Experia Box V10A Update: Mesh [5.00.52_build493-owl]

 • 13 July 2021
 • 487 reacties
 • 35871 keer bekeken
Experia Box V10A Update: Mesh [5.00.52_build493-owl]
Reputatie 7

Vanaf 12 juli 2021 zijn we begonnen we met de uitrol van een software update voor de Experia Box V10A. Deze update zorgt ervoor dat de V10A onze mesh ondersteunt waardoor hij gaat samenwerken met zowel de Superwifi als de Experia Wifi.

Deze update was in eerste instantie naar softwareversie 5.00.49_build487_owl. Deze versie bleek wat problemen te geven met apparaten van Nefit en Sonos. Dit hebben we opgelost in in een nieuwe versie van de software met nummer 5.00.52_build493-owl. Deze versie is tussen 31-08 en 13-09 uitgerold. Heb je toch onverhoopt nog de 487-owl versie, of een ander nummer, dan kun je een update forceren door de Experia Box V10A te resetten.

In de periode eind oktober t/m eind november 2021 rollen we een mini-update uit die het certificaat van de V10A vernieuwt en verder niets anders doet.

De versienummers hiervoor zijn 5.00.48_build454 voor mensen die nu op build453 zitten, en 5.00.53_build498 voor mensen die nu op 5.00.52_build493-owl zitten.

 

Wat betekent dit ‘samenwerken’?

Superwifi en Experia Wifi maken onderling gebruik van een communicatieprotocol om te zorgen dat je apparaten naadloos overgaan van de wifi van de ene Superwifi of Experia Wifi naar die van de andere. Afhankelijk van welke van de Superwifi of Experia Wifi het dichtste bij is en de beste verbinding geeft. Dit noemen we mesh. 

Op dit moment is het nog zo dat de V10A dit communicatieprotocol niet ondersteunt. Daardoor is de wifi van de V10A nu nog een los netwerk, gescheiden van die van de Superwifi en/of Experia Wifi. Hierdoor kan het zijn dat je een korte onderbreking in je wifiverbinding ervaart als je apparaat van de ene wifi naar de andere schakelt. Of dat het juist heel lang duurt voor je apparaat overspringt naar een betere verbinding van een dichterbij wifipunt.

Na de update ondersteunt de V10A ook het mesh communicatieprotocol. Hij zal dan gaan samenwerken met de Superwifi en Experia Wifi om te zorgen dat jouw apparaten altijd met het best mogelijke wifipunt verbonden zijn.

 

Wanneer krijg ik de update?

We beginnen met de uitrol op 12 juli en dit zal doorlopen tot minimaal 20 augustus.

In principe krijgen klanten die alleen een V10A hebben zonder Superwifi of Experia Wifi in huis de update eerst, en de rest daarna. Precieze data zijn op voorhand niet te geven. Je wordt per sms geïnformeerd zodra je aan de beurt bent. Je kunt ook controleren of je de update hebt door in te loggen op je Experia Box en te kijken naar het versienummer van de firmware. Je vindt dit via Overview (links) en dan Router Information (boven).

 

Wat gebeurt er tijdens de update?

De update zelf wordt ’s nachts uitgevoerd zodat je er zo min mogelijk last van hebt. Na de update zal je V10A herstarten. Wat er daarna gebeurt hangt af van je thuissituatie.

 • Ik heb Superwifi en/of Experia Wifi aangesloten
  Dan gaat de V10A, na het herstarten, synchroniseren met de Superwifi en/of Experia Wifi. De V10A neemt de wifigegevens over van het masterapparaat en wordt de nieuwe master.
 • Ik heb geen Superwifi of Experia Wifi aangesloten en ik heb verschillende netwerknamen voor de 2,4GHz en 5GHz frequenties
  Dan worden deze verschillende namen nu samengevoegd. De naam van het 2,4GHz netwerk wordt ook toegepast op het 5GHz netwerk. Het is niet meer mogelijk om deze namen weer te splitsen.
 • Ik heb geen Superwifi of Experia Wifi aangesloten en ik heb dezelfde naam voor de 2,4GHz en 5GHz frequenties
  Dan is de V10A na het herstarten klaar. 

 

Moet ik zelf nog iets doen?

In de basis niet.

