Coulance (nog) niet ontvangen. Niemand voelt zich verantwoordelijk

  • 11 May 2021
  • 9 reacties
  • 167 keer bekeken

Bij zowel mijn partner als mij zou uit coulance vanwege maandenlange problemen met thuis internet/mobiel en niet nakomen van afspraken de aansluitkosten van ons mobiel abonnement worden refunded. Dat is niet gebeurt, sterker nog de aansluitkosten bij mijn partner zijn twee keer berekend. Net in chat besproken maar de medewerker besluit midden in gesprek de chat. Als jullie op ons huisadres zoeken dan kan KPN zien wat een drama wij hebben met KPN. Niemand die zich verantwoordelijk voelt of empowered is om de problemen op te lossen. Worden niet teruggebeld, beloftes worden niet nagekomen. Continu beland je bij een nieuwe helpdesk medewerker zonder een oplossing…..

*Admin: eigen topic voor je vraag aangemaakt


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

9 reacties

Reputatie 7
Badge +17

Welkom op ons forum, @Nicepieceofessie! Het spijt me om te lezen dat je zo'n naar gevoel hebt overgehouden aan de gesprekken met onze klantenservice. Ik vind het ook vervelend dat je al zo'n lange tijd problemen ervaart. Dat is niet wat je van onze dienstverlening mag verwachten. Ik kijk graag of ik hierin iets voor je kan betekenen. Zou je je forumprofiel willen aanvullen met jouw 06-nummer, postcode, huisnummer, geboortedatum en klantnummer? Jouw mobiele nummer kan je invullen onder ‘persoonlijke opmerkingen’. De gegevens in jouw profiel zijn alleen zichtbaar voor jou en de moderators. Geef je hier een seintje wanneer je jouw profiel hebt ingevuld?

Hi Denise,

Ik heb mijn profiel ingevuld maar als ik eerlijk ben heb ik er weinig vertrouwen in dat het dit x wel wordt opgepakt. Er zijn ons al zoveel beloftes gedaan maar onze ervaring is dat als het niet snel op te lossen is of afwijkt van de standaard klacht er nul op het rekest komt vanuit KPN. We hebben al zoveel mensen bij KPN gesproken maar er is nog steeds geen oplossing voor onze problemen/klachten en we krijgen nog steeds teveel betaald geld terug. Ik ben eerlijk gezegd geshockeerd over de klantenservice van KPN, niemand is blijkbaar empowered om ons echt te helpen en ook de interne communicatie bij KPN is dramatisch. We hangen as we speak wederom met de klantenservice aan de lijn omdat we wederom niet teruggebeld zijn ondanks dat deze belofte gedaan is………

In ons script kun je alle problemen waar we tegen aan lopen teruglezen, Dit gaat om mobiele aansluitingen, vast internet, levering telefoon, teveel in rekening gebrachte kosten, niet nakomen van afspraken en ga zo maar door. Dit script zouden we opgestuurd krijgen maar ook dat is nog steeds niet gebeurt. Moedeloos zijn we.…

Als jullie echt de klantenservice willen verbeteren en willen leren zou ik vooral de tip willen geven: zorg dat een klant die zoveel issues heeft uit het reguliere proces wordt gehaald en een vast aanspreekpunt krijgt die empowered is om problemen echt (en waar nodig out of the box) op te lossen. Nu worden wij continu gedwongen de algemene klantenservice te bellen en steeds weer ons verhaal te doen. Ik kan me bijna voorstellen dat de medewerker moedeloos wordt als ze ons hele verhaal eerst moeten lezen, daar zijn ze wel tijdje mee bezig.

