Updates

KPN Box 12 software update aanvragen

  • 13 April 2023
  • 264 reacties
  • 25897 keer bekeken
KPN Box 12 software update aanvragen
Reputatie 7
Badge +25

We updaten de KPN Box 12 naar de nieuwste software. Deze software heeft een compleet nieuw uiterlijk in de webinterface. Ook komen er nieuwe mogelijkheden bij.

We willen jou graag de mogelijkheid geven om alvast over te gaan. In dit topic lees je er alles over.

 

We zetten dezelfde software op de V10, V10A, KPN Box 12 en de Experia Wifi- en SuperWifi punten. Hierdoor werken deze onder water op dezelfde manier. En ziet ook op alle modems, in de toekomst, de webinterface er hetzelfde uit. 

We kunnen dit niet op alle soorten apparaten tegelijk doen, dus we beginnen met de KPN Box 12. 
De update bevat nieuwe software en een volledig nieuwe webinterface. Daarom willen we de software niet te snel bij alle klanten updaten. 

Omdat in sommige gevallen de nieuwe software uitkomst kan bieden voor specifieke wensen, willen we klanten de mogelijkheid geven om zich aan te melden om met voorrang over te gaan op de nieuwe software. Je kunt, bijvoorbeeld, denken aan de volgende functies/issues met de huidige firmware:

  • Het niet kunnen wijzigen van het LAN IP
  • Problemen met het instellen van port forwards
  • Niet kunnen inloggen op de Box 12, waarbij de bekende tips niet helpen

 

Inhoud van de update

Voor meer info over de inhoud van deze update, zie ons artikel in de Product updates. Je kunt je daar ook abonneren zodat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe updates van onze producten.

Let op: de nieuwe software heeft alle functies die de huidige Box 12 ook heeft, behalve (op dit moment) MAC filtering.

Ook raden we op dit moment nog niet aan om de overstap naar de nieuwe firmware te maken als je meer dan één vast telefoonnummer via ons hebt. Dit zal met de eerstvolgende versie van de nieuwe software geen probleem meer zijn.

Er zijn nog wat (kleinere) beperkingen en andere zaken waar je rekening mee moet houden. Zie voor een compleet overzicht de bijlage onderaan. Lees het even goed door als je interesse hebt.

 

Voorwaarden voor aanmelding

  • Je hebt een Forumaccount aangemaakt. Doe dit voordat je je aanmeldt!
  • Je hebt alleen een KPN Box 12 aangesloten en geen KPN wifiversterkers
  • Ook geen tijdschakelaars op het modem of iets dergelijks omdat de Box 12 aan moet staan zodat de update kan worden ontvangen
  • Zodra je de nieuwe software hebt, kun je niet meer terug

 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaande formulier. Je zult daar een aantal gegevens met ons moeten delen zodat we je modem kunnen updaten.
 

Aanmelden is tijdelijk niet mogelijk. Dit blijft ook zo tot nader order. Als er verandering in de situatie komt, zullen we dat hier melden.

We zien dat het op het gebied van jullie diensten goed gaat, maar dat ons beheersysteem vaker dan gewenst problemen heeft met het benaderen van jullie modems. Dat gaan we nu eerst herstellen voor we door gaan met het pro-actief mensen overzetten op de nieuwe Software. . 

Iedereen die zich tot het moment van sluiten hebben omgezet zullen we nog upgraden.

 

Feedback geven over de software

Feedback wordt gewaardeerd en is makkelijk aan ons door te geven. Op elk scherm is linksonder in de hoek de feedbackknop te zien. Daarmee kun je aangeven wat je van de nieuwe webinterface vindt, of het gelukt is wat je wilde doen, én of je tips of opmerkingen voor ons hebt over de webinterface.

 

Veelgestelde vragen

 

Hoe lang duurt het na aanmelden tot ik de nieuwe software heb?

We streven er naar om je binnen een week om te zetten naar de nieuwe software.

 

Wat merk ik van de update?

Meestal merk je niks van zo’n update en kun je gewoon blijven internetten, bellen en tv-kijken. Soms valt de verbinding een paar minuten weg. De update zal in dit geval waarschijnlijk overdag gebeuren.

Na de upgrade kan het wel zijn dat je apparatuur achter ethernetswitches even handmatig moet herstarten of de wifi even uit/aan moet zetten.

Heb je na de update toch een probleem met tv, bellen, internet of wifi? Herstart of reset dan je modem. Kijk op kpn.com/reset voor meer uitleg.

 

Blijven mijn instellingen zoals port forwards bewaard na de update?

Ja, in de basis gaan alle instellingen over naar de nieuwe firmware met uitzondering van eventuele MAC-filtering. 

Omdat er veel combinaties van instellingen kunnen voorkomen is er altijd een kans in dat er toch iets niet goed overgaat bij de update. Dit is echter eenvoudig te herstellen omdat de nieuwe webinterface voor instellingen zo logisch mogelijk is opgezet. Ook starten met een schone lei via een reset kan een oplossing zijn. Maar dan moet alles opnieuw ingesteld worden.