Alleen als je ook Superwifi en/of Experia Wifi hebt en je V10A eerder een aparte netwerknaam had, dan kan het zijn dat je apparaten die daarmee verbonden waren nu geen internet hebben. In dat geval zul je op die apparaten dat netwerk moeten vergeten, en vervolgens eenmalig verbinden met het netwerk van je Superwifi/Experia Wifi. De V10A is daar nu onderdeel van.

 

Veranderingen in de webinterface en instellingen van de V10A

Omdat de V10A na de update een mesh netwerk vormt met eventuele Superwifi en Experia Wifi zijn er ook wat wijzigingen rond het beheer van wifi en je netwerk. Hier zetten we dat kort op een rijtje.

In de webinterface onder de optie Overview verandert het volgende (klik op Toon inhoud):

Tabblad State hernoemd naar Topology Overview: Dit is het tabblad dat je ziet als je inlogt op de Experia Box. Deze laat een overzicht zien van je Experia Box en eventueel aangesloten Superwifi en Experia Wifi. Aan de lijn tussen de apparaten kun je zien of ze bekabeld (dichte lijn) of draadloos (onderbroken lijn) aangesloten zijn.

 

Je kunt klikken op de Experia Box. Dan krijg je de pagina zoals hij er voorheen uitzag met een overzicht van eindapparaten die verbonden zijn met je Experia Box, zowel bekabeld als via wifi.

Overige iconen zijn ook klikbaar en leiden je naar de verschillende tabbladen.

 

Tabblad Router Information: Hier wordt nu ook vermeld hoeveel OWL apparaten er zijn aangesloten. OWL is de naam van ons meshprotocol. Dus dit geeft aan hoeveel Superwifi en/of Experia Wifi er aangesloten zijn.

 

 

In de webinterface onder de optie WLAN verandert het volgende (klik op Toon inhoud):

Tabblad WLAN: Je kunt niet meer apart de 2,4 en 5GHz aan of uitzetten. Er is alleen nog maar een knop om de zichtbaarheid van het SSID van de beide frequenties aan of uit te zetten. Het volledig uitzetten van de wifi doe je door de WPS knop 15 seconden ingedrukt te houden.

Verdwenen tabbladen: WLAN 2,4GHz en WLAN 5 GHz

 

Nieuw tabblad Access Points: Dit tabblad laat ook aangesloten Superwifi en Experia Wifi zien. Vanaf dit tabblad kun je al deze apparaten herstarten of resetten. Zowel individueel, als allemaal tegelijk.

Ook kun je hier de weergavenaam van de apparaten aanpassen.

 

Tabblad Wireless MAC-Filter hernoemd naar MAC Filtering: Toegangscontrole instellen werkt op zowel de 2,4GHz als de 5GHz.

 

Tabblad Guest Network: Ook hier zijn de beide frequenties samengevoegd en niet meer apart in te stellen. De gastwifi krijgt automatisch dezelfde naam als het reguliere wifnetwerk met _Gast erachter geplakt. Als gastwifi actief is en je wijzigt de naam van het reguliere wifinetwerk via de webinterface krijg je een pop-up of de naam van het gastnetwerk ook aangepast moet worden.

Het wachtwoord van de gastwifi wordt automatisch gegenereerd als je dit aanzet. Je kunt dit wijzigen met de Edit-knop. Staat gastwifi aan en doe je een reset van je V10A, dan wordt gastwifi ook weer aangezet. Deze gastwifi heeft geen standaard wachtwoord, dus wordt bij een reset een nieuw wachtwoord gegenereerd.

 

Tabblad Scheduler: Dit werkt nu over je hele meshnetwerk en niet meer alleen op de wifi van de V10A.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Ik heb een Superwifi of Experia Wifi vlakbij de V10A staan, kan ik die nu verplaatsen?

Ja, dat kan! En raden we ook aan omdat je anders de kans loopt dat er wat verstoring ontstaat omdat ze zo dicht bij elkaar staan.

 

Waarom zijn mijn gescheiden wifinetwerken weer één geworden?

De V10A maakt gebruik van bandsteering. Hierdoor kan de Experia Box voor elk aangesloten apparaat herkennen welke frequentie het meest geschikt is en het apparaat daar dan ook automatisch mee laten verbinden. Dit zorgt voor een gelijkmatigere belasting van je wifi zodat al je draadloze apparaten een stabiele verbinding hebben.