Reputatie 7
Badge +17

Bedankt dat je me toch een kans wilt geven om tot een oplossing te komen. Ik heb alle notities doorgenomen en kan daar het volgende uit halen:

  1. Op 10 maart heb je telefonisch een bestelling geplaatst voor een abonnement inclusief toestel. Er is toen met mijn collega afgesproken dat er voor het mobiele nummer **145 geen aansluitkosten hoeven te worden betaald, omdat tegelijkertijd een abonnement voor het mobiele nummer **826 werd afgesloten, weliswaar op eigen naam. Op 9 april is er een vergoeding van € 25,00 voor het mobiele nummer **826 in het systeem gezet. Deze heb je inmiddels ontvangen. Ook de aansluitkosten voor het nummer **145 zijn vergoed: mijn collega heeft op 14 mei een vergoeding van € 25,00 in het systeem gezet. Je hebt nu dus twee keer een vergoeding gekregen, terwijl er afgesproken was dat je één keer terug zou krijgen. Het is namelijk zo dat als je meerdere abonnementen tegelijkertijd afsluit, je maar één keer aansluitkosten hoeft te betalen. Hoewel de abonnementen niet helemaal tegelijk werden aangevraagd, heeft mijn collega wel netjes aangeboden om de aansluitkosten voor één van de abonnementen te vergoeden. Dat is gebeurd en je hebt zelfs meer gekregen.
  2. Je hebt tijdens dit telefoongesprek ook aangegeven dat je graag met creditkaart wilt betalen, omdat het toestel dan automatisch verzekerd is en je dus geen toestelverzekering nodig hebt. Mijn collega heeft aangegeven dat dit geen probleem zou zijn. Toen de koerier aan de deur kwam, bleek echter dat dit niet klopte: de koerier kon het toestel alleen afgeven als er met pinpas werd betaald. Hiervoor is een klacht aangemaakt, waarna er op 26 maart twee keer telefonisch contact met jou is opgenomen door mijn collega. De notities die mijn collega heeft achter gelaten zijn zeer summier, dus ik weet niet precies wat hier uitgekomen is. Kan jij dit misschien toelichten?
  3. Uit de notities begrijp ik dat je problemen met een instabiele (wifi) verbinding. Hiervoor is op 10 februari een monteur langs geweest. Deze heeft het probleem alleen niet kunnen verhelpen. Een modemswap heeft ook niet mogen baten. Uiteindelijk is er een poortwissel aangevraagd. Het ticket dat hiervoor open stond, is gesloten zonder dat ik toelichting van onze Back Office zie. Wel zie ik dat er een aantal sms’jes zijn verstuurd dat jouw probleem in behandeling is bij de Back Office en dat er contact wordt opgenomen zodra er een oplossing is. Ben je in februari nog gebeld naar aanleiding van dit probleem? Dan weet ik wat meer over wat er is gebeurd en wat er nu nog moet gebeuren.
  1. Incorrect. Door je collega was toegezegd dat beiden onze aansluitkosten (1x vanwege afsluiten andere abonnement en 1 x uit coulance) vanwege alle problemen teruggestort zou worden. Bij mijn partner met nummer eindigend op ...145 zijn 2x de aansluitkosten berekend. Gisteren 14 mei is hiervan idd 1 x teruggestort. Dit houdt in dat de oorspronkelijke €25 aansluitkosten ook nog steeds moeten worden teruggestort. Bij mij is dat inmiddels idd gedaan. Hiervoor moesten we overigens wel (wederom) eerst meerdere malen zelf bellen. Het verbaast me dat je het nodig vindt ons te vertellen dat we ‘zelfs meer hebben gekregen’. Alsof we na alle tijd, frustratie en energie die we hebben moeten steken in KPN er “goed van af zijn gekomen”…..Bizar, we hadden veel liever geen problemen gehad en een goede service, dan hadden we met alle liefde die aanluitkosten betaald. Graag ontvamgen we alsnog de dubbel berekende aansluitkosten van €25 op ....145 retour.
  2. Dit probleem is niet opgelost door KPN. Na meerdere keren contact te hebben gezocht kon KPN wederom meerdere beloftes en afspraken niet waarmaken. Telefoon was eerst toch niet leverbaar, toen de issues met de credit card en toen met de winkel die dagenlang niet reageerde met een sms na aankoop zoals blijkbaar zou moeten. Mijn partner heeft het probleem uiteindelijk ZELF opgelost en is de telefoon ergens anders gaan kopen. Het was voor KPN blijkbaar onmogelijk om de afspraak met een credit card te betalen na te komen....Heeft al met al veel tijd en energie gekost.
  3. Er is contact geweest met Martijn.’Het probleem is nog niet helemaal opgelost. Het internet thuis is nog steeds niet stabiel maar in ieder geval een stuk stabieler dan het was. We hebben ons hierbij neergelegd omdat we we moe van zijn zoveel tijd te spenderen aan de KPN en alle issues. Ons is beloofd dat wij het script van alle klachten opgestuurd zouden krijgen. Dit is nog niet gebeurd. Graag ontvangen wij dit alsnog. Martijn heeft overigens aangegeven dat hij onze case als leermoment wil insturen voor trainingen omdat er zoveel mis is gegaan. In plaats van ons als klant te vragen nu weer het verhaal te doen (100e x en dat is niet overdreven) zou het KPN goed staan eerst intern op onderzoek te gaan en bv navraag bij Martijn te doen. Dat de cases 2 en 3 nog open staan zonder actie van KPN zegt genoeg. KPN zou moeten zorgen dat alle ( en zeker dit soort)  cases netjes op afgesloten staan en proactief opgelost naar tevredenheid van de klant. 
Reputatie 7
Badge +17

