Nieuwe mobiele abonnementen en wijzigingen EU roaming per 1 juni 2017


Reputatie 7
Badge +24
Vanaf 1 juni staat er heel wat te veranderen in telecomland, wat heel gunstig uitpakt voor klanten. Weet je nog dat je vroeger torenhoge rekeningen had als je in het buitenland je mobiel gebruikte? Dat is nu binnen de EU voorbij! Zo kun je iedereen thuis jaloers maken met prachtige vakantiefoto's of je oma bellen om te vertellen hoe je het hebt, zonder dat je hier extra voor hoeft te betalen! Hoe leuk en relaxed is dat. Zo kun je dat geld lekker op een terrasje uitgeven op vakantie, wel zo leuk!

Wat verandert er?


Per 15 juni 2017 moet iedere telecomaanbieder in de EU voldoen aan de nieuwe roaming wetgeving die is opgesteld door de Europese Unie. De roaming wetgeving en de verhoging van de bundels gaan per 1 juni in. Hiermee kun je de bundel die je in Nederland gebruikt ook in andere landen van de EU gebruiken, zonder dat je hier extra voor betaalt. Daarnaast heeft KPN nog een cadeautje! Alle klanten met een Zorgeloos of een Alles-in-1 mobiel abonnement krijgen namelijk een vergroting van hun databundel! De wijziging voeren we per 1 juni door op je abonnement. Hier hoef je zelf niks voor te doen!

De upgrade geldt ook voor de Zorgeloos abonnementen (Sim Only en met toestel) uit 2015, en de Alles-in-1 mobiel abonnementen Instap, Standaard en Premium (Sim Only en met toestel) uit 2013 en 2014. Heb je een vooral internet instap of standaard abonnement? Dan kun je ook vanaf 1 juni gebruik maken van je bundel in de EU. Je databundel verandert niet.

Deze tabel laat de nieuwe en gewijzigde abonnementen zien. Aan deze tabel kunnen geen rechten ontleend worden en er kunnen individuele uitzonderingen zijn.
Let op: Deze tabel betreft de abonnementen zoals ze per 1 juni 2017 geïntroduceerd werden. We wijzigen met enige regelmaat de abonnementen. Kijk voor de meest recente abonnementen dan ook op kpn.com.Hoe kan ik internetten in het buitenland?


Zet roaming aan in je toestel. In het topic 'Toestelinstellingen voor mobiel internet per 1 juni 2017' wordt uitgelegd hoe je dit precies doet.

In welke landen kan ik mijn bundels kosteloos in de EU gebruiken?


België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk*, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal*, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje*, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk*, Zweden.

Frankrijk is inclusief Franse Overzeese gebieden: Guadeloupe, Martinique, Frans Guyana, Réunion, Mayotte en Saint Martin
Portugal is inclusief de Azoren en Madeira.
Spanje is inclusief de Canarische eilanden
Verenigd Koninkrijk is inclusief Gibraltar

Verder hebben we zelf nog de volgende landen toegevoegd waar je ook vanuit je bundel kunt internetten/bellen/sms'en:
Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Andorra, Faeröer Eilanden, Kanaaleilanden (Guernsey, Jersey), Isle of Man, Monaco, San Marino en Vaticaanstad.

De EU wetgeving geldt verder dus niet in andere landen zoals bijvoorbeeld Turkije, Servië, de Nederlandse Antillen, Aruba en Curaçao.

LET OP!
Op Cyprus is een Turks gedeelte en een Grieks gedeelte. Op het Turkse gedeelte vallen GB's, minuten en sms'jes niet binnen je bundel. Op het Griekse gedeelte valt het wel binnen je bundel.Wat betekent Brexit voor het gebruik in de EU?
Vooralsnog is de Brexit niet definitief voor 2019. De komende jaren zal het Verenigd Koninkrijk in ieder geval binnen de regeling blijven vallen. Dus ook hier kan het mobiele abonnement worden gebruikt.

