Experia Box V10A Update: Mesh [5.00.52_build493-owl]

 • 13 July 2021
 • 487 reacties
 • 33349 keer bekeken
Experia Box V10A Update: Mesh [5.00.52_build493-owl]
Reputatie 7
Badge +30

Vanaf 12 juli 2021 zijn we begonnen we met de uitrol van een software update voor de Experia Box V10A. Deze update zorgt ervoor dat de V10A onze mesh ondersteunt waardoor hij gaat samenwerken met zowel de Superwifi als de Experia Wifi.

Deze update was in eerste instantie naar softwareversie 5.00.49_build487_owl. Deze versie bleek wat problemen te geven met apparaten van Nefit en Sonos. Dit hebben we opgelost in in een nieuwe versie van de software met nummer 5.00.52_build493-owl. Deze versie is tussen 31-08 en 13-09 uitgerold. Heb je toch onverhoopt nog de 487-owl versie, of een ander nummer, dan kun je een update forceren door de Experia Box V10A te resetten.

In de periode eind oktober t/m eind november 2021 rollen we een mini-update uit die het certificaat van de V10A vernieuwt en verder niets anders doet.

De versienummers hiervoor zijn 5.00.48_build454 voor mensen die nu op build453 zitten, en 5.00.53_build498 voor mensen die nu op 5.00.52_build493-owl zitten.

 

Wat betekent dit ‘samenwerken’?

Superwifi en Experia Wifi maken onderling gebruik van een communicatieprotocol om te zorgen dat je apparaten naadloos overgaan van de wifi van de ene Superwifi of Experia Wifi naar die van de andere. Afhankelijk van welke van de Superwifi of Experia Wifi het dichtste bij is en de beste verbinding geeft. Dit noemen we mesh. 

Op dit moment is het nog zo dat de V10A dit communicatieprotocol niet ondersteunt. Daardoor is de wifi van de V10A nu nog een los netwerk, gescheiden van die van de Superwifi en/of Experia Wifi. Hierdoor kan het zijn dat je een korte onderbreking in je wifiverbinding ervaart als je apparaat van de ene wifi naar de andere schakelt. Of dat het juist heel lang duurt voor je apparaat overspringt naar een betere verbinding van een dichterbij wifipunt.

Na de update ondersteunt de V10A ook het mesh communicatieprotocol. Hij zal dan gaan samenwerken met de Superwifi en Experia Wifi om te zorgen dat jouw apparaten altijd met het best mogelijke wifipunt verbonden zijn.

 

Wanneer krijg ik de update?

We beginnen met de uitrol op 12 juli en dit zal doorlopen tot minimaal 20 augustus.

In principe krijgen klanten die alleen een V10A hebben zonder Superwifi of Experia Wifi in huis de update eerst, en de rest daarna. Precieze data zijn op voorhand niet te geven. Je wordt per sms geïnformeerd zodra je aan de beurt bent. Je kunt ook controleren of je de update hebt door in te loggen op je Experia Box en te kijken naar het versienummer van de firmware. Je vindt dit via Overview (links) en dan Router Information (boven).

 

Wat gebeurt er tijdens de update?

De update zelf wordt ’s nachts uitgevoerd zodat je er zo min mogelijk last van hebt. Na de update zal je V10A herstarten. Wat er daarna gebeurt hangt af van je thuissituatie.

 • Ik heb Superwifi en/of Experia Wifi aangesloten
  Dan gaat de V10A, na het herstarten, synchroniseren met de Superwifi en/of Experia Wifi. De V10A neemt de wifigegevens over van het masterapparaat en wordt de nieuwe master.
 • Ik heb geen Superwifi of Experia Wifi aangesloten en ik heb verschillende netwerknamen voor de 2,4GHz en 5GHz frequenties
  Dan worden deze verschillende namen nu samengevoegd. De naam van het 2,4GHz netwerk wordt ook toegepast op het 5GHz netwerk. Het is niet meer mogelijk om deze namen weer te splitsen.
 • Ik heb geen Superwifi of Experia Wifi aangesloten en ik heb dezelfde naam voor de 2,4GHz en 5GHz frequenties
  Dan is de V10A na het herstarten klaar. 