Bandsteering werkt alleen als de beide frequenties dezelfde naam hebben.

 

Ik heb een specifiek apparaat dat niet lekker werkt met de mesh, kan ik hem buiten de mesh aansluiten?

Via wifi op het moment nog niet. Als het apparaat ook bekabeld aangesloten kan worden, dan zou je dat kunnen doen.

 

Wel zijn we van plan om op later moment de optie voor een extra wifinetwerk toe te voegen. Dit netwerk is ook te splitsen in 2,4 en 5GHz. Hier kun je dan apparaten op aansluiten waar de mesh niet voor nodig is, of niet goed mee werkt. Bijvoorbeeld draadloze speakers die altijd op een vaste plek staan. Wanneer dit precies zal zijn is nog onbekend, daar komen we via een apart topic, op terug zodra we meer weten.

 

Ik wil graag mijn wifi netwerknaam wijzigen, hoe doe ik dit?

Je kunt dit gemakkelijk doen met de KPN Thuis App. Het kan ook door in te loggen op je Experia Box. Ga vervolgens in het linkermenu naar WLAN. Vervolgens kun je daar de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord (WPA Pre-Shared Key) van je wifinetwerk aanpassen. 

 

Ik wil de wifi van de V10A graag uitzetten, hoe doe ik dit?

Druk hiervoor de WPS knop 15 seconden in. De wifi zal dan helemaal uitgaan. In een latere update zal hiervoor ook weer een knop in de interface terugkomen.

 

Ik heb een KPN Box 12, krijgt deze ook een mesh update?

Ja! Deze is aan de beurt als de uitrol voor de V10A klaar is. Zodra we daar definitieve data voor hebben zal hier een apart topic voor verschijnen.

 

Ik heb een Experia Box V10, V9 of V8, krijgt deze ook een mesh update?

Nee, het is bij deze Experia Boxen niet mogelijk om mesh hier op actief te krijgen.

 

 Ik heb een sms met aankondiging van de update ontvangen, maar zie de nieuwe firmwareversie nog niet in de webinterface.

Het kan gebeuren dat onze poging om de firmware te updaten niet in één keer lukt. In dat geval krijg je de update binnen enkele dagen alsnog. 

 

Heb je nog andere vragen? Stel ze hieronder!

 

Laatste topic update: november 2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

487 reacties

Reputatie 7
Badge +9

:thumbsup:

Reputatie 7
Badge +24

Ik dacht dat de v10a al lang samenwerkte met de SuperWiFi's of Experia WiFi's? Dat blijkt dus niet zo te zijn?

En volgende vraag: kunnen de SuperWiFi's nu ook beide los opereren? Of moet er nog steeds 1 vast bekabeld aangesloten blijven?

Reputatie 7
Badge +17

 

Ik dacht dat de v10a al lang samenwerkte met de SuperWiFi's of Experia WiFi's? Dat blijkt dus niet zo te zijn?

 @Nick83 Goed punt! Erik kan dit beter uitleggen, maar uit interne bronnen maak ik op dat dit voorheen anders werkte inderdaad. Als hij er weer is, kan hij er verder op in gaan!

En volgende vraag: kunnen de SuperWiFi's nu ook beide los opereren? Of moet er nog steeds 1 vast bekabeld aangesloten blijven?

Door de update wordt de V10a onderdeel van het Mesh netwerk en werkt het modem dus samen met de SuperWifi punten en ExperiaWifi’s. Het modem wordt hierdoor dus eigenlijk een extra SuperWifi punt. En het is niet meer nodig één SuperWifi punt of ExperiaWifi direct naast het modem te plaatsen. Antwoord op je vraag: zoals ik het begrijp is dat -na de update- niet meer nodig inderdaad! :sunglasses::v:

 

EDIT: Het is bevestigd. Niet meer nodig om één van de SuperWifi's bekabeld aan te sluiten op het modem. Maar… Bekabeld heeft altijd de voorkeur :relieved:

 

Reputatie 7

 

Ik dacht dat de v10a al lang samenwerkte met de SuperWiFi's of Experia WiFi's? Dat blijkt dus niet zo te zijn?

 @Nick83 Goed punt! Erik kan dit beter uitleggen, maar uit interne bronnen maak ik op dat dit voorheen anders werkte inderdaad. Als hij er weer is, kan hij er verder op in gaan!

