Updates voor Interactieve TV

 • 6 augustus 2018
 • 20 reacties
 • 11659 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +29

Ruwweg maandelijks updaten we de software van de interactieve tv ontvangers. Hier een overzicht van de deze updates.
 

2020

 

2019

Alle updates in dit lijstje staan in de bovenste link

 • Update voor iTV-ontvangers maart 2019 [7.3.67_1] 
 • Update voor iTV-ontvangers april 2019 [7.3.68_1]
 • Update voor iTV-ontvangers juni 2019 [7.3.72_1]
 • Update voor iTV-ontvangers juli 2019 [7.3.74_1]
 • Update voor iTV-ontvangers september 2019 [7.3.79_1]
 • Update voor iTV-ontvangers november 2019 [7.3.83_5]
 • Update voor iTV-ontvangers december 2019 [7.3.84_2]

 

2018

 

 

2017

 


20 reacties

Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV ontvangers 10-13 april [7.0.17_4]

Softwareupdates kunnen uitgesteld worden! Als er een update beschikbaar is krijg je een pop-up en kun je kiezen of je hem gelijk wilt installeren of op een later moment.


HD Maximaal is uit de beeldscherm- en kwaliteitsinstellingen verwijderd. Er wordt nu automatisch de best beschikbare kwaliteit gekozen als je hem op HD Standaard zet.


- Sommige YouTube video's waren in de MéérTV app niet af te spelen. Dit waren voornamelijk VEVO muziekvideo's. Deze zijn nu weer te bekijken.
- Zoeken is nu gebaseerd op titel, acteurs en regisseur. Hierdoor kun je gerichter zoeken naar een programma dat je interesseert.

Verbeteringen in het menu:
De Radio gids is als los menu-item verwijderd. Het is nu te vinden in het Gids menu
Tevens zijn de genres nu ook als subitem in het Gids menu te vinden.


Bugfixes Tot 7 dagen terugkijken in de gids
- Programma's worden nu goed opeenvolgend afgespeeld
- Tekst in de pop-up aangepast bij programma's die niet terug te kijken zijn

Discussietopic: Update voor iTV ontvangers 10-13 april [7.0.17_4]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers eind juni [7.0.23_3]

Zenders verbergen
Vanwege een wettelijke verplichting moeten de erotiekzenders die in het basis- of pluspakket zitten standaard verborgen worden. Voor de zenders uit het losse erotiek zenderpakket geldt dit niet, deze worden dan ook niet standaard verborgen.
Dit zal actief worden per de zenderwijzigingen van 4 juli. Om hier op voor te bereiden komt er met deze firmware-update een extra submenu onder zenders verbergen voor deze erotiekzenders.

Daarnaast wordt nu, boven de zenderlijst, weergegeven hoeveel zenders er in totaal verborgen staan.Geluidsvertraging
In het menu met geluidsinstellingen is geluidsvertraging toegevoegd. Voor zowel de HDMI- als de Opticaluitgang kun je bij Auto en Dolby een geluidsvertraging instellen. Dit wordt alleen beschikbaar op de Arris VIP2952 en de Arcadyan HMB2260. Deze instelling helpt bij lipsync issues.
Overig
Verder optimalisatie van het openen van menu's en het weergeven van pop-ups. Daarnaast bugfixes op het gebied van opnames, spoelen en de mini-gids.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers eind juni [7.0.23_3]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers eind juli [7.0.25_4]

Deze update geldt voor de Arcadyan, Arris en Motorola ontvangers. Er zijn geen grote veranderingen. Het gaat voornamelijk om gelijktrekken en onder water verbeteringen.

Het belangrijkste is het beschikbaar maken van de nieuwe geluidsinstellingen die we op de Arris en Arcadyan al hebben voor de Motorola 1853, 1903 en 1963. Je kunt dan ook daarop keuzes maken voor Stereo/Dolby en HDMI/Optical.

Let wel: je kunt geen combinatie maken van Optical Stereo en HDMI Dolby. De instellingen springen dan automatisch op een combinatie die wel kan. Dit heeft te maken met verschil in hardware tussen de Motorola's en de nieuwere generatie.

Verder zijn er verbeteringen aan het uitgelicht menu en verscheidene bugfixes. Onder andere:
- de 700-range kanalen die bij HD op 1 klanten ten onrechte in menu/instellingen/zenders verbergen zichtbaar bleven
- tekstaanpassingen bij zenders verbergen
- geplande opnames van verborgen kanalen waren soms wel zichtbaar in de lijst

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers eind juli [7.0.25]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers augustus 2017 [7.0.27_5]

Deze update geldt voor de Motorola 1903, 1963 en 1853, de Arcadyan en de Arris. De 4K ontvanger wordt nog niet meegenomen.

