Beantwoord

Satelliet Telefoon en KPN

  • 9 februari 2019
  • 12 reacties
  • 2560 keer bekeken

  • Deelnemer
  • 6 reacties
Beste,

Vandaag 9/2/19 heb ik contact gehad met de helpdesk van KPN. Mijn vraag was waarom het niet mogelijk is om met een gsm abonnement van KPN een Thuraya Satelliet Telefoon te bellen. De eerste dame heeft me zo goed en zo kwaad als mogelijk proberen te helpen. Nadat ze navraag had gedaan bij anderen schaamde ze zich enigszins om een reactie te geven. Begrijpelijk, want het antwoord was: "dan zal het Thuraya nummer wel buiten gebruik zijn". Nee natuurlijk is het Thuraya nummer niet buiten gebruik, met een vodafone abonnement is het gewoon mogelijk om het Thuraya nummer te bellen. Hierop is de poging gedaan om mij door te verbinden naar een specialist. Ik ben zowaar doorverbonden met iemand die zich specialist noemde en als eerste de vraag stelde: "waarom bel je niet gewoon een gsm nummer?? Wat moet je met een satelliet telefoon??" Wat een reactie, volgens mij had deze man geen idee wat een satelliet telefoon is en wat je ermee kan. Ik heb de goede man, nadat ik tot 10 had geteld, even uitgelegd dat er op zee geen zendmasten staan en je dus na een aantal km's uit de kust geen bereik hebt. Na deze uitleg begon hij te begrijpen waarom 'die dingen' (Satelliet telefoons) bestaan. Zijn reactie was vervolgens: "je kan geen Satelliet nummers bellen met een KPN abonnement". Is dit echt zo? of maakte deze .... zich er gemakkelijk vanaf en begrijpt hij zijn vak echt niet. Nogmaals, met een vodafone gsm abonnement kan je wel de Thuraya sateliet telefoon bereiken.

Ik ben benieuwd naar de reactie van een echte specialist

Met vriendelijke groet,
Rob .
icon

Beste antwoord door Erwin_ 6 maart 2019, 12:43

Hoi @Rko . Volgens mijn collega hebben wij een contract met Thuraya.

Dit zou met een KPN SIM kaart moeten werken en de kosten komen dan op je KPN factuur. Als het probleem dus blijft bestaan wil ik er graag meer van weten!
Bekijk origineel

12 reacties

Geen specialist wel een vraag werkt het andersom wel dus vanaf de Thuraya naar een KPN mobiel bellen? Het meest voor de hand liggende is dat er geen afspraken meer zijn tussen Thuraya en KPN. Hetzelfde als overeenkomsten met de providers in het buitenland. Via google zijn er wel hits maar niet heel duidelijk.
Andersom werkt gewoon. Bellen naar een ander sataliet netwerk bv iridium werkt wel op het kpn netwerk.

Denk ook dat ze geen overeenkomst hebben met thuraya.
Interessant vraagstuk waar ik in mijn vele jaren bij KPN nog niet eerder mee te maken heb gehad. Een expert ben ik dus totaal niet ;-)
Gelukkig ken ik wel een hoop mensen binnen KPN en ik ga hier navraag over doen. Ik kom er op terug!
Hoi @Rko . Volgens mijn collega hebben wij een contract met Thuraya.
Dit zou met een KPN SIM kaart moeten werken en de kosten komen dan op je KPN factuur. Als het probleem dus blijft bestaan wil ik er graag meer van weten!
Beste Erwin, Bedankt voor je reactie. Het is verrassend te horen dat KPN een overeenkomst heeft met Thuraya. Voor alle zekerheid zal ik het weekend nog eens bellen met mijn KPN abonnement naar Thuraya en kijken wat er gebeurd.

Wordt vervolgd. 🤞🏼
Top! Ik ben benieuwd. En als er issues blijven ga ik graag voor je rondvragen wat we er aan kunnen doen.
Beste Erwin,

Zoals aangegeven heb ik dit weekend een poging gedaan. Ik krijg nog steeds de melding dat het nummer niet is toegelaten (buitenlands netwerk) En op Nederlands netwerk dit nummer is niet in gebruik. En het nummer is echt in gebruik.

Home Area INT WATER
Activation date 24/03/2018
Current Status ACTIVE

Ik hoor graag van je.

Groet,
Rob
Hey Rob, kun je je profiel aanvullen met gegevens en mij een seintje geven? Dan ga ik op onderzoek uit! Mocht je ergens een klantnummer of andere referentie hebben zal me dat ook zeer helpen.
Beste Erwin,

Ik heb mijn profiel inmiddels verder aangevuld. Ik ben benieuwd naar je reactie en eventuele oplossing.

Groet,
Rob
Dank voor de info. Kun je in je profiel het nummer vermelden dat je probeert te bellen? (en mij hier een seintje geven)
Beste Erwin,

Natuurlijk ga ik niet het sataliet telefoonnummer vermelden op een forum. Of zullen we gelijk oversteken? Jij jouw privenummer met naam en toenaam, en dan zal ik het nummer van de satelliet vermelden 😉. Ik zal proberen dit aan je te versturen in een privé bericht.

Groet,
Rob
Haha. Het profiel gedeelte is afgeschermd voor de buitenwereld. Dat kan alleen ik zien. Maar een privébericht is ook prima 🙂

Reageer