Voor zover ik kan zien, zouden alleen de aansluitkosten van **145 vergoed worden, zo staat het in de notities. Ik snap dat je veel liever geen problemen had gehad, maar ik kan uit de notities niet opmaken dat alle aansluitkosten vergoed zouden worden wegens de problemen die je ervaart. Uit de notities maak ik alleen op dat de aansluitkosten één keer worden vergoed omdat je twee abonnementen tegelijkertijd hebt besteld. Voor zover ik kan oordelen, heb je dus recht op één keer, maar heb je wel twee keer gekregen. Je geeft aan dat de aansluitkosten twee keer in rekening gebracht zijn. Als ik de facturen erbij pak, dan zijn voor beide nummers de aansluitkosten één keer in rekening gebracht. Waar zie jij dat deze twee keer in rekening zijn gebracht?

Spijtig om te lezen dat het probleem met de bezorging van het toestel niet is opgelost. Waar het fout is gegaan, is bij de afspraak die je hebt gemaakt. Die had namelijk niet gemaakt mogen worden. Wanneer je een nieuw abonnement, dan dient er bij de koerier 1 cent gepind te worden. Dit moet gebeuren met de bankpas van het bankrekeningnummer dat je aan ons hebt doorgegeven. Zo controleren wij of jij de juiste gegevens aan ons hebt doorgegeven. Wanneer je een toestel bij jouw abonnement neemt, dan dien je naast deze 1 cent ook nog het toestel te betalen. Ook dit doe je dus met de bankpas van het bankrekeningnummer dat je aan ons hebt doorgegeven. We kunnen hier niet vanaf wijken. De conclusie is dan ook dat mijn collega je verkeerd heeft geïnformeerd en een afspraak heeft gemaakt die hij/zij niet had kunnen en mogen maken. Ik wil je hiervoor dan ook mijn excuses aanbieden.

Fijn om te lezen dat het internet in ieder geval iets stabieler is geworden, al begrijp ik dat het nog niet helemaal is zoals je graag zou willen. Ik snap dat je graag een oplossing wilt zonder er zelf al te veel energie in te steken, maar voor sommige zaken hebben we wel jouw hulp nodig. Ik zie in de notities bijvoorbeeld staan “opgelost”. Maar ik zie ook dat onze Back Office contact met jou zou opnemen. Het is voor mij dan onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat niet. Het beste is dan om van jou als klant te horen wat er allemaal gebeurd is. Dit voorkomt dat zaken door elkaar gaan lopen of dingen dubbel gedaan worden. Nu ik weet dat het probleem nog steeds speelt, zal ik mijn collega vragen opnieuw contact met jou op te nemen om dit te bespreken.

Hi, bij mijn partner is twee maanden achtereen €25 aansluitkosten in rekening gebracht. 1 x is teruggestort. Je kunt intern met Martijn checken dat de afspraak is gemaakt uit coulance twee x aansluitkosten te vergoeden.

