Beantwoord

HTC One X/Teleplan Problemen

  • 20 maart 2013
  • 11 reacties
  • 8457 keer bekeken

Ik probeer het ook maar een keer via deze weg, in de hoop dat er een passende oplossing uit komt.

Ik heb sinds 10-04-12 een HTC One X bij KPN, het mobiele abbonement zelf loopt al een 11 a 12 jaar schat ik.

Deze HTC One X heeft eind vorig jaar een keer problemen gehad met de accelerometers wat uiteindelijk pas de 3de keer gerepareerd is door Teleplan.

1st poging - (niet gerepareerd, terwijl dit wel vermeld stond op de bon)

2de poging - (weer niet gerepareerd ondanks vermelding dat dit de 2de keer was, stond weer op de bon dat hij gerepareerd was)

3de poging