4G op iPhone 6

  • 10 september 2014
  • 3 reacties
  • 1917 keer bekeken

Hallo,

Binnenkort ben ik van plan om de iPhone 6 aan te schaffen, maar dan weliswaar uit de Verenigde Staten. Nu ben ik benieuwd of 4G via het KPN netwerk op deze iPhone 6 werkt, aangezien er op store.apple.com staat: "Een niet-vergrendelde iPhone 6 biedt mogelijk geen ondersteuning voor LTE-netwerken in alle landen. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende netwerkaanbieders.". Na even op http://www.apple.com/iphone/LTE/ te kijken, staat KPN er niet tussen, terwijl KPN er wel tussen staat bij de iPhone 5s en 5c.

Zou 4G dus werken bij KPN met een Amerikaanse iPhone 6?

Bedankt!

Jacob


3 reacties

Reputatie 7
Badge +28
Beste Jacob,

Dat is een hele goede vraag! Als ik kijk naar de verschillende banden, dan verwacht ik dit wel, echter: ik kan hier op dit moment helaas nog geen uitsluitsel over geven. Mochten we deze informatie krijgen, dan zal dat op onze website én op het forum komen te staan. Ik adviseer je om dit nog even af te wachten!

Waar kunnen we deze info vinden of het wel of niet zal gaan werken op het forum of de site? Al bekend of en welk type hier goed werkt?
Reputatie 4
Badge +3
De iPhone komt altijd in een aantal verschillende versies waardoor je op moet letten welke je koopt. 

Als je hem hier in europa koopt dan is er niets aan de hand en dan krijg je vanzelf de meest optimale uitvoering. 

In de VS had je altijd twee verschillnde type iPhones te koop, 1 wereld telefoon die ook goed bruikbaar is in de VS en 1 iPhone die de specifieke amerikaanse CDMA telefonie standaard ondersteund. Voor de iPhone 6 is er iets speciaals aan de hand, alle modellen ondersteunen de EU en VS banden voor de generieke standaarden. En de CDMA uitvoering ondersteund ook nog de specifieke amerikaanse standaarden. 

Ik zelf zou zeggen neem de GSM uitvoering en niet de CDMA uitvoering, je weet nooit wat die niet gestandaardiseerde amerikaanse mobiele telefonie implementatie voor problemen kan geven en je zat die technologie toch niet gebruiken in europa. 

Het EUA1586 Model van de iPhone heeft ondersteuning voor frequentie band 38, 39, 40 en 41 en het A1549 model niet.

Als het goed is kan je in de VS ook het EU model A1586 kopen alleen ik weet niet of die ook in de losse verkoop beschikbaar is of alleen bij specifieke telco's 

iPhone 6
Model A1549 (GSM)
Model A1549 (CDMA)   < Support voor US mobiele telefonie standaarden

Model A1586 (GSM)     < EU Model

Model A1586 (CDMA)   < Support voor US mobiele telefonie standaarden

Model A1589 (China Mobile)  < Bedoelt voor gebruik met de specifieke Chinese mobiele telefonie standaard van China Mobile

http://support.apple.com/en-us/ht3939

https://www.apple.com/nl/iphone-6/specs/

Reageer