Belangrijkste verandering is het nieuwe uiterlijk van de opstartschermen. Hierdoor passen ze beter bij de rest van de layout en worden ze overzichtelijker.
Ook de foutcodes zijn verduidelijkt. Op de schermen wordt dan verwezen naar www.foutcode.tv/specifiekefoutcode. Daar selecteer je vervolgens KPN en krijg je hulp bij het oplossen van de foutcode. De tussenstap om de provider te selecteren is omdat deze firmware ook gebruikt wordt bij Telfort en XS4ALL.Sommige bestaande foutcodes worden aangepast of opgesplitst. Daarnaast zijn er kleine aanpassingen in het uiterlijk van het Uitgelicht menu, is de netwerkbuffer voor Netflix vergroot en kun je Dolby Digital Plus geluid gebruiken in Netflix (doe dit door in Netflix onder Opties de audio op Engels (5.1) te zetten). En verder, bugfixes.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers augustus 2017 [7.0.27 / 2.0.8]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers september 2017 [7.0.29_6]

Deze update geldt voor Arris 2952, Arcadyan 2260, en Motorola 1853, 1963 en 1903.
De 4K ontvanger is ook deze maand nog geen onderdeel van de reguliere update cyclus.

Nieuw
In de instellingen is het abonnementsnummer toegevoegd aan het systeeminformatiemenu.

De optie Live Sport Kijken heeft een verbeterd overzichtsscherm waardoor duidelijker is waar je bent en wat te doen.


Aangepast
Als we een servicebericht naar de ontvanger stuurden was deze te zien onderaan het menu, en in Mijn Service. Nu is er ook een pop-up notificatie zichtbaar wanneer de klant de tv-ontvanger uit standby haalt. Deze is 20 seconden zichtbaar en verdwijnt dan. Het bericht is dan altijd nog weer terug te vinden in het menu.


Uitgelicht is qua layout nog wat meer geoptimaliseerd. De tegels hebben een nieuwe vormgeving waardoor er meer informatie zichtbaar wordt.

Bij het verwijderen van meerdere opnames is een kleine aanpassing gemaakt in telling en knoppenvolgorde in de bevestigingspop-up (Ja met daaronder annuleren in plaats van andersom)

Bugfixes
Bij Terugkijken via de gids waren er twee bugs die konden voorkomen. Bij de ene springt het scherm op zwart bij op stop drukken voor de video begint en bij de andere springt hij terug naar live tv bij een ongeldige invoer bij tijdsprong. Deze zijn hersteld.

Daarnaast sprong Live Sport kijken bij drukken op de de blauwe knop soms naar het verkeerde sportpakket of aanbieder.

Verder kleine fixes rondom zappen en houdt het geluid er niet meer mee op na gebruik van de hardware zelftest.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers september 2017 [7.0.29]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers oktober 2017 [7.1.31_4] (inclusief 4K ontvanger)

Vanaf deze update wordt de 4K ontvanger meegenomen in de reguliere cyclus van updates :)

Nieuw

Batterijmelding. Als de ontvanger uit standby wordt gehaald en de batterijen van de afstandsbediening zijn bijna leeg wordt er een melding weergegeven op het scherm. Deze blijft 20 seconden zichtbaar. Je kunt de melding zelf eerder laten verdwijnen door op de afstandsbediening op de knop met het huisje te drukken.

Deze melding werkt niet voor de 4K afstandsbediening.


Uitgelicht kan nu tot 100 tegels weergeven in plaats van 10. Deze functionaliteit is alleen bechikbaar op de Arcadyan, Arris en 4K ontvanger.

Programma Gemist geeft aan dat programma's ook via de gids terug te kijken zijn. Gratis en in betere kwaliteit.


Opstartschermen. Dit is specifiek voor de 4K ontvanger en zorgt ervoor dat deze helemaal gelijk loopt met de andere ontvangers die deze aanpassing in de vorige update al hebben gekregen. De 4K ontvanger zal dan ook 2 keer opnieuw opstarten tijdens de update.

Verbeterd

Updateproces. Als je de pop-up krijgt dat er een update beschikbaar is, en je kiest voor 'nu installeren' zal de ontvanger ook binnen 30 seconden opnieuw opstarten om dit te gaan doen.

Zender niet beschikbaar. Deze foutmelding komt voor als er een kleine verstoring of verbreking is in de verbinding tussen ontvanger en de zender waar je naar kijkt. Na de update zal een ontvanger bij zo'n verstoring eerst al automatisch opnieuw verbinding proberen te maken met de zender. Als dit dan lukt ervaar je niets anders meer dan een beeld dat even blijft hangen. Lukt dit niet, dan zal alsnog de zender-niet-beschikbaar-melding op het scherm verschijnen met het verzoek even naar een andere zender te zappen en weer terug. Overall zal de melding nu veel minder gaan voorkomen.

Bugfixes

Naam van ontvanger. Je kan een ontvanger een naam geven bij het aanmelden. Deze naam mag nog niet eerder gebruikt zijn. De foutmelding die je krijgt als je wel een al gebruikte naam kiest is verduidelijkt.

Opstarten. Een aantal verbeteringen waardoor het blijven hangen op 85% en geen beeld/geluid na stroomuitval veel minder zal voorkomen.