 

Moet ik zelf nog iets doen?

In de basis niet.

Alleen als je ook Superwifi en/of Experia Wifi hebt en je V10A eerder een aparte netwerknaam had, dan kan het zijn dat je apparaten die daarmee verbonden waren nu geen internet hebben. In dat geval zul je op die apparaten dat netwerk moeten vergeten, en vervolgens eenmalig verbinden met het netwerk van je Superwifi/Experia Wifi. De V10A is daar nu onderdeel van.

 

Veranderingen in de webinterface en instellingen van de V10A

Omdat de V10A na de update een mesh netwerk vormt met eventuele Superwifi en Experia Wifi zijn er ook wat wijzigingen rond het beheer van wifi en je netwerk. Hier zetten we dat kort op een rijtje.

In de webinterface onder de optie Overview verandert het volgende (klik op Toon inhoud):

Tabblad State hernoemd naar Topology Overview: Dit is het tabblad dat je ziet als je inlogt op de Experia Box. Deze laat een overzicht zien van je Experia Box en eventueel aangesloten Superwifi en Experia Wifi. Aan de lijn tussen de apparaten kun je zien of ze bekabeld (dichte lijn) of draadloos (onderbroken lijn) aangesloten zijn.

 

Je kunt klikken op de Experia Box. Dan krijg je de pagina zoals hij er voorheen uitzag met een overzicht van eindapparaten die verbonden zijn met je Experia Box, zowel bekabeld als via wifi.

Overige iconen zijn ook klikbaar en leiden je naar de verschillende tabbladen.

 

Tabblad Router Information: Hier wordt nu ook vermeld hoeveel OWL apparaten er zijn aangesloten. OWL is de naam van ons meshprotocol. Dus dit geeft aan hoeveel Superwifi en/of Experia Wifi er aangesloten zijn.

 

 

In de webinterface onder de optie WLAN verandert het volgende (klik op Toon inhoud):

Tabblad WLAN: Je kunt niet meer apart de 2,4 en 5GHz aan of uitzetten. Er is alleen nog maar een knop om de zichtbaarheid van het SSID van de beide frequenties aan of uit te zetten. Het volledig uitzetten van de wifi doe je door de WPS knop 15 seconden ingedrukt te houden.

Verdwenen tabbladen: WLAN 2,4GHz en WLAN 5 GHz

 

Nieuw tabblad Access Points: Dit tabblad laat ook aangesloten Superwifi en Experia Wifi zien. Vanaf dit tabblad kun je al deze apparaten herstarten of resetten. Zowel individueel, als allemaal tegelijk.

Ook kun je hier de weergavenaam van de apparaten aanpassen.

 

Tabblad Wireless MAC-Filter hernoemd naar MAC Filtering: Toegangscontrole instellen werkt op zowel de 2,4GHz als de 5GHz.

 

Tabblad Guest Network: Ook hier zijn de beide frequenties samengevoegd en niet meer apart in te stellen. De gastwifi krijgt automatisch dezelfde naam als het reguliere wifnetwerk met _Gast erachter geplakt. Als gastwifi actief is en je wijzigt de naam van het reguliere wifinetwerk via de webinterface krijg je een pop-up of de naam van het gastnetwerk ook aangepast moet worden.

Het wachtwoord van de gastwifi wordt automatisch gegenereerd als je dit aanzet. Je kunt dit wijzigen met de Edit-knop. Staat gastwifi aan en doe je een reset van je V10A, dan wordt gastwifi ook weer aangezet. Deze gastwifi heeft geen standaard wachtwoord, dus wordt bij een reset een nieuw wachtwoord gegenereerd.

