4G in het buitenland: Welke providers?

  • 22 februari 2015
  • 2 reacties
  • 12079 keer bekeken

Reputatie 2
Badge
Op de volgende pagina is een overzicht te vinden van landen waar 4G roaming functioneert:

http://www.kpn.com/prive/mobiel/informatie/buitenland.htm

Echter staat er niet bij om welke serviceprovider het dan gaat.

Dit is echter wel handig om te weten zodat je in het buitenland gericht op die provider kunt gaan roamen zodat je ook 4G kunt gebruiken.

In Duitsland is er 4G toegang via het Telekom netwerk. Echter, wanneer je de grens over gaat kom je automatisch op E-Plus terecht, waarmee je dus geen 4G roaming hebt.

In België is er 4G toegang via het Mobistar netwerk. Echter, wanneer je de grens over gaat kom je automatisch op het BASE netwerk (= ook KPN) terecht, waarmee je dus geen 4G roaming hebt.

Is er ergens een overzicht van landen + serviceproviders waarmee KPN een 4G roaming overeenkomst heeft? Er kan dan gericht een netwerk worden uitgekozen in het buitenland en zo hoef je dus niet eerst alle netwerken te proberen.

Alvast bedankt.


2 reacties

Reputatie 4
Badge +3
De GSMA het samen werkings verband van mobiele network operators publiceerd alle beschikbare netwerken per land en technologie op hun website. Dat is de makkelijkste manier om hier achter te komen. 

http://maps.mobileworldlive.com

Op boven staande link kan je per Land/Netwerk opvragen wat er beschikbaar is. De site is afhankelijk van de gegevens die door de operators beschikbaar is gesteld dus het volume aan informatie wilt nog al eens wisselen. 

Reputatie 2
Badge
Bedankt voor het antwoord. Echter wil ik niet weten welke providers allemaal 4g aanbieden maar ik wil graag weten bij welke providers ik 4g kan gebruiken.. Dat is nogal een verschil.

Reageer