Netflix heeft ook een aantal verbeteringen waardoor zwart beeld, of hangen bij opstarten veel minder zal gebeuren.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers oktober 2017 [7.1.31.] (inclusief 4K ontvanger)
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers november 2017 [7.1.33_1]

Nieuw

Programma Gemist op de ontvanger zal op den duur gaan veranderen. Daarvoor zijn nu de eerste aanpassingen gemaakt. Er wordt in het menu nu duidelijker verwezen naar Terugkijken via de gids.Verbeterd

Correcties in de layout van Uitgelicht.

Bugfixes

Geplande opnames werden soms, onterecht, 2 of 3 keer in de lijst getoond (SD, HD, HD+). Dit is nu verholpen zodat de lijst weer klopt.

Bij Uitgelicht kwam het soms voor dat de terug-knop niet goed werkte als de focus op Toon meer stond. Dit werkt nu weer goed.

MeerTV

Er worden ook nieuwe apps toegevoegd aan MeerTV. Dit is een los iets, geen onderdeel van deze update, maar omdat het qua timing goed past vermeld ik het hier wel.

Gepland voor de week van 7 november:
- Feratel
- France24
- Vimeo

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers november 2017 [7.1.33.]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers december 2017 [7.1.35_5]

Het is weer tijd voor de laatste reguliere update in 2017. Voor ik verder ga met de inhoud daarvan wil ik het eerst nog even over de 4K ontvanger hebben :)

Let op: Dit is niet de lang verwachte update waarin de HDMI issues worden verholpen op de 4K ontvanger. Daarvoor staat, in december, een losse update gepland specifiek voor de 4K ontvangers. Zodra ik daar meer over weet qua planning/datum laat ik het weten. Sowieso in dit topic, wellicht ook in een aparte.

Planning

In de nacht van 29 op 30 november wordt dit uitgerold naar 20.000 pilotklanten. Als dat goed verloopt zal in de nachten van 12 t/m 14 december het naar alle ontvangers worden uitgerold. Ik meld het hier als bekend is of dit definitief doorgaat.
Update: Testuitrol is goed verlopen, de definitieve uitrol in de nachten van 12 t/m 14 december gaat door.

Deze update geldt voor alle huidige ontvangers:
- Motorola 1853, 1903 en 1963
- Arris 2952
- Arcadyan 2260
- ZXV 8001 (4K ontvanger)

Nieuw

Nieuwe carroussel 'Voor Jou' toegevoegd aan Uitgelicht. Hierin staan de gratis films die we in december aanbieden als feestdagencadeau.

Programma Gemist op de ontvanger zal op den duur gaan veranderen. Daarvoor zijn nu de eerste aanpassingen gemaakt. Er wordt in het menu nu duidelijker verwezen naar Terugkijken via de gids.

Aangepast

Wanneer je een programma koopt op een betaalkanaal dan krijg je nu automatisch een herinnering als het programma bijna begint. Je ziet dit ook in de gids dan terug aan het klok-icoon. De 4K ontvanger had deze functionaliteit al.

De subcategorieën van On Demand zijn uit het hoofdmenu verwijderd. Je kiest nu gewoon voor On Demand en kunt daarna bladeren tussen de categorieën en het aanbod.,

Bugfixes


Geplande opnames werden soms, onterecht, 2 of 3 keer in de lijst getoond (SD, HD, HD+). Dit is nu verholpen zodat de lijst weer klopt.

Bij Uitgelicht kwam het soms voor dat de terug-knop niet goed werkte als de focus op Toon meer stond. Dit werkt nu weer goed.

Hardware Zelftest: Bij het opstarten kun je een hardware test oproepen door op standby te drukken. Deze test gaf vaak een foutmelding. Dit is nu verholpen.

De update-fucntionaliteit was nog wat in de war van de wissel naar wintertijd. Dat is verholpen.

Bij betaald On Demand kijken op een Motorola ontvanger kwam het soms voor dat er een probleem ontstond bij het invoeren van de betaalcode. Dit is opgelost.

MéérTV


Dit staat los van de update, maar omdat het er wel bij past vermeld ik het hier. Op 14 december (naar verwachting), wordt MéérTV uitgebreid met twee apps. Het gaat dan om:
- Vimeo
- Sneeuwhoogte

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers december 2017 [7.1.35_5]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers januari 2018 [7.1.38_1] (niet uitgerold)

Nieuw

De overzichtspagina waar je programma's kunt huren heeft een nieuw, overzichtelijker, uiterlijk gekregen dat ook beter past bij de rest van de menu's.


Naast de hoofdsoftware (NMC) zal ook de bootloader (DBL, het opstartdeel van de software) updaten en wel naar versie 2.09. Dit geldt alleen voor de Arris en de Arcadyan. Hierdoor zullen deze ontvangers een extra keer opstarten bij het ophalen en installeren van de software.

De DBL-update zorgt ervoor dat we in de toekomst verdere over the top (OTT) content en diensten kunnen toevoegen. Dat zijn dan diensten/inhoud van derde partijen die wij een-op-een doorgeven via onze software. Zoals we nu al doen met Netflix.