 

Tabblad Scheduler: Dit werkt nu over je hele meshnetwerk en niet meer alleen op de wifi van de V10A.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Ik heb een Superwifi of Experia Wifi vlakbij de V10A staan, kan ik die nu verplaatsen?

Ja, dat kan! En raden we ook aan omdat je anders de kans loopt dat er wat verstoring ontstaat omdat ze zo dicht bij elkaar staan.

 

Waarom zijn mijn gescheiden wifinetwerken weer één geworden?

De V10A maakt gebruik van bandsteering. Hierdoor kan de Experia Box voor elk aangesloten apparaat herkennen welke frequentie het meest geschikt is en het apparaat daar dan ook automatisch mee laten verbinden. Dit zorgt voor een gelijkmatigere belasting van je wifi zodat al je draadloze apparaten een stabiele verbinding hebben.

Bandsteering werkt alleen als de beide frequenties dezelfde naam hebben.

 

Ik heb een specifiek apparaat dat niet lekker werkt met de mesh, kan ik hem buiten de mesh aansluiten?

Via wifi op het moment nog niet. Als het apparaat ook bekabeld aangesloten kan worden, dan zou je dat kunnen doen.

 

Wel zijn we van plan om op later moment de optie voor een extra wifinetwerk toe te voegen. Dit netwerk is ook te splitsen in 2,4 en 5GHz. Hier kun je dan apparaten op aansluiten waar de mesh niet voor nodig is, of niet goed mee werkt. Bijvoorbeeld draadloze speakers die altijd op een vaste plek staan. Wanneer dit precies zal zijn is nog onbekend, daar komen we via een apart topic, op terug zodra we meer weten.

 

Ik wil graag mijn wifi netwerknaam wijzigen, hoe doe ik dit?

Je kunt dit gemakkelijk doen met de KPN Thuis App. Het kan ook door in te loggen op je Experia Box. Ga vervolgens in het linkermenu naar WLAN. Vervolgens kun je daar de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord (WPA Pre-Shared Key) van je wifinetwerk aanpassen. 

 

Ik wil de wifi van de V10A graag uitzetten, hoe doe ik dit?

Druk hiervoor de WPS knop 15 seconden in. De wifi zal dan helemaal uitgaan. In een latere update zal hiervoor ook weer een knop in de interface terugkomen.

 

Ik heb een KPN Box 12, krijgt deze ook een mesh update?

Ja! Deze is aan de beurt als de uitrol voor de V10A klaar is. Zodra we daar definitieve data voor hebben zal hier een apart topic voor verschijnen.

 

Ik heb een Experia Box V10, V9 of V8, krijgt deze ook een mesh update?

Nee, het is bij deze Experia Boxen niet mogelijk om mesh hier op actief te krijgen.

 

 Ik heb een sms met aankondiging van de update ontvangen, maar zie de nieuwe firmwareversie nog niet in de webinterface.

Het kan gebeuren dat onze poging om de firmware te updaten niet in één keer lukt. In dat geval krijg je de update binnen enkele dagen alsnog. 

 

Heb je nog andere vragen? Stel ze hieronder!

 

Laatste topic update: november 2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van het forum of stel je vraag in een nieuw topic.

487 reacties

Na de laatst Update van het modem, is dit ook een superwifi punt en kan het wifipunt, dat naast het modem staat elders in huis gebruikt worden.

Maar, hoe werkt dat?

Het tweede wifipunt in huis is immers gekoppeld aan het wifipunt dat naast het modem staat.

Moeten nu beide sifipunten opnieuw geïnstalleerd worden? Is er een handleiding?

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 7
Badge +24

Gewoon proberen denk ik. Een handleiding heb ik nog niet gezien. En ik heb er ook nog niet echt veel over gelezen dat het daadwerkelijk lukt.

