4G-router installatie

  • 8 februari 2017
  • 34 reacties
  • 9576 keer bekeken


Toon eerste bericht

34 reacties

Reputatie 7
Badge +9
@bergATkpnforum
Wat voor firmware versie bevat die Huawei E3372h-153 ?

Indien dit 22.x is (of nieuwer), is er een webinterface beschikbaar via http://192.168.8.1/ in een laptop waar je die PIN kan uitzetten. Of de dongel met deze versie naar behoren werkt met Experiabox V9 weet ik niet; De mobiele verbinding zit dan wel achter een NAT/firewall geimplementeerd in de dongel.

Indien dit 21.x is (of ouder), is er denk ik in de Experiabox V9 ergens een setting waar je de PIN uit kan zetten. Met deze firmware versie kan de dongel in een soort bridgemode bestuurd worden, daardoor is het meer vergelijkbaar met de (tijdelijk weggevallen o.i.d.) DSL verbinding. Voor ook de meestal oudere 3G dongels is dit de standaard methode en zo te lezen kan de Experiabox V9 dit ook zo.
Dag tmoesel en RobinFlikkema,

Dank voor jullie reactie. Zoals tmoesel al schreef, kan de pincode worden uitgeschakeld met een webinterface.

Als de dongle wordt aangesloten op een PC/laptop dan wordt de dongle verbonden met een 3G/3G+/LTE netwerk.

Als de 3G WAN wordt geconfigureerd met "mobile", IP, "advancedinternet" en als vervolgens de dongle wordt aangesloten op de Experia Box V9 dan blijft de dongle hangen in het registreren op een 3G/3G+/LTE netwerk.

Als de Username en Password van de 3G WAN configuratie handmatig worden gewist en vervolgens handmatig worden toegepast (Apply) dan wordt een, mij onbekend, Password automatisch ingevuld!

Welke andere waarden kan ik invoeren voor de 3G WAN configuratie velden als KPN mijn provider is (Connection Name, PDP Type, APN, Dial Number, MTU, Username, Password, Authentication Type, Connection Trigger, Idle Timeout)?

@tmoesel Ik verzoek u voor uitleg over quote “De mobiele verbinding zit dan wel achter een NAT/firewall geimplementeerd in de dongel.”
@tmoesel Wat zijn de gevolgen van een mobiele verbinding achter een NAT/firewall?

Mvg,
Reputatie 7
Badge +9
@bergATkpnforum
Met firmware 22.x doet die E3372 Netwerk Adres Translatie (NAT) wat het externe publieke IP adres wat via APN advancedinternet (b.v. 89.1.2.3 ) omzet naar interne adresserie 192.168.8.x . In feite is die E3372 daarmee ook een router en heb je 2 routers in serie achter elkaar, n.l. de E3372 en de ExperiaboxV9 en dus 2x NAT, want de ExperiaboxV9 doet ook op zijn beurt weer NAT. Dit heeft als nadeel dat je geen portforwarding meer kunt bedrijven, dus toegang van internet op jouw thuisnetwerk/apparaten is niet mogelijk zonder extra specifieke maatregelen, als die al mogelijk zijn. Als je al geen portforwarding gebruikte, b.v. voor toegang op beveiligingcamera in huis vanaf internet, dan is dat eigenlijk geen probleem.

Verder zijn gameconsoles of b.v. andere specialistische apparaten soms een probleem met 2x NAT.
In een ExperiaboxV8 werkt zowel een E3372 (4Gcat4) met firmware 22.x alsook een K3520 (HSDPA) niet; Onder UMTS-Stick wordt niets herkent. Die K3520 hoort eigenlijk bij een EasyBox (DSLmodem van buitenlandse provider) waarin die wel out-of-the-box werkt(e), maar werd dan ook standaard bij nieuw DSL abo bijgeleverd inclusief maand lang gratis onbeperkt mobile internet.