 

Klopt inderdaad. Voorheen werkte de V10A naast de SW/EW. Waardoor je dan wel (als je beide SSID's hetzelfde had) automatisch kon switchen van de wifi van de V10A naar die van een SW/EW, maar minder soepel omdat er geen sprake was van seamless roaming. Dat is met deze update wel het geval. De V10A is dan volledig onderdeel van het mesh-netwerk als master-apparaat.

 

En volgende vraag: kunnen de SuperWiFi's nu ook beide los opereren? Of moet er nog steeds 1 vast bekabeld aangesloten blijven?

Door de update wordt de V10a onderdeel van het Mesh netwerk en werkt het modem dus samen met de SuperWifi punten en ExperiaWifi’s. Het modem wordt hierdoor dus eigenlijk een extra SuperWifi punt. En het is niet meer nodig één SuperWifi punt of ExperiaWifi direct naast het modem te plaatsen. Antwoord op je vraag: zoals ik het begrijp is dat -na de update- niet meer nodig inderdaad! :sunglasses::v:

 

EDIT: Het is bevestigd. Niet meer nodig om één van de SuperWifi's bekabeld aan te sluiten op het modem. Maar… Bekabeld heeft altijd de voorkeur :relieved:

 

En dit ook. Bij het installeren van een Superwifi moet hij nog steeds wel even bekabeld aangesloten worden. Maar zodra hij in het netwerk is opgenomen kan de kabel eruit en kan hij elders draadloos geplaatst worden.

Voor Experia Wifi blijft natuurlijk gelden dat deze bekabeld aangesloten moeten worden.

Reputatie 4
Badge +5

Hoi

Hoe forceer deze update :)

Reputatie 7
Badge +24

Hoi

Hoe forceer deze update :)

Niet... sommige dingen moet je niet willen forceren 😉

Reputatie 5

@Erik_ 

Mijn huidige V10a heeft firmware v5.00.48 build453 , echter in de titel staat vermeld dat de v10a een update krijgt naar 5.00.46_build497.

Ik denk dat hier een typ fout gemaakt is, want in een van de plaatjes wordt gesproken over versie 5.01.49 build481-owl. Het zou me ook vebazen als we in firmware versie terug zouden gaan.

Reputatie 7

Hoe forceer deze update :)

Niet, inderdaad. Omdat er verschillende situaties kunnen zijn bij mensen thuis qua wat voor extra apparatuur ze hebben (wel of geen Superwifi, Experia Wifi of een combinatie daarvan, eventueel eigen wifipunten etc...) doen we de uitrol zelf op een gecontroleerde manier. Zodat we ook goed in de gaten kunnen houden of er eventueel issues ontstaan. En ook om het aantal mensen dat eventueel contact opneemt met onze klantenservice voor vragen of hulp te spreiden. 

 

Mijn huidige V10a heeft firmware v5.00.48 build453 , echter in de titel staat vermeld dat de v10a een update krijgt naar 5.00.46_build497.

Ik denk dat hier een typ fout gemaakt is, want in een van de plaatjes wordt gesproken over versie 5.01.49 build481-owl. Het zou me ook vebazen als we in firmware versie terug zouden gaan.

Heel scherp! Ik heb intern even gecheckt wat het daadwerkelijk gaat worden en de tekst aangepast :)

Kan het zijn dat door dezw update de experia box er ook mee is gekapt. Sinds 12 juli doetvonzw experia box het namelijk opeens niet meer?

Reputatie 7
Badge +19

Goedemorgen @Karssen. Een update zal er over het algemeen niet voor zorgen dat een Experia Box kapot gaat. Je hebt nu geen internet en andere diensten meer geef je aan. Ik zou je willen aanraden om het modem een reset te geven. Dit wil in veel gevallen de problemen verhelpen. Helpt dit niet? Dan is het beter om even telefonisch contact met ons op te nemen. Wanneer je geen internet hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een oplossing. We zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0800 0402. Lukt bellen niet, dan kan je eventueel ook met ons chatten. Kies op onze servicepagina een onderwerp en klik vervolgens op 'ik heb een andere vraag en wil graag contact hebben'. Je zult daarna een optie zien om een chat te starten.”

De mogelijkheid om wifi helemaal uit te zetten is foetsie??

