Experia Box V10A Update: Mesh [5.00.52_build493-owl]

 • 13 July 2021
 • 487 reacties
 • 33308 keer bekeken
Experia Box V10A Update: Mesh [5.00.52_build493-owl]
Reputatie 7
Badge +30

Vanaf 12 juli 2021 zijn we begonnen we met de uitrol van een software update voor de Experia Box V10A. Deze update zorgt ervoor dat de V10A onze mesh ondersteunt waardoor hij gaat samenwerken met zowel de Superwifi als de Experia Wifi.

Deze update was in eerste instantie naar softwareversie 5.00.49_build487_owl. Deze versie bleek wat problemen te geven met apparaten van Nefit en Sonos. Dit hebben we opgelost in in een nieuwe versie van de software met nummer 5.00.52_build493-owl. Deze versie is tussen 31-08 en 13-09 uitgerold. Heb je toch onverhoopt nog de 487-owl versie, of een ander nummer, dan kun je een update forceren door de Experia Box V10A te resetten.

In de periode eind oktober t/m eind november 2021 rollen we een mini-update uit die het certificaat van de V10A vernieuwt en verder niets anders doet.

De versienummers hiervoor zijn 5.00.48_build454 voor mensen die nu op build453 zitten, en 5.00.53_build498 voor mensen die nu op 5.00.52_build493-owl zitten.

 

Wat betekent dit ‘samenwerken’?

Superwifi en Experia Wifi maken onderling gebruik van een communicatieprotocol om te zorgen dat je apparaten naadloos overgaan van de wifi van de ene Superwifi of Experia Wifi naar die van de andere. Afhankelijk van welke van de Superwifi of Experia Wifi het dichtste bij is en de beste verbinding geeft. Dit noemen we mesh. 

Op dit moment is het nog zo dat de V10A dit communicatieprotocol niet ondersteunt. Daardoor is de wifi van de V10A nu nog een los netwerk, gescheiden van die van de Superwifi en/of Experia Wifi. Hierdoor kan het zijn dat je een korte onderbreking in je wifiverbinding ervaart als je apparaat van de ene wifi naar de andere schakelt. Of dat het juist heel lang duurt voor je apparaat overspringt naar een betere verbinding van een dichterbij wifipunt.

Na de update ondersteunt de V10A ook het mesh communicatieprotocol. Hij zal dan gaan samenwerken met de Superwifi en Experia Wifi om te zorgen dat jouw apparaten altijd met het best mogelijke wifipunt verbonden zijn.

 

Wanneer krijg ik de update?

We beginnen met de uitrol op 12 juli en dit zal doorlopen tot minimaal 20 augustus.

In principe krijgen klanten die alleen een V10A hebben zonder Superwifi of Experia Wifi in huis de update eerst, en de rest daarna. Precieze data zijn op voorhand niet te geven. Je wordt per sms geïnformeerd zodra je aan de beurt bent. Je kunt ook controleren of je de update hebt door in te loggen op je Experia Box en te kijken naar het versienummer van de firmware. Je vindt dit via Overview (links) en dan Router Information (boven).

 

Wat gebeurt er tijdens de update?

De update zelf wordt ’s nachts uitgevoerd zodat je er zo min mogelijk last van hebt. Na de update zal je V10A herstarten. Wat er daarna gebeurt hangt af van je thuissituatie.

 • Ik heb Superwifi en/of Experia Wifi aangesloten
  Dan gaat de V10A, na het herstarten, synchroniseren met de Superwifi en/of Experia Wifi. De V10A neemt de wifigegevens over van het masterapparaat en wordt de nieuwe master.
 • Ik heb geen Superwifi of Experia Wifi aangesloten en ik heb verschillende netwerknamen voor de 2,4GHz en 5GHz frequenties
  Dan worden deze verschillende namen nu samengevoegd. De naam van het 2,4GHz netwerk wordt ook toegepast op het 5GHz netwerk. Het is niet meer mogelijk om deze namen weer te splitsen.
 • Ik heb geen Superwifi of Experia Wifi aangesloten en ik heb dezelfde naam voor de 2,4GHz en 5GHz frequenties
  Dan is de V10A na het herstarten klaar. 

