Vraag

Geen reactie bij opwaarderen via 1299

  • 21 July 2020
  • 60 reacties
  • 469 keer bekeken

Reputatie 2

Ik ben ook al sinds vorig jaar aan het sodemieteren met via SMS 1299 opwaarderen.

Het werkt nog steeds niet. Ik zou het erg op prijs stellen als een ervaren man eens naar de software kijkt.

Ik ben er al een jaar mee bezig en begin wel een beetje enorm teleurgesteld te worden.

*Admin: eigen topic voor je vraag aangemaakt


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

60 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @patrickduis, waar loop je precies tegenaan? Krijg je ook foutmeldingen te zien? Dit zou sinds een paar weken opgelost moeten zijn.

Reputatie 2

Ik heb nogmaals een nieuwe pincode aangevraagd en de 1ct controle is geverificeerd. Ik zend dan "plus 10 #####" met mijn 5 cijferige nummer en er gebeurd niets. Ik krijg geen bericht dat er is opgewaardeerd.

Als test heb ik een verkeerde code ingevoerd, en dan krijg ik een melding dat de code fout is, dus iets werkt er nog wel.

Graag wat actie nu, want dit speelt echt al een jaar.

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor je toelichting Patrick, ik heb een ticket voor je aangemaakt!

Reputatie 2

Dank je Thomas. Heb je ook ergens een nummer of een link naar het ticket? Ik denk/test graag mee voor een oplossing, ben zelf ook software-ontwikkelaar en snap dat door migreren van systemen (vooral oudere, zoals deze) dingen soms niet allemaal 100% getest zijn (of getest kunnen worden).

Vroeger (2 jaar geleden) werkte deze service perfect. Ook in het buitenland, dan moest je een ander nummer bellen vanuit het buitenland om op te waarderen.

Want dat wordt ticket nummer #2: hoe kan ik met een sms opwaarderen vanuit het buitenland?

Reputatie 7
Badge +20

Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat deze manier van opwaarderen ook vanuit het buitenland werkt, als het niet werkt kun je het beste via www.kpn.com/opwaarderen opwaarderen.
Een ticketnummer heb ik in dit geval helaas niet voor je maar mijn collega's hebben je 06-nummer. Als ze vragen hebben zullen zij daarover nog contact met je opnemen.

Reputatie 2

Ok, laten je collega's ook weten wanneer ik het kan testen?

Het heeft vorig jaar nog een korte tijd (enkele weken volgens mij, weet het niet precies meer) gewerkt en ging toen weer offline. Dus het -kan- wel werken.

Reputatie 7
Badge +20

Dat is wel de bedoeling!

Reputatie 2

Goedenavond,

Mijn partner en ik (allebei KPN Prepaid) hebben afgelopen week ook weer problemen gehad met opwaarderen per sms. SMS gestuurd “Plus [bedrag] [viercijferige pincode]” (of POC-code?), geen opwaardering en geen ander bericht. Het gekke is dat het soms wel werkt en soms niet. Hoe kan dat? Wat gaat er mis?

Alvast dank voor de hulp,

Janice

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @JFH1, dat klinkt alsof er iets is met de belasting van het systeem dat deze opwaarderingen verwerkt. Kun je het later nog eens proberen?

Reputatie 2

Goedenavond,

Dank je wel, Thomas.

Dat zullen we doen. Aangezien we nu net opgewaardeerd hebben via de app is opwaarderen voorlopig niet meer nodig…

Vriendelijke groet,

Janice

Reputatie 2

Ja er moet gewoon goed naar gekeken worden door een ervaren specialist.

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @patrickduis, ik heb nog een tweetal aanvullende vragen van mijn collega's.
Lukt het wél als je een ander bedrag probeert op te waarderen?
Kun je ook via je MijnKPN/KPN Prepaid app je betaalgegevens opnieuw registreren?

Reputatie 2

Hoi, ik heb net getest met 15 euro: geen reactie. 4 euro (misschien werkt het met 1 cijfer wel): geen reactie.

Ik heb afgelopen weken al twee keer (helaas moest ik weer een andere pincode kiezen, dan die ik al vele jaren gebruikte) middels de 1 cent af/bijschrijving de pincode geregistreerd. Dit bedrag wordt afgeschreven/bijgeboekt, dus dat werkt nog wel.  Ik heb dat met een windows pc gedaan in combinatie met betaling via iDeal. Daar is ook nog wat mee loos, want na betaling met iDeal wordt er niet automatisch teruggekeerd naar de site van KPN. 

Mijn oude Nokia ondersteunt alleen sms/bellen, dus geen apps.

Als ik nog wat meer moet testen hoor ik het wel. Maar……….eigenlijk……….moeten jullie gewoon zelf testen, niet de klant. Pak een telefoon met een pre-pay kaart en ga testen. 