Reputatie 7
Badge +24

De mogelijkheid om wifi helemaal uit te zetten is foetsie??

Stekker uit het stopcontact trekken? 🤔

Reputatie 7
Badge +30

De mogelijkheid om wifi helemaal uit te zetten is foetsie??

Hoe probeer je dat te doen, @JeanvG? Voor zover ik weet, moet dat nog gewoon kunnen. 

Reputatie 5

Heel aardig van KPN om mij via SMS te informeren dat het modem nieuwe software heeft gekregen.

Jammer dat dit dus niet het geval is, mijn modem bevat nog steeds dezelfde firmware versie, v5.00.48 build453.  

Op deze manier zaait KPN alleen maar verwarring bij de klant i.p.v. de goed bedoelde informatie voorziening. 

 

 

 

Reputatie 7

Ai, dat is dan niet helemaal gegaan zoals de bedoeling was, @Radioman! Ik zie dat jouw gegevens al in je forumprofiel staan (waarvoor dank). Dus die heb ik zojuist doorgezet naar de mensen die over de uitrol gaan zodat zij kunnen kijken of ze kunnen achterhalen wat hier misging.

Hallo KPN, 

Na de laatste update van mijn experiabox V10 a, versie v5.00.49 zijn veel van mijn sonoff smart home producten, die allemaal op 2.4 GHz werken, niet meer bereikbaar. Ik had de 2.4 en de 5 GHz apart genaamd. 

Omdat de telefoon bij het opnieuw instellen op hetzelfde 2.4 GHz verbonden moet zijn (vandaar de gescheiden namen) lukt het nu niet meer om ze opnieuw te installeren.

Voorheen kon ik de 5 GHz tijdelijk uitzetten, maar dat kan nu dus niet meer. Ook de telefoon (Galaxy S10 e) kun je niet op 2.4 GHz instellen.

Best wel frustrerend, omdat bijna al mijn schakelaars"smart" waren.

 

Kortom, wat kan ik doen tijden de reset, om toch op 2.4 GHz verbinding te krijgen? Nu worden de apparaten in binding stand niet gevonden. (Telefoon zit op 5ghz, apparaat op 2.4 ghz)

M.v.g.

 

Roberto

Reputatie 7

Hoi @DomoticaRo, welkom! In de basis zou je hier geen problemen mee moeten ervaren. Apparaten op 2,4GHz kunnen wel met apparaten op 5GHz praten, en vice versa. Dat is waar de router en wifipunten voor zijn, als vertaler en doorgfitepunt. Dus voor de meeste apparaten zou dit geen probleem moeten zijn. Echter, het kan wel voorkomen, dat bepaalde eindapparaten dit moeilijker vinden. Vooral als het gaat om eindapparaten die ook onderling een eigen netwerkje opzetten. Zoals vaak gebeurt bij domotica, of bijvoorbeeld apparaten van Sonos. 

Als het echt niet lukt om dingen in te stellen nu de netwerken één geworden zijn, dan heb ik daar niet direct een oplossing voor vanuit je huidige opstelling. We gaan in een komende update de mogelijkheid tot een tweede wifinetwerk toevoegen om apparaten op aan te sluiten waar mesh geen toegevoegde waarde voor heeft (zie Veelgestelde vragen in het startbericht). Alleen wanneer dat dan precies zal zijn is nog niet bekend, en ik betwijfel ook of dit echt gaat helpen in jouw geval omdat het dan nog steeds om een gecombineerd 2.4 en 5GHz netwerk gaat.

Wat je dan wel zou kunnen doen in dit geval is een extra, los, wifi access point toevoegen die wel mogelijkheid heeft om de 5Ghz apart uit te zetten. Deze kun je dan aansluiten op de V10A, en vervolgens verbindt je dan alleen de domotica met dat wifipunt.  

 

@Radioman, jij hebt vannacht alsnog de update gekregen :)

Voor iedereen: Ik heb een Veelgestelde vraag toegevoegd aan het startbericht. Mocht je de sms krijgen dat de update komt, en deze is niet geweest, dan proberen we het later opnieuw .Je krijgt de nieuwe firmware dan in de dagen daarna alsnog automatisch.

