Beantwoord

Mobiel opwaarderen per sms lukt niet meer; foutmelding 'de toelating tot betaling is mislukt'

  • 16 February 2019
  • 27 reacties
  • 1021 keer bekeken

Reputatie 1
Beste KPN-ers,

Al jaren maak ik voor mijn prepaid aansluiting bij KPN gebruik van mobiel opwaarderen per sms (sms naar 1299). Ik heb niets aan mijn telefoonnummer of instellingen gewijzigd. Zelfde mobiele nummer, zelfde PIN-code, zelfde bankrekeningnummer en manier van betalen (automatische incasso). Als ik nu echter op deze manier probeer op te waarderen, krijg ik de foutmelding "de toelating tot betaling is mislukt voor 316********. Online opwaarderen via de site kpn.acprepaid.com lukt wel gewoon, maar ik wil het graag weer per sms kunnen. Ik heb trouwens geprobeerd mij via MijnKPN opnieuw aan te melden, krijg dan een bevestiging dat mijn aanmelding succesvol is geweest, maar vervolgens toch weer de zelfde foutmelding bij het opwaarderen.
Ligt dit aan de bank?? Of toch aan KPN of de derde partij die het betalingsverkeer tussen KPN en de banken regelt?
Welke specialist kan mij helpen?

Met vriendelijke groet,
blackie78
icon

Beste antwoord door Susan_ 1 December 2019, 12:00

Bekijk origineel

27 reacties

Reputatie 7
Badge +21
Goedemorgen black78, bedankt voor je bericht!

Wat lastig dat het opeens niet meer per sms wil! Ik kan zo niet de vinger op de zere plek leggen, maar ik wil uiteraard helpen zoeken! Het nummer is weggewerkt met sterretjes vanwege de privacy, maar die heb ik wel nodig om bepaalde dingen even na te kijken. Zou je het 06-nummer willen toevoegen aan jouw Forum profiel bij persoonlijke opmerkingen? Alleen jij en KPN moderators kunnen dit inzien. Ik kan dan ook even kijken of bij ons de gegevens nog bekend zijn die nodig zijn om per sms te opwaarderen.

De optie om het opnieuw te koppelen in MijnKPN is niet gelukt begrijp ik. Heb je ook de KPN Prepaid app toevallig, waar je dit in kan testen? Daar kan je namelijk ook de pincode nog opnieuw instellen, wellicht helpt dat!
Reputatie 1
Hoi Susan,
Dank voor je reactie. Ik heb inderdaad de KPN Prepaid App, en ik had al geprobeerd me via de app opnieuw aan te melden, net als via de site MijnKpn. Ook via de app ben ik niet opgeschoten, net als via de site krijg ik een bevestiging dat de aanmelding succesvol is, maar vervolgens lukt opwaarderen per sms niet.
Ik heb in mijn profiel mijn 06-nummer voor je gezet, hopelijk kun je daar iets mee.
Ik lees je reactie wel.
Bij voorbaat dank,
Blackie78
Reputatie 7
Badge +21
@blackie78, dank voor de gegevens. Ik zie dat er verder geen gegevens bij ons bekend zijn qua betalingen of naam / adres. Normaal gesproken zou het te maken kunnen hebben met veelvuldig opwaarderen (€ 50,00 per 4 weken is maximaal). Maar in jouw geval is dat niet zo. Ik ga nog het een en ander navragen bij onze specialisten.
Reputatie 1
Hoi Susan,
Bedankt voor je reactie. Ik waardeer inderdaad niet overdreven veel op, niet meer dan 1 keer per maand en nooit meer dan 20 euro per keer.
Mocht de specialist nog vragen hebben, dan lees ik het wel.
Hoop op een oplossing.
Met vriendelijke groet,
Blackie78
Reputatie 7
Badge +21
Goedemorgen! Ik heb een reactie terug, omdat het nummer onlangs overgenomen is van T-mobile stond het nog niet helemaal goed geregistreerd. Als het goed is, is dit nu rechtgezet en zou je het weer kunnen instellen en gebruiken. Wil je dit voor mij testen en terugkoppelen? 🙂
Reputatie 1
Hoi Susan,
Het nummer is NOOIT van T-Mobile geweest, is al 20 jaar van KPN.
Dus dit kan de reden niet zijn.
Ik zal proberen of ik nu wel kan opwaarderen..
Reputatie 1
Hoi Susan,
Hij doet het weer, opwaarderen is zojuist gelukt.
Wel vreemd dat het jarenlang zonder problemen is gelukt en dat mijn nummer blijknbaar nu opnieuw geregistreerd en ingsteld moest worden om het weer te laten werken.
Dit nummer is echt al 20 jaar mijn nummer, en ik ben in al die jaren nooit met dit nummer overgestapt naar T-mobile..
Maar ben blij dat het weer werkt, dus dankjewel.
Reputatie 7
Badge +21
@blackie78, oh dat is wel vreemd.. Dat heb ik doorgekregen. Dan vergeten we dat snel weer! Fijn om te lezen dat het in ieder geval weer werkt na deze inspanning 🙂 Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, trek aan de bel! 😃
Reputatie 1

Hoi Susan,

Na 8 maanden ben ik terug..met ongeveer hetzelfde probleem.