Aangepast

Bij Terugkijken via de Gids begint het programma een paar minuten eerder. In deze update zijn nu de eerste aanpassingen gedaan waardoor in de toekomst deze programma's goed op tijd zullen beginnen en doorspoelen naar het echte begin niet meer hoeft.

Kanaal 200 is het kanaal waarop je Netflix kunt bereiken. We hebben nu ook de kanalen 201 t/m 219 apart gezet zodat daar in de toekomst OTT- diensten op bereikbaar kunnen worden. Denk dan aan diensten als YouTube.

Ook zal de poster die op Netflixkanaal 200 te zien is maandelijks wijzigen zonder dat hiervoor een herstart van de ontvanger nodig is.

4K Issues

In het updatetopic van december hebben we ook veel gesproken over de 4K ontvanger en de issues die een deel van de klanten daarmee heeft. Daarvoor is een software update gemaakt. Deze software is nu bij een groep klanten actief en de resultaten zijn positief.

Echter, in sommige situaties, bij bepaalde typen televisies, zijn nog niet alle problemen opgelost. Daar wordt nog verder aan gewerkt. Daarom zal deze software voorlopig ook apart blijven van de reguliere updates.

Dat houdt in dat er nu twee software groepen zijn. De reguliere groep, waar alle niet-4K klanten en een groot deel van de wel-4K klanten in zitten, en de aparte 4K groep. De reguliere groep krijgt, zoals normaal, deze en verdere maandelijkse updates met nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen enz...

De aparte 4K groep blijft voor nu zitten op 7.1.37_5. Als de fixes waar nog aan gewerkt wordt klaar zijn, krijgt deze groep een aparte update alleen voor die fixes.

MéérTV

Dit staat los van de update, maar er staan ook weer wat aanpassingen in de MéérTV apps op stapel. We verwachten deze maand de app Fit at Home waarbij je lekker voor je tv kunt gaan sporten.

Daarnaast komt er ook nog weer een nieuwe karaoke app. Dat heb ik volgens mij eerder genoemd, maar volgens mij is die toen niet daadwerkelijk uitgerold. Plandatum is nu de 31e, maar het kan nog eens wat opschuiven 😅

Xite


Los van de update eveneens, maar wel relevant: De muziekzender Xite verhuist per 6 februari van kanaal 38 naar kanaal 22. Videotheek TV, wat nu op kanaal 22 zit, zal worden opgenomen in de programmering van Kanaal 18 (KPN Presenteert).

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers januari 2018 [7.1.38_1] wordt niet uitgerold
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers maart 2018 [7.1.41_1]

Nieuw

De overzichtspagina waar je programma's kunt huren heeft een nieuw, overzichtelijker, uiterlijk gekregen dat ook beter past bij de rest van de menu's.


Naast de software (NMC) zal ook de bootloader (DBL, het opstartdeel van de software) updaten en wel naar versie 2.09. Dit geldt alleen voor de Arris en de Arcadyan. Hierdoor zullen deze ontvangers een extra keer opstarten bij het ophalen en installeren van de software.
De DBL-update zorgt ervoor dat we in de toekomst verdere over the top (OTT) content en diensten kunnen toevoegen. Dat zijn dan diensten/inhoud van derde partijen die wij een-op-een doorgeven via onze software. Zoals we nu al doen met Netflix.

Programma Gemist wordt vervangen door Terugkijken. Hierdoor verdwijnt de optie Vooruitkijken. Let op: bij Terugkijken kun je bij de commerciele zenders niet doorspoelen. Op de Arris 2952, Arcadyan 2260 en ZXV 8001 wordt gebruik gemaakt van de nieuwe layout, zoals die nu ook bij Uitgelicht is te zien. Op de Motorola 1853, 1903 en 1963 wordt gebruik gemaakt van de bestaande layout.

(links Arris, Arcadyan, ZXV, rechts Motorola)

Aangepast

 • Bij Terugkijken via de Gids begint het programma een paar minuten eerder. In deze update zijn nu de eerste aanpassingen gedaan waardoor in de toekomst deze programma's goed op tijd zullen beginnen en doorspoelen naar het echte begin niet meer hoeft.
 • Kanaal 200 is het kanaal waarop je Netflix kunt bereiken. We hebben nu ook de kanalen 201 t/m 219 apart gezet zodat daar in de toekomst OTT- diensten op bereikbaar kunnen worden. Denk dan aan diensten als YouTube.
 • De poster die op Netflixkanaal 200 te zien is zal maandelijks wijzigen zonder dat hiervoor een herstart van de ontvanger nodig is.
 • Het geluidsniveau via de HDMI en TOSLINK uitgang is verbeterd (dynamisch bereik) op de 4k tv-ontvanger.
 • Het kon voorkomen dat in het On Demand menu, het Netflix menu-item niet aanwezig is, terwijl via kanaal 200 Netflix of MeerTV nog wel op te starten is. Dit is nu opgelost waardoor Netflix weer zichtbaar is in het On Demand menu.
 • Na een software-update of een herstart, geeft de tv-ontvanger kortstondig "95P" op het display weer wanneer de tv-ontvanger uit stand-by gehaald wordt. Dit wordt niet meer weergegeven