 

Moet ik zelf nog iets doen?

In de basis niet.

Alleen als je ook Superwifi en/of Experia Wifi hebt en je V10A eerder een aparte netwerknaam had, dan kan het zijn dat je apparaten die daarmee verbonden waren nu geen internet hebben. In dat geval zul je op die apparaten dat netwerk moeten vergeten, en vervolgens eenmalig verbinden met het netwerk van je Superwifi/Experia Wifi. De V10A is daar nu onderdeel van.

 

Veranderingen in de webinterface en instellingen van de V10A

Omdat de V10A na de update een mesh netwerk vormt met eventuele Superwifi en Experia Wifi zijn er ook wat wijzigingen rond het beheer van wifi en je netwerk. Hier zetten we dat kort op een rijtje.

In de webinterface onder de optie Overview verandert het volgende (klik op Toon inhoud):

Tabblad State hernoemd naar Topology Overview: Dit is het tabblad dat je ziet als je inlogt op de Experia Box. Deze laat een overzicht zien van je Experia Box en eventueel aangesloten Superwifi en Experia Wifi. Aan de lijn tussen de apparaten kun je zien of ze bekabeld (dichte lijn) of draadloos (onderbroken lijn) aangesloten zijn.

 

Je kunt klikken op de Experia Box. Dan krijg je de pagina zoals hij er voorheen uitzag met een overzicht van eindapparaten die verbonden zijn met je Experia Box, zowel bekabeld als via wifi.

Overige iconen zijn ook klikbaar en leiden je naar de verschillende tabbladen.

 

Tabblad Router Information: Hier wordt nu ook vermeld hoeveel OWL apparaten er zijn aangesloten. OWL is de naam van ons meshprotocol. Dus dit geeft aan hoeveel Superwifi en/of Experia Wifi er aangesloten zijn.

 

 

In de webinterface onder de optie WLAN verandert het volgende (klik op Toon inhoud):

Tabblad WLAN: Je kunt niet meer apart de 2,4 en 5GHz aan of uitzetten. Er is alleen nog maar een knop om de zichtbaarheid van het SSID van de beide frequenties aan of uit te zetten. Het volledig uitzetten van de wifi doe je door de WPS knop 15 seconden ingedrukt te houden.

Verdwenen tabbladen: WLAN 2,4GHz en WLAN 5 GHz

 

Nieuw tabblad Access Points: Dit tabblad laat ook aangesloten Superwifi en Experia Wifi zien. Vanaf dit tabblad kun je al deze apparaten herstarten of resetten. Zowel individueel, als allemaal tegelijk.

Ook kun je hier de weergavenaam van de apparaten aanpassen.

 

Tabblad Wireless MAC-Filter hernoemd naar MAC Filtering: Toegangscontrole instellen werkt op zowel de 2,4GHz als de 5GHz.

 

Tabblad Guest Network: Ook hier zijn de beide frequenties samengevoegd en niet meer apart in te stellen. De gastwifi krijgt automatisch dezelfde naam als het reguliere wifnetwerk met _Gast erachter geplakt. Als gastwifi actief is en je wijzigt de naam van het reguliere wifinetwerk via de webinterface krijg je een pop-up of de naam van het gastnetwerk ook aangepast moet worden.

Het wachtwoord van de gastwifi wordt automatisch gegenereerd als je dit aanzet. Je kunt dit wijzigen met de Edit-knop. Staat gastwifi aan en doe je een reset van je V10A, dan wordt gastwifi ook weer aangezet. Deze gastwifi heeft geen standaard wachtwoord, dus wordt bij een reset een nieuw wachtwoord gegenereerd.

 

Tabblad Scheduler: Dit werkt nu over je hele meshnetwerk en niet meer alleen op de wifi van de V10A.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Ik heb een Superwifi of Experia Wifi vlakbij de V10A staan, kan ik die nu verplaatsen?

Ja, dat kan! En raden we ook aan omdat je anders de kans loopt dat er wat verstoring ontstaat omdat ze zo dicht bij elkaar staan.