 

Kan ik ook terug als ik me bedenk?

Nee, dit is niet mogelijk.

 

Waar vind ik meer informatie over de nieuwe software?

Zie onze Product update over deze Box 12 update

 

Heb je vragen? Laat het hieronder weten.


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

264 reacties

Reputatie 4

@Erik_  en @Paul_  Bedankt voor de update voor de V12… Helaas sinds 22.00uur platgelegen en met veel moeite zelf alles weer aan de gang gekregen. Dacht dat die pas vannacht zou worden uitgerold? ;) Had me hoop ellende en stress gescheeld als dat wel vannacht was geweest. Maar ja nu werkt alles hopelijk dat vanaf nu alles normaal draait zonder fratsen en dat die update klaar is.

Reputatie 7
Badge +25

@Rutger_

Hopen jullie dan ook dat de app en alle andere dingen ook werken?

Welke app bedoel je @Marcomestreech? Even voor de beeldvorming: de algemene uitrol naar alle klanten met een Box 12 is nog niet zo ver. Dat duurt nog even en daar is nog geen “Go” voor gegeven. Zodra dat moment komt zullen we dat duidelijk vermelden.

Wat wij met ‘hopelijk week 19’ bedoelen is dat je je hier dan weer kan aanmelden als je een Box 12 hebt en graag de update met voorrang wil. Dan zal de MijnKPN app (i.p.v. de Thuis app) hier nog niet op ingericht zijn, maar zullen we waarschijnlijk wel een nieuwe versie hebben met probleemoplossingen waar we nu nog tegenaan lopen.

  

@Erik_  en @Paul_  Bedankt voor de update voor de V12… Helaas sinds 22.00uur platgelegen en met veel moeite zelf alles weer aan de gang gekregen. Dacht dat die pas vannacht zou worden uitgerold? ;) Had me hoop ellende en stress gescheeld als dat wel vannacht was geweest. Maar ja nu werkt alles hopelijk dat vanaf nu alles normaal draait zonder fratsen en dat die update klaar is.

Dat klinkt alsof het niet zo lekker ging, excuses daarvoor. En dan te bedenken dat daar de lichten pas om 02:00 uur uit gaan.😅 Wel fijn dat je het weer draaiende hebt. Moest je alles resetten enzo?

Reputatie 3
Badge

@Paul_

ja bedoel de thuisapp en heb ook de super WiFi van jullie 

Reputatie 7
Badge +25

@Paul_

ja bedoel de thuisapp en heb ook de super WiFi van jullie 

Dan zul jij meegaan in de algemene uitrol, maar die laat dus nog even op zich wachten. En de Thuis app gaat na die migratie niet meer werken. Dat zal dan via de MijnKPN app gaan. Dat wordt geïntegreerd. 

Reputatie 2
Badge

Volgens mij is dit de nieuwe inlogpagina van mijn modem kan iemand dat bevestigen

Reputatie 7
Badge +25

@pps78 Ja klopt. Zie ook:

 

Reputatie 2
Badge

Super wi-fi punten heb ik nog niet aangesloten en ik kom niet meer in de thuis app hoe kan dit komt dit door de nieuwe software van box 12

Reputatie 7
Badge +25

Super wi-fi punten heb ik nog niet aangesloten en ik kom niet meer in de thuis app hoe kan dit komt dit door de nieuwe software van box 12

@pps78 Heb je het topic al doorgelezen? Mijn advies is om dat eerst te doen. De Thuis app werkt niet i.c.m. de nieuwe software. SuperWifi zal niet meer een mesh-netwerk vormen met de Box 12, daarom is het ook een voorwaarde voor het aanmelden om geen SuperWifi's te hebben. Nu zou je sowieso 1 bekabeld aan moeten sluiten mocht je ze toch willen gebruiken.

Reputatie 2
Badge

Ja Paul ik heb alles doorgelezen en alles werkt ook naar behoren

Reputatie 5
Badge +2

Iemand enig idee wat account 1 2 en 3 is zie screenshot 

Onder niet meer verbonden apparaten 

Tijd en datum is ook vreemd 

Ook na verwijderen komen ze terug 

 

Reputatie 7
Badge +20

Ik durf het zo niet te zeggen, nemen wij mee in de feedback. 

Reputatie 7
Badge +24

Is het al bekend wanneer er een nieuwe firmware versie beschikbaar komt waarin de 2de telefoonlijn weer werkt?

Als het lang duurt ga ik de Experiabox v9 weer eens uitproberen denk ik…

Of een v10 op markplaats scoren. Voor 15 euro...

Reputatie 7
Badge +20

Durf ik zo niet te zeggen. Ik weet wel dat er aan gewerkt wordt. Duurt niet meer al te lang volgens mij. 

Is het al bekend wanneer er een nieuwe firmware versie beschikbaar komt waarin de 2de telefoonlijn weer werkt?