Hoe zit het met KPN Compleet?
Je kunt gedeelde MB's ook gebruiken in de EU. Daarnaast blijft de verdubbeling ook gelden. Bij Zorgeloos Premium krijg je dus 50 GB en bij Premium Plus zelfs 100 GB!

Is er een fair use policy?
Nee, maar het is niet de bedoeling om misbruik te maken. Wat verstaan we onder misbruik? Indien je als klant gedurende een periode van 4 achtereenvolgende maanden je abonnement meer dagen in de EU gebruikt dan in Nederland, of in deze periode meer GB’s verbruikt in de EU dan in Nederland, dan zal KPN je hierover informeren. Je hebt dan twee weken de tijd om aan te tonen dat je een duurzame band hebt met Nederland. Mocht je niet aan deze voorwaarde voldoen, dan kan KPN een toeslag in rekening brengen, of bijvoorbeeld roaming alleen mogelijk maken door het kopen van eenmalige bundels, of door roaming te blokkeren.

Hoe werkt het met bellen in de EU?
Bellen vanuit Nederland naar nummers in de EU valt niet onder de regulering, bellen vanuit Nederland naar een Nederlands mobiel nummer in het buitenland wel.

.

Als je een Zorgeloos abonnement hebt (gekocht na 26 september 2016) zit het bellen wel in het abonnement. Bellen van een ander land in de EU naar Nederland of alle andere landen van de EU kan wel vanuit de bundel. Je kan dus bellen, sms’en, en GB’s gebruiken binnen of tussen landen in de EU.
Ook klanten die gratis onderling onbeperkt kunnen bellen vanuit KPN Compleet of vanuit hun bundel, kunnen vanaf 1 juni in de hele EU bellen.

Wat gebeurt er als mijn bundel op is?
Als je geen onbeperkt bundel hebt, dan ga je achteruit in snelheid wanneer je huidige bundel op is. Je betaalt ook geen extra kosten hiervoor. Wil je weer volledige snelheid? Dan kun je een bundel aanzetten.

Als je door je minuten en sms'jes heen bent, betaal je per minuut en sms een hoger tarief:
Buitenbundel bellen: € 0,23 per minuut
Buitenbundel sms'en: € 0,07 per sms

Wat houdt dit in voor Prepaid klanten?
Als je op vakantie bent in de EU, dan maak je gebruik van dezelfde tarieven als in Nederland. Ben je buiten de EU? Dan maak je gebruik van andere tarieven, namelijk speciale buitenlandtarieven.

De uitzondering op de regel
Sommige oudere abonnementen hebben speciale bundels die door deze wijziging veranderen.

Bundels die al een roaming gedeelte bevatten
Oude abonnementen van vóór 2012 hebben soms nu ook een aparte bundel voor bellen in het buitenland. Deze bundel blijft ná 1 juni bestaan voor bellen buiten de EU. Daarnaast wordt je bundel voor Nederland ook geldig in de hele EU.
Geldt dit voor jou? Dan informeren we je hierover.

Onbeperkt mobiel internet
Klanten met een onbeperkt internet bundel krijgen 10 GB, bruikbaar in de hele EU en in Nederland.
Geldt dit voor jou? Dan informeren we je hierover.

Onbeperkt bellen naar bepaalde nummers in Nederland
Dit wordt onbeperkt bellen naar deze nummers in Nederland en in de EU.
Geldt dit voor jou? Dan informeren we je hierover.

Wanneer je je op een (veer)boot bevindt in internationale wateren, dan maak je verbinding met een satellietverbinding. Deze kosten vallen niet onder de EU-regulering. Maak je toch verbinding? Dan krijg je extra kosten in rekening gebracht. Zet je data uit of maak gebruik van WiFi aan boord. 1MB kost 10 euro. Zonde van je vakantiegeld 😉.

Heb je vragen? Stel ze hieronder!

226 reacties

Ik heb op dit moment een KPN 2015 SO Vooral Internet Instap abonnement.
150 belminuten/sms + 1 GB data.
Doordat ik KPN Compleet ben (vaste internet en tv ook van KPN), ontvang ik een verdubbeling van minuten/sms en data, dus heb nu 300 belminuten + 2 GB data. En hier betaal ik 17,61 Euro voor p.m (normaal 25,12 Euro (toenmalige abonnementskosten) -/- 5,00 Euro compleetkorting -/- 2,51 aanbiedingskorting).