 

Waarom zijn mijn gescheiden wifinetwerken weer één geworden?

De V10A maakt gebruik van bandsteering. Hierdoor kan de Experia Box voor elk aangesloten apparaat herkennen welke frequentie het meest geschikt is en het apparaat daar dan ook automatisch mee laten verbinden. Dit zorgt voor een gelijkmatigere belasting van je wifi zodat al je draadloze apparaten een stabiele verbinding hebben.

Bandsteering werkt alleen als de beide frequenties dezelfde naam hebben.

 

Ik heb een specifiek apparaat dat niet lekker werkt met de mesh, kan ik hem buiten de mesh aansluiten?

Via wifi op het moment nog niet. Als het apparaat ook bekabeld aangesloten kan worden, dan zou je dat kunnen doen.

 

Wel zijn we van plan om op later moment de optie voor een extra wifinetwerk toe te voegen. Dit netwerk is ook te splitsen in 2,4 en 5GHz. Hier kun je dan apparaten op aansluiten waar de mesh niet voor nodig is, of niet goed mee werkt. Bijvoorbeeld draadloze speakers die altijd op een vaste plek staan. Wanneer dit precies zal zijn is nog onbekend, daar komen we via een apart topic, op terug zodra we meer weten.

 

Ik wil graag mijn wifi netwerknaam wijzigen, hoe doe ik dit?

Je kunt dit gemakkelijk doen met de KPN Thuis App. Het kan ook door in te loggen op je Experia Box. Ga vervolgens in het linkermenu naar WLAN. Vervolgens kun je daar de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord (WPA Pre-Shared Key) van je wifinetwerk aanpassen. 

 

Ik wil de wifi van de V10A graag uitzetten, hoe doe ik dit?

Druk hiervoor de WPS knop 15 seconden in. De wifi zal dan helemaal uitgaan. In een latere update zal hiervoor ook weer een knop in de interface terugkomen.

 

Ik heb een KPN Box 12, krijgt deze ook een mesh update?

Ja! Deze is aan de beurt als de uitrol voor de V10A klaar is. Zodra we daar definitieve data voor hebben zal hier een apart topic voor verschijnen.

 

Ik heb een Experia Box V10, V9 of V8, krijgt deze ook een mesh update?

Nee, het is bij deze Experia Boxen niet mogelijk om mesh hier op actief te krijgen.

 

 Ik heb een sms met aankondiging van de update ontvangen, maar zie de nieuwe firmwareversie nog niet in de webinterface.

Het kan gebeuren dat onze poging om de firmware te updaten niet in één keer lukt. In dat geval krijg je de update binnen enkele dagen alsnog. 

 

Heb je nog andere vragen? Stel ze hieronder!

 

Laatste topic update: november 2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van het forum of stel je vraag in een nieuw topic.

487 reacties

Lost deze versie ook deze kwetsbaarheid op?

Naar wat ik begreep, is er niks aan de hand zolang je Remote Management uit hebt staan.

Mocht je hiervan gebruikmaken dan is het verstandig dit tijdelijk uit te zetten tot er een oplossing is.

(ik zou sowieso adviseren dit nooit aan te zetten, dit is toch een soort van de deur op een kier zetten, of een soort van touwtje door de brievenbus) 


Bedankt voor de toelichting, dit was mij al bekend. Helaas geeft dit geen antwoord op mijn vraag.

Reputatie 7
Badge +20

We hebben inderdaad vernomen dat er zich een kwetsbaarheid in de software van onze ExperiaBox V10A bevindt. In de KPN modem is deze kwetsbaarheid alleen via de eigen LAN toegankelijk. Van buiten af kan dat alleen indien er toegang is tot de Web interface, dit is op de KPN modems niet mogelijk. Dat neemt niet weg dat we deze kwetsbaarheid snel willen herstellen, we zijn met de leverancier in gesprek over een oplossing. Die oplossing ligt er al en we zullen deze in de eerstvolgende software-update meenemen.

