Vraag

software voor kpn mobile connect pcmcia card umts/gprs

  • 11 november 2018
  • 3 reacties
  • 246 keer bekeken

ik heb een kpn mobile connect card umts/gprs
en ik zoek de software voor windows xp.

het is een pcmcia card voor in een laptop.

misschien ergens binnen kpn?

de card is geproduceerd door novotell wireless en daar vinden ze dat het type: merlin u530 is

ik heb een driver gevonden, maar zoek de software (mobile link?) om er sms mee te versturen en ontvangen.

thnx
Huub

3 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Wij ondersteunen deze apparatuur al een aantal jaar niet meer. Microsoft ondersteunt XP ook al lang niet meer. Ik kan je er niet mee helpen, ben ik bang. Ik zou zelf ook niet meer met een XP-computer online gaan.
Reputatie 7
Badge +9
@Bmr0 Je hebt goede kans dat deze Merlin u530 zonder zoeken naar drivers en 'inbel' software direct werkt in een Linux distributie. In het verleden had ik een Netbook met 3G ingebouwd (WindowsXP) voor geinstalleerd en bij nieuwe installatie van WindowsXP of Windows7 was het ook het hele internet afzoeken naar iets wat die 3G kaart kon aansturen, want er zat bij aankoop simpelweg geen installatiesoftware bij.

Later heb ik die Netbook met diverse varianten van Linux geladen en als je voor al je internet/netwerk kiest voor NetworkManager, wordt ook ModemManager geinstallleerd en kun je als extra ook ModemManagerGUI installeren. Dat laatste doet wat je zoekt voor XP, maar dan voor Linux. Je kan ermee inbellen, SMSsen etc. Voor origine, zie https://sourceforge.net/projects/modem-manager-gui/
Reputatie 4
Badge +5
Heb je nog wel de handleiding van de kaart? Je kunt namelijk ook het nodige via de laptop handmatig instellen. Voor het geval dat, zie hier de link naar docplayer:
https://docplayer.net/12389920-Novatel-u530-u630-o2-branded-datacards-installation-instructions-for-o2-version-of-mobilink-software-version-2-02-04-34.html

Op internet kom je ook Mobilink-Lite versies tegen. Heb je daar al eens naar gekeken?

Reageer