Vwb excuses voor betaling telefoon, daar heb ik niets aan, ik had liever een oplossing van KPN gekregen en deze mag ik ook verwachten. Temeer omdat er nog zoveel meer misging, (out of stock, geen reactie winkel etc). Als feedback voor KPN (nogmaals) haal klanten die zoveel problemen ervaren uit het standaard proces zodat ze niet continu opnieuw verhaal hoeven doen en iemand treffen die empowered is problemen op te lossen.

Reputatie 7
Badge +17

Ik kan de dubbele aansluitkosten echt niet vinden. Dit is wat ik zie:

  • Factuur 08-04-2021 = € 82,95 voor nummer **826. Hierop staan de € 25,00 aansluitkosten.
  • Factuur van 04-05-2021 = € 68,78 voor nummer **145. Hierop staan de € 25,00 aansluitkosten.
  • Factuur 10-05-2021 = € 17,75. Geen aansluitkosten berekend.

Ja, er zijn twee keer aansluitkosten berekend, maar niet twee keer voor hetzelfde nummer. Ook zijn de aansluitkosten voor beide nummers vergoed. De aansluitkosten voor **145 zijn verrekend met het thuis abonnement, de aansluitkosten voor **826 staan op de volgende factuur.

Ik vind het jammer om te lezen dat je mijn excuses niet accepteert. Ik snap dat je graag een oplossing had gehad, maar wat verwacht je dan precies? Ik kan de situatie namelijk niet veranderen. Ik kan er niet voor zorgen dat het mogelijk is om met creditcard te betalen. Ik kan er dan ook niets anders van maken. Ik kan op dit moment niet meer dan mijn excuses aanbieden dat je verkeerde informatie hebt ontvangen.

Ik wacht de volgende

factuur af…..Je begrijpt het niet, van jou verwacht ik nu geen oplossing meer, we hebben het meeste  inmiddels immers zelf opgelost. Overigens heb ik geen nul verwachtingen meer na alles wat er voorgevallen is. Ik had van KPN een oplossing verwacht op het moment dat we tegen alle problemen aanliepen, wij moesten echter zelf continu overal achter aan, zelf oplossingen aandragen (telefoon ophalen in winkel en daar ipv thuis afrekenen, andere koerier sturen die wel credit card accepteert enz) KPN kon hier niets betekenen. Uiteindelijk in de winkel een andere telefoon besteld op advies KPN maar daar werd niet gereageerd op de bestelling. Door helpdesk meerdere mails verstuurd naar de KPN winkel maar ook hier geen reactie, de winkel bellen was onmogelijk, ook best bijzonder voor een bedrijf gespecialiseerd in telecommunicatie…. inmiddels paar weken verder dus uiteindelijk ergens anders een telefoon aangeschaft. Allemaal tot daar aan toe maar de grootste frustratie voor een klant is toch wel het feit dat niemand binnen KPN (die de klant te spreken krijgt) empowered is problemen op te lossen. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd, beloftes om terug te bellen worden veelvuldig niet nagekomen, elke x weer aan een nieuwe medewerker je verhaal doen, cases blijven open staan en als je als klant geen actie neemt gebeurt er niets…. Dit bevestig je ook zelf. Je geeft zelf aan ‘wij kunnen hier niet van af wijken’ ondanks dat de problemen veroorzaakt zijn door KPN. Dat antwoord alleen al toont dat KPN nog een hoop moet leren en nog ver verwijderd is van een organisatie waarin de klant centraal staat. Jou dank ik in ieder geval voor je moeite en ik hoop voor jou dat je werkgever je ooit wel in de gelegenheid stelt problemen voor de klant (out of the box) op te lossen. Van ons is er inmiddele genoeg tijd geïnvesteerd in de KPN. Fijne dag grtz Es

Reputatie 7
Badge +17

Duidelijk, dan stel ik voor dat we het hierbij laten. Mocht ik nog wel iets voor je kunnen betekenen, laat het gerust weten.