Nieuwe mobiele abonnementen en wijzigingen EU roaming per 1 juni 2017


Reputatie 7
Badge +24
Vanaf 1 juni staat er heel wat te veranderen in telecomland, wat heel gunstig uitpakt voor klanten. Weet je nog dat je vroeger torenhoge rekeningen had als je in het buitenland je mobiel gebruikte? Dat is nu binnen de EU voorbij! Zo kun je iedereen thuis jaloers maken met prachtige vakantiefoto's of je oma bellen om te vertellen hoe je het hebt, zonder dat je hier extra voor hoeft te betalen! Hoe leuk en relaxed is dat. Zo kun je dat geld lekker op een terrasje uitgeven op vakantie, wel zo leuk!

Wat verandert er?


Per 15 juni 2017 moet iedere telecomaanbieder in de EU voldoen aan de nieuwe roaming wetgeving die is opgesteld door de Europese Unie. De roaming wetgeving en de verhoging van de bundels gaan per 1 juni in. Hiermee kun je de bundel die je in Nederland gebruikt ook in andere landen van de EU gebruiken, zonder dat je hier extra voor betaalt. Daarnaast heeft KPN nog een cadeautje! Alle klanten met een Zorgeloos of een Alles-in-1 mobiel abonnement krijgen namelijk een vergroting van hun databundel! De wijziging voeren we per 1 juni door op je abonnement. Hier hoef je zelf niks voor te doen!

De upgrade geldt ook voor de Zorgeloos abonnementen (Sim Only en met toestel) uit 2015, en de Alles-in-1 mobiel abonnementen Instap, Standaard en Premium (Sim Only en met toestel) uit 2013 en 2014. Heb je een vooral internet instap of standaard abonnement? Dan kun je ook vanaf 1 juni gebruik maken van je bundel in de EU. Je databundel verandert niet.

Deze tabel laat de nieuwe en gewijzigde abonnementen zien. Aan deze tabel kunnen geen rechten ontleend worden en er kunnen individuele uitzonderingen zijn.
Let op: Deze tabel betreft de abonnementen zoals ze per 1 juni 2017 geïntroduceerd werden. We wijzigen met enige regelmaat de abonnementen. Kijk voor de meest recente abonnementen dan ook op kpn.com.Hoe kan ik internetten in het buitenland?


Zet roaming aan in je toestel. In het topic 'Toestelinstellingen voor mobiel internet per 1 juni 2017' wordt uitgelegd hoe je dit precies doet.

In welke landen kan ik mijn bundels kosteloos in de EU gebruiken?


België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk*, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal*, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje*, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk*, Zweden.

Frankrijk is inclusief Franse Overzeese gebieden: Guadeloupe, Martinique, Frans Guyana, Réunion, Mayotte en Saint Martin
Portugal is inclusief de Azoren en Madeira.
Spanje is inclusief de Canarische eilanden
Verenigd Koninkrijk is inclusief Gibraltar

Verder hebben we zelf nog de volgende landen toegevoegd waar je ook vanuit je bundel kunt internetten/bellen/sms'en:
Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Andorra, Faeröer Eilanden, Kanaaleilanden (Guernsey, Jersey), Isle of Man, Monaco, San Marino en Vaticaanstad.

De EU wetgeving geldt verder dus niet in andere landen zoals bijvoorbeeld Turkije, Servië, de Nederlandse Antillen, Aruba en Curaçao.

LET OP!
Op Cyprus is een Turks gedeelte en een Grieks gedeelte. Op het Turkse gedeelte vallen GB's, minuten en sms'jes niet binnen je bundel. Op het Griekse gedeelte valt het wel binnen je bundel.Wat betekent Brexit voor het gebruik in de EU?
Vooralsnog is de Brexit niet definitief voor 2019. De komende jaren zal het Verenigd Koninkrijk in ieder geval binnen de regeling blijven vallen. Dus ook hier kan het mobiele abonnement worden gebruikt.

Hoe zit het met KPN Compleet?
Je kunt gedeelde MB's ook gebruiken in de EU. Daarnaast blijft de verdubbeling ook gelden. Bij Zorgeloos Premium krijg je dus 50 GB en bij Premium Plus zelfs 100 GB!