Als ik het goed begrijp, en ik wil straks (ongeveer) hetzelfde als wat ik nu heb, verleng ik straks naar Basis.
200 bel/sms + 1 GB (EU) en, doordat ik kompleet ben, krijg ik dan 400 bel/sms + 2 GB (EU). En dat voor 20 Euro -/- 5 euro compleetkorting = 15,00 p.m. Spotify blijf ik ook behouden, omdat dit ook in de Alles-In-1 Standaard tv/internet abonnement zit. Kortom, straks wordt het voor mij alleen maar voordeliger.
Ik zou zelfs kunnen overwegen om mijn abonnement straks te verlengen met Zorgeloos Instap (onbeperkt bel/sms + 2 GB EU-data (wat dan weer 4 GB EU-data gaat worden ivm compleet), en betaal dan 'slechts' 3,50 Euro meer.
Helaas kan ik pas in februari mijn mobiele abonnement aanpassen. Tot die tijd veranderd er dus niets voor mij (behalve dan dat ik met mijn huidige bel/sms + data ook in de EU vooruit kan).

Ik snap echter wel de reacties van de anderen (die bijv. alleen een mobiel abonnement van kpn hebben).
Die gaan er gewoon flink op achteruit. Maar je zou kunnen overwegen om een lager abonnement te pakken en Spotify er dus los bij pakken (je krijgt dan ook 1500 MB extra bij Spotify). De meesten onder ons zullen internet toch voornamelijk in Nederland gebruiken. De data kun je ook in de EU gebruiken (behalve het stukje Spotify-mb's niet). Je betaald dan echter nog steeds een paar euro meer, maar niet meer dan dat.
Misschien dat ze deze constructie ook gedaan hebben om het compleet abonnement aantrekkelijker te maken en dat er meer mensen ook voor KPN tv/internet zullen gaan. Ik weet, niet de juiste weg, maar als je dat doet zit je best voordelig bij KPN met wat je krijgt.
O, ik lees net dat er ook op het gebied van tv/internet het 1 en ander gaat veranderen (tariefsverhoging, en dat je Spotify als extra kunt kiezen, maar dat ipv bijv het Pluspakket, dit was voorheen èn èn). Dus we gaan er inderdaad flink op achteruit: èn 2,50 extra betalen èn een versobering van hetgeen je gaat krijgen. KPN verschuilt zich achter meer keuzemogelijkheden, maar wel flink meer betalen dan!
Wil je dus gewoon hebben zoals je het had, dan zul je naast die 2,50 nog eens extra 10 euro / 7,50 moeten gaan betalen voor bijv. Spotify of Pluspakket.
Dit doen jullie niet goed KPN!
Reputatie 7
Badge +12
Wil je dus gewoon hebben zoals je het had, dan zul je naast die 2,50 nog eens extra 10 euro / 7,50 moeten gaan betalen voor bijv. Spotify of Pluspakket.
Dit doen jullie niet goed KPN!

Als je niet overstapt naar het nieuwe abonnement, hou je exact hetzelfde abonnement als je nu hebt. Die 10 en 7,50 euro hoef je dus niet extra te betalen. Alleen de prijsverhoging van 2,50 euro zul je wel moeten betalen.
Reputatie 7
Badge +20
Het is wel jammer dat KPN Basis niet mee doet met deze wijziging van Internetbundel verdubbeling. Het is alleen bij mobiele abonnementen: Zorgeloos Instap. Vind ik erg jammer. Dit is mijn nieuwe abonnement voor 20 mei:

KPN Basis:
200 min/sms en 1GB in NL € 25,- p.m.
Toestel € 17,- p.m.