Als het lang duurt ga ik de Experiabox v9 weer eens uitproberen denk ik…

Of een v10 op markplaats scoren. Voor 15 euro...

Hallo @Nick83 bij mij werkt Phoneport 2 gewoon goed, maar niet als apart telefoonnummer, maar als aanvulling op Phoneport 1 voor apparatuur voor slechthorenden.

Reputatie 3
Badge

@Bart_Z 

 

Lijkt me wel handig ik ook de update ga krijgen.

@Bart_Z

 

Lijkt me wel handig ik ook de update ga krijgen.

Hallo @Marcomestreech , zoals @Paul_ schreef kom je t.z.t. vanzelf een keer aan de beurt met de algemene uitrol.

Nu alléén nog voor mensen zonder versterkers deze week, daarna wordt ook die uitrol voor een paar weken stilgelegd, zoals je hebt kunnen lezen.

 

Reputatie 3
Badge

@JanD 

 

Klopt niet helemaal ik heb gister monteur gehad die zou opdracht geven mijn modem wordt ge-update omdat hij niet lekker loopt,.

Dan werkt die monteur tegen de beleidsregels van KPN in en kun je er alleen maar slechter van worden met aangesloten versterkers @Marcomestreech 

Maar de monteur kan de update gelukkig niet pushen.

 

Reputatie 7
Badge +13

@Marcomestreech Ik vrees dat ik dat niet kan forceren. De update zal uiteindelijk in fases tijdens algemene uitrol worden gedistribueerd.  

Reputatie 7
Badge +24

Is het al bekend wanneer er een nieuwe firmware versie beschikbaar komt waarin de 2de telefoonlijn weer werkt?

Als het lang duurt ga ik de Experiabox v9 weer eens uitproberen denk ik…

Of een v10 op markplaats scoren. Voor 15 euro...

Hallo @Nick83 bij mij werkt Phoneport 2 gewoon goed, maar niet als apart telefoonnummer, maar als aanvulling op Phoneport 1 voor apparatuur voor slechthorenden.

Ik heb een alarmkastje op de 2de poort zitten. Als er iemand belt begint die te piepen dat de lijn niet vrij is. Als het gesprek is afgelopen en de lijn wel vrij is belt die mij op mn mobiel om te melden dat de lijn niet vrij was. Maar verder werkt het wel ja 😶

Badge

 

 

Hallo @Paul_ , ik word helemaal gaar van de trage, oude webinterface (laadtijden van meer dan een minuut zijn heel normaal. vaak zelfs langer). Ook is de webinterface alleen te benaderen als 192.168.2.254 mijnmodem.kpn in de hosts file staat. Kan ik die update nu ook versneld krijgen?

groet,

Pascal

Reputatie 7
Badge +19

 

 

Hallo @Paul_ , ik word helemaal gaar van de trage, oude webinterface (laadtijden van meer dan een minuut zijn heel normaal. vaak zelfs langer). Ook is de webinterface alleen te benaderen als 192.168.2.254 mijnmodem.kpn in de hosts file staat. Kan ik die update nu ook versneld krijgen?

groet,

Pascal

 

Aanmelden is tijdelijk niet mogelijk.

We zien dat het op het gebied van jullie diensten goed gaat, maar dat ons beheersysteem vaker dan gewenst problemen heeft met het benaderen van jullie modems. Dat gaan we nu eerst herstellen voor we door gaan met het pro-actief mensen overzetten op de nieuwe Software. @Millsite_NL  Zodra het mogelijk is, zullen we het laten weten. 

​​​​​​

Reputatie 7
Badge +24

Bij het inloggen is er alleen maar een veld voor het wachtwoord. Geen veld meer voor de gebruikersnaam. Prima ... maar nu onthoud de standaard Samsung browser het wachtwoord niet meer. En dat is wel zeer irritant. Hebben meer mensen dit? Kan daar nog eens over nagedacht worden?

Reputatie 5
Badge +2

Bij het inloggen is er alleen maar een veld voor het wachtwoord. Geen veld meer voor de gebruikersnaam. Prima ... maar nu onthoud de standaard Samsung browser het wachtwoord niet meer. En dat is wel zeer irritant. Hebben meer mensen dit? Kan daar nog eens over nagedacht worden?

Mijn standaard Samsung internet browser wilt wel opslaan en heeft er geen moeite mee 

Reputatie 2
Badge

Bij het inloggen is er alleen maar een veld voor het wachtwoord. Geen veld meer voor de gebruikersnaam. Prima ... maar nu onthoud de standaard Samsung browser het wachtwoord niet meer. En dat is wel zeer irritant. Hebben meer mensen dit? Kan daar nog eens over nagedacht worden?

Mijn standaard Samsung internet browser wilt wel opslaan en heeft er geen moeite mee 

Sinds kort ik de software heb gekregen zag ik alleen maar een pagina met wi-fi instellingen en voor de rest kon ik nergens heen en ik heb problemen met de tv het beeld blijft stilstaan . Ook de instellingen kon ik ook niet vinden van de box 12 vreemd genoeg