Is er een fair use policy?
Nee, maar het is niet de bedoeling om misbruik te maken. Wat verstaan we onder misbruik? Indien je als klant gedurende een periode van 4 achtereenvolgende maanden je abonnement meer dagen in de EU gebruikt dan in Nederland, of in deze periode meer GB’s verbruikt in de EU dan in Nederland, dan zal KPN je hierover informeren. Je hebt dan twee weken de tijd om aan te tonen dat je een duurzame band hebt met Nederland. Mocht je niet aan deze voorwaarde voldoen, dan kan KPN een toeslag in rekening brengen, of bijvoorbeeld roaming alleen mogelijk maken door het kopen van eenmalige bundels, of door roaming te blokkeren.

Hoe werkt het met bellen in de EU?
Bellen vanuit Nederland naar nummers in de EU valt niet onder de regulering, bellen vanuit Nederland naar een Nederlands mobiel nummer in het buitenland wel.

.

Als je een Zorgeloos abonnement hebt (gekocht na 26 september 2016) zit het bellen wel in het abonnement. Bellen van een ander land in de EU naar Nederland of alle andere landen van de EU kan wel vanuit de bundel. Je kan dus bellen, sms’en, en GB’s gebruiken binnen of tussen landen in de EU.
Ook klanten die gratis onderling onbeperkt kunnen bellen vanuit KPN Compleet of vanuit hun bundel, kunnen vanaf 1 juni in de hele EU bellen.

Wat gebeurt er als mijn bundel op is?
Als je geen onbeperkt bundel hebt, dan ga je achteruit in snelheid wanneer je huidige bundel op is. Je betaalt ook geen extra kosten hiervoor. Wil je weer volledige snelheid? Dan kun je een bundel aanzetten.

Als je door je minuten en sms'jes heen bent, betaal je per minuut en sms een hoger tarief:
Buitenbundel bellen: € 0,23 per minuut
Buitenbundel sms'en: € 0,07 per sms

Wat houdt dit in voor Prepaid klanten?
Als je op vakantie bent in de EU, dan maak je gebruik van dezelfde tarieven als in Nederland. Ben je buiten de EU? Dan maak je gebruik van andere tarieven, namelijk speciale buitenlandtarieven.

De uitzondering op de regel
Sommige oudere abonnementen hebben speciale bundels die door deze wijziging veranderen.

Bundels die al een roaming gedeelte bevatten
Oude abonnementen van vóór 2012 hebben soms nu ook een aparte bundel voor bellen in het buitenland. Deze bundel blijft ná 1 juni bestaan voor bellen buiten de EU. Daarnaast wordt je bundel voor Nederland ook geldig in de hele EU.
Geldt dit voor jou? Dan informeren we je hierover.

Onbeperkt mobiel internet
Klanten met een onbeperkt internet bundel krijgen 10 GB, bruikbaar in de hele EU en in Nederland.
Geldt dit voor jou? Dan informeren we je hierover.

Onbeperkt bellen naar bepaalde nummers in Nederland
Dit wordt onbeperkt bellen naar deze nummers in Nederland en in de EU.
Geldt dit voor jou? Dan informeren we je hierover.

Wanneer je je op een (veer)boot bevindt in internationale wateren, dan maak je verbinding met een satellietverbinding. Deze kosten vallen niet onder de EU-regulering. Maak je toch verbinding? Dan krijg je extra kosten in rekening gebracht. Zet je data uit of maak gebruik van WiFi aan boord. 1MB kost 10 euro. Zonde van je vakantiegeld 😉.

Heb je vragen? Stel ze hieronder!

226 reacties

Reputatie 3
Badge
Na 24 maanden hoort de toestelbijdrage uit het contract vanzelf te stoppen en wordt het contract dus feitelijk een maandelijks opzegbaar sim-only abonnement.
Verder verandert er niets en dus zal Spotify gewoon doorlopen.