Reputatie 7

Nee hoor, je hoeft de "super"WiFi punten niet opnieuw in te stellen.

Je kunt het "super"WiFi punt bij de Experia Box gewoon ergens anders in jouw woning aansluiten.

Reputatie 7
Badge +30

Na de laatst Update van het modem, is dit ook een superwifi punt en kan het wifipunt, dat naast het modem staat elders in huis gebruikt worden.

Maar, hoe werkt dat?

Het tweede wifipunt in huis is immers gekoppeld aan het wifipunt dat naast het modem staat.

Moeten nu beide sifipunten opnieuw geïnstalleerd worden? Is er een handleiding?

Na de update is de Experia Box het hoofd wifipunt geworden, @Piet Pinkert . Hierdoor kan het wifipunt dat met een kabel aan de Experia Box vastzit losgehaald worden en elders in huis neergezet worden. 

Zoals wjb al aangeeft, opnieuw instellen is daarvoor niet nodig :)

Na de laatst Update van het modem, is dit ook een superwifi punt en kan het wifipunt, dat naast het modem staat elders in huis gebruikt worden.

Maar, hoe werkt dat?

Het tweede wifipunt in huis is immers gekoppeld aan het wifipunt dat naast het modem staat.

Moeten nu beide sifipunten opnieuw geïnstalleerd worden? Is er een handleiding?

Na de update is de Experia Box het hoofd wifipunt geworden, @Piet Pinkert . Hierdoor kan het wifipunt dat met een kabel aan de Experia Box vastzit losgehaald worden en elders in huis neergezet worden. 

Zoals wjb al aangeeft, opnieuw instellen is daarvoor niet nodig :)

Ja dat dacht ik ook - maar dit is zorgt voor een hoop andere problemen eigenlijk. Doordat de wifi punten oorspronkelijk met het bedrade Super Wifi punt verbinden gaat de verbinding met de andere super wifi punten offline. Deze verbinden niet met de router als main tenzij je ze allemaal opnieuw instelt. 

Persoonlijk sowieso niet heel blij met deze update. Er zijn veel dingen die niet goed / lekker meer werken. Zoals het verwijderen van de bandsplitsing, waardoor er bepaalde zaken niet meer werken. Daarnaast is de router een stuk instabieler geworden. Verliest sinds vandaag om het uur de internet connectie volledig of lijkt opnieuw op te starten.

Overall nog niet heel happy.

 

@Erik_ als antwoord op het ipv6 verhaal (pagina 2): ik heb IPv6 weer aangezet op de Experia box en nu werkt het wel weer OK, lijkt dus toevallig een storing op dat moment te zijn geweest dan. Restart van de experia box had ik eerder ook al gedaan, maar dat hielp toen niet. Nu was ook een restart niet nodig, alleen het opnieuw aanzetten was voldoende.

Reputatie 4
Badge +1

Ai, dat is dan niet helemaal gegaan zoals de bedoeling was, @Radioman! Ik zie dat jouw gegevens al in je forumprofiel staan (waarvoor dank). Dus die heb ik zojuist doorgezet naar de mensen die over de uitrol gaan zodat zij kunnen kijken of ze kunnen achterhalen wat hier misging.


@Erik_  gisteren SMS ontvangen, maar geen verandering in de software versie vanochtend.

Reputatie 1
Badge

@KPN, na jullie update staat ongevraagd Wifi aan, is het niet meer mogelijk om gescheiden namen in te voeren, kan Wifi in de webinterface niet uit worden gezet en nog wat van die shit zooi. Ik stel voor dat jullie per omgaande deze functionaliteit weer beschikbaar maken of een router op sturen welke deze functionaliteit wel heeft. Het ging juist zo goed…...

Ergo ik huurde een router die de functionaliteiten had die ik voldoende vond, en nu huur ik een router waar ik dus geen moer meer aan heb.k wil simpel gezegd de oude mogelijkheden terug. Ik zit niet op jullie ongevraagde extra functionaliteit te wachten. Het is dus een downgrade ipv een update. Redo plz.