Hoi Rick /  KPN

 

Update, voor iedereen met hetzelfde probleem,

 

Ik heb mijn oudste smartphone tevoorschijn gehaald, deze bleek nog geen 5 GHz ondersteuning te hebben. Hierop tijdelijk de sonoff eerlijk app op gezet. En bij de eerste poging gelijk succes. Nu alles weer aangesloten op het netwerk.

 

Mocht je dus je 2.4 GHz domotica apparaten niet kunnen binden, zoek een oude 2.4 GHz telefoon om ze opnieuw in te stellen, en het werkt.

 

Nu maar hopen dat de betaalbare producten inde toekomst ook 5ghz ondersteunen.

 

Of dat het makkelijker wordt om de KPN routers te vervangen voor een eigen apparaat.

 

Succes iedereen

Domotica Ro

 

Reputatie 7

Fijn dat het op deze manier gelukt is om de boel weer in te stellen, @DomoticaRo

 

En, ik moet mezelf op dit vlak even corrigeren:

We gaan in een komende update de mogelijkheid tot een tweede wifinetwerk toevoegen om apparaten op aan te sluiten waar mesh geen toegevoegde waarde voor heeft (zie Veelgestelde vragen in het startbericht). Alleen wanneer dat dan precies zal zijn is nog niet bekend, en ik betwijfel ook of dit echt gaat helpen in jouw geval omdat het dan nog steeds om een gecombineerd 2.4 en 5GHz netwerk gaat.

Vanuit aanvullende informatie die we hebben gekregen blijkt dat in deze komende functie de 2,4GHz en 5Ghz wél apart in te stellen zijn. Dus voor een situatie als de jouwe, DomoticaRo, zou dit dan een oplossing zijn. We laten het hier natuurlijk weten als verdere info hebben over wanneer dit precies beschikbaar zal komen. En ik pas de Veelgestelde vraag in het startbericht hierover even aan.

Vandaag op advies van de KPN WiFi manager (19 juli 2021) heb ik vandaag (21 juli) een Experiabox V12 gekregen met één SuperWiFi punt…. als ik het bovenstaande goed begrijp moet ik nu dus nog enkele weken / maanden wachten totdat de V12 ook meshnetworking ondersteund voordat dit ook daadwerkelijk goed gaat werken….?

Wel vreemd dat dit dan nu al als advies uit deze nieuwe tool komt…. Kan ik misschien wél eerder deze software-update krijgen als beta-versie / proef want ik heb nu geld uitgegeven op basis van een KPN advies wat kennelijk nog niet werkt en dat vind ik wel vreemd …. (ook al is het een aanbieding)

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @Harald van Biezen helaas heb ik voor de tussentijd nog niet echt een oplossing. Met één SuperWifipunt moet je al wel meer wifi kunnen krijgen dan alleen de experiabox, al is het omdat hij niet bij het is/ra punt in de buurt hoeft te staan.
Ik zie dat je ook al een topic aangemaakt had. Daar denken we natuurlijk graag even mee hoe we dit het beste op werkend kunnen krijgen!

Hoi, ik heb afgelopen nacht de update gekregen en nu werkt ipv6 niet meer. Het apparaat deelt nog wel lokale ipv6 adressen uit, maar verbinding via ipv6 (ipv6-test.com) mislukt. Hierdoor is het gevolg dat elke app en pagina heel lang duurt om te laden omdat eerst ipv6 wordt geprobeerd en na time-out alsnog wordt overgeschakeld naar ipv4. Als ik in de Experia box ipv6 uitschakel gaat alles wel weer gewoon snel, maar ipv6 zou natuurlijk ook gewoon moeten werken (net zoals voor de update)...

problemen mbt het koppelen en/of verbinden van smart apparatuur die alleen 2.4ghz ondersteunen wordt niet aan gedacht.

patch de build of doe een rollback please!

 

ik spreek niet alleen namens mijzelf!!

Lost deze versie ook deze kwetsbaarheid op?

Reputatie 1
Badge

Lost deze versie ook deze kwetsbaarheid op?

Naar wat ik begreep, is er niks aan de hand zolang je Remote Management uit hebt staan.

Mocht je hiervan gebruikmaken dan is het verstandig dit tijdelijk uit te zetten tot er een oplossing is.

(ik zou sowieso adviseren dit nooit aan te zetten, dit is toch een soort van de deur op een kier zetten, of een soort van touwtje door de brievenbus)