Ik ben zelf ook software engineer en test ook zelf mijn wijzigingen, voordat ik dat de klant laat doen. Anders ga je namelijk nogal -af-, als het steeds niet werkt. Goed, een foutje is menselijk, maar voorkomen is beter dan genezen. Je bedrijf komt zo in een zeer amateuristisch daglicht te staan, als je al zo enorm lang erover doet om dit probleem te vinden. Zomaar een advies van een software engineer met 25 jaar ervaring…………...

Reputatie 7
Badge +20

Ik heb de resultaten doorgegeven. Bedankt! Zodra ik meer weer kom ik bij je terug.
De reden dat ze deze vragen stellen is omdat zij dit zelf niet kunnen reproduceren.

Reputatie 2

Net PLUS 10 (incl. mijn 5 cijferige code) naar 1299 ge smst: nog steeds geen antwoord terug gehad dat het beltegoed is opgewaardeerd.

Dus het werkt nog steeds niet.

Ik zou ook graag willen weten hoe je vanaf het buitenland zou moeten opwaarderen.

 

*admin: Bericht verplaatst naar eigen topic

Reputatie 7
Badge +20

Hoi Patrick, ik heb je bericht even verplaatst naar je eigen topic.
Ik heb mijn collega's nog even een keer aan de mouw getrokken.

​​​​​​Voor zover ik weet zou per sms opwaarderen ook vanuit het buitenland moeten werken en anders kun je dit het makkelijkst via onze site doen.

Reputatie 2

Ok, dat is goed en bedankt.

Via de site zal wel gaan, maar mijn oude Nokia kan alleen bellen en sms'en, dus dat gaat 'm niet worden als ik in het buitenland ben.

En vroeger werkte het allemaal gewoon perfect hoor.

Reputatie 7
Badge +20

Ik ga er vanuit dat dit goed op te lossen is!

Reputatie 2

We zijn alweer bijna twee weken verder, en ik heb nog niet gehoord of het nu is opgelost.  Want 13 dagen geleden werkte het nog niet.

 

Vergeet niet dat dit "probleem" al sinds november 2019 speelt. Het wordt nou toch eens tijd om het op te gaan lossen lijkt me. Ik begrijp niet helemaal waarom dit al bijna een jaar speelt………

 

Ik kan me zoiets als software engineer niet permitteren, om een probleem bij klanten zo ontzettend lang te laten liggen.

Reputatie 6
Badge +6

Helemaal mee eens met @patrickduis Ik kan nog best begrip hebben, dat KPN prepaid diensten nou niet bepaald op nr1 op hun lijstje staan en dat het daarom wat langer duurt, maar bepaalde problemen duren wel erg lang voort, terwijl de meeste opwaardeer problemen die kpn momenteel heeft echt niet zo moeilijk op te lossen zijn, mits er gewoon echt serieus naar word gekeken.

Ben best wel fan van de KPN producten en diensten, maar dit is toch wel erg teleurstellend hoe KPN hier mee omgaat.

Reputatie 2

Ik ben ook grote fan, ook voor mijn internet thuis. Het is gewoon goed en degelijk zonder fratsen en daar hou ik van.

Reputatie 7
Badge +20

@patrickduis  ik heb mijn collega's nog een keer aan de mouw getrokken. Ze hebben dit algemene issue nog steeds in onderzoek, helaas hebben ze nog geen zicht op een oplostermijn.
De collega die dit behandelde zag nog een vastlopende betaling staan van 5-3 die dit misschien zou kunnen blokkeren. Deze heeft hij verwijderd. Zou je het nog eens kunnen proberen?

Reputatie 7
Badge +20

Ik heb geen reactie meer van je gezien dus ga ik ervan uit dat het opgelost is. Anders hoor ik het graag!

Reputatie 2

Verkeerde aanname. Net getest: PLUS 10 met mijn code verstuurd: geen reactie.

Zouden jullie dit niet beter eerst zelf kunnen testen, alvorens dit een klant te laten doen. Ik ontwikkel ook veel software en dat is wel vriendelijker richting de klant.

Ik heb het nu al vele malen getest en het werkt nog steeds niet.

Deze zaak speelt nu al maanden.

Reputatie 7
Badge +20

Ah balen :( ik had er goede hoop in dat dit de oorzaak en dus oplossing zou zijn. Helaas kunnen we dan verder niks dan afwachten tot mijn collega's iets van een oplossing hebben.
Deze specifieke oplossing konden we helaas zelf niet testen omdat dit specifiek om jouw nummer en de vastgelopen betaling daarbij ging.

Ik kan je verzekeren dat mijn collega's achter de schermen nog bezig zijn met onderzoeken, helaas heb ik in de precieze voortgang geen inzage. Dit lijkt een vrij complex probleem te zijn.