In de nieuwe software lijkt de optie om de wifi radio uit te zetten verdwenen. Ik maak geen gebruik van de Experiabox WiFi, maar van een eigen wifi met meerdere accesspoints. Waar zit deze optie in de nieuwe software?

Reputatie 7
Badge +23

Hi Evert, zie jij onderstaand scherm ook in de interface als je op WLAN klikt links? Dan klik je op "ON” en kun je de opties zien. 

 

Hi Evert, zie jij onderstaand scherm ook in de interface als je op WLAN klikt links? Dan klik je op "ON” en kun je de opties zien. 

 

Nee, ik heb het volgende scherm en ook geen tabbladen voor 2.4 en 5 Ghz meer. 

 

Reputatie 5

@Evert_ , @JeanvG  Zoals je zelf al hebt ondervonden zit er geen specifike aan/uit functie voor de 2,4G en de 5G WIFI radio's meer in de v5.00.49 build487-owl firmware voor de V10A.

Ook ik was hierdoor verrast, maar door gebruik te maken van de WLAN Scheduler ( WLAN altijd inactief maken) , kan je ze als nog beide tegelijk uitzetten!

 

 

Reputatie 2

Hebben meer mensen last dat de Overview > Topology Overview alleen een grijs vlak blijft?

Beste KPN,

Jl. ineens een melding (sms ) gekregen van KPN inzake deze update.

Na update werken div apparaten niet meer zoals het vooraf was.

Concreet:

I phone’s, laptops, omvormer Goodwe.

Iedere dag moet het modem V10A opnieuw opgestart worden om weer WiFi verbindingen te krijgen.

Als je een keer buiten bereik van de WiFi bent geweest ( I phone  ) idem dito . 

Omvormer Goodwe moet iedere dag weer weer verbonden worden met WiFi.

Ook soms als er verbinding met WiFi is, krijg ik de melding geen internetverbinding.

Kortom, deze plotselinge update is geen succes tot nu toe.

Opzet : Modem V10A - Router - Apparaten

Gaarne een definitieve oplossing hiervoor svp, BvD

 

 

 

 

Reputatie 5

@Karoi krijg je dit scherm te zien?

Als je nu met je muis op het V10a plaatje klikt , wat gebeurt er dan na een aantal seconden?

 

Reputatie 2

@Karoi krijg je dit scherm te zien?

Als je nu met je muis op het V10a plaatje klikt , wat gebeurt er dan na een aantal seconden?

 

Ja, maar alleen dus dat grijze vlak, zoals eerder gepost. Is er een rollback beschikbaar? Sinds deze update is het hommeles met de verbinding en de wifi. Wat mij betreft een erg nutteloze update.

Reputatie 5

@Karoi Als je bent ingelogd op je modem en dan naar https://mijnmodem.kpn/home_map.htm gaat, laat hij dan wel iets zien? Zo niet heb je je modem al een keer gereset?

Reputatie 2

@Karoi Als je bent ingelogd op je modem en dan naar https://mijnmodem.kpn/home_map.htm gaat, laat hij dan wel iets zien? Zo niet heb je je modem al een keer gereset?

Nee, dan hetzelfde en ik heb het op verschillende devices getest. Ja, meerdere keren. Ook vanwege het feit dat de verbinding nu heel onstabiel is. En de wifi zeer langzaam. Voor deze useless update geen last zoals de meeste hier. Na deze useless update, gedoe. Ook zoals de meeste hier. Het liefst zou ik een V12 ontvangen maar ook dat zit er niet in gok ik. 