Totaal kosten: € 42,00 p.m. (De korting heb ik even niet meegerekend, want ik ben KPN Compleet.)
Maar omdat die internetbundels worden verhoogd, val ik er helaas buiten. Zie hier:

Reputatie 3
Badge +1
Blij met deze extra MB's voor bestaande klanten. Met mijn 20GB (Premium met KPN Compleet) kwam ik soms net niet uit of moest ik tegen het einde van de maand mijn gebruik wat aanpassen. Met 50GB verwacht ik niet snel over m'n limiet heen te gaan :)

Wel m'n 1 jarige 2015 SO Zorgeloos Premium nog even snel verlengd naar een 2 jarig Zorgeloos Premium abonnement om de te profiteren van de lagere maandprijs (€33,- i.p.v. €37,71) en omdat het voor 1 juni is dus nog met behoud van Spotify.

Verder begreep ik ook dat ik met mijn oude 2015 SO Zorgeloos Premium per 1 juni niet vanuit de bundel van Nederland naar andere EU landen kan bellen en met de nieuwe wel. Dit omdat bellen vanuit Nederland niet onder de roaming regulering valt en bij de nieuwe zit dit wel in het abonnement.
Reputatie 7
Badge +20
Blij met deze extra MB's voor bestaande klanten. Met mijn 20GB (Premium met KPN Compleet)20 GB??? En dan nog niet genoeg? Wat doe jij er dan mee? :P:cool::D
Reputatie 3
Badge +1
Reis veel met de trein en als je dan via 4G veel streaming video kijkt en muziek streamt dan gaat het best hard, dan ben je zo door je 20GB heen. WiFi in de trein is geen alternatief voor 4G vanwege de beroerde snelheid.
Ik ga ook verlengen voor 1 juni om te profiteren van de lagere prijs echter loopt het 'oude' contract nog door tot september.
Telt de verlengdatum (voor 1 juni) of de einde contract datum ?.
Reputatie 7
Badge +29
Dat is een hele goede vraag, @phanegem. De datum waarop je nieuwe abonnement ingaat, is de dag waarop je oude abonnement verloopt. Als deze per 1 september zou verlopen, gaat per 2 september je nieuwe abonnement in. Als je op dit moment al een Zorgeloos of Alles-in-1 abonnement hebt, krijg je per 1 juni sowieso al meer data.
Reputatie 1
Hallo Justin,

Ik heb nu het volgende abonnement:

KPN 2015 Zorgeloos standaard HS3

Als ik dit abonnement nu ga opwaarderen naar:

KPN 2015 Zorgeloos Premium HS3


Kan ik dan wel bellen vanuit mijn abonnement c.q. bundel naar een telefoonnummer in de EU ???.

Ha Marijoke, in de KPN 2015 Zorgeloos varianten zit bellen vanuit Nederland naar een telefoonnummer uit een ander EU land niet inbegrepen in de bundel. Bellen vanuit Nederland naar een Nederlands 06-nummer in een andere EU land zit uiteraard wel in de bundel.

Met een KPN 2015 Zorgeloos Premium HS3 abonnement kun je dus niet vanuit Nederland binnen je bundel bellen naar nummers uit een ander EU land.


Beste Justin, ik heb deze vraag - zowel per chat als net telefonisch - gesteld aan collega's van je. Zij verzekerden mij dat ik met mijn Zorgeloos Premium 2015 abonnement (verlengd per 10 september 2016 met ingangsdatum 9 maart 2017) wel degelijk binnen de bundel vanuit NL kan bellen naar een buitenlands EU nummer na 1 juni 2017. Je collega aan de telefoon heeft dit bij andere collega's nagevraagd op de vloer omdat ik haar verwees naar jouw reactie hierboven. Daar werd nogmaals bevestigd dat dit wel mogelijk is. Ik moet zeggen dat ik echt de draad kwijt ben door alle tegenstrijdige informatie. Voor mij is dit cruciaal omdat ik bij een Nederlandse vestiging werk van een internationaal bedrijf en dus veel binnen de EU bel. Dat heb ik aangegeven bij de KPN winkel toen ik het abonnement verlengde. Ik kon toen kiezen uit EU zorgeloos en zorgeloos zonder EU. Omdat bellen na 15-6-2017 vrijgegeven zou worden en mijn abonnement 9 maart 2017 pas in kon gaan, ben ik geadviseerd het oude abonnement te nemen (er moest immers 3 maanden overbrugd worden terwijl het EU abonnement toen blijvend EUR 2,50 per maand duurder was). Als dit er nu toch buiten valt ben ik verkeerd voorgelicht/geadviseerd. Later werd bekend dat je voor de time being de EU uitbreiding van EUR 5 kon nemen. Dat heb ik uiteraard gedaan, maar dit gaat er nu dus ook vanaf.