Verdere informatie

 • Zwart beeld/geluidsproblemen met de 4k ontvanger? Er wordt een bugfix firmware getest. Volg de stappen in dit topic om hier aan mee te doen: Bugfix software 4K ontvangers (HDMI beeld/geluid issues). De firmware in deze testgroep zal enige tijd achterlopen maar wordt in de toekomst samengevoegd.
 • De Arris en Arcadyan ontvangers zullen door deze update twee keer opnieuw opstarten

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers maart 2018 [7.1.41_1]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers april 2018 [7.1.44_2] (niet uitgerold)

Nieuw

Het zoeken in Terugkijken is vernieuwd met een nieuwe layout. Hierdoor wordt het gemakkelijker programma's te zoeken.


Er wordt het een en ander gewijzigd in On Demand. De categorie "Gratis voor jou" wordt hernoemd naar "Voor jou" en uitgebreid met alle programma's van KPN Presenteert. Om deze reden verdwijnt KPN Presenteert uit het hoofdmenu.


Verbeteringen

Als er iets misgaat krijg je soms een popup met een foutmelding. Als de tips in de popup het probleem niet oplossen kun je meer informatie vinden op foutcode.tv. Met deze update worden op meer plaatsen verwijzingen ingezet naar foutcode.tv zodat je in de meeste gevallen het probleem zelf kunt oplossen.


Opgelost

 • Bij het uit stand-by halen van de televisie en de 4k tv-ontvanger kon het voorkomen dat alleen het menu zichtbaar was, maar beeld en geluid het niet deden. Dit is nu in de meeste gevallen opgelost. Nadat deze uitrol achter de rug is worden 4k klanten met de bugfix firmware ook van deze update voorzien.
 • Een bug waarbij het aanmelden van een nieuwe TV-ontvanger in sommige gevallen niet lukte, is opgelost. De TV-ontvanger bleef door deze storing steeds opnieuw opstarten.
 • Er stonden enkele programma's bij Terugkijken die niet daadwerkelijk terug te kijken waren. Die programma's staan er niet meer tussen.

Links


Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers april 2018 [7.1.44_2] wordt niet uitgerold
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers mei 2018 [7.1.45_2]

De vorige update is niet uitgerold omdat er bij de testgroep problemen zijn geconstateerd met de beeldkwaliteit. We zijn achter de oorzaak en gaan snel aan de slag om deze update alsnog uit te rollen. Mogelijk heb je een kleine déjà vu bij het lezen van dit topic ;)

Nieuw

Het zoeken in Terugkijken is vernieuwd met een nieuwe layout. Hierdoor wordt het gemakkelijker programma's te zoeken.


Er wordt het een en ander gewijzigd in On Demand. De categorie "Gratis voor jou" wordt hernoemd naar "Voor jou" en uitgebreid met alle programma's van KPN Presenteert. Om deze reden verdwijnt KPN Presenteert uit het hoofdmenu.


Verbeteringen

Als er iets misgaat krijg je soms een popup met een foutmelding. Als de tips in de popup het probleem niet oplossen kun je meer informatie vinden op foutcode.tv. Met deze update worden op meer plaatsen verwijzingen ingezet naar foutcode.tv zodat je in de meeste gevallen het probleem zelf kunt oplossen.


Opgelost

 • Bij het uit stand-by halen van de televisie en de 4k tv-ontvanger kon het voorkomen dat alleen het menu zichtbaar was, maar beeld en geluid het niet deden. Dit is nu in de meeste gevallen opgelost. Nadat deze uitrol achter de rug is worden 4k klanten met de bugfix firmware ook van deze update voorzien.
 • Een bug waarbij het aanmelden van een nieuwe TV-ontvanger in sommige gevallen niet lukte, is opgelost. De TV-ontvanger bleef door deze storing steeds opnieuw opstarten.
 • Er stonden enkele programma's bij Terugkijken die niet daadwerkelijk terug te kijken waren. Die programma's staan er niet meer tussen.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers mei 2018 [7.1.45_2]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers juli 2018 [7.1.49_2]

Uitgelicht menu uitgebreid

Het Uitgelicht menu gaat wat persoonlijker worden. Op basis van je actieve zenderpakketten worden aanraders gegeven. Je ziet wat nu en straks op TV is en ook On Demand content, zoals films, worden hier weergegeven.Terugkijken verbeterd

In het terugkijken-menu kun je bij het zoeken nu makkelijk filteren op vandaag, gisteren en eergisteren. Ook is een foutje opgelost, je ziet geen programma's meer van zenders die verborgen zijn.

Begin Gemist
Bij het gebruik van Begin Gemist zie je bij de overgang naar het volgende programma een zwart scherm met een laadicoontje. Dat kon duidelijker. Dit scherm is nu vervangen door een duidelijke uitleg.Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers juli 2018 [7.1.49_2]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers augustus 2018 [7.3.52_2]

YouTube app:YouTube is te openen via het On Demand menu of, nog sneller, door naar zender 201 te zappen. Ook vind je YouTube terug als MeerTV app en kun je de TV-ontvangers selecteren door te casten vanaf je mobiel (zie afbeelding hieronder).


