Wat is 4G

  • 4 februari 2013
  • 5 reacties
  • 10370 keer bekeken

KPN introduceert 4G

Met trots introduceert KPN 4G. 4G is de vierde generatie van het mobiele netwerk en de opvolger van het huidige 3G mobiele netwerk. Een nieuw mobiel netwerk dat tot 10x sneller is dan het huidige mobiele netwerk.Een nieuwe mobiele internet ervaring

4G betekent supersnel mobiel internet. Een snelheid die je tot op heden alleen thuis gewend was. Deze snelheid zorgt voor een geheel nieuwe mobiele internetervaring, zowel op smartphone, tablet als laptop. Zo kan je nu overal supersnel browsen en facebooken. Foto’s kunnen sneller gepost en gedownload worden. Of wat te denken van het onderweg streamen van video’s en muziek in HD kwaliteit, zonder hapering of vertraging.

Door de hogere snelheid wordt het mobiel spelen van online 3D games een geheel nieuwe ervaring. Maar ook mobiel videobellen in HD kwaliteit behoort tot de vele mogelijkheden.
5 reacties

Het leuke is echter dat het huidige LTE officieel helemaal geen 4G genoemd mag worden. Het is weliswaar een stuk sneller dan 3G, maar eigenlijk had LTE-Advanced de 4G standaard moeten worden, en is weer zo'n 10x sneller dan 'basis' LTE. De markt vroeg echter om een nieuwe, snellere standaard waardoor een 'minder snelle' standaard als 4G is geintroduceerd.

Meer informatie oa hier http://nl.wikipedia.org/wiki/4G

Reputatie 7
Badge +8
LTE advanced zal straks gemarketeerd worden als 5G, maar dat duurt nog wel even, op zijn vroegst in 2020. LTE = 4G waar jij naar verwijst is de verenigde staten waar providers een variant hadden bedacht (HSPA+) en daar probeerden om de stempel 4G op te plakken.

Reputatie 6
Badge +1
LTE-Advanced zal niet als 5G in de markt gezet worden, LTE-A wordt binnen nu en enkele jaren geintroduceerd, terwijl 5G pas in 2020 op de markt komt.

LTE-A zal hetzelfde zijn als bij 3G naar HSDPA/HSPA+, gewoon een evolutie van 4G.

LTE-A is/was idd officieel 4G, en LTE was 3.9G, maar door marktechnische druk is het omgepoold naar 4G. 

HSPA+ is volgens die standaard ook 4G, 4G is namelijk geen techniek (zoals LTE of WiMAX), maar alle (snelle) verbindingen boven een bepaalde grens.. 

Reputatie 7
Badge +8
HSPA+ is een 3.5G variant waarbij voice nog gescheiden is van de data services, true 4G/LTE zijn/worden complete IP data netwerken volgens de ITU standaard. 

Reputatie 6
Badge +1
Klopt, dat is het ook, maar in de VS wordt HSPA+ aangeduid als 4G. Gelukkig doen de meeste landen dit niet, anders wordt het alleen maar onduidelijk 🙂.

Reageer