Ik kan niet meer mobiel opwaarderen per sms.

Als ik nu sms krijg ik geen foutmelding, maar er gebeurt gewoon niets. Geen reactie terug per sms en het beltegoed wordt niet opgehoogd.

Opnieuw aanmelden via Mijn KPN lukt ook niet, na het kiezen van de betaalmethode wordt de volgende pagina niet ingeladen.

De afgelopen 2 nachten kreeg ik ook bij het intoetsen van *101# en *123# de foutmelding "operation failed" en in de KPN app bij overzicht de melding "probeer opnieuw", maar dat had volgens mij te maken met Gepland Onderhoud.

Deze toetscombinaties doen het nu wel weer, waardoor ik mijn tegoed wel weer kan opvragen en me kan aanmelden voor mijn bundel.

Echter ik wil graag ook weer kunnen opwaarderen per sms.

Kun jij me weer helpen, via de technische dienst?

Heel veel dank!

Blackie

Reputatie 1

Bij nader inzien is het misschien handiger om hier een nieuw topic over aan te maken, dan heb ik allicht sneller antwoord.

Dus mijn verhaal vervolg ik in een nieuw topic.

Blackie

Reputatie 7
Badge +21

@blackie78, het is momenteel druk op het Forum dus het kan 2-3 dagen duren voordat je antwoord hebt. Ik help je graag verder, dus ik heb jouw andere 2 topics verwijderd, zodat je hier in één keer antwoord op krijgt. Ik heb meteen gekeken en ik zie 3 bundels. 

 -Alles in 1 bundel Basis, eenmalig, actief sinds 17 november tot 18 december (€ 5,99)
-Alles in 1 bundel Basis, eenmalig, actief sinds 26 oktober tot 25 november (€ 5,99)
 -KPN Zorgeloos Online, doorlopend, actief sinds 20 juli 2017 en geen einddatum (€ 8,99)
Daarnaast is er nét een bundel afgelopen op 15 november, ook een Alles in 1 bundel Basis

Er zijn dus meerdere bundels actief, wat me niet de bedoeling lijkt. Ik heb nu de KPN Zorgeloos Online bundel uitgezet, de overige 2 bundels kan ik niet annuleren. Ik heb gevraagd of de technische dienst dit kan verwijderen. En anders wil ik eigenlijk aanraden om tot 18 december niks meer uit te voeren, qua bundels kopen, en deze te laten aflopen. Pas als dat gedaan is, weer een bundel aanvragen die je graag wil. 

Wat betreft het opwaarderen per sms, er waren wat problemen met de nieuwe prepaid app. Voor jouw probleem heb ik nogmaals een ticket aangemaakt!  

Reputatie 1

Hoi Susan,

Dankjewel voor je reactie.

Prima dat je mijn 2 andere topics hebt verwijderd.

Ik ben ook akkoord met het annuleren van mijn Zorgeloos Online bundel. Er zijn nu dus alleen nog (slechts) 2 Alles in 1 Basis Bundels naast elkaar actief als ik het goed begrijp? 

Dat is in elk geval minder dan de 5 die ik in mijn Overzicht zag.

Ik weet ook zeker dat ik er per maand maar 1 actief activeer met de USSD-code, dus het blijft vreemd.

Kun jij ook iets van een "reset" laten doen door de technische dienst, waardoor ik niet meer 5 tot 8 dezelfde sms-jes ontvang (allemaal op hetzelfde moment) om te waarschuwen voor het aflopen van de Alles in 1 Bundel? Het lijkt toch of er ergens een soort "vermenigvuldig"-bug zit, waardoor alles minstens dubbel gaat. Zonde van mijn geld!

En gaat het mobiel opwaarderen per sms binnenkort weer goed komen?

Gisteravond lukte het nog niet, kreeg nu wel een foutmelding "Probeer het later opnieuw".

Ik wacht het af.

Groetjes van Blackie

 

 

 

 

 

Reputatie 1

Hoi Susan,

Net toch ook nog even een check in Mijn KPN gedaan. 

De Zorgeloos Online Bundel is inderdaad verdwenen, maar ik zie nog steeds 5(!) Alles in 1 bundels, allen geldig t/m 18 december.

Dus het klopt niet dat het er maar 2 zouden zijn..??

Groetjes Blackie

 

 

 

 

Reputatie 7
Badge +21

@blackie78, in het systeem staan er 2. Ik kan deze niet verwijderen, maar eentje verloopt aankomende maandag. Dus dan kunnen we even verder kijken! Ik heb gevraagd of ze beide verwijderd konden worden, maar heb hier nog geen antwoord op. Er zijn wat meer problemen met prepaid, dus het duurt helaas iets langer. 