Hoe werkt YouTube?


Als je al een SmartTV hebt met YouTube zal onze YouTube app geen verrassing zijn. Met het menu aan de linkerkant bedien je alles; bekijk je abonnementen, aanbevolen video's of zoek naar video's. Onderin het menu kun je inloggen met jouw Youtube account om je eigen abonnementen en favorieten te zien.Veelgestelde vragen:


Via een ander gekoppeld apparaat (smartphone bijvoorbeeld) lijk ik het volume van Youtube te kunnen regelen, ik zie zelfs een volume-indicator op mijn tv-scherm. Maar dit werkt niet.
Het volume van YouTube kan niet via een gekoppeld apparaatworden geregeld. Volume regelen gaat als gebruikelijk (met volume knoppen op de witte afstandsbediening).

Ik kan geen video’s kopen via de YouTube app op mijn tv-ontvanger.
Dit kan inderdaad niet. Via een ander device (Android smartphone bijvoorbeeld) kan je wel een YouTube-video kopen. Vervolgens kun je deze betaalde video wel afspelen via de tv-ontvanger.

Tip: Geef je ontvanger een naam


Als je wil casten van je mobiel naar een TV-ontvanger zie je in de Youtube app de naam van de ontvanger. Als je bij de installatie geen naam hebt opgegeven zie je alleen de serienummers, zoals J8931892342. Niet heel duidelijk als je meerdere TV-ontvangers hebt. Je kunt de naam van een TV-ontvanger aanpassen via Menu > Instellingen > TV Connect.

Overige wijzigingen:

 • MeerTV voorwaarden hoeven niet meer na elke herstart te worden geaccepteerd, maar alleen als teruggegaan wordt naar fabrieksinstellingen.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers augustus 2018 [7.3.52_2]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers september 2018 [7.3.54_2]

MéérTV wordt Apps op TVVoor alle tv-ontvangers heet MéérTV nu Apps op TV, hiermee is het duidelijker wat het precies is. De inhoud van de apps verandert door de naamswijziging niet.

Verbeterd zoeken in de gidsHet zoeken in de programmagids is verbeterd, via Menu > Zoeken > In Gids kan je het zoekscherm openen. Op de 2260 en de 2952 zal dit ook vanuit de programmagids toegankelijk worden met de gele knop op de afstandsbediening. Als je hier gaat typen begint het zoeken zodra je 3 tekens hebt ingevoerd, zodra je verder typt worden de resultaten automatisch bijgewerkt.

YouTube is nu ook Nederlands
De nieuwe YouTube app wordt nu aangeboden in de Nederlandse taal. Dit geldt alleen voor de tv-ontvangers 2260 en 2952, omdat deze YouTube app alleen daarop beschikbaar is. We streven ernaar om alle menu’s in het Nederlands te hebben, daarom is het YouTube menu ook vertaald.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers september 2018 [7.3.54_2]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers oktober 2018 [7.3.54_2]

Deze update staat in het teken van het Pluspakket. Het versienummer blijft hetzelfde.

Nieuwe omgeving voor films


Als je het Pluspakket hebt kun je gratis een hoop films kijken. Met deze nieuwe omgeving wordt het een stuk makkelijker om een leuke film te vinden. De nieuwe layout werkt, net als "Uitgelicht", als een caroussel. Die ken je misschien al van Netflix. Hierdoor zijn er meer resultaten in één schermpje te zien en navigeer je makkelijk naar de film die jij wil kijken. Alle films staan overzichtelijk in de betreffende categorie.

Alleen de Arcadyan 2260, Arris 2952 en de 4K ontvangers worden voorzien van deze nieuwe omgeving.

Je kunt de films vinden via het On Demand menu, vervolgens Pluspakket. We reserveren alvast zender 202 zodat je hier in de toekomst nog sneller kunt komen

Verbetering in zoeken in de Gids

In september hebben we het zoeken in de gids aangepast. Deze maand zetten we nog wat puntjes op de i.
 • De selectie gaat standaard naar “Komende week” in plaats van “Vandaag”.
 • Bugfix: aantal zoekresultaten dat gepresenteerd werd klopte niet altijd, dit is nu opgelost..
 • Bugfix: Programma’s die eindigden vlak na middernacht (bv. Pauw) kwamen niet voor in zoekresultaten bij filter “Vandaag”. Dit is opgelost.

Vraag & Antwoord

Waarom ziet de omgeving van PlusPakket Series er anders uit dan PlusPakket Films?
PlusPakket Series wordt later voorzien van eenzelfde uiterlijk. We streven er naar dat dit jaar af te ronden.

Waarom krijg ik dubbele plaatjes te zien?
Dit zijn de SD en HD versies van de films, net zoals in het huidige menu. We werken aan een update om alleen de juiste kwaliteit van de film te laten zien, gebaseerd op de kwaliteitsinstelling van de TV-ontvanger.