Er bestaan een handvol protocollen/methodes om een 2G/3G/4G stick/dongel te besturen en te laten verbinden naar internet. Wat met wat werkt is proberen of diep in de specificaties duiken (als die er al zijn) B.v. een Fritzbox 7360 werkt wel zonder problemen met een moderne NAT/firewal methode, dus de E3372 met firmware 22.x maar ook met een mobile telefoon via USB kabel.
Dag,

tmoesel dank voor je reactie, aanvullende uitleg.

Is er een forum deelnemer die een Experia Box met een dongle werkend heeft gekregen? Zo ja, met welke waarde voor de velden?

Is er een forum deelnemer die contact heeft gehad met ZTE de leverancier van Experia Box v9?

Mvg,
Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

Ik heb ooit een goedkope dongel van Ebay gehaald en die in de H220N gestoken. Werkte, kostte toen der tijd alleen veel beltegoed. De dongel heb ik niet meer, maar t was gewoon een of ander ding zonder naam.
Ik denk ook dat je het meeste success hebt met de meest eenvoudigste dongel.

Verder, als eindgebruiker van de Experiabox betwijfel ik of je direct contact gaat krijgen met ZTE.

Robin
Dag,

Heb je een Experia Box met backup (failover) via een dongle en/of een Mobile Wifi Router werkend of werkend gekregen? Zo ja, met welke waarde voor de velden, welke Experia Box, welke dongle, welke Mobile Wifi Router?

Heb je contact of contact gehad met ZTE de leverancier van Experia Box v9?

Mvg,

*admin: bericht samengevoegd met het topic waarin je deze vraag al stelde. 2 topics met dezelfde vraag zijn niet nodig
@admin ik betwist dat het dezelfde vraag betreft, namelijk de oude vraag met 4G topic gaat over 4G en de nieuwe vraag met nieuw topic is (op basis van voortschrijdend inzicht) a) breder gesteld en b) gaat over 2G/3G/4G/…! Ik verzoek u de door u verplaatste vraag met uw opmerking per ommegaande te verwijderen en mij over de verwijdering te berichten.
Op dit moment nog niet, maar je zoekt een plug 'n play dongel (zelfs de dingen uit china werken gewoon) die KPN haar (of een andere provider haar) frequenties ondersteunt: LTE 800 (20), 1800 (3), 2600 (7). Waarbij 800 eigenlijk vereist is en de rest leuk als het er is. Voor UMTS wil je 900 en 2100.

Aan de andere kant, als je van plan bent om een abonnement te gebruiken icm met die dongen dan wil je de bijgeleverde dongel waarschijnlijk gebruiken. Dat scheelt ook weer kosten.
Volgens KPN Zakelijk werken sowieso de volgende dongels met de V8: HUAWEI Mobile E367, HUAWEI Mobile E3131, ZTE MF190. Het probleem is dat KPN zelf alleen de E3531 verkoopt (of al niet meer?) en deze werkte niet op de V8 maar het plan is/was wel om dat te wijzigen

Maar, valt je internetverbinding zo vaak weg dat dit nodig is? Of ben je in grote mate afhankelijk van dat kassasysteem? Heb je ook al overwogen om via de kabel een "failover" abonnement te nemen (duurder, maar waarschijnlijk betrouwbaarder)
Ik had mijn vraag eerst in dit topic geplaatst, maar was al snel verplaatst naar een eigen topic: https://forum.kpn.com/mobiel-internet-17/v10-in-combinatie-met-usb-dongle-453615

Mijn vraag ging voornamelijk of een Android toestel met USB-Tethering zou werken i.p.v. speciaal een USB dongel te moeten aanschaffen voor als backup optie. Ik heb het uiteindelijk zelf kunnen testen en dit werkte gewoon als plug & play, zonder settings in de modem (Experiabox V10) te veranderen.

Wellicht handig om te weten, voordat mensen speciaal op zoek gaan naar geschikte USB dongels.

Reageer