Nu zie ik mijn WiFi netwerk niet meer, na de update van vannacht. Internet (tv) werkt wel gewoon. Als ik de experia box reset, verbindt hij me voor heel even met mijn netwerk, waarna hij weer verdwijnt na 5 min. 

Reputatie 7
Badge +20

En als die verdwijnt zie je het netwerk ook helemaal niet meer tussen de anderen? Of kan je op de apparaten het netwerk vergeten en deze opnieuw instellen @Elfi? Krijgen ze dan weer goede verbinding?

Probleem alweer opgelost 🙂. Mijn oude WiFi verbinding kwam er te staan waarvan het wachtwoord niet meer werkte. Heb mijn wachtwoord veranderd via internet en heb weer verbinding

Reputatie 7
Badge +30

Top, goed om te horen, Elfi :)

Reputatie 2
Badge

#moderator: Je kunt ook controleren of je de update hebt door in te loggen op je Experia Box en te kijken naar het versienummer van de firmware. Je vindt dit via Overview (links) en dan Router Information (boven).

ik mag een boon zijn, maar als ik inlog op mijn Experia zie ik nergens de optie Overview en dan al helemaal niet Router Information.

Dit is wat ik krijg als ik Status open:

Model H369A
Serienummer ZTEEG8GF7E03501
Hardware versie V1.00
Software versie V1.01.00T03.8V4

 

Omdat ik nogal slecht bedeeld ben met de vast verbinding (31Mb max, maar in werkelijkheid niet meer dan 16 en in gebruik blijf ik ver onder de 10) om nog maar niet te spreken over de WiFi prestaties, kan ik niet wachten op een betere verbinding. Zeker nu, door inwoning, een paar jongelui de grenzen van het mogelijke opzoeken. In hun oude woning, 400m verderop, was er 211Mb mogelijk, bij mij dus de helft van 31Mb in ideale oomstandigheden.

Help~!

Reputatie 7
Badge +20

Hallo @bramMH9 , dit topic gaat over de Experia Box v10A en jij hebt de Experia Box v10. Die heeft een andere menustructuur en krijgt deze ‘mesh’ update niet. Software versie V1.01.00T03.8V4 is de laatste versie van de v10, dat klopt dus. 

Reputatie 2
Badge

#RBxx Heldere reactie, al voel ik me nu nog meer bekocht. Kan dus beter mijn abonnement opzeggen, opnieuw inschrijven en dan de KPN Box 12 verwachten. Zucht, wat een wereld.
En ik maar denken dat ik bij KPN wel goed zat.
nogmaals bedankt.

Reputatie 7
Badge +20

Hallo @bramMH9 , ik zie in een ander topic jouw reactie, waar sprake is van pairbonding. In dat geval is de KPN Box 12 geen optie. Die ondersteunt geen pairbonding, dat is alleen mogelijk met een v10. De v10 is trouwens een prima modem, die doet zeker niet onder voor de KPN Box 12.

Reputatie 7
Badge +9

Hallo @bramMH9 , ik zie in een ander topic jouw reactie, waar sprake is van pairbonding. In dat geval is de KPN Box 12 geen optie. Die ondersteunt geen pairbonding, dat is alleen mogelijk met een v10. De v10 is trouwens een prima modem, die doet zeker niet onder voor de KPN Box 12.

Als ik zeg dat de V10 toch een wat beter modem is dan de V10A en de 12, zit ik er dan ver naast, @RBxx ?

Piet.

Reputatie 7

Hallo @bramMH9 , ik zie in een ander topic jouw reactie, waar sprake is van pairbonding. In dat geval is de KPN Box 12 geen optie. Die ondersteunt geen pairbonding, dat is alleen mogelijk met een v10. De v10 is trouwens een prima modem, die doet zeker niet onder voor de KPN Box 12.