Sinds de update kamp ik ook met problemen wat betreft verbinding. Ik heb de router meermaals gereset (via hardware, admin login, en via de KPN website) naar fabrieksinstellingen, maar ik blijf aanhoudende problemen houden met verbinding (wegvallen) en specifiek toegang tot https websites. Dit probleem doet zich vooral voor op wifi verbinding. Kan het zijn dat de update heeft gerommeld met DNS instellingen? Resets helpen niet (kortstondig in ieder geval, maar na 30 minuten moet alles weer worden gereset). Vr Gr, Bart 

Reputatie 7
Badge +30

 

Hoi, ik heb afgelopen nacht de update gekregen en nu werkt ipv6 niet meer. Het apparaat deelt nog wel lokale ipv6 adressen uit, maar verbinding via ipv6 (ipv6-test.com) mislukt. Hierdoor is het gevolg dat elke app en pagina heel lang duurt om te laden omdat eerst ipv6 wordt geprobeerd en na time-out alsnog wordt overgeschakeld naar ipv4. Als ik in de Experia box ipv6 uitschakel gaat alles wel weer gewoon snel, maar ipv6 zou natuurlijk ook gewoon moeten werken (net zoals voor de update)...

Is dit nog steeds het geval, @fjehoel? Zo ja, zou je voor de zekerheid eens de Experia Box een reset willen geven en kijken of je verandering merkt? Voor zover ik weet is er qua IPv6 niet echt wat veranderd, dus zou ik dit effect niet direct verwachten.  

 

problemen mbt het koppelen en/of verbinden van smart apparatuur die alleen 2.4ghz ondersteunen wordt niet aan gedacht.

patch de build of doe een rollback please!

Terugdraaien zal niet gaan gebeuren, @V12BOXgraag. Echter, zoals ik eerder al aangaf: in de meeste gevallen zou het geen probleem moeten zijn om 2,4Ghz only apparaten te hebben met een gecombineerde 2,4 en 5Ghz wifi:

Apparaten op 2,4GHz kunnen wel met apparaten op 5GHz praten, en vice versa. Dat is waar de router en wifipunten voor zijn, als vertaler en doorgfitepunt. Dus voor de meeste apparaten zou dit geen probleem moeten zijn. Echter, het kan wel voorkomen, dat bepaalde eindapparaten dit moeilijker vinden. Vooral als het gaat om eindapparaten die ook onderling een eigen netwerkje opzetten. Zoals vaak gebeurt bij domotica, of bijvoorbeeld apparaten van Sonos. 

Mocht je wel problemen ervaren, dan hebben we daar op het moment nog geen oplossing voor. Echter komt in een volgende update dit:

 

We gaan in een komende update de mogelijkheid tot een tweede wifinetwerk toevoegen om apparaten op aan te sluiten waar mesh geen toegevoegde waarde voor heeft (zie Veelgestelde vragen in het startbericht).

Vanuit aanvullende informatie die we hebben gekregen blijkt dat in deze komende functie de 2,4GHz en 5Ghz wél apart in te stellen zijn. We laten het hier natuurlijk weten als verdere info hebben over wanneer dit precies beschikbaar zal komen. En ik pas de Veelgestelde vraag in het startbericht hierover even aan.

 

 

Hi Evert, zie jij onderstaand scherm ook in de interface als je op WLAN klikt links? Dan klik je op "ON” en kun je de opties zien. 

 

Nee, ik heb het volgende scherm en ook geen tabbladen voor 2.4 en 5 Ghz meer. 

 

@Evert_ , @Radioman, het klopt dat de interface op dit vlak is veranderd. Zoals ik heb begrepen is de optie voor SSID Broadcast Visible eigenlijk de aan/uit knop voor de wifi. Maar dat check ik voor de zekerheid even en kom ik op terug. 

 

@Karoi Als je bent ingelogd op je modem en dan naar https://mijnmodem.kpn/home_map.htm gaat, laat hij dan wel iets zien? Zo niet heb je je modem al een keer gereset?

Nee, dan hetzelfde en ik heb het op verschillende devices getest. Ja, meerdere keren. Ook vanwege het feit dat de verbinding nu heel onstabiel is. En de wifi zeer langzaam. Voor deze useless update geen last zoals de meeste hier. Na deze useless update, gedoe. Ook zoals de meeste hier. Het liefst zou ik een V12 ontvangen maar ook dat zit er niet in gok ik. 

Hmmm, dan zou ik ook aanraden om toch eens een reset te doen, @Karoi om zeker te zijn dat alles goed is gegaan qua update. Modemwissel hiervoor is inderdaad geen optie. Plus, de Box 12 krijgt op korte termijn dezelfde update :)

Reputatie 7
Badge +30

Beste KPN,

Jl. ineens een melding (sms ) gekregen van KPN inzake deze update.