Ik hoor graag hoe het definitief zit en als jouw informatie toch klopt, wat ik nu moet doen om bellen van NL naar buitenlandse EU nummers wel in de bundel te krijgen.

Ter info heb ik chatgesprek toegevoegd
Reputatie 4
Badge +3
Hallo Moorst / KPN,

Zoals Moorst het antwoordt krijgt via het chatgesprek, krijg ik ditzelfde antwoordt via Twitter van KPN.

Zelfs op Twitter wordt er nog vertelt dat KPN de tekst gaat aanpassen op haar website en dat wij kunnen bellen vanuit onze Zorgeloos abonnementen.

Het is inderdaad verwarrend, dat er binnen KPN niet een en dezelfde informatie wordt gegeven.
Wij hebben allebij een abo lopen bij KPN waarbij ikzelf kpn 2015 vooral internet standaard hs3 en mijn vrouw een zorgeloos abonnement met beide kpn compleet.
Mijn vrouw krijgt dus een dubbele data en omdat ze kpn compleet heeft wordt dat nog eens een keer verdubbeld.
En ik......... ZERO!!!
KPN, waarom discriminatie !?
Wij zijn beide meer dan 10 jaar trouwe vaste klanten.
Reputatie 7
Badge +22


Met een KPN 2015 Zorgeloos Premium HS3 abonnement kun je dus niet vanuit Nederland binnen je bundel bellen naar nummers uit een ander EU land.


Beste Justin, ik heb deze vraag - zowel per chat als net telefonisch - gesteld aan collega's van je. Zij verzekerden mij dat ik met mijn Zorgeloos Premium 2015 abonnement (verlengd per 10 september 2016 met ingangsdatum 9 maart 2017) wel degelijk binnen de bundel vanuit NL kan bellen naar een buitenlands EU nummer na 1 juni 2017. Je collega aan de telefoon heeft dit bij andere collega's nagevraagd op de vloer omdat ik haar verwees naar jouw reactie hierboven. Daar werd nogmaals bevestigd dat dit wel mogelijk is. Ik moet zeggen dat ik echt de draad kwijt ben door alle tegenstrijdige informatie.
Hoi Moorst, welkom terug op het forum. Ik kan me voorstellen dat je door de verschillende reacties door de bomen het bos niet meer ziet.

Hierbij het definitieve antwoord: met abonnementen die zijn afgesloten voor 26 september 2016 gaat het bellen vanuit Nederland naar een buitenlands EU nummer niet uit de bundel. Zie ook de info op www.kpn.com/1juni:

Ik vind het erg spijtig dat dit blijkbaar nog niet bij al mijn collega's bekend is. Het screenshot van jouw chatgesprek heb ik dan ook intern doorgezet.

@marijoke ik hoop dat dit ook jouw vraag beantwoord.

Wij hebben allebij een abo lopen bij KPN waarbij ikzelf kpn 2015 vooral internet standaard hs3 en mijn vrouw een zorgeloos abonnement met beide kpn compleet.
Mijn vrouw krijgt dus een dubbele data en omdat ze kpn compleet heeft wordt dat nog eens een keer verdubbeld.
En ik......... ZERO!!!
KPN, waarom discriminatie !?
Wij zijn beide meer dan 10 jaar trouwe vaste klanten.


