Beantwoord

abonnement zou vandaag ingaan, maar heb geen internet en telefoon

  • 24 oktober 2019
  • 3 reacties
  • 39 keer bekeken

Vandaag zou mijn abonnement ingaan bij jullie en heb inmiddels de simkaart geplaatst, maar er gebeurt niets.

icon

Beste antwoord door Bart_ 24 oktober 2019, 12:24

Hallo @jacquelienG Jan geeft eigenlijk al het beste advies. Vanzelfsprekend kijk ik graag even met je mee. Zou je jouw KPN Forum profiel willen voorzien van de naam van de contractant, je postcode / huisnummer, je mobiele nummer en je klantnummer? (Uiteraard zijn je gegevens alleen zichtbaar voor jou en de Moderators.) Laat je het weten als je dit gedaan hebt?

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +14

Hallo @jacquelienG , vandaag is nog niet om.

Als je overstapt van een andere provider met nummerbehoud kun je het beste die oude simkaart nog laten zitten tot je merkt dat de telefoon het niet meer doet en is je andere kaart actief.

Heb je een nieuw abo zonder overstap zou je je toestel met de nieuwe simkaart een keer uit kunnen zetten en dan weer aan. dan werkt het soms.

Anders gewoon nog even geduld hebben, de dag is nog lang.

 

Reputatie 7
Badge +20

Hallo @jacquelienG Jan geeft eigenlijk al het beste advies. Vanzelfsprekend kijk ik graag even met je mee. Zou je jouw [url=https://forum.kpn.com/settings/profile]KPN Forum profiel[/url] willen voorzien van de naam van de contractant, je postcode / huisnummer, je mobiele nummer en je klantnummer? (Uiteraard zijn je gegevens alleen zichtbaar voor jou en de Moderators.) Laat je het weten als je dit gedaan hebt?

Reputatie 7
Badge +20

Hallo @jacquelienG Is het inmiddels al gelukt? Als je mijn hulp nog nodig hebt kijk ik graag met je mee! 

Reageer