGuard werkte ik met Bitdefender en Norton. Ook met deze twee zit je goed!
Reputatie 7
Badge +12
Ik heb het nooit zo op programma’s die ook “optimization en PC cleanup” doen. Een virusscanner moet m.i. zich bezighouden met zijn corebusiness: virusdetectie en -preventie. Ik adviseer je om een kijkje te nemen bij av-test.org. Die doen zeer regelmatig tests met virusscanners. F-secure wordt hierbij ook vaak meegenomen.

Persoonlijk heb ik erg goede ervaringen met ESET Smart/Internet Security. Zeker op oudere tragere PC’s die je wel per se wilt beveiligen met een AV vind ik dit programma erg fijn.
Reputatie 7
Ook de standaard in Windows 10 opgenomen antivirus software (Microsoft Defender) timmert heel goed aan de weg en doet mijns inziens tegenwoordig niet of nauwelijks onder t.o.v. vele betaalde toepassingen als het gaat om protectie tegen virussen en malware.
Bij recente AV-tests haalt ook Microsoft Defender op dat vlak de volle score.
Zie: https://www.security.nl/posting/547966/Windows+Defender+haalt+maximale+detectiescore+in+anti-virustest

Overigens hebben wij al jaren op al onze PC's Microsoft Defender als antivirus software draaien.
Periodiek scannen we de PC's met Malwarebytes en (afkloppen) ze zijn allemaal nog altijd virusvrij.
Het klopt dat bij de laatste onafhankelijke virusscanner tests het product van Microsoft beter scoorde. Het blijven natuurlijk moment opnames. Ik ben wel van mening dat je beter uit bent met een bedrijf wat gespecialiseerd is in het bestrijden van computer virussen. Daarnaast lopen bedrijven als Bitdefender antivirus voorop als het gaat om security features in de antivirus software. Ik heb voor BullGuard gekozen omdat deze prijstechnisch het meest interessant is en gebruik maakte van de Bitdefender virusdefinities. De F-secure van KPN is overigens wat duurder dan de gemiddelde antivirus software. Daarnaast vind ik het wel prettig dat deze security pakketten met extra functies komen als: Ouderlijk toezicht, Back-up of bijvoorbeeld een VPN verbinding.
Daarnaast is het up-to-date houden van overige software ook zeer belangrijk!
Reputatie 7
Persoonlijk ben ik juist een tegenstander van extra functionaliteit zoals backup en VPN in dergelijk toepassingen.
Daar gebruik ik liever gespecialiseerde software voor.
ze adverteren met """"gratis""""" het downloden is dat en scannen ook maar als je wat wilt moet je betalen.
Na het scannen zijn er heel wat problemen gevonden maar als ik mijn eigen virus program laat scannen is er niets.

als je adverteert met gratis laat het dat dan ook zijn dit is een grote bedriegerij
https://www.comparitech.com/antivirus/reviews/total-antivirus-review/
Ik gebruik Kaspersky AV Total Security nu al een aantal jaar op mijn primaire systemen en heb ontdekt dat dit een van de beste is die ik ooit heb gebruikt. Omdat ik een techneut ben, heb ik het geluk dat verschillende systemen op elk moment kunnen worden gebruikt, dus ik kan verschillende beveiligingsproducten op een aantal van mijn labsystemen gebruiken om te vergelijken. In dat opzicht heb ik gemerkt dat Kaspersky momenteel de beste bescherming biedt, met als minste de minste problemen. Lees hier meer over Kaspersky AV https://www.criticthoughts.com/security/kaspersky-total-security-review/
F-secure (kpn veilig) is op zich een prima virusscanner, eigenlijk de meeste hierboven genoemde antivirus zijn erg goed, opvallend is dat ze bijna allemaal beter zijn dan de standaard virusscanner in Windows (Microsoft Defender). Het loont dus zeker om toch maar een losse virusscanner aan te schaffen. Wat hier verder wordt gezegd over een moment opname is niet helemaal terecht, bepaalde bedrijven zoals BitDefender en Norton scoren namelijk consequent erg goed wat er toch op duidt dat zij continu beter zijn en niet enkel op een moment. Als je verschillende vergelijkingswebsites (zoals bijvoorbeeld bestevirusscanners.nl) naast elkaar zet zie je deze ook terugkeren aan de top, altijd in de top 3.
Gratis kan ook prima werken, ze bieden je dan dezelfde veiligheid. Echter wordt je dan wel erg vaak lastig gevallen met meldingen over upgraden. Dat is wel een erg grote stoorfactor om een paar tientjes per jaar mee te besparen.
Reputatie 7
opvallend is dat ze bijna allemaal beter zijn dan de standaard virusscanner in Windows (Microsoft Defender).
Dat is niet meer het geval, Microsoft Defender komt tegenwoordig beter uit de test dan menig ander en heeft bij de laatste test beter gescoord dan F-Secure.

Reageer