Na update werken div apparaten niet meer zoals het vooraf was.

Concreet:

I phone’s, laptops, omvormer Goodwe.

Iedere dag moet het modem V10A opnieuw opgestart worden om weer WiFi verbindingen te krijgen.

Als je een keer buiten bereik van de WiFi bent geweest ( I phone  ) idem dito . 

Omvormer Goodwe moet iedere dag weer weer verbonden worden met WiFi.

Ook soms als er verbinding met WiFi is, krijg ik de melding geen internetverbinding.

Kortom, deze plotselinge update is geen succes tot nu toe.

Opzet : Modem V10A - Router - Apparaten

Gaarne een definitieve oplossing hiervoor svp, BvD

Welkom @Nabor, vervelend als je elke dag de boel moet herstarten. Je geeft aan een V10A te hebben met daarop een extra router en dan je eigen apparaten. Wat voor router is dat (merk & type) en hoe gebruik je deze (echt als router, of als een wifipunt)? Want wellicht dat er dan qua instellingen nog wat aangepast moet worden in de V10A of die router.

 

 

Sinds de update kamp ik ook met problemen wat betreft verbinding. Ik heb de router meermaals gereset (via hardware, admin login, en via de KPN website) naar fabrieksinstellingen, maar ik blijf aanhoudende problemen houden met verbinding (wegvallen) en specifiek toegang tot https websites. Dit probleem doet zich vooral voor op wifi verbinding. Kan het zijn dat de update heeft gerommeld met DNS instellingen? Resets helpen niet (kortstondig in ieder geval, maar na 30 minuten moet alles weer worden gereset). Vr Gr, Bart 

Hoi @BartHee, welkom! Als jij voorheen zelf niets met de DNS instellingen had gedaan, dan zou ik niet verwachten dat daar de oorzaak in zit. Voor zover bekend is er rondom DNS namelijk niets veranderd in deze update. Wat voor foutmelding(en) krijg je te zien? Wat heb je verder nog aan apparatuur in je netwerk? 

Beste Erik,

Dank voor je reactie.

De router is een TP-Link, AC1750 Wi-Fi Range Extender.

Tot op heden nog steeds een drama, modem aan en uitgeschakeld, gereset, via Wifi Manager nog wat getracht te regelen enz, enz.

Het kan en mag toch niet zo zijn dat een organisatie als KPN zonder meer soortgelijke updates doorvoert, zodat er bij zovelen grote problemen ontstaan en dan heb ik nog geen eens over mensen welke niet goed of helemaal niet onderlegd zijn om met deze materie om te gaan.

Simpel bedrijf levert, klant betaald, kwaliteit en kwantiteit moet goed/uitstekend zijn.

Reputatie 7
Badge +24

De router is een TP-Link, AC1750 Wi-Fi Range Extender..

Dat is geen router. Dat is een goedkoop prutsding wat je beter niet zou kunnen gebruiken. In ieder geval niet om al je apparaten op aan te sluiten.

In een ander topic las ik dat iemand ipv6 op de Experiabox had uitgezet en dat die dan weer werkte. Klinkt me onwaarschijnlijk in de oren, maar probeer het eens. 

Beste @Erik_ , Dankjewel voor je hulp. Als ik een https website wil bereiken via een wifi-verbinding, dan geeft de site ERR_ADDRESS_UNREACHABLE aan, maar wanneer ik een gewone site wil bereiken, dan is dat geen probleem. Eerst dacht ik dat mijn wifi-range extender het probleem was (Fritz!extender), maar ik heb het systeem een keer volledig gereset wanneer ik de extender uit het stopcontact heb gelaten, en na ongeveer 30 minuten begint dezelfde fout weer. Ook geeft mijn telefoon aan wel verbinding te hebben, maar geen internet connectie (alles via wifi, dus). Op mijn LAN-verbinding komen deze problemen niet voor, vandaar dat ik ook dacht dat misschien de extender het probleem was.