Als ik een trailer bekijk en terugga, kom ik niet terug waar ik gebleven was
Dit wordt in een latere versie verbeterd.

Waarom is het versienummer hetzelfde als de september update?
Deze maand worden er alleen zaken in de layout aangepast. Hiervoor is geen herstart van de TV-ontvanger nodig.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers oktober 2018 [7.3.54_2]
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers november 2018 [7.3.56_2]


Alleen relevante afbeeldingen

De beschikbare films worden nu getoond op basis van de instellingen van de TV-ontvanger. Staat deze op "HD" kwaliteit, zie je alleen HD films. Voor SD hetzelfde. De snelheid van het menu is ook verbeterd.


Zender 202


Snelkeuzezender 202 wordt actief om snel bij het Pluspakket On Demand uit te komen. Deze zender werkt alleen als je geabonneerd bent op het Pluspakket.


Verbeteringen in Uitgelicht


De snelheid van het Uitgelicht menu liet ook wat te wensen over. Deze maand wordt de performance verbeterd en zijn er wat kleine wijzigingen aangebracht in de layout.


Overige wijzigingen/bugfixes
 • De kanalenlijst voor Menu > Terugkijken was niet meer actueel. Dit is gecorrigeerd
 • Een oplossing voor foutcode 561. Als deze foutmelding toch nog voorkomt, laat het direct weten
 • Duidelijker uitleg om pincode te achterhalen in schermpjes die hiernaar vragen.
Vraag&Antwoord
Waarom ziet de omgeving van PlusPakket Series er anders uit dan PlusPakket Films?
PlusPakket Series wordt later voorzien van eenzelfde uiterlijk. We streven er naar dat dit jaar af te ronden.

Als ik een trailer bekijk en terugga, kom ik niet terug waar ik gebleven was
Dit wordt in een latere versie verbeterd.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers november 2018 [7.3.56_2] | KPN Community
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers december 2018 [7.3.60_1]Series in het Pluspakket On DemandAlle series van het Pluspakket vind je vanaf nu in de nieuwe Pluspakket omgeving. De series staan onder de bijbehorende categorieën, een overzicht van alle series vind je ook onder het tabje Series.

Uitgebreide serieinformatieDoor een serie te selecteren verschijnen alle afleveringen per seizoen in een popup. Elke aflevering bevat een korte omschrijving.

Overige wijzigingen/bugfixes

 • Na het stoppen van een video vanuit de nieuwe Pluspakket omgeving kom je niet meer uit in het oude menu.
 • Wanneer een nieuwe softwareversie beschikbaar is wordt deze automatisch geinstalleerd, als er binnen 60 seconden geen keuze wordt gemaakt om de update uit te stellen. Hiermee willen we voorkomen dat er gebruikers op oude softwareversies blijven zitten. Dat ziet er zo uit.
 • Bij bepaalde foutcodes wordt het mogelijk direct de software opnieuw te installeren. Dit voorkomt de moeilijkere procedure om de ontvanger opnieuw op te starten en via de standbyknop de software te verwijderen. Een voorbeeld bij foutcode 562.
Reputatie 7
Badge +28

Update voor iTV-ontvangers december 2018 [7.3.61_1]

 

Deze (kleine) firmwareupdate bevat een tijdelijke oplossing voor mogelijke storingen met de TV ontvanger door gebruik van de YouTube/Netflix apps. Deze update is alleen uitgerold naar de Arcadyan 2260 en Arris 2952 ontvangers.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers vanaf december 2018

 

 

Update voor iTV-ontvangers maart 2019 [7.3.67_1]

 

Deze update bevat een permanente oplossing voor mogelijke storingen met de TV ontvanger door gebruik van de YouTube/Netflix apps.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers vanaf december 2018

 

 

Update voor iTV-ontvangers april 2019 [7.3.68_1]

 

Dit is een hele kleine update waar je niets van merkt, er wordt alleen een certificaat vernieuwd. Dat moet af en toe gebeuren om de zenders door te kunnen blijven geven. 

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers vanaf december 2018

 

 

Update voor iTV-ontvangers juni 2019 [7.3.72_1]

 

Beveiligingsupdates zonder verdere aanpassingen.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers vanaf december 2018

 

 

Update voor iTV-ontvangers juli 2019 [7.3.74_1]

 

Beveiligingsupdates en een fix voor de bug dat soms een Terugkijken-item onterecht niet  doorgespoeld kon worden

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers vanaf december 2018

 

 

Update voor iTV-ontvangers september 2019 [7.3.79_1]

 

Betaalde YouTube items konden niet worden afgespeeld op de tv ontvanger. Dit is opgelost in deze versie. Het is niet mogelijk de aanschaf via de tv ontvanger te doen, dat kan via een mobiel apparaat of PC. Dit geldt voor de Arcadyan en de Arris.

