Beantwoord

Deblokkeren SMS diensten

  • 30 september 2017
  • 21 reacties
  • 6518 keer bekeken

Hoe kan ik SMS diensten deblokkeren? In antwoord op een SMS wordt ik doorgestuurd naar Payinfo. Daar wordt ik doorgestuurd naar mijn provider, KPN. Daar wordt weer verwezen naar Payinfo. En toen?
icon

Beste antwoord door RobinFlikkema 30 september 2017, 22:20

Hoi,

De diensten kan je deblokkeren op www.payinfo.nl tenzij je het deblokkadeslot hebt geactiveerd. Als je het deblokkadeslot hebt geactiveerd moet je deze opheffen via 0800-0105.

Robin
Bekijk origineel

21 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

De diensten kan je deblokkeren op www.payinfo.nl tenzij je het deblokkadeslot hebt geactiveerd. Als je het deblokkadeslot hebt geactiveerd moet je deze opheffen via 0800-0105.

Robin
Reputatie 7
Badge +28
Hi, Harry, welkom op het forum!

Je kunt, zoals Robin al aangeeft, via payinfo.nl de blokkade opheffen. Als dat daar niet lukt, dan zit er waarschijnlijk een deblokkadeslot op. Die kan ik voor je verwijderen. Reageer daarvoor op het privébericht dat ik je stuur 🙂
Reputatie 7
Badge +28
Ik heb geen reactie van je gezien, Harry. Ik ga er dan ook vanuit dat het gelukt is om de sms diensten te deblokkeren. Mocht dit toch niet zo zijn, reageer alsnog op mijn privébericht.
Reputatie 4
Badge +2
Hi, Harry, welkom op het forum!

Je kunt, zoals Robin al aangeeft, via payinfo.nl de blokkade opheffen. Als dat daar niet lukt, dan zit er waarschijnlijk een deblokkadeslot op. Die kan ik voor je verwijderen. Reageer daarvoor op het privébericht dat ik je stuur :)


Beste @Erik,
Zou je dat voor mij ook kunnen doen? Via Payinfo heb ik niks lopen. Ik zou graag eens een smsje sturen naar studio radiostation o.i.d. Ook dit wordt geblokkeerd.
Alvast bedankt.
Reputatie 7
Badge +28
Ik ben dan weliswaar niet Erik, ik heb het toch voor je geregeld 😉. Het deblokkadeslot is uitgezet. Jij kunt nu de eenmalige en/of abonnementsdiensten deblokkeren via www.payinfo.nl. Laat je me weten of je eruit komt?
Reputatie 4
Badge +2
Hoi Marcia,

Kreeg net een sms van Payinfo dat de blokkade eraf is. Neem aan dat het nu goed is.
Bedankt voor je moeite!
Reputatie 7
Badge +28
Je moet nog wel zelf even wat doen. Ik heb het deblokkadeslot eraf gehaald. Dat betekent dat jij nu zelf de diensten kunt blokkeren en deblokkeren. De diensten zijn nu nog geblokkeerd, dus ga even naar www.payinfo.nl, log in en deblokkeer daar de diensten die jij wilt 🙂.
Reputatie 4
Badge +2
@Marcia_

Nog niet opgelost...

Ingelogd bij payinfo.nl maar daar staat helemaal niks geblokkeerd.
Ik heb een test-sms gestuurd naar 2222 (Npo Radio 2) dan krijg ik meteen een sms terug met: Je kunt geen gebruik maken van de dienst omdat je nummer hiervoor is geblokkeerd. Maak de blokkade ongedaan op smsdienstenfilter.nl en ontvang de dienst.
Ik heb mij nooit aangemeld voor een blokkade zover ik weet, ligt het ook niet bij KPN? Je kan ook in mijnkpn van alles instellen met je vaste telefoon, misschien ook met je mobiel nummer?
Ik heb mij alleen aangemeld bij bel-me-niet, maar daar zitten de smsjes niet bij.

Zou je aub eens willen kijken waar de knik in de "kabel" zit ?
Alvast bedankt!
Reputatie 7
Badge +28
We hebben het wel over het nummer eindigend op -721? Daar zie ik onderstaande in mijn beheeraccount. Beide diensten zijn geblokkeerd.


Wil je nog eens inloggen op www.payinfo.nl om het te checken? Bij mij ziet het er zo uit: ik heb eenmalige diensten en abonnementsdiensten niet geblokkeerd.

