Het nieuwe 4G bellen - Help jij ons met testen? [Inschrijving gesloten]

 • 12 juni 2015
 • 32 reacties
 • 5134 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +10
KPN start met een landelijke test voor het nieuwe 4G bellen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van VoLTE. VoLTE (Voice over LTE) is een nieuwe techniek waarmee je kunt bellen via het 4G netwerk. Het nieuwe 4G bellen kent twee belangrijke voordelen:

 • De geluidskwaliteit is beter 
 • De verbinding komt sneller tot stand 
Kick-off & rondleiding in KPN's netwerk monitoring centrum te Hilversum
Wil jij meedoen met deze test? Lees de voorwaarden door en geef je direct op. Uit de inschrijvingen zal een groep deelnemers worden geselecteerd. Deze deelnemers krijgen tijdens de kick-off op dinsdagavond 18 augustus in het Service Quality Center (SQC) van een netwerkspecialist uitleg over de test en toegepaste techniek. Behalve uitleg over de test zal je ook meer te weten komen over het SQC. In het SQC wordt het 4G netwerk van KPN met state-of-the-art-technologie 24/7 en 365 dagen per jaar in de gaten gehouden.

Belangrijkste voorwaarden voor deelname

 • Je beschikt over een mobiel consumentenabonnement van KPN 
 • Tussen 17 augustus en 30 september verblijf je in Nederland
 • KPN verstrekt een bruikleen toestel (Android) dat geschikt is gemaakt voor het nieuwe 4G bellen. Het toestel zal na afloop van de test weer moeten worden ingeleverd
 • Je gaat akkoord met het ondertekenen van een aantal voorwaarden van deelname*
 • KPN selecteert uit het totaal aantal inschrijvingen kandidaten die het meest geschikt zijn 
Buddy nodig!

Met wie bel jij vaak? Geef deze persoon op als buddy! Omdat het nieuwe 4G bellen alleen werkt als beide partijen bellen met een 4G bellen geschikt toestel, is het praktisch dat zowel jij als iemand waar je vaak mee belt zich samen opgeven voor deze test. Dit kan een vriend/vriendin/familielid/collega zijn, dat maakt verder niet uit. Belangrijkste voorwaarde is dat zowel jij als je buddy een mobiel abonnement van KPN hebben. In onderstaand inschrijfformulier wordt naar de KPN Forum gebruikersnaam gevraagd van je buddy. Zorg dus dat hij/zij voor het invullen van het formulier al een account heeft geregistreerd op het KPN Forum. Let op! Zowel jij als jij buddy vullen beide een inschrijfformulier in en geven elkaar op als buddy.

Wat zijn de tijdslijnen?

 • De inschrijving is geopend van 15 tot en met 5 juli
 • De selectie van deelnemers zal worden gemaakt tussen 6 en 12 juli
 • Uiterlijk 12 juli zal elke deelnemer per mail akkoord op de voorwaarden moeten gegeven 
 • Op 18 augustus worden de deelnemers verwacht in het SCQ in Hilversum waar het 4G bellen toestel kan worden opgehaald. 
 • Inloop is vanaf ca. 18.30 uur. Deelnemers ontvangen na ondertekenen van alle voorwaarden meer gedetailleerde info over het programma.
 • Gedurende 4 weken ga je 4G bellen, kan je discussiëren in het testforum, tests uitvoeren en zal je gevraagd worden om een enquête in te vullen
 • Na de 4 weken zal het toestel moeten worden teruggestuurd

*Het betreft Algemene Voorwaarden, een NDA (Non Disclosure Agreement) en een Bruikleenovereenkomst. Na de selectie zullen deze documenten al ter inzage worden toegestuurd. Uiteraard behoud je het recht om niet met de voorwaarden akkoord te gaan en af te zien van deelname.

Hoe kan ik mij inschrijven?

 

Edit 7 juli: De inschrijving is gesloten, bedankt voor je interesse!

Stap 1. Schrijf een (korte) motivatie in een reactie op dit topic waarom je graag mee wilt doen met deze test.

Stap 2. Heb je de KPN Forum naam van jouw buddy paraat? Dan kan je onderstaand inschrijfformulier gaan invullen. In dit formulier wordt ook gevraagd naar jouw simkaartnummer. Waar vind je je simkaartnummer? 

 

Voor iPhone
1. Open instellingen
2. Druk op ‘algemeen’
3. Druk op ‘Info’
4. Onder ICCID staat je simkaartnummer

Voor Android (+ Android 1.6 en hoger)
1. Download de app: SIM Card (ontwikkelaar van de applicatie: gsmdev)
2. Open de applicatie
3. Onder ‘SIM serial number’ staat je simkaartnummer

Voor Windows Phone
1. Open instellingen
2. Druk op ‘Info (over Windows Phone)’
3. Druk op ‘Meer info’
4. Onder ‘SIM ID’ staat je simkaartnummer


 

32 reacties

Lijkt me leuk om te testen, ik bel het vaakst met mijn man, meestal meerdere keren per dag. Vooral het opzetten van de verbinding duurt nu best lang, ik heb gehoord dat dit veel korter is met bellen over 4G.

Reputatie 6
Badge +1
Leuke test! Zit al een tijdje te wachten op VoLTE, mooi dat KPN nu in de publieke testronde zit, doe graag mee! Ben erg benieuwd.
Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

Ben benieuwd naar de resultaten eind dit jaar! K voldoe helaas niet aan de voorwaarden, maar anders had ik graag getest.