De Live Sport kanalen krijgen een nieuwe achtergrondposter (kanalen 260 - 283) en daarnaast zijn er ook weer beveiligingsupdates.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers vanaf december 2018

 

 

Update voor iTV-ontvangers november 2019 [7.3.83_5]

 

Voor de huidige tv-ontvangers (Arris VIP 2952, Arcadyan HMB2260 en de ZTE 8001 4K ontvanger) leveren we sinds vorige maand een nieuwe afstandsbediening bij serviceleveringen. Deze afstandsbediening is geheel wit en heeft knoppen voor Netflix, Apps, zoeken en opties. Deze knoppen werkten alleen nog niet. Deze update zorgt ervoor dat die knoppen wel werken. 

De 2502 krijgt deze update niet. Dit apparaat draait op dit moment nog een eigen softwareversie. Dit wordt in de nabije toekomst gelijk getrokken zodat alle ontvangers weer in dezelfde cyclus meedraaien.

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers vanaf december 2018

 

 

Update voor iTV-ontvangers december 2019 [7.3.84_2]

 

Zoals jullie hebben meegekregen gaan we Amazon Prime introduceren. Na deze update kun je van de Prime app gebruik maken mits je een Arcadyan HMB 2260 of Arris VIP 2952 hebt. Prime is te benaderen via het Menu (On Demand - Prime Video), via kanaal 203, of via Apps op TV. Meer informatie over hoe je Prime dan gebruikt is te vinden in het Amazon Prime Topic.

Ook voor deze update geldt dat de nieuwste ontvanger, de 2502, hem niet krijgt. 

Discussietopic: Update voor iTV-ontvangers vanaf december 2018

Reputatie 7
Badge +29

Update voor iTV ontvangers februari 2020 [7.7.89_3] & [7.7.90_1]

 

Wat verandert er

Voor de 1853/8001/2260/2952 niet heel veel. In ieder geval niet wat je als gebruiker ziet. Voor de 5202 echter wel wat meer.

 

2260/2952

Hier staat in het infoblok in de gids, als je Prime selecteert, Douglas. Dit was een interne naam die we gebruikten. Na de update staat hier ook netjes PRIME. Let op: dit wordt pas zichtbaar als de uitrol helemaal is afgerond, dus per 3 maart. 

 

5202

In sommige gevallen kon een tv-ontvanger ‘defect’ raken door een probleem met Netflix. Je krijgt dan de foutcode TVQ-PM-100 (5.2.102) die blijft voorkomen, ook na een herstart of reset van de ontvanger. 

Dit was niet op afstand te verhelpen waardoor de enige oplossing die we hiervoor hadden het omruilen van de ontvanger was. Ondanks dat deze niet daadwerkelijk echt stuk was. Hiervoor is nu een extra optie in de instellingen gebouwd om de Netflix gegevens uit de ontvanger te verwijderen. Je bereikt deze optie via  Menu / Instellingen / 3 x gele-knop.

 

Netflix opnieuw instellen? moet dan op Ja gezet worden. Kies vervolgens voor Bewaar instellingen. Na het verwijderen van de Netflixgegevens moet je, als je Netflix opent, weer opnieuw inloggen en zou de foutmelding verdwenen moeten zijn.

 

Daarnaast zijn er verbeteringen in de HDR kwaliteitsbeleving. Als je een tv hebt die dat ondersteunt zul je merken dat de kleuren beter worden weergegeven. De optie voor HDR staat in dat geval standaard op altijd aan.

 

Ook voor de afstandsbediening is er nieuwe software. Hiervoor krijg je een aparte pop-up. Je kunt de update starten door op de OK-knop te drukken. Tijdens de update is je afstandsbediening 2 minuten niet te gebruiken. Na de update kan het zijn dat je de afstandsbediening opnieuw moet koppelen met je tv.

 

 

Verder is er een nieuwe versie van de bootloader (DBL). Dat is het stukje software dat als eerste laadt als er de ontvanger gereset wordt. In de vorige versie kon het voorkomen dat de voortgangsbalk niet op alle tv's zichtbaar was. Dat is met deze nieuwe versie verholpen. Bij de meesten van jullie zal de update 's nachts plaatsvinden, maar mocht dat niet lukken en het gebeurt overdag, dan merk je door deze DBL update dat je ontvanger dus 2 updates doet. Een voor de hierboven beschreven wijzigingen, en een voor de DBL.

 

Tenslotte zijn er nog wat kleine aanpassingen:

 • Verbeteringen in de BlueTooth verbinding tussen afstandsbediening en tv-ontvanger.
 • Audio verbeteringen
 • Betere HDMI onderhandelingen voor juiste tv-resolutie
 • Security fix

 

 

Bridge mode

Vorig jaar hebben we op de ontvangers bridge mode ondersteuning uitgezet. Mensen die nog gebruik maakten hiervan hebben meerdere keren bericht gekregen, waaronder ook via een bericht op de tv. Zij kunnen geen gebruik meer maken van het menu. In deze release van de firmware wordt die melding op de tv ook actief bij XS4ALL klanten. In de release die hierna gepland staat zal je met bridge mode helemaal geen tv meer kunnen kijken.

 

Discussietopic: Updates interactieve tv 2020

Reageer