Vraag

Buitenland bundel werkt niet (Engeland, Frankrijk & Belgie)

  • 20 mei 2019
  • 12 reacties
  • 418 keer bekeken

Badge
Afgelopen vrijdag (17/5/2019) een KPN prepaid bundel van 100MB gekocht. In Nederland kan ik de bundel gebruiken, echter niet in het buitenland (Engeland, Frankrijk & België). Gisteren weer terug naar huis had ik bij het passeren van de grens met België meteen weer internet (KPN netwerk). In het buitenland staat bij mobiele data: niet verbonden (signaal sterkte goed). Ik heb een een Lenovo Motog 5 plus toestel.

12 reacties

Reputatie 7
Badge +21
Goedenavond @Gerard van Dalen, goed dat je jouw vraag hier stelt!

Wat lastig dat het erop lijkt dat je de prepaid bundel niet in het buitenland kan gebruiken! Dit zou wel moeten namelijk, bij onze prepaid bundels (in Europa). Ben je op het moment weer in Nederland? Want het is lastig om dingen te testen in Nederland.

Zou je bijvoorbeeld kunnen kijken of je handmatig een netwerk kan selecteren? Daarnaast kan het helpen om 4G uit te schakelen en 2G/3G te proberen.

Ik hoop dat deze tips helpen! Zo niet, dan zie ik je graag terug in het topic 😉
Badge
Ik ben weer in Nederland. Ik had al 3G geselecteerd zonder resultaat. Ook mogelijke andere netwerken. Maar helaas geen internet. Vroeger had ik regelmatig een onbeperkt internet bundel. Hoewel traag een goed internet door heel Europa. Behalve begin van het jaar, regelmatig geen internet, ook in Nederland niet. Op advies een snelle bundel gekocht. Deze werkt goed in Nederland maar niet in het buitenland.
Reputatie 7
Badge +21
Vreemd.. Kan je aangeven welke netwerken er zichtbaar waren? Ik zie inderdaad ook niet dat er data verbruikt is afgelopen dagen. Ik heb de bundel vergoed, maar kijk graag mee naar een permanente oplossing dus ik ga het doorzetten zodra ik weet welke netwerken niet wilde meewerken 😉
Badge
Ik zou ook graag een permanente oplossing willen hebben. Het is achteraf moeilijk na te gaan welke netwerken dit waren. In Engeland was ik in de buurt van Cambridge / Huntington, Colchester en Dover. Waarschijnlijk waren dit de EE, O2 en/of Three netwerken. Meestal 2 netwerken ter beschikking. Maar ook in Duinkerken (Frankrijk) en bij Antwerpen geen internet. Alleen in Nederland. Is de roaming niet geblokkeerd?
Reputatie 7
Badge +21
Dat snap ik! Voor zover ik kan zien zit er geen enkele blokkade op jouw mobiele nummer. Ik heb je gegevens doorgezet naar de specialisten, hopelijk komen zij snel met een antwoord!
Reputatie 7
Badge +21
@Gerard van Dalen ik heb inmiddels bericht gehad van onze specialisten. Zou je nog 1 keer de instellingen willen controleren op roaming blokkade? Via Instellingen > Meer > Mobiele netwerken > Gegevensroaming. Zij geven namelijk aan dat er bij ons in de systemen geen problemen te vinden zijn.
Badge
Ik heb mijn settings voor mobiel network gecontroleeerd. Roaming staat gewoon aan. Ik zie geen andere settings die dit kan blokkeren. Zie een kopie van mijn beeldscherm. Uiteraard staat mobiele data aan als ik de bundel gebruik.Reputatie 7
Badge +21
Vreemd.. Ik heb geen andere problemen kunnen achterhalen en onze technische dienst waar ik het naar had doorgezet ook niet.. Een laatste optie zou dan zijn om een ander toestel te testen. Heb je die mogelijkheid misschien? Want als wij hier niks kunnen vinden, moet het denk ik toch liggen bij instellingen of het toestel. En omdat ik er niet in kan kijken, is dat lastig vast te stellen. Je kan eventueel ook even langs een KPN winkel in de buurt lopen om de instellingen te controleren. Zij kunnen dan meekijken!
Badge
Ik ben afgelopen woensdag 5 juni 2019 in Mechelen in Belgie geweest. Weer geen verbinding (mobistar network). Daarna heb ik mijn toestel teruggezet naar de fabriekszettings. Helaas daarna weer geen verbinding. Ik heb aan deze reactive een kopie van het beeldscherm toegevoegd (settings mobile network & mobiele data info). Ik had helaas die dag geen beschikking over een 2e toestel om verder uittetesten. Via de KPN winkel zal ik niet verder komen. Eerder werd ik ook al weer doorverwezen met de helpdesk.

In Nederland weer een goede verbinding met dit abonnement (KPN network).


Reputatie 7
Badge +21
Omdat het nu ook achteraf is, is het lastig te bepalen waar het misgaat. Zoals het nu lijkt heb je het op 'netwerk automatisch selecteren' ingesteld. Het kan zijn dat mobistar op dat moment op die plek even geen verbinding heeft. Waren er ook andere providers beschikbaar? Daarnaast zie ik dag 4G aan staat, ik zou willen aanraden om dit op 3G te zetten.. Niet overal is 4G namelijk goed qua signaal.

Wat kan je vinden onder het kopje 'meer instellingen' op dat moment? En is er geen enkele mogelijkheid om op dat moment contact met ons te krijgen? Want op het moment zelf kunnen we dan dingen testen, waardoor het probleem waarschijnlijk gevonden kan worden. En nog steeds ben ik benieuwd of in een ander toestel hetzelfde probleem voorkomt..
Badge
Er waren ook andere providers beschikbaar. Maar deze gaven ook "verbinding verbroken". Ik heb ook 3G geprobeerd, echter zonder resultaat. Onder "meer instellingen" wordt alleen het gegevensverbruik weergegeven & dat SIM1: KPN mobile data aan staat.

Ik zal de volgende keer als ik in het buitenland ben een tweede telefoon meenemen, zodat ik de kaart kan uitwisselen.
Reputatie 7
Badge +21
Ik hoor graag je bevindingen met een ander toestel! Werkt het ook daar niet op, dan kunnen we even kijken of een nieuwe simkaart misschien helpt. Werkt het daar op, moeten we het toch in het toestel zoeken. Hopelijk komt er wat uit zodat het opgelost kan worden!

Reageer