Beantwoord

ongevraagde SMS van Betfirst [phishing]

  • 2 December 2019
  • 12 reacties
  • 249 keer bekeken

Reputatie 1
Badge

Laatste dagen krijg ik weer van die ongevraagde sms waarop je niet kunt antwoorde om te stoppen.

Nou had ik begrepen dat je die dingen kon blokeren via payinfo nou zou ik alleen willen weten welke moet ik voor die diensten blokeren want ik wil nog wel sms ontvangen voor AH of kpn als het moet er staan twee opties daar Eenmalige diensten en Abonnementsdiensten, moet ik deze beide aan zetten of gewoon 1 en welke?

 

dit te voorkomen dat ik straks weer aan een te hoge rekening zit.

 

icon

Beste antwoord door Erik van KPN 17 December 2019, 12:16

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

12 reacties

Reputatie 7
Badge +28

@DanielAalders3 

Ik vermoed dat jij de SMS van AH en KPN krijgt vanwege een abonnement op deze diensten. In dat geval lijkt het mij dat je met een blokkade op eenmalige diensten van jouw probleem af bent. 

 

 

Reputatie 1
Badge

ok dankje

Reputatie 7
Badge +30

Goede vraag, Daniël. De sms van KPN, en ik vermoed ook van de AH, zijn serviceberichten. Die vallen niet onder Payinfo. Je krijgt die berichten omdat je klant bent bij ons, en bij de Albert Heijn.

Via Payinfo kun je betaalde abonnementsdiensten en eenmalige diensten blokkeren. Eenmalige diensten zijn sms’jes waarmee je kunt stemmen op tv-programma's, of waarmee je kunt doneren voor een goed doel. Abonnementsdiensten zijn bijvoorbeeld elke week een code ontvangen om in een spelletje extra items te ontvangen. Abonnementsdiensten kun je voor afmelden, meestal door STOP terug te sms’en. Voor eenmalige diensten kan dat niet, want die zijn eenmalig. Op www.payinfo.nl kun je inloggen om te zien wat er actief is op jouw nummer. Bij elke actieve abonnement kun je vervolgens inzien hoe je het kunt stopzetten. En je kunt dus beide dingen daar blokkeren. Je kunt dat ook gerust doen zonder dat het invloed heeft op de sms van ons of AH.

Reputatie 1
Badge

ok, ik heb dit allemaal gedaan… ik heb ze ook alle twee gebrobeerd. maar ik krijg nog steeds sms van deze firma (of ik denk dat het een firma is) met name van betfirst casino..

 

ten eerste ik gok niet en ben er ook niet in geintreseerd erin vreemde is ik kan ook geen sms versturen naar ze met stop..

 

ik ben dan ook bang dat als dit door gaat dat ik opeens met een te hoge rekening van sms dienst dan in me maag zit terwijl ik er niets mee heb.

 

 

Reputatie 7
Badge +30

Eenmalige en abonnementsdiensten moeten ook in de sms’jes vermelden dat je ervoor kunt afmelden. Ik begrijp uit je bericht dat dit niet zo is bij de sms’jes die jij krijgt? Wat staat er verder in de sms’jes?

 

Als ik op internet kijk lijkt Betfirst een legitieme, Belgische, gokwebsite te zijn waarop je op verschillende sportwedstrijden en dergelijke kunt wedden. Wellicht heeft iemand die daar wel een account heeft een typefout gemaakt en per ongeluk jouw telefoonnummer aan zijn of haar profiel toegevoegd. Je zou contact kunnen opnemen met de klantenservice van Betfirst om te kijken of zij dit niet kunnen verhelpen.

Reputatie 1
Badge
dit is de screen shot

dit is de screenshot van de bericht.. ik kan er ook niet op reageren

Reputatie 7
Badge +30

Ik zie het inderdaad. Ik heb eens gekeken naar de opt-out link achter Stop SMS. Die lijkt legitiem, maar ik kan dat niet 100% met zekerheid zeggen. Ik raad je dan ook aan om contact te leggen met de klantenservice van Betfirst via de link die ik eerder gaf. Zij kunnen aangeven of die opt-out link legitiem is. 

Reputatie 1
Badge

dankje net bericht terug, deze sms is phising het is bevestigd door betfirst.

nu mijn volgende hoe kan ik deze blokeren als ik niet eens weet van welke nummer hij afkomt?

ik kan niks met deze sms..

Reputatie 7
Badge +30

dankje net bericht terug, deze sms is phising het is bevestigd door betfirst.

nu mijn volgende hoe kan ik deze blokeren als ik niet eens weet van welke nummer hij afkomt?

ik kan niks met deze sms..

 

Goed om dat te weten, Daniel. Helaas is dit niet iets waar wij wat aan kunnen doen. Wat je wellicht zou kunnen doen (hangt een beetje van je telefoon af of en hoe dit kan) is kijken of je deze afzender in je contacten kunt opslaan. Dan zou je verder kunnen instellen op dat contactpersoon dat berichten geblokkeerd kunnen worden of direct verwijderd. Ik weet alleen niet of dat ook kan voor sms’jes (voor telefoontjes meestal wel). Anders heb ik helaas geen andere optie voor je dan verwijderen en verder negeren.

Reputatie 1
Badge

ok dankje..

 

dan is er nog een vraag wat als ik rekeningen krijg over deze smsjes.. kan ik die laten vernietigen door kpn?

want ik heb er tenslotte niet om gevraagd.

Reputatie 7
Badge +30

Dit zijn geen sms'jes waarvoor je voor de ontvangst hoeft te betalen, Daniel. Het doel erachter is om jou te laten klikken op het bit.ly linkje. Op die manier willen ze je dan geld afhandig maken. 

Reputatie 1
Badge

top.. bedankt voor jullie hulp… nog prettige dagen...