Daarnaast valt het mij op, dat wanneer ik de router volledig reset (via de button achterop, etc.), dat hij niet volledig naar fabrieksinstellingen gaat en onthoud wat de ingestelde naam/wachtwoord voorheen was (dus niet de SSID:VR** + WPA2key: ** van de experia box, maar de naam en wachtwoord die ik hem zelf heb gegeven via admin login op 192.*). Alleen wanneer ik via 192.* de fabrieksinstellingen aangeef te willen doen, dan zet hij hem pas terug naar de VR* etc. Het betreft in dit geval een Exp. box V10A.

Reputatie 7
Badge +30

Beste Erik,

Dank voor je reactie.

De router is een TP-Link, AC1750 Wi-Fi Range Extender.

Tot op heden nog steeds een drama, modem aan en uitgeschakeld, gereset, via Wifi Manager nog wat getracht te regelen enz, enz.

Het kan en mag toch niet zo zijn dat een organisatie als KPN zonder meer soortgelijke updates doorvoert, zodat er bij zovelen grote problemen ontstaan en dan heb ik nog geen eens over mensen welke niet goed of helemaal niet onderlegd zijn om met deze materie om te gaan.

Simpel bedrijf levert, klant betaald, kwaliteit en kwantiteit moet goed/uitstekend zijn.

Dank je, @Nabor. Wat ik eigenlijk verwacht is dat het bij overspringen van de wifi van de V10A naar de wifi van die TP-Link niet lekker loopt. Had je voorheen de wifi op de V10A uit staan, of heb je op beide apparaten de wifi aan? En als je op beide de wifi aan had, heeft de TP-Link dan een eigen netwerknaam, of gebruik je voor beide apparaten dezelfde. Wat ik sowieso aanraad is om die TP-Link eens af te koppelen en te resetten. Stel hem dan opnieuw in (als access point en niet als router) volgens de handleiding. 

 

Beste @Erik_ , Dankjewel voor je hulp. Als ik een https website wil bereiken via een wifi-verbinding, dan geeft de site ERR_ADDRESS_UNREACHABLE aan, maar wanneer ik een gewone site wil bereiken, dan is dat geen probleem. Eerst dacht ik dat mijn wifi-range extender het probleem was (Fritz!extender), maar ik heb het systeem een keer volledig gereset wanneer ik de extender uit het stopcontact heb gelaten, en na ongeveer 30 minuten begint dezelfde fout weer. Ook geeft mijn telefoon aan wel verbinding te hebben, maar geen internet connectie (alles via wifi, dus). Op mijn LAN-verbinding komen deze problemen niet voor, vandaar dat ik ook dacht dat misschien de extender het probleem was.

Daarnaast valt het mij op, dat wanneer ik de router volledig reset (via de button achterop, etc.), dat hij niet volledig naar fabrieksinstellingen gaat en onthoud wat de ingestelde naam/wachtwoord voorheen was (dus niet de SSID:VR** + WPA2key: ** van de experia box, maar de naam en wachtwoord die ik hem zelf heb gegeven via admin login op 192.*). Alleen wanneer ik via 192.* de fabrieksinstellingen aangeef te willen doen, dan zet hij hem pas terug naar de VR* etc. Het betreft in dit geval een Exp. box V10A.

Dit laatste is ook het gewenste gedrag, @BartHee. Als je het SSID en/of de WPA wijzigt dan wordt dit in ons beheersysteem opgeslagen. Juist zodat die gegevens bij een reset teruggezet kunnen worden en je niet zelf weer dat hoeft aan te passen. Wil je dat ook leegvegen, dan kun je resetten via de interface, die zet ook de waardes in het beheersysteem terug naar de fabrieksinstelling.

Dan, de foutmelding/issues. Voor de zekerheid: welke browser gebruik je en gebeurt dit in een andere ook? De foutmelding is namelijk een redelijk generieke en kan ook browserspecifiek z'n oorzaak vinden in de DNS cache of opgeslagen cookies. Eveneens voor de volledigheid: wil je eens testen of het beter/anders wordt als je in de V10A IPv6 uitzet (webinterface > Network (links) > IPv6 (boven))?