Hoi Marco, welkom op het forum. Wist je dat je met KPN Compleet ook MB's kunt delen? Jouw vrouw kan dus (een gedeelte van) haar extra MB's aan jou geven 🙂
Reputatie 2
Badge
Wat gebeurd er met de prijs van het Vooral Standaard abo uit 2015? Ik las elders dat dit abo per 1/7/17 €1,- duurder gaat worden (Buiten de inflatiecorrectie) maar ik lees daar vanuit KPN niks over.
Interessant! Gebeurt er ook nog iets met de data van de zakelijke abonnementen? Zo wordt het prijsverschil tussen zakelijk en particulier wel erg groot.

€ 54,45 (incl btw) voor 20 GB tegen € 38 (incl btw) voor 25 GB + Spotify
Reputatie 7
Badge +16
Wat gebeurd er met de prijs van het Vooral Standaard abo uit 2015? Ik las elders dat dit abo per 1/7/17 €1,- duurder gaat worden (Buiten de inflatiecorrectie) maar ik lees daar vanuit KPN niks over.

Als dat gebeurd, wordt je mobiele abonnement contract vrij en kan je "verlengen".
Interessant! Gebeurt er ook nog iets met de data van de zakelijke abonnementen? Zo wordt het prijsverschil tussen zakelijk en particulier wel erg groot.

€ 54,45 (incl btw) voor 20 GB tegen € 38 (incl btw) voor 25 GB + Spotify


Hier is nog niks over bekend. Realiseer je wel dat je met een zakelijk abonnement ook service level agreement inkoopt waardoor je gedekt bent voor eventuele bedrijfsschade.
Interessant! Gebeurt er ook nog iets met de data van de zakelijke abonnementen? Zo wordt het prijsverschil tussen zakelijk en particulier wel erg groot.

€ 54,45 (incl btw) voor 20 GB tegen € 38 (incl btw) voor 25 GB + Spotify


Hier is nog niks over bekend. Realiseer je wel dat je met een zakelijk abonnement ook service level agreement inkoopt waardoor je gedekt bent voor eventuele bedrijfsschade.

Bedankt voor je reactie. Dat kan wel zijn maar ik heb geen SLA nodig. Ben zelfstandig met 1 mobiel abonnement. Al meer dan 10 jaar (tevreden) KPN gebruiker. In het verleden hebben ze wel vaker MB's aangepast zonder meer kosten Kan me voorstellen dat ze dat nu ook gaan doen met het oog op de concurrentie.
Reputatie 7
Badge +16
Een ander voordeel met een zakelijk abonnement is de mogelijkheid om de mobiele bundel een vast IP adres te geven. Stel dat je geen behoefde hebt daar aan, dan kan je ook overwegen om over te stappen naar een privé bundel 🙂

Het zal me niks verbazen als ze de bundels in de nabije toekomst weer verhogen, maar er is nu nog niks bekend 🙂
Een ander voordeel met een zakelijk abonnement is de mogelijkheid om de mobiele bundel een vast IP adres te geven. Stel dat je geen behoefde hebt daar aan, dan kan je ook overwegen om over te stappen naar een privé bundel 🙂

Het zal me niks verbazen als ze de bundels in de nabije toekomst weer verhogen, maar er is nu nog niks bekend :)


Ja, klopt. Ik wacht nog even af wat ze met die databundels doen, anders ga ik dat ook overwegen om over te stappen naar een particulier abbo... is alleen altijd zo'n gedoe en ik houd niet van gedoe. 😉
Reputatie 7
Badge +16
Zal vast niet veel meer moeite kosten dan een telefoontje 😉

Stel dat je ook een particulier internet abbonement hebt kan je ook nog genieten van de KPN compleet voordelen.

https://kpn.com/compleet
Reputatie 1


Met een KPN 2015 Zorgeloos Premium HS3 abonnement kun je dus niet vanuit Nederland binnen je bundel bellen naar nummers uit een ander EU land.


