Beantwoord

Voorkeuren van KPN Veilig niet zichtbaar onder MAC OSVentura

  • 3 November 2022
  • 13 reacties
  • 150 keer bekeken

Reputatie 1

iMac Silicon met Ventura. Vreemd, af en toe kan ik de Voorkeuren van KPN Veilig niet zien. De foutmelding is dan: Voorkeurenfout, geen communicatie met een helperapp mogelijk. Dit gebeurt heel vaak.

icon

Beste antwoord door Alexandra van KPN 14 November 2022, 22:11

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

13 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Hoi @janauk, dank voor het delen van jouw bevindingen. Ik lees dat KPN Veilig niet altijd goed werkt. Ik herken deze signalen niet, het is geen bekend issue of iets dergelijks.

Kan je meer vertellen over wat je ervaart als je deze melding te zien krijgt? Krijg je het in een specifiek deel van KPN Veilig te zien en zo ja, waar? Kan je er een screenshot van delen? Als je KPN Veilig verwijdert en opnieuw installeert, maakt dat verschil? 

Reputatie 1

Dag Alexandra, als ik op Voorkeuren van KPN Veilig klik in de menubalk zie ik het volgende. Maar het kan ook zijn dat er niets gebeurt. Ik ga kijken wat er gebeurt als ik KPN veilig opnieuw installeer.

 

Reputatie 1

@Alexandra De herinstallatie lijkt te helpen. Tot nu toe geen foutmeldingen meer. Maar de reden waarom ik naar de voorkeuren wil is dat ik vaak de optie Realtime scannen uitschakel. Wanneer deze optie aanstaat maken mijn bluetooth muis en keyboard heel moeilijk contact met mijn iMac Silicon. Pas na twee of meer minuten kan ik mijn wachtwoord invullen om in te loggen.
In mei heb ik dit uitgebreid getest met ArthurVal van F-Secure. Ik heb diverse log-files naar hem toegestuurd waarmee ze bij F-Secure aan de slag zijn gegaan. Vorige week kreeg ik bericht van ArthurVal:

Thanks for the provided diagnostics. We have applied a few performance improvements to our internal AV logic and also made changes to run natively on Apple Silicon Macs. We are planning 18.4 public release with these improvements soon. It will be hopefully out during November. Let's see if you can spot any improvements on your end and get back to it if there is still room to improve.

Dus kun je me laten weten wanneer ik 18.4 kan ophalen?
Bedankt!

Reputatie 7
Badge +19

@janauk Goed om te horen dat opnieuw installeren lijkt te helpen! 

Wat tof dat je in overleg met F-Secure aan het testen bent geweest. Maakte je hierbij ook gebruik van KPN Veilig of met software die rechtstreeks van F-Secure kwam? Ik raad je aan om de vraag ook bij ArthurVal voor te leggen, aangezien zij heel dicht bij het vuur zitten!

Reputatie 1

@Alexandra Inderdaad maakte ik toen al gebruik van KPN Veilig. In de jaren daarvoor F-Secure van Xs4all. (Abonnee sinds 1996 🙂) Wel kreeg ik een extra hulpprogrammaatje van F-Secure om de logfiles samen te stellen. En dat werkte goed samen met KPN Veilig. Ik ben wel nieuwsgierig naar versie 18.4!

Reputatie 7
Badge +19

@janauk Dat is al een flinke tijd, wat mooi! 😊 Ik doe navraag voor je over wanneer we een nieuwe versie van KPN Veilig verwachten. Ik hoop je binnen enkele werkdagen meer te kunnen vertellen, ik hou je op de hoogte.

Reputatie 7
Badge +19

@janauk Dat ging vlot, ik heb al nieuws voor je! De specialist geeft aan dat hij toevallig vanmiddag hoorde dat de nieuwe versie nu beschikbaar is in de app stores. Dus ik raad je aan om eens opnieuw te controleren op updates, want we verwachten dat je 'm al kunt installeren. Ik ben benieuwd :) 

Reputatie 1

Mooi! Ik ga morgen eens kijken!

Bedankt!

De update was voor de iOS versie. De versie van KPN Veilig voor macOS lijkt nog 18.2 te zijn. Terwijl de originele versie van F-Secure voor Mac al bij 18.4 is. Hiermee lijkt KPN Veilig voor serieuze beveiligingsproblemen te zorgen.

Reputatie 1

@Alexandra Eindelijk is versie 18.4 geïnstalleerd door de KPN! Dit is de universele versie voor de Silicon Mac. En alles werkt prima. Geen vertraging meer bij het inloggen. Dus misschien heeft het testen afgelopen mei toch iets goeds opgeleverd. 🙂

Reputatie 7
Badge +19

@Alexandra Eindelijk is versie 18.4 geïnstalleerd door de KPN! Dit is de universele versie voor de Silicon Mac. En alles werkt prima. Geen vertraging meer bij het inloggen. Dus misschien heeft het testen afgelopen mei toch iets goeds opgeleverd. 🙂

@janauk Super, goed om te horen! 😊

Reputatie 1

@Alexandra  Versie 18.4 bleek uiteindelijk toch niet al te best. Maar nu 19.1 is geïnstalleerd merk ik geen vertraging meer met inloggen. Ik heb deze versie nu een paar dagen en regelmatig doe ik de iMac aan en uit. Maar gelukkig blijft de opstart stabiel en zonder vertraging. Dat was dus bij 18.4 nog niet het geval.

Reputatie 7
Badge +19

@janauk Ah, goed om te horen dat deze nu nieuwe versie beter werkt en de vertraging er uit is!