Dit geld volgens mij alleen vanaf de 2016 abo vanwege de vermelde toestelkosten die bij de mijne niet vermeld staan,deze wijziging gaat in mijn geval niet vanzelf maar moet je aanvragen
Reputatie 7
Na 24 maanden hoort de toestelbijdrage uit het contract vanzelf te stoppen en wordt het contract dus feitelijk een maandelijks opzegbaar sim-only abonnement.
Verder verandert er niets en dus zal Spotify gewoon doorlopen.
Dit geld volgens mij alleen vanaf de 2016 abo vanwege de vermelde toestelkosten die bij de mijne niet vermeld staan,deze wijziging gaat in mijn geval niet vanzelf maar moet je aanvragen
Nee, het is wettelijk niet toegestaan een toestelbijdrage te blijven vragen nadat de vaste contracttermijn (12 of 24 maanden) verstreken is. KPN dient dit automatisch te regelen en als dat niet gebeurt, dan moet je dat reclameren en dan dient KPN alsnog met terugwerkende kracht die toestelbijdrage te restitueren.

Zie ook: https://forum.kpn.com/mobiele-abonnementen-15/verrassing-na-verlenging-abbo-gaat-pas-over-6-maanden-427019
Nou wil mijn zoon een klein abonnement en dan zie ik dat de kleinste bundel is 2Gig is, we zijn compleet, dus dat wordt dan 4gig. Dat is toch enorm!
Anderhalf jaar geleden kon ik voor mij zelf nog 750mb afsluiten en nu zitten we op 2 gig als kleinste.
Door compleet en een ander cadeautje zit ik nu op 2 gig per maand waar ik in een dolle bui de helft van opmaak. Dus ik zou best MB's willen delen met hem, maar dat kan weer niet met prepaid. Een abonnement zonder internet vind ik weer idioot duur, want hij belt amper. Maar beste mensen van KPN, waar zijn de kleine bundels gebleven?
Reputatie 7
Badge +28
Vanaf morgen vervalt de EU-uitbreiding. Omdat mijn abonnement vóór 26 september 2016 is afgesloten, worden deze telefoontjes weer per seconde of minuut in rekening gebracht. Is er een alternatief voor de EU-uitbeiding waardoor dit soort telefoontjes weer binnen de bundel vallen?

Dat is een goede vraag. Er is helaas geen alternatief om bij oudere abonnementen toch gratis te kunnen bellen naar buitenlandse nummers.
Ik moet eerlijk gezegd toegeven... Met een beetje creatief boekhouden is mij gelukt om mijn SO Vooral internet om te zetten naar een zorgeloos premium abonnement waardoor ik (dankzij creatief boekhouden) uitkom op een totaal bedrag van 25 euro p/m voor 50GB internet en onbeperkt SMSjes/belminuten. 🙂
Kijk dat is een oplossing die KPN zou moeten aanbieden daar ga ik zo akkoord mee , maar mag il weten hoe ?
Dat is 5 euro meer voor 5x zoveel data en dan krijg je ook als bonus onbeperkt bellen/sms'en erbij - Dat is prima in orde :D
Reputatie 1
Ik moet eerlijk gezegd toegeven... Met een beetje creatief boekhouden is mij gelukt om mijn SO Vooral internet om te zetten naar een zorgeloos premium abonnement waardoor ik (dankzij creatief boekhouden) uitkom op een totaal bedrag van 25 euro p/m voor 50GB internet en onbeperkt SMSjes/belminuten. 🙂

Dat is 5 euro meer voor 5x zoveel data en dan krijg je ook als bonus onbeperkt bellen/sms'en erbij - Dat is prima in orde :D


Naar deze oplossing ben ik ook zeer benieuwd. Kun je aangeven hoe dit dan aan te pakken. Dan verleng ik meteen voor het hele gezin (4 klanten) ipv te vertrekken op korte termijn.
Reputatie 7
Badge +16
Het is meer een reken sommetje:
Spotify premium is 7,50 aftrek
KPN compleet = 5 euro korting.

De kosten van het premium abonnement (Minus inflatiecorrectie).
https://uploads-eu-west-1.insided.com/kpn-nl/attachment/11178i73DFB302A12BB845.jpg

Kosten premium (24 maanden kortingstarief): 37,50 minus "reguliere" spotify kosten (a 7,50 met kortingstarief) is 30 EUR, minus KPN compleet is 25 euro 🙂

Voor internet vooral standaard is het 25 euro minus 5 euro KPN compleet korting :)

Ik had het idee gisteren pas gekregen... 😛
Reputatie 7
Het is meer een reken sommetje:
Spotify premium is 7,50 aftrek
KPN compleet = 5 euro korting.