Beste Justin, ik heb deze vraag - zowel per chat als net telefonisch - gesteld aan collega's van je. Zij verzekerden mij dat ik met mijn Zorgeloos Premium 2015 abonnement (verlengd per 10 september 2016 met ingangsdatum 9 maart 2017) wel degelijk binnen de bundel vanuit NL kan bellen naar een buitenlands EU nummer na 1 juni 2017. Je collega aan de telefoon heeft dit bij andere collega's nagevraagd op de vloer omdat ik haar verwees naar jouw reactie hierboven. Daar werd nogmaals bevestigd dat dit wel mogelijk is. Ik moet zeggen dat ik echt de draad kwijt ben door alle tegenstrijdige informatie.
Hoi Moorst, welkom terug op het forum. Ik kan me voorstellen dat je door de verschillende reacties door de bomen het bos niet meer ziet.

Hierbij het definitieve antwoord: met abonnementen die zijn afgesloten voor 26 september 2016 gaat het bellen vanuit Nederland naar een buitenlands EU nummer niet uit de bundel. Zie ook de info op www.kpn.com/1juni:

Ik vind het erg spijtig dat dit blijkbaar nog niet bij al mijn collega's bekend is. Het screenshot van jouw chatgesprek heb ik dan ook intern doorgezet.

@marijoke ik hoop dat dit ook jouw vraag beantwoord.

Wij hebben allebij een abo lopen bij KPN waarbij ikzelf kpn 2015 vooral internet standaard hs3 en mijn vrouw een zorgeloos abonnement met beide kpn compleet.
Mijn vrouw krijgt dus een dubbele data en omdat ze kpn compleet heeft wordt dat nog eens een keer verdubbeld.
En ik......... ZERO!!!
KPN, waarom discriminatie !?
Wij zijn beide meer dan 10 jaar trouwe vaste klanten.


Hoi Marco, welkom op het forum. Wist je dat je met KPN Compleet ook MB's kunt delen? Jouw vrouw kan dus (een gedeelte van) haar extra MB's aan jou geven :)


Beste Justin,
Dank voor het beantwoorden van mijn eerste vraag. Blijft nog staan mijn andere vraag. Wat moet ik nu doen om dit wel in mijn bundel te krijgen nu ik verkeerd ben voorgelicht bij de kpn winkel bij aanschaf van het abonnement (ik ben juist naar de winkel gegaan voor advies ipv online regelen)? Voor mij is dit een serieus probleem.
Reputatie 7
Badge +24
Wat gebeurd er met de prijs van het Vooral Standaard abo uit 2015? Ik las elders dat dit abo per 1/7/17 €1,- duurder gaat worden (Buiten de inflatiecorrectie) maar ik lees daar vanuit KPN niks over.

Hoi! Waar heb je gelezen dat dat abonnement duurder wordt? Heb je een link? Is mij nog niets over bekend in ieder geval.

Interessant! Gebeurt er ook nog iets met de data van de zakelijke abonnementen? Zo wordt het prijsverschil tussen zakelijk en particulier wel erg groot.

€ 54,45 (incl btw) voor 20 GB tegen € 38 (incl btw) voor 25 GB + Spotify


Zakelijke abonnementen durf ik je niet te zeggen. Dit hele verhaal gaat in ieder geval puur over privéproducten.
Duidelijker EU, mij is verteld dat ik vanuit NL wel naar EU nummers kon bellen uit de bundel....
Toch spijtig dat de -vooral internet- bundels GEEN VERDUBBELING zullen ontvangen.. wat is de reden dat juist de VOORAL INTERNET buiten deze nieuwe geweldige upgrade vallen?
Zal vast niet veel meer moeite kosten dan een telefoontje 😉

Stel dat je ook een particulier internet abbonement hebt kan je ook nog genieten van de KPN compleet voordelen.

https://kpn.com/compleet


Nog beter, ik ben naar de winkel gelopen (zit hier om de hoek) en het allemaal in een keer geregeld. Zakelijk omgezet naar Privé en KPN compleet. Kon meteen. Nu 10 GB, per 1 juni 25 GB en vanaf de ingangsdatum kpn compleet 50 GB. En dat allemaal voor minder geld dan ik nu betaal.

Dank je!

Reageer