Beantwoord

Bellen via Caiway WiFi werkt niet

  • 11 February 2020
  • 8 reacties
  • 1286 keer bekeken

Achtergrondinfo:

Wij wonen in een gebied met matige dekking en dan ook nog in een huis dat a.g.v. de constructie nauwelijks signaal binnen laat. Omdat het een nieuwbouwhuis is waarvoor geen telefoonlijn meer beschikbaar wordt gesteld, is de enige beschikbare aansluiting glasvezel van CAIWAY (ook enig beschikbare provider).

Als we in huis onze mobieltjes willen gebruiken zijn we dus aangewezen op 'bellen via CAIWAY wifi'. 

We hebben de volgende telefoons met elk een KPN abonnement:

2x IPhone 8

1x Samsung Galaxy A8

1x Samsung Galaxy A40

Beide Samsung telefoons zijn voorzien van dual SIM en gebruiken naast het KPN abonnement ook een Vodafone abonnement.

 

Probleemomschrijving:

KPN stelt ons op geen van de telefoons in staat om te bellen via het CAIWAY wifi netwerk. Dit is het geval bij ons thuis maar ook op andere adressen met een CAIWAY wifi netwerk.

Beide Samsung telefoons kunnen op al deze adressen wel met de Vodafone verbinding bellen via wifi.

Dat alle telefoons goed ingesteld staan kunnen we opmaken uit het feit dat alle telefoons wel via wifi kunnen bellen als ze contact maken met een KPN wifi netwerk.

 

Wat nu..?

KPN lijkt dus niet samen te willen werken met CAIWAY wifi netwerken.

Na gebeld te hebben met de technische afdeling NSSD van KPN, volhard KPN er in dat we de oplossing bij CAIWAY moeten zoeken.

Omdat CAYWAY geen problemen geeft en Vodafone daarop ook prima functioneert, geeft CAIWAY aan dat de oorzaak niet bij hun gezocht moet worden en dreigen we van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

Omdat het een dienst van KPN is die niet functioneert terwijl dezelfde dienst bij andere provider(s) (o.a. Vodafone) wel werkt, vind ik dat KPN het voortouw hoort te nemen in het vinden van een oplossing.

Bij deze de vraag…

Admin: titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid.

 

icon

Beste antwoord door Natasja 19 February 2020, 18:05

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8 reacties

Ik neem aan dat het 'normale’ internet gebruik via de KPN telefoons wel werkt via (caiway-)wifi? Whatsapp, internetbankieren, Youtube o.a. …

(overigens wel vaker meldingen dat VoWifi van KPN niet wil via niet-KPN-netwerken)
https://forum.kpn.com/mobiele-diensten-18/bellen-via-wifi-lukt-niet-via-bedrijfsnetwerk-489127

Klopt! Voor de rest geen problemen.

Reputatie 6
Badge +9

Dag @Andre1972. Van harte welkom hier. Goed dat je dit meldt. Uit je verhaal begrijp ik dat VoWiFi op je toestellen niet werkt via je Caiway netwerk, maar wel via het netwerk van andere providers. Ik durf je zelf niet te vertellen hoe dat kan en heb daarom direct contact voor je gezocht met een specialist om dit verder uit te laten zoeken. Als ik een reactie heb, dan laat ik het aan je weten. 

Dag @Andre1972. Van harte welkom hier. Goed dat je dit meldt. Uit je verhaal begrijp ik dat VoWiFi op je toestellen niet werkt via je Caiway netwerk, maar wel via het netwerk van andere providers. Ik durf je zelf niet te vertellen hoe dat kan en heb daarom direct contact voor je gezocht met een specialist om dit verder uit te laten zoeken. Als ik een reactie heb, dan laat ik het aan je weten. 

Dag Natasja, Bedankt voor je reactie. Ik heb 't alleen zien werken via een KPN WiFi netwerk. Andere netwerken heb ik niet getest.

Reputatie 6
Badge +9

Geen probleem. Technisch gezien zou VoWiFi via Caiway geen problemen mogen opleveren en dus moeten werken. Het heeft waarschijnlijk te maken met IP-adressen die niet in een toegestane reeks vallen. De specialist waar ik nu contact mee heb wil daarom graag een onderzoek starten. Daar heeft hij nog wel het publieke IP-adres voor nodig. Wil je dit controleren via https://whatismyipaddress.com en dit in een privébericht aan me doorgeven? 

Reputatie 6
Badge +9

Dag @Andre1972. Ik heb een reactie vanuit de organisatie. Twee deelnetwerken van Caiway stonden nog niet in onze database voor VoWiFi en deze zijn nu toegevoegd. Wil je eens testen of het nu wel werkt? 

Top! We kunnen nu ook met onze KPN abonnementen bellen via WiFi. Heel erg bedankt voor het aanpassen!

Reputatie 6
Badge +9

Geen enkel probleem, @Andre1972. :smile:  Goed om te lezen dat het nu werkt!Â