 

Reputatie 7
Badge +30

 

Hi Evert, zie jij onderstaand scherm ook in de interface als je op WLAN klikt links? Dan klik je op "ON” en kun je de opties zien. 

 

Nee, ik heb het volgende scherm en ook geen tabbladen voor 2.4 en 5 Ghz meer. 

 

@Evert_ , @Radioman, het klopt dat de interface op dit vlak is veranderd. Zoals ik heb begrepen is de optie voor SSID Broadcast Visible eigenlijk de aan/uit knop voor de wifi. Maar dat check ik voor de zekerheid even en kom ik op terug. 

 

Hier heb ik ook duidelijkheid over. Het is nog steeds mogelijk om wifi op de V10A volledig uit te zetten. Alleen wordt dit nu gedaan door de WPS knop 15 seconden ingedrukt te houden. De optie in de webinterface is echt alleen voor het onzichtbaar maken van het SSID. 

Ik voeg dit toe aan het startbericht.

Problemen met internet

 

Ik heb vorige week een Mesh update op de experia box v10a gekregen, sindsdien heb ik problemen met internet:

Als ik verbonden ben met WiFi krijg ik te maken met onderstaande problemen:

- op laptop krijg ik bepaalde sites niet geopend voorbeeld : ik kan wel naar kpn.com maar niet naar "mijnkpn" --> foutmelding "deze site is niet bereikbaar"

- op mijn telefoon krijg ik bepaalde appjes niet geopend en anderen weer wel. --> foutmelding dat ik offline ben, of kan site niet openen. Terwijl ik op hetzelfde tijdstip andere apps wel geopend krijg. 

-programma outlook reageert niet thuis op de WiFi.  Op een andere wifi (elders) wel.

Wie weet de oplossing?

 

 

Beste @Nick83 en @Erik_dank voor jullie reacties.

Ik had vlak voordat jullie al antwoord gaven, de TP-Link ertussen uit gehaald, met tot nu toe een positief resultaat. Dus zonder werkt het wel goed nu. Dus jullie adviezen hebben zeker resultaat gehad, top. Ik bekijk het geheel nog een paar dagen. 

:ok_hand::fingers_crossed:

 

Na de update kan ik op 2 apparaten geen verbinding met de modem maken. Ik heb WiFi, ik heb de modem al diverse malen opnieuw opgestart. Ik heb de modem al gereset echter niets helpt. KPN medewerkers hebben me naar dit forum verwezen om achter een oplossing te komen.

De apparaten waarmee ik geen verbinding kan maken zijn een mobiel Samsung Galaxy S8+ SM-G955F en een laptop HP Pavilion.

Na inloggen wordt aangegeven dat de gegevens niet kloppen. Echter ik heb nooit het paswoord voor WiFi gewijzigd. En waarom doen mijn andere apparaten het wel?

De andere apparaten kon ik wel met de WPS button koppelen, echter op de laatste 2 apparaten zit deze softwarematige button er niet.

GRAAG HULP

Reputatie 7
Badge +30

Zou je het modem willen resetten via de webinterface? Dat kan je door in te loggen op de Experia Box en daar dan te resetten. Je kunt dan weer inloggen met de gegevens zoals ze op de sticker staan. Daarna kan je in de apparaten die hier tegenaan lopen het bestaande wifi netwerk vergeten en opnieuw verbinden. Controleer ook even of je zeker weten geen verkeerd wachtwoord invoert. Eigenlijk altijd betekent ‘gegevens kloppen niet’ dat het wachtwoord toch niet goed ingevuld wordt, @Egbert Stelpstra.

Ik heb de reset gedaan bij menu item Administratie - tabblad Herstarten - button EXPERIA BOX OPNIEUW OPSTARTEN.

Het lukt na deze reset ook niet om de 2 apparaten te verbinden. De mobiel geeft aan onjuist wachtwoord en de laptop Kan geen verbinding maken met dit netwerk.

Beide heb ik eerst vergeten voordat er opnieuw is ingelogd