Welkom op het

KPN Forum

Recent online
Vraag

Slecht bereik in mijn huis en directe omgeving


In en rond mijn huis is het bereik van de gsm van mijn vrouw (Samsung s8) en de mijne (Samsung s7) en die van de zaak (Huawei p7) erg slecht we wonen hier nu 2 jaar en ik hoopte dat het wat beter zou worden, wat kan ik hier aan doen?

13 Reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hoi Henny, welkom! Goed dat je hier je vraag stelt. Je hebt daar nooit goed bereik gehad? Wat zegt de dekkingskaart over jouw locatie? Als het bereik buiten slecht is dan zal het binnen al helemaal slecht zijn. Hoor je van meer mensen in de buurt dat er slecht bereik is?
volgende de kaart zou ik een goede verbinding moeten hebben, maar dat klopt niet, iedereen die bij mij op bezoek komt en KPN heeft, ervaart het zelfde als ik, slechte verbinding.
gr

Henny
Reputatie 7
Badge +28
Welke postcode?
Reputatie 7
Hoi, Henny. Hoe is het bereik buiten? Als dat wel goed is kan het liggen aan de extreme isolatie die huizen tegenwoordig hebben. Vooral de gecoate dubbele beglazing houdt het signaal zowat volledig tegen.
KPN heeft hier nog geen oplossing voor. Vodafone biedt inmiddels bellen via wifi aan.
Heb je een mobiel van KPN dan is de enige "oplossing" om thuis via DECT (vaste telefoon) te bellen. En ik heb 't dan met betrekking tot slecht bereik alleen binnenshuis.
Is 't buiten bij je huis ook slecht dan is het bereik van KPN daar gewoon onder de maat.
Reputatie 7
Badge +20
Dat is toch wel opmerkelijk. En dat speelt dus al een hele tijd begrijp ik. Is het verderop in de straat wel goed? Ik kan een bedekkingsklacht indienen. Dan gaan de technische mensen op onderzoek uit en nemen ze contact met je op. Daar heb ik wel zo veel mogelijk informatie voor nodig. Reageer je op mijn privébericht?

*Edit: @Peter, ook om het huis geeft TS aan.
Reputatie 7
Paul_ schreef:

*Edit: @Peter, ook om het huis geeft TS aan.

Ahhhh. Begrijpend lezen is ook een kunst. Volledig overheen gelezen. Om het huis is natuurlijk ook 'buiten'.
Shame on me 😳
Klopt in en buiten het huis, postcode is 3145ne
Reputatie 7
Badge +20
Update: de bedekkingsklacht is aangemaakt. Je vind meer info in je inbox. Als ik het zo bekijk zou het bereik daar voldoende moeten zijn. Ik ben heel benieuwd wat hieruit komt.
Reputatie 1
Omdat ik graag wil helpen heb ik dit bericht hieronder uit een ander onderwerp over slecht bereik gekopieerd. Het is van toepassing volgens mij,

Na bellen met kpn hebben wij en onze buren het probleem op kunnen lossen voor onze nieuwbouwwoning. 😀 We hebben op advies van de helpdesk van KPN een gsm versterker aangeschaft bij gsmversterkers.nl van HIboost.
De installatie werd prima verzorgd door een KPN partner welke een buitenantenne en 2 binnenantenne's in onze beiden woningen heeft geplaatst via een onder de grond kabel, de buitenantenne staat bij mijn buurman op zolder waar wel goed ontvangst is. Het was wel een flink bedrag van over de 1000 euro maar dan werkt het wel ook echt, na proberen van meerdere alibaba oplossingen zijn we nu blij en kunnen we allemaal weer bellen ongeacht of het een kpn abonnement is.
Wel een dure oplossing, vrienden met een Tmobile of Vodafoon hebben wel goed bereik in mijn huis
Reputatie 7
Badge +22
Hoi Henny, welkom terug op het forum! Ik ben het met je eens dat de oplossing van hhwer een dure is.

Ik heb de bedekkingsklacht die mijn collega vorig jaar voor je heeft aangemaakt er nu bijgepakt. Onze Technische Dienst geeft helaas het volgende aan: 'Dekking Indoor 2/3G is onvoldoende/laat te wensen over. Locatie is een scheidngsgebied tussen de masten in en geeft een laag signaal niveau. Met de huidige bestaande middelen geen verbetering mogelijk.'

Het spijt te moeten zeggen, maar ik verwacht niet dat we het bereik bij jou thuis op korte termijn kunnen verbeteren.
Er staat wel indoor, maar het is ook buiten rondom mijn huis, dat is wel jammer, nl duidelijk vermeld toen.
Reputatie 5
Badge +6
Hennyvl schreef:

Er staat wel indoor, maar het is ook buiten rondom mijn huis, dat is wel jammer, nl duidelijk vermeld toen.Helaas staat mijn huis van meerdere providers op zo'n scheidingslijn. Althans toen er nog 3G was. Bij T-Mobile is het nog steeds het geval, maar dit komt door de frequenties. Met de komst van 4G is het allemaal wel wat meer verbeterd want KPN en Vodafone, maar ook Tele2 zijn nu goed bereikbaar.

Het belllen over WIFI (mijn Vodafone ervaring) is echt top en het is absoluut jammer dat KPN deze mogelijkheid nog niet biedt. Mocht het zo blijven dan zou ik je willen aanraden om over te stappen naar een provider of wellicht dat KPN meer kan vertellen over de komst van bellen over WIFI?

In een andere groep vond ik dit gesprek: https://forum.kpn.com/mobiele-diensten-18/wanneer-support-kpn-calling-over-wifi-434203

Reageer