De kosten van het premium abonnement (Minus inflatiecorrectie).
https://uploads-eu-west-1.insided.com/kpn-nl/attachment/11178i73DFB302A12BB845.jpg

Kosten premium (24 maanden kortingstarief): 37,50 minus "reguliere" spotify kosten (a 7,50 met kortingstarief) is 30 EUR, minus KPN compleet is 25 euro 🙂

Voor internet vooral standaard is het 25 euro minus 5 euro KPN compleet korting :)

Ik had het idee gisteren pas gekregen... :P
Het kan aan mij liggen hoor maar onder de €33- per maand (incl. KPN compleet korting) kom ik echt niet voor een abonnement met 50GB na verdubbeling (KPN compleet)..

Waar die korting van €7,50 in jouw berekening vandaan komt is mij een raadsel. Waarschijnlijk creatief boekhouden. 🆒
Reputatie 7
Badge +16
Ik koppel een virtuele waarde van 7,50 aan spotify premium 🙂 Het is zeker creatief boekhouden 🆒
Reputatie 7
Ik koppel een virtuele waarde van 7,50 aan spotify premium 🙂 Het is zeker creatief boekhouden 🆒Maar die krijg je echt niet als korting van KPN immers het abonnement heeft helemaal geen Spotify component in zich. Als je Spotify wilt hebben dan kan je dat als optie voor €7,50 per maand erbij nemen.
Met Spotify is het abonnement dus €7,50 duurder en dat is toch heel wat anders dan dat het abonnement zonder Spotify €7,50 goedkoper zou zijn.
Reputatie 7
Badge +29
@albert2110
Bij een oude stijl abonnement zijn de toestelkosten en de abonnementskosten niet los te koppelen. Dat betekent dan als je niet verlengt of opzegt je blijft betalen voor het toestel. We hebben niet de mogelijkheid om dat automatisch te laten stoppen. Wat we dan nu doen, zoals je ook al aangeeft, bij klanten met een oude stijl abonnement die (nog) niet willen verlengen is omzetten naar Sim Only. Dit is echter wel een Sim Only van jouw keuze uit het op dat moment huidige aanbod. Na het omzetten (wat systeemtechnisch gezien een verlenging is) wordt de contractstermijn aangepast zodat het maandelijks opzegbaar/verlengbaar is. Dat houdt dan ook concreet in dat Spotify op dat moment niet meer inbegrepen zit.
Reputatie 7
Badge +29
@jenny73
Onderzoek laat zien dat het gemiddelde datagebruik steeds stijgt. In het derde kwartaal van 2015 gebruikten Nederlanders gemiddeld 890 MB per maand. (Tweakers grafiek, gebaseerd op data van de ACM). Als we nu de meest recente data van de ACM pakken, over het derde kwartaal van 2016, en daar dezelfde berekening op loslaten zien we dat het gemiddelde datagebruik nu al op 3713 MB per maand zit (50,6 miljard GB aan data gedeeld door 13,6 miljoen aansluitingen met data in hun abonnement).

Er zullen altijd mensen zijn die geen of weinig data gebruiken, maar we moeten wel meegaan met het gemiddelde. Vandaar dat wij kiezen voor 1GB als laagste hoeveelheid. Dit wordt dan 2GB als men Compleet is. Je noemt al MB's delen, dat is op zich een goede optie. Je zou dan kunnen kiezen voor de Sim Only Budget voor €13,50, wat dan met Compleetkorting op €8,50 zou uitkomen.
Vanaf morgen vervalt de EU-uitbreiding. Omdat mijn abonnement vóór 26 september 2016 is afgesloten, worden deze telefoontjes weer per seconde of minuut in rekening gebracht. Is er een alternatief voor de EU-uitbeiding waardoor dit soort telefoontjes weer binnen de bundel vallen?

Dat is een goede vraag. Er is helaas geen alternatief om bij oudere abonnementen toch gratis te kunnen bellen naar buitenlandse nummers.
Daar was ik al bang voor...