Als ik zeg dat de V10 toch een wat beter modem is dan de V10A en de 12, zit ik er dan ver naast, @RBxx ?

Piet.

De V12 is ook nog best goed. Ik zeg met opzet nog best goed want ik vrees dat ook daar de mesh functionaliteit de werking nog wel eens om zeep zou kunnen gaan helpen, net als dat de mesh functionaliteit op alle andere wifi apparatuur van KPN rampzalige gevolgen heeft gehad voor de stabiliteit en de werking van wifi. 

Reputatie 7
Badge +9

Hallo @bramMH9 , ik zie in een ander topic jouw reactie, waar sprake is van pairbonding. In dat geval is de KPN Box 12 geen optie. Die ondersteunt geen pairbonding, dat is alleen mogelijk met een v10. De v10 is trouwens een prima modem, die doet zeker niet onder voor de KPN Box 12.

Als ik zeg dat de V10 toch een wat beter modem is dan de V10A en de 12, zit ik er dan ver naast, @RBxx ?

Piet.

De V12 is ook nog best goed. Ik zeg met opzet nog best goed want ik vrees dat ook daar de mesh functionaliteit de werking nog wel eens om zeep zou kunnen gaan helpen, net als dat de mesh functionaliteit op alle andere wifi apparatuur van KPN rampzalige gevolgen heeft gehad voor de stabiliteit en de werking van wifi. 

Elders in dit forum schreef iemand dat de V10A en V12 ‘budgetmodems’ waren ten opzichte van de V10, vandaar mijn vraag.

Piet.

Reputatie 7

Elders in dit forum schreef iemand dat de V10A en V12 ‘budgetmodems’ waren ten opzichte van de V10, vandaar mijn vraag.

De V12 is de eerste "Experia" Box van Europese makelij.

Sagemcom is een Frans bedrijf.

Helaas wordt elke Experia/KPN Box wel met kinderziektes uitgebracht en de kwaliteit wordt vaak bepaald door de snelheid waarin die kinderziektes bestreden worden.

Ik beschik over de V10a mét nieuwe update en 2 superwifi punten.

Ik krijg het echter totaal niet voor elkaar om het bekabelde punt weg te pakken naast de V10a.

In de KPN Thuis app staat inderdaad de V10a aangegevens als primair, dus dat oogt correct. Echter zodra ik de lan kabel tussen v10a en superwifi punt weghaal, gaan direct alle superwifi punten naar rood.

Ik krijg het echt niet werkend met de V10a als Mesh onderdeel. Ik heb zowel de experia box als de superwifi punten al meerdere malen gereset.

Ik beschik over de V10a mét nieuwe update en 2 superwifi punten.

Ik krijg het echter totaal niet voor elkaar om het bekabelde punt weg te pakken naast de V10a.

In de KPN Thuis app staat inderdaad de V10a aangegevens als primair, dus dat oogt correct. Echter zodra ik de lan kabel tussen v10a en superwifi punt weghaal, gaan direct alle superwifi punten naar rood.

Ik krijg het echt niet werkend met de V10a als Mesh onderdeel. Ik heb zowel de experia box als de superwifi punten al meerdere malen gereset.

Dat is precies waar ik tegen aanloop. Je krijgt uiteindelijk de Superwifi wel werkend met de V10a, maar alleen als je WPS knoppen indrukt. Maar na een uurtje houdt het weer op. Zou dat soms iets te maken hebben met bandsteering? 

Reputatie 5

Heb de nieuwe firmware voor de V10A even samen met een “Experia Wifi” getest, maar daar wordt je niet vrolijk van.

Het lijkt er op dat alle apparaten die verbinding maken met de “Experia Wifi” plots niet meer bekend zijn in de DHCP server van de V10a, ondanks dat deze wel in het “Topology Overview” staan vermeld met IP adres.  Ook een bekabeld aangesloten camera op de “Experia Wifi” was niet meer bekend in de DHCP server.  Kreeg het wel weer tijdelijk werkend door alle apparaten die gekoppeld waren aan de “Experia Wifi” opnieuw op te starten.