Reputatie 4
Badge +2
@Marcia_

YES! Nu is het gelukt. 2 smsjes gestuurd naar 2 verschillende radiostations.
Ik heb je raad opgevolgd. Uiteindelijk lukte het. Volgende keer gaat het dus via jullie, niet meer via de site payinfo. Maar ik laat het nu gewoon staan 🙂
Dit lees ik nu:
Op je mobiele nummer is het déblokkadeslot actief. Je kunt blokkeringen voor betaalde sms-diensten uitsluitend wijzigen door contact op te nemen met je mobiele telefoonaanbieder.
Ik ben tevreden, bedankt Marcia! 👍🏻
Reputatie 7
Badge +28
Helemaal super! En bedankt dat je het nog even liet weten! 🙂
Helemaal super! En bedankt dat je het nog even liet weten! :-)
Hoi Marcia, zou je bij mij ook het deblokkadeslot willen verwijderen? Alvast dank!
Reputatie 7
Badge +24
Welkom @PineTree, ik ben Marcia niet maar wil je hier wel graag bij helpen. 🙂 Reageer je op m'n privébericht? Dan ga ik voor je aan de slag.
Reputatie 7
Badge +24
Het deblokkadeslot is verwijderd. Via payinfo.nl kan @PineTree nu zelf de blokkades eraf halen. 🙂 Als er nog eens vragen zijn dan ben je welkom!
Zou iemand zo'n deblokkade slot bij mij kunnen verwijderen? Ik zit met precies dezelfde probleem 😐
Reputatie 7
Badge +21
Hoi Raevmi, bedankt voor je bericht.
Ik ga dit voor je oppakken! Zou je willen reageren op mijn privébericht? Mag het namelijk niet zomaar verwijderen dus moet even wat extra gegevens van je krijgen 😉
Reputatie 7
Badge +21
Fijn dat het inmiddels al geregeld is voor je 😉 Mocht je ooit nog andere vragen hebben dan weet je ons te vinden!
Goedendag,

Ook ik zou het slot er wel af willen hebben; af en toe idd naar n radiostation kunnen smssen is nu nml niet mogelijk

Kan iemand daarbij helpen ?

Dank u wel
Badge
Goedemiddag allemaal.

WAARSCHUWING OMTRENT SMS DIENSTEN EN WAT TE DOEN!

Als Cyber Security Specialist (25j), zijn we erachter gekomen dat 'Kwaadwillenden' sinds enkele jaren d.m.v. het gebruik van smsdiensten, zich toegang kunnen verschaffen tot je mobiele telefoon en instellen ongemerkt kunnen aanpassen.

Ook al heb je alle sms diensten geblokkeerd en je 'deblokkadedienst' staat op 'inactief', hebben 'ze' gewoon toegang tot je sms dienst instellingen en kan 'men' tijdelijk de blokkades opheffen.


Hoe gaan ze te werk...wat zijn de gevolgen en wat is er tegen te doen!

Als "deblokkadedienst' op 'inactief staat, zodat je buiten de provider om je diensten zelf kunt aanpassen, hebben 'zij' ook alle toegang.

De 'Kwaadwillende' kunnen d.m.v. je mobielenummer, ook een sms met inlogcode ontvangen en deze onderscheppen en dus niet bij jou aankomt.

Of mocht je alle diensten gewoon gebruiken en niet geblokkeerd hebben, sturen ze je een sms dat je niet gebruik kan maken van de dienst omdat je nummer hiervoor is geblokkeerd en dat je de blokkade ongedaan kunt maken via weblink www.smsdienstenfilter.nl, maar dit is een 'phissing' link, hierdoor geef je ze toegang tot je mobiel en je wordt doorgestuurd naar de site van payinfo, dus alles lijkt normaal.

Of men heft tijdelijk 'alle' blokades op en kan via een sms dienst je mobiel 'overnemen' via je simcard of de je hebt op de 'phissing link' geklikt en men heeft ook volledige toegang.

Eenmaal "binnen' kunnen 'ze' je mobiel, zonder dat jij of een beveiligingsprogramma het merkt, de instellingen aanpassen, alle gegevens en wachtwoorden uitlezen en zo via div. wegen al je 'hardware' binnen te dringen en over te nemen.

Doordat de meesten gebruikers, hun mobiel gebruiken voor 'Social Media', E-mail, Whatsapp, Clouddiensten, App Stores, het Web enz...en thuis meestal verbonden zijn via WiFi, kunnen 'ze' met de ingewonnen gegevens van je mobiel overal bij en alles 'overnemen'.

Het beveiligingsprobleem is nog veel groter en complexer on verder op in te gaan...


Mijn advies omtrent SMS diensten is: Maak er geen gebruik van en zet 'Deblokkadedienst" op 'Actief via de site van Payinfo. Zodat alleen je provider de instellingen kan aanpassen.

Wat betreft Mobiel Internetten en dergelijke, maak 'GEEN' gebruik van WiFi of Hotspots, maar gebruik je Dataverbinding van je mobiel...dit is niet te onderscheppen.

Zet "WifI' uit op je router of gebruik het alleen voor bv je tablet, maar mocht je gebruik kunnen maken van een bekabelde verbinding, doe dat...

Mocht er nog vragen zijn en/of willen weten hoe jou hardware ervoor staat, dan kan ik je aanwijzigen geven of testjes laten doen.
Laat wel even weten, merk router, merk hardware en vooral OS.

Gr.
Reputatie 7
Badge +19
Hi kimopo, welkom op het forum. Ik zie inderdaad dat dit geblokkeerd is. Zou je op mijn privébericht willen reageren? Dan gaan we dit samen oplossen 🙂
Reputatie 7
Badge +19
Ik heb nog geen reactie gehad op mijn privébericht . Laat me gerust weten of ik nog iets voor je kan betekenen.

Reageer