Reputatie 1

Hoi Susan,

Alvast heel veel dank voor de moeite die je doet. In Mijn KPN zie ik nu inderdaad de Zorgeloos Online bundel niet meer terug, maar om aan te tonen dat ik toch echt nog 5(!) Alles in 1 Basis Bundels heb, die allen nog geldig zijn t/m 18 december, heb ik een screenshot van mijn account toegevoegd, vandaag gemaakt (zondag 24 november).

Blijft toch vreemd dat jullie er maar 2 zien, en dat er bij jullie 1 van de 2 één dezer dagen afloopt..

Ik wacht het nog even af, ik hoop dat mijn info op korte termijn weer gaat matchen met die van jullie, anders snap ik er niets meer van..

Groetjes van Blackie78

 

Reputatie 7
Badge +21

@blackie78, ik heb nog wat aanvullende gegevens nodig. Zou je jouw Forum profiel willen voorzien van naam en postcode + huisnummer?  Dit is alleen zichtbaar voor jou en KPN moderators. Ik hoor graag wanneer dat gelukt is!

Reputatie 1

Hoi Susan,

Zojuist heb ik mijn forumprofiel voorzien van Naam, Adres en Geboortedatum.

Hoop dat je nu voldoende info hebt.

Met vriendelijke groet,

Blackie78

Reputatie 1

Hoi Susan,

Heb je inmiddels een update voor me?

Ik heb afgelopen maandag bericht (via dubbele sms) dat mijn Alles in 1 bundel afliep. Heb geen nieuwe aangezet.

Wat me nu verder opvalt, is dat er ook verschil zit in mijn bundels als ik de KPN prepaid app vergelijk met inloggen op Mijn KPN.

Door in te loggen op de site zie ik nog steeds hetzelfde als in het screenshot, in de App zie ik iets minder bundels, maar nog steeds meer dan 2.

Hoop binnenkort weer van je te horen.

Groetjes van Blackie78

 

 

 

Reputatie 7
Badge +21

@blackie78, nog geen update het is doorgezet naar de technische dienst! Ik hoop na 't weekend hier bericht over te krijgen (of dat ze contact opnemen met jou hierover). Dus nog heel even geduld!

Reputatie 1

Hoi Susan,

Ik begrijp het. Zou je de technische dienst namens mij willen vragen om, als ze rechtsstreeks contact met mij opnemen, dit bij voorkeur Schriftelijk te doen op mijn emailadres (zie Forumprofiel voor emailadres, hiermee log ik ook in op dit Forum).

Dat werkt bij mij beter dan telefonisch.

Dankjewel, en ik wacht het nog even af.

Groetjes van Blackie78

Reputatie 7
Badge +21

@blackie78, ik zie berichten bij jouw 06-nummer dat ze ermee bezig zijn. Ik hou het in de gaten, en kom bij je terug wanneer zij een oplossing hebben gevonden!

Reputatie 1

Hoi Susan,

Vandaag heb ik een email gehad van KPN. Ze zijn erachter wat er aan de hand was: Een systeemfout.

Wanneer de Alles in 1 Basis Bundel afliep na 31 dagen, en ik een nieuwe aanschafte, werd ook de oude per ongeluk steeds verlengd in plaats van stop gezet. Dus zo ben ik aan 5 bundels gekomen.

Als het goed is, wordt dit na 18 december (dus overmorgen) hersteld en heb ik dan “gewoon” 1 bundel en krijg ik maar 1 sms als hij afloopt. 

Ik wacht nog even af of het inderdaad goed gaat..maar waarschijnlijk is het nu eindelijk opgelost.

 

Groetjes van Blackie78

Reputatie 7
Badge +21

@blackie78 fijn dat ze je op de hoogte hebben gehouden. Ik ben erg benieuwd naar morgen :blush:

Reputatie 1

Hoi Susan,

't Lijkt er op dat het nu goed gaat. Na ontvangst van 5 sms-jes die waarschuwden voor het aflopen van mijn Alles in 1 Bundel vandaag, 18 december, heb ik een nieuwe bundel geactiveerd.

Als ik nu in het overzicht van Mijn KPN kijk, zie ik maar 1 bundel die doorloopt tot 17 januari. Dus geen onbedoelde verdubbeling meer.

Ik denk dat ik bij deze mijn topic de status "opgelost" kan meegeven.

Heel veel dank voor al je moeite en voor de service van de technische afdeling van KPN.:relaxed:

Groetjes van Blackie78:relaxed:

 

Reputatie 7
Badge +21

Hi @blackie78, excuses voor mijn verlate reactie! Top om te lezen dat het, eindelijk maar toch, is opgelost! Ik zie hetzelfde inderdaad, hartstikke fijn! Dan sluiten we het topic bij deze. 

Mocht je, in de toekomst of nu, nog vragen hebben dan weet je me te vinden!
 

 

Reageer