Beantwoord

Ip Cam Experia box V10 port forwarding problemen

  • 16 August 2022
  • 17 reacties
  • 229 keer bekeken

Hierbij zou ik u aandacht willen vragen voor de volgende.

 

IpCam werkt niet op 4g. Op wifi werkt deze goed. Alleen wanneer ik op 4g zit krijg ik geen verbinding.

Port forwarding heb ik gedaan alleen nog vind die de camera niet. Wanneer ik in de app alle gegevens invul met port lukt het me nog niet.

 

Heeft er iemand een oplossing voor mij. Heb ooit deze geinstalleerd maar toen was t vn ziggo.

icon

Beste antwoord door Ipcam werkt niet op 4g 17 August 2022, 18:17

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

17 reacties

Reputatie 7
Badge +18

Hallo @Ipcam werkt niet op 4g 

 

Je geeft wel erg weinig informatie.

Staat die router als DMZ ingesteld in de V10 en heb je op de router zelf die port forwardings ingesteld?

Of zijn het WiFi camera's die via de V10 WiFi werken en zo ja heb je ook nog WiFi versterkers in gebruik?

Welke camera's heb je precies, welke app gebruik je, welke poorten heb je geforward en in welke router?

 

Hallo @Ipcam werkt niet op 4g meestal heb je ook een handleiding bij de camera om deze van buitenaf, dus via de telefoon, te benaderen.

 

Beste, 

het zijn geen wifi camera’s, cameras zijn aangesloten met coax kabel, recorder is aangesloten op internet.

ik gebruik n_eye app voor deze.

 

ik heb via router van kpn experiabox v10 port forwarding zelf gedaan. Heb poort 80 via binding gekoppeld. En dan port forwarding ipv4 gedaan.

 

camera krijgt gewoon zijn ip als ik automatisch laat doen. Alleen helaas kan ik die ip niet koppelen.

Reputatie 7
Badge +18

Op welke router is die recorder aangesloten?

Krijgt hij een ip-adres in de 192.168.2.x ip-range of iets anders, als je hem niet kan koppelen in de Experiabox dan lijkt het alsof hij op de 2de router is aangesloten.

 

Als die recorder op de 2de router aangesloten is dan moet daarin de portforwarding gemaakt worden en in de V10 doe je dan een portforwarding naar die 2de router of je zet die hele 2de router in DMZ van de V10 zodat alles geforward wordt.

Cam Recorder is direct op experia box aangesloten, wel heb ik een router staan achter voor mijn pc. Dus op de modem Lan1 naar recorder, Lan2 naar router.

 

ja ik krijg wel een ip 192.168.2.xxx

alleen wanneer ik deze invoer maakt die geen verbinding. 
 

heb zelfs iemand laten komen die gespecialiseerd is in camera’s , hij kreegt het niet voorelkaar en zei dat iets met kpn router is. Einde raad.

 

 

Reputatie 7
Badge +18

Heb je het ip-adres van de camera ook vastgezet in de V10 via DHCP-Binding: https://forum.kpn.com/kennisbank-modems-145/experia-box-v10-dhcp-binding-vast-ip-instellen-563220

 

De portforward heb je daarna ingesteld volgens deze handleiding?: https://forum.kpn.com/kennisbank-modems-145/experia-box-v10-port-forward-instellen-upnp-aanzetten-563221

 

Plaats anders eens wat afbeeldingen hoe dat staat ingesteld in de V10.

Heb nu even zitten kijken over die uitleg. Maar had al precies gedaan zoals uitgelegd.

Hierbij enkele afbeeldingen hoe ik het heb gedaan.

 

Reputatie 7
Badge +18

Dat ziet er allemaal goed uit.

Gebruik je wel het juiste ip-adres om via 4G verbinding te maken?

Je schrijf eerder dat het via WiFi wel werkt maar later schrijf je:

ja ik krijg wel een ip 192.168.2.xxx

alleen wanneer ik deze invoer maakt die geen verbinding. 
 

Probeer je dat ip-adres te benaderen via 4G, dat zal i.d.d. niet werken, je moet het publieke ip-adres van je internet aansluiting gebruiken.

Dat kan je terugvinden in je modem maar ook b.v. via deze website opvragen: https://www.watismijnipadres.nl/

Als je dat publieke ip-adres invoert in de app en dan via 4G verbinding maakt, werkt het dan wel?

Heb net ingevoerd publieke ip adres. alleen maakt geen verbinding.

Maar normaal als ik die publieke ip adres in de browser typ moet het toch ook te zien zijn?

Zie ik ook niks. ik kom er niet uit. alles ingevoerd zoals t staat.

 

 

 

Reputatie 7
Badge +18

Heb je de V10 al een keer herstart na invoeren van de portforwards, soms werkt het pas daarna.

Als je via deze website poort 80 controleert, wat zegt die dan: https://canyouseeme.org/

Via de link gekeken. Port 80 met succes.

Ik ga even de experiabox opnieuw starten miss dat die dan wel werkt.

 

Even checken. 

Experiabox opnieuw gestart maar nog steeds geen beeld. 

via https://canyouseeme.org/ gekeken poort is te zien. wordt niet geblokkeerd.

Wat kan t nog meer zijn?

 

Reputatie 7
Badge +18

Misschien zijn er meer/andere open poorten nodig, zoals 443.

Als je het interne 192 ip-adres in de browser invoert, verbindt hij dan met poort 80 of 443?

Als je naar https://192.168.2.199 gaat, krijg je dan connectie?

 

Anders toch even vermelden welke recorder het precies is, dan is daar misschien nog wat over te vinden.

 

ik heb ook poort 5050 geprobeerd kwam ik ergens tegen dus dacht ga ff proberen. Helaas niet gelukt.

Mijn publieke ip adres, als ik die invoer op laptop in de browser zie ik niks. ook als ik die 192.168.2.199 invoer krijg ik niks te zien.

 

Heb toevallig nog een recorder liggen ga even proberen met een andere recorder.

 

Wat ik nu heb was Konig Sas-AHDSet02

 

Eindelijk gelukt!

heb de recorder veranderd, en al die stappen opnieuw gedaan en met de nieuwe recorder werkt het nu prima.

 

bedankt voor jullie hulp.

 

case closed

Reputatie 7
Badge +18

Nou, mooi dat het gelukt is, het lag dus aan de oude recorder blijkbaar.

Normaal gesproken is daar niks mee, toch denk ik dat ik ergens een fout maak en t niet zie. Ik ga die recorder toch ergens proberen