Maar ik wil nog steeds wel naar Hilversum hoor :p

Robin

Badge
Vet! Jongeren (waar ik er een van ben) bellen bijna nooit meer. Het is ouderwets en duurt veel te lang voordat je daadwerkelijk iemand aan de telefoon hebt. Met Whatsapp-bellen ben ik misschien al onebewust meer gaan bellen.

Met VoLTE hoop ik dat de kwaliteit t.o.v. Whatsapp-bellen beter en stabieler is. Het maakt bellen voor mij wel interessanter. Dus ik hoop graag dat ik mee mag testen ;)

Reputatie 3
Badge
Leek me leuk.. Maar kan mijn iPhone 6 niet missen. Haha :P

Reputatie 3
Zodra VoLTE wordt getest op andere toestellen (bijvoorbeeld iPhone 6) doe ik graag mee :D

Reputatie 4
Badge +3
Als je via 4G belt en de andere kant van de lijn heeft ook 4G dan gaat hij bij het bellen bijna onmiddelijk over aan de andere zijde. Het gesprek wordt letteleijk in miliseconden opgebouwd. 

Nadeel hiervan is als je een verkeerd nummer heb gebeld je niet meer op cancel kan drukken omdat de andere kant van de lijn al aan het bellen is. 

Dus dat het sneller gaat is een understatement. 

Reputatie 1
Badge
Wow. Ik zou graag mee doen! Voor de test zelf maar het lijkt me ook super om eens een kijkje in de technische kpn keuken te nemen!

Samen met mijn vriendin of met een goede vriend voldoe ik wel aan de voorwaarden, alleen vriendin lief is niet zo geïnteresseerd een die vriend heeft tegen die tijd zn handen vol aan nieuwe woning. Iemand hier die buddy wil zijn? :P

Heb het formulier ingevuld en zou graag mee helpen met de test. Lijkt me leuk om in de stad Groningen en omgeving samen met mijn collega het bellen over het 4G netwerk van KPN te testen.

Lijkt me leuk om deze technologie te checken. Ik ben altijd bezig met nieuwe techniek en heb ook altijd de nieuwste gadgets. Normaal gebruik ik een iPhone, maar android ben ik ook wel gewend in m'n dagelijkste werk als app bouwer.

Badge
Hoi ,

Prima hoor. Wil best wel af en toe met je bellen over het weer en zo... ;)

Reputatie 2
Badge +1
Ik en mijn partner helpen graag met het testen van de nieuwe 4G.

Zo kunnen we meehelpen met het verbeteren van de dienstverlening van KPN.

Ik en mijn partner helpen graag met het testen van de nieuwe 4G.

Zo kunnen we meehelpen met het verbeteren van de dienstverlening van KPN.

Hoi,

Ik ben Tineke en ik vind het leuk om mee te doen met het testen.

Ook omdat ik het leuk vind om iets samen met mijn zoon te doen.

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat werken.

Reputatie 5
Badge +2
VoLTE is natuurlijk de volgende stap in het snel veranderende mobiele netwerk, ik ben dan ook heel erg benieuwd naar hoe het gaat functioneren; en zou het tof vinden om als een van de eersten eens aan de haal te gaan met deze techniek! 

Enthousiast testen, en naast normaal gebruik natuurlijk stiekem rare dingen proberen om te proberen fouten te veroorzaken; want kijken of het ook fout kan gaan in grensgevallen wat niet fout gaat tijdens bellen met 2G/3G is natuurlijk ook erg interessant. ;)

Tip:

Je kan je simkaart nummer ook vinden op je factuur.

Reputatie 1
Badge
prima! :)

Ik hoop dat je dit nog op tijd leest want door vakantie was het moeilijk om eerder verder te reageren. Maar ik geef me gewoon op met jouw username als "Buddy" 🙂

Hoooi, ik ben Femke.

Volgens m'n vriend die hier ook zit, is dit een erg handige techniek. Oa omdat het heel snel moet zijn, dus ben nu ook erg benieuwd hoe het (onderweg) gaat werken en wat de kwaliteit is. :)

Help dan ook graag mee om te testen!

Reputatie 3
Helaas hoor ik niet bij de doelgroep, ben nog geen 18-jaar oud. Ben momenteel 17.

Wanneer er mogelijkheden bestaan om toch mee te mogen testen, hoor ik dat graag! :)

Reputatie 7
Badge +10
Bedankt voor de aanmeldingen tot nu toe. De aanmeldperiode wordt nog ietsje verlengt, je hebt deze hele week nog de tijd om je in te schrijven!

Hugo

Het lijkt me erg leuk om deze nieuwe techniek te mogen proberen.Ik bel best vaak en ben benieuwd hoe dit met bellen over LTE zal verbeteren. Hoop daarom ook zeer mee te mogen doen
Reputatie 7
Badge +19
Helaas kan ik niet meedoen, ik beschik niet over 4G telefoon. ;)

Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

Volgensmij is dit ook niet nodig 

Robin

Reputatie 7
Badge +19
RobinFlikkema schreef:
Hallo,

Volgensmij is dit ook niet nodig @DennisDatema68

Robin

Huh? Hoe bedoel je dat? Om dit te testen heb je toch een 4G gsm nodig? :S

Reputatie 3
 Klopt, maar lees het berichtje eens goed.. ;-)

'Op 18 augustus worden de deelnemers verwacht in het SCQ in Hilversum waar het 4G bellen toestel kan worden opgehaald.'

Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

Er staat dat je naar Hilversum toe kan om het 4G bellen test toestel op te halen. Je krijgt dus een tijdelijk toestel o.i.d.

Lijkt me wel 'fun' in Hilversum

Robin

Reageer