Geen dekking 9561 (oplossing?!)

  • 18 juni 2013
  • 2 reacties
  • 6737 keer bekeken

Als jaren hebben wij in Ter Apel (Zuid-Oost Groningen), Postcode 9561, langs de Duitse grens, een zeer slechte dekking van zowel 2G als 3G. In en om mijn woning (postcode 9561 TE) is zelfs helemaal geen dekking. Dit is al jaren zo. Alleen in de directe omgeving van uw enigste zendmast in ons gebied, welke opgesteld staat op het dak van de (lage) flat aan de Dr. Tijdensstraat in Ter Apel hebben we fatsoenlijke dekking. Iedereen klaagt hierover in ons dorp.

Tot mijn verbazing hebben zowel Vodafone als T-Mobile deze week al hun dekkingsproblemen (die vergelijkbaar waren met jullie) in 1 klap weten op te lossen in ons gebied. Hun dekking is nu perfect! Zij hebben namelijk hun zendantennes verhuisd vanaf de eerder genoemde flat naar de 53 meter hoge C2000 mast midden in ons dorp, achter de brandweerkazerne (Molenweg). Door de centrale ligging van deze (enigste) mast in ons dorp en door de grotere hoogte hebben alle uithoeken van dit gebied nu goed bereik. Graag wil ik u tippen/verzoeken om ook een verhuizing naar deze mast te overwegen. Dit zou namelijk beteken dat mijn werk mobiel ook eindelijk goede dekking thuis gaat geven via het KPN netwerk.

Alle voorzieningen (stroom, elektra, ISRA, glas) liggen al bij de betreffende zendmast, en er is nog ruimte genoeg ik, dus wellicht het overwegen eens waard?! Het is maar een tip; wellicht kunnen jullie netwerk specialisten er eens naar kijken? Het kan altijd beter dan dat het nu is (drama). Ook de gemeente juicht deze verhuizing denk ik toe want dan staan alle antennes op 1 plek in het dorp, en niet meer verspreid over de daken van woonflats.

Alvast vriendelijk bedankt!


2 reacties

Reputatie 4
Badge +2
Beste schutje,

Bedankt voor dit signaal. Ik heb je suggestie doorgespeeld naar onze technische dienst. Zodra ik een terugkoppeling heb ontvangen, laat ik het je weten.

Met vriendelijke groet,

Jemy

Ook ik worstel de laatste maanden met dit probleem op 9561 SH. Daarvoor had ik altijd een prima bereik thuis. Is de mast verplaatst of zo?

Reageer