Beantwoord

Giga verbruik GB bij streamen

  • 16 March 2023
  • 10 reacties
  • 113 keer bekeken

Tijdens één avond streamen naar een GoogleChomeCast met de mobiel als hotspot, is 20 GB verloren gegaan. App updates e.d. staat allemaal uit, alles wat data zou kunnen verbruiken is nagelopen. Hoe is dit mogelijk? Eén filmpje en je bent direct door je data heen. Gaarne alleen oplossingsgerichte reacties! Bedankt vast!

icon

Beste antwoord door Alex_P 18 March 2023, 13:52

Bekijk origineel

10 reacties

Hoe lang bent u aan het streamen geweest? 2 uur? 3 uur? 5 uur?

Op de site van NLZIET staat bijvoorbeeld dat 1 uur streamen op FULL HD kwaliteit 3,4 GB kost.

https://help.nlziet.nl/hc/nl/articles/360027118951-Hoeveel-data-verbruikt-NLZIET-

Dan bent u dus binnen de 6 uur door 20 GB heen.

Reputatie 7
Badge +23

Hi @Erik en Lotte, welkom hier. 

Dit is zeker mogelijk en is vooral afhankelijk van hoelang je kijkt en in welke kwaliteit. Bijvoorbeeld het verbruik van Netflix per uur: 

  • Standaarddefinitie: tot 1 GB

  • High definition: tot 3 GB

  • Ultra high definition (4K): tot 7 GB

Met andere woorden, pas waar nodig de kwaliteit van de stream aan. 

Reputatie 7

Het casten met de iTV app van KPN vraagt een kleine 3GB per uur.

Heb hier dezelfde ervaring met m’n iPhone en een Chromecast. In 1,5h 20GB via de Disney app verbruikt….

Ook een leuk weetje. Het is vanaf een iPhone mogelijke om een film door te zetten naar de Chromecast vanuit bijvoorbeeld Netflix, Disney of YouTube. De content wordt vervolgens door de Chromecast alsnog (opnieuw) gedownload. Een offline video doorsturen naar de Chromecast gaat niet. Uiteraard wel met een Android apparaat. Heb zelf de Chromecast na bovenstaande bevindingen verwisseld voor een Apple TV. Die kan uiteraard wel de content van een iPhone/iPad weergeven en ook zonder data verbinding. Een WiFi netwerk is wel noodzakelijk. 

Reputatie 7

De content wordt vervolgens door de Chromecast alsnog (opnieuw) gedownload. 

Dat is ook precies de bedoeling maar de iPhone zelf behoort dan ook te stoppen met het downloaden van de content. Het is zelfs zo dat je de iPhone volledig uit kunt zetten nadat je bent gaan casten naar een Chromecast.

Het is dus niet zo dat content dubbel gedownload zou worden.

Aha, dat van het uitzetten klopt inderdaad. Denk ook niet dat de combinatie iPhone / Chromecast de oorzaak was van het grote data verbruik. Maar 20GB in 1,5h was wel echt bizar veel. Vreemde was ook dat bij mn mobiele data verbruik in de instellingen van mn telefoon maar 13GB stond… waar die andere 7GB toen zijn gebleven? En dat ook nog is terwijl de tv in m’n caravan echt van een houtje touwtje kwaliteit is en het beeld echt verschrikkelijk slecht is 😂

 

Heb het besparen van data hier opgelost door afleveringen/content vooraf op m’n telefoon te downloaden en dan te streamen naar de Apple TV. Met een Chromecast kan dat ook, maar dan dus alleen met een Android telefoon/tablet.

 

Reputatie 7

Heb het besparen van data hier opgelost door afleveringen/content vooraf op m’n telefoon te downloaden en dan te streamen naar de Apple TV. Met een Chromecast kan dat ook, maar dan dus alleen met een Android telefoon/tablet.

Ook met een Android telefoon/tablet kan dat, naar mijn weten, alleen als je bijvoorbeeld een app als Plex op die telefoon/tablet hebt staan.

Reputatie 7
Badge +23

@Erik en Lotte, heb hier iets aan? 

Reputatie 7
Badge +23

@CD130, dank voor de terugkoppeling. 

Bedankt voor de reacties! Ik ga e.e.a. uitproberen. Helder zo!

Reageer