Kan de reacties hier wel begrijpen , dit lijkt een "Mess” update te zijn tot nu toe i.p.v. de beloofde Mesh. 

Heb de “Experia Wifi” en de WIFI op de V10a weer uitgezet en laat mijn Asus zijn werk weer doen.

 

Ben niet zo thuis in al deze technische beschrijvingen, maar weet wel dat sinds ik 2 augustus de update voor mijn experia 10 a heb gehad ik dagelijks de box moet uitzetten en alles opnieuw moet opstarten.

 

ik heb de v10a, en 2 superwifi punten. Allereerst was mijn netwerknaam bij welke ik inlog met de meeste apparaten verdwenen, dus alles opnieuw benoemd. 

Nu is de snelheid beneden in huis bedroevend laag (was 90) is nu 10 en krijgt de tv (nieuwe smart tv) steeds de melding dat de ethernet geen verbinding heeft. (tv is bedraad)

op zolder was gisteren ook geen wifi, die was voor die tijd eindelijk op orde, mijn dochter heeft het nodig ivm studeren en online werken. 

Ik baal echt van KPN, wij zijn al heel lang lid, betalen al jaren een beste prijs, moeten steeds weer nieuwe randapparatuur kopen en dan komen zij weer met een update die alles verpest, 

 

wat nu weer te doen en aan te schaffen?

 

Reputatie 7
Badge +30

@TactfulRanger, @AftersCat, het zou in de basis gewoon moeten werken om de dichtstbijzijnde Superwifi te herplaatsen. Als hij dat niet (goed) pakt, dan raad ik aan om blanco te beginnen. Dus, ontkoppel de Superwifi, reset de V10A, reset de Superwifi's en herhaal dan de installatiestappen daarvan. Mits je rekening houdt met de onderlinge afstand zou het daarna moeten werken.

 

@Radioman, je geeft aan dat je ‘even’ getest hebt met een Experia Wifi. Wil dat zeggen dat je die normaal gesproken niet in gebruik hebt? Zo ja, reset die Experia Wifi zodat je zeker bent dat die volledig up to date is qua firmware en dat hij de instellingen van de V10A goed overneemt. De Experia Wifi zou dan verder geen invloed moeten hebben. Als je dan nog wel dezelfde ervaring hebt, is dat dan ook echt een probleem in de praktijk, of gaat het dan in weergave mis in de interface en werkt het in de praktijk wel?

 

@debkla, begin vorige week kan het nog zijn dat per abuis een oudere netwerknaam is teruggezet, wat zou verklaren waarom jouw netwerktnaam verdwenen is. Je geeft aan dat je alles opnieuw benoemd hebt. Hebben al je apparaten nu wel weer verbinding via de wifi, ook al is het traag? Zo ja, dan zou ik je aanraden om de Wifi Manager te doorlopen. Die kijkt naar je wifi instellingen en kan dat optimaliseren. Zorg ook dat je eerste Superwifipunt niet te dicht bij je V10A staat. Voorheen deed de V10A niet mee in de mesh, en nu wel. Daardoor hoeft dat eerste Superwifipunt niet meer zo dichtbij te staan. Als hij te dichtbij staat kan dat zelfs verstoring geven.

Als je nog apparaten hebt die niet met de wifi verbinden willen, dan zou ik aanraden om alles even te resetten zoals ik hierboven al beschreef voor TactfulRanger en AftersCat. 

Wat betreft de tv, als die bekabeld is aangesloten op de Experia Box, dan staat dit verder los van deze update want heeft niets met wifi te maken. Controleer daarvoor of alle kabels er nog goed inzitten. Vervang de kabel eventueel.