Het is echter wel een gedwongen verslechtering van de voorwaarden. Ik heb daarom via de klantenservice gevraagd of ik het abonnement om die reden kan opzeggen. Ze konden helaas niet meteen antwoord geven en zoeken het voor me uit.
Reputatie 3
Badge
@Eric

Jouw versie is de ook bij mij bekende, maar wat Wjb aangeeft geeft wel een andere licht.
De toestelkosten zijn niet specifiek vermeld in mijn abo,maar natuurlijk wel berekend door Kpn en als ik het verschil bereken tussen mijn maandelijkse kosten en een Sim only en mijn eenmalige toestelbijdrage toentertijd kom ik ook op de toestelprijs,vind het daarom eerlijker en klantvriendelijker om na die 24 maanden gewoon de prijs te nemen van de Sim only die ik op dit moment heb met behoud van Spotify en de andere door mij aangehaalde voordelen.Lijkt mij inderdaad ook een wettelijk recht zoals Wjb aangeeft en omdat nu de Abo s ook na het contract automatisch op Sim only gaan na 24 maanden zou dat bij mij( en al de andere abo s) ook het geval moeten zijn..

Ik heb nog even de tijd voor verlenging dus ik hou de ontwikkelingen in de gaten,want ga natuurlijk niet mijn abo door laten lopen en maandelijks extra toestelkosten betalen om mijn voordelen te behouden.
Reputatie 7
Badge +16
Ik koppel een virtuele waarde van 7,50 aan spotify premium 🙂 Het is zeker creatief boekhouden 🆒Maar die krijg je echt niet als korting van KPN immers het abonnement heeft helemaal geen Spotify component in zich. Als je Spotify wilt hebben dan kan je dat als optie voor €7,50 per maand erbij nemen.
Met Spotify is het abonnement dus €7,50 duurder en dat is toch heel wat anders dan dat het abonnement zonder Spotify €7,50 goedkoper zou zijn.


Niet helemaal, de zorgeloos standaard bundel is 5 euro goedkoper en heeft maar 20GB data (incl kpn compleet) . Daarnaast mag ik zelf bepalen wat ik de waarde vindt van de extra diensten die je er bij krijgt 🙂
Reputatie 7
Ik koppel een virtuele waarde van 7,50 aan spotify premium 🙂 Het is zeker creatief boekhouden 🆒Maar die krijg je echt niet als korting van KPN immers het abonnement heeft helemaal geen Spotify component in zich. Als je Spotify wilt hebben dan kan je dat als optie voor €7,50 per maand erbij nemen.
Met Spotify is het abonnement dus €7,50 duurder en dat is toch heel wat anders dan dat het abonnement zonder Spotify €7,50 goedkoper zou zijn.
Niet helemaal, de zorgeloos standaard bundel is 5 euro goedkoper en heeft maar 20GB data (incl kpn compleet) . Daarnaast mag ik zelf bepalen wat ik de waarde vindt van de extra diensten die je er bij krijgt :)
Ik kan je echt niet volgen Sjors. Een waarde geven aan iets wat niet geleverd wordt binnen dat abonnement vind ik een beetje vreemd. Als je die waarde dan ook nog eens in jouw berekening gebruikt als korting dan ga je toch echt volledig de mist in.
Daarnaast zijn dit tegenwoordig de abonnementsvormen met bijbehorende prijzen:

En als je Spotify erbij wilt hebben dan wordt de prijs toch echt €7,50 hoger.Kosten premium (24 maanden kortingstarief): 37,50 minus "reguliere" spotify kosten (a 7,50 met kortingstarief) is 30 EUR, minus KPN compleet is 25 euro 🙂 Dit is dus niet juist, voor het zorgeloos abonnement met 50GB (na verdubbeling) betaal je €33,- per maand (incl. KPN compleet korting). Er is ook geen €7,50 korting voor de "regulier" spotify kosten. Als je Spotify erbij wilt dan zal je juist €7,50 per maand meer kwijt zijn.
Reputatie 7
Badge +16
Dat is voor de nieuwe lineup, ik heb het over de oude lineup uit 2015:
https://uploads-eu-west-1.insided.com/kpn-nl/attachment/11178i73DFB302A12BB845.jpg

Gezien ik "vast" zit aan deze lineup... Met de verhogingen uit 2016 mits ik een zorgeloos abbonement afneem... Tja, dan kom ik hier op uit.

Dus tja, je argument is correct als je nu de bundel aanschaft... Ik heb echter een andere situatie. 🆒

(Ik wou eerst naar die 2016/2017 bundels over maar KPN wou dat liever niet, nu heb ik een betere oplossing waar ik ook goed over te spreken ben 😛 ).
Reputatie 2
Badge
Ik zit nu in de 2016 propositie. Als ik mijn zorgeloos standaard ophoog naar premium, krijg ik er dan nog steeds Spotify bij?
Reputatie 7
Badge +29
...
De toestelkosten zijn niet specifiek vermeld in mijn abo,maar natuurlijk wel berekend door Kpn en als ik het verschil bereken tussen mijn maandelijkse kosten en een Sim only en mijn eenmalige toestelbijdrage toentertijd kom ik ook op de toestelprijs,vind het daarom eerlijker en klantvriendelijker om na die 24 maanden gewoon de prijs te nemen van de Sim only die ik op dit moment heb met behoud van Spotify en de andere door mij aangehaalde voordelen
...


Het is systeemtechnisch niet mogelijk. Stel je even voor dat elke oude stijl abonnementsoort een ladder is. Er is een ladder voor Sim Only en een ladder voor abonnementen met toestel. Op die ladder kunnen we wel omhoog en naar beneden klimmen. Oftewel, je kunt wel binnen je abonnementsoort aanpassen naar een hogere variant (bijvoorbeeld van Instap naar Standaard) en daarna weer terug. We kunnen alleen niet zijwaarts overstappen naar de andere ladder. van abo met toestel naar Sim Only of vice versa.

Omdat bij die oude stijl abonnementen de toestelkosten verwerkt zitten in de totaalprijs kunnen we die niet loskoppelen. De enige optie is dan omzetten naar een Sim Only. Omdat we echter niet zijwaarts naar de andere ladder kunnen, kan dat omzetten alleen als we je verlengen naar een Sim Only. En dat wordt dan automatisch eentje uit de huidige line-up. *Niet uit de line-up van Sim Only's die bestonden toen jij je abonnement afsloot. En de huidige line-up is zonder inbegrepen Spotify. Als je dan Spotify erbij wilt hebben wordt dat de betaalde variant. Technisch gezien is verlengen niets anders dan een nieuw abonnement met behoud van je nummer en zonder dat we alle gegevens opnieuw hoeven in te voeren.

Nieuwe abonnementen hebben dit probleem niet, dat zijn technisch gezien allemaal Sim Only's waar we dan los een toesteldeel bij optellen als je wel een toestel koopt. Dat toesteldeel stopt dan automatisch op de einddatum terwijl het abonnement dan als normaal doorloopt (tenzij je verlengt).

*Admin edit: Toevoeging nav @wjb's bericht
Reputatie 7
Heldere uitleg, maar hoe zit het dan met Spotify Premium? (Zie vraag van @albert2110.)
Als het oorspronkelijke abonnement inclusief Spotify Premium was, dan neem ik aan dat Spotify Premium op het nieuwe Sim-Only abonnement actief blijft ookal is dat geen integraal onderdeel meer van dat Sim-Only abonnement.
Reputatie 7
Badge +29
@avalon88 dat klopt. In de oude line-up zit Spotify Premium nog gewoon in het Zorgeloos Premium pakket.
Ik heb kpn compleet en een instap internet mobiel abonnement. Krijg ik nu wel of geen verdubbeling per 1 juni?
Me abo heeft 1 gb en door compleet is dat al 2.5 maar wordt me abo nu 2 en dan dus door compleer 4.5?
Reputatie 7
Badge +20
Ik heb kpn compleet en een instap internet mobiel abonnement. Krijg ik nu wel of geen verdubbeling per 1 juni?
Me abo heeft 1 gb en door compleet is dat al 2.5 maar wordt me abo nu 2 en dan dus door compleer 4.5?
Heb je dan Zorgeloos Instap:

Ik heb kpn compleet en een instap internet mobiel abonnement. Krijg ik nu wel of geen verdubbeling per 1 juni?
Me abo heeft 1 gb en door compleet is dat al 2.5 maar wordt me abo nu 2 en dan dus door compleer 4.5?
Heb je dan Zorgeloos Instap:

Ik heb nu kpn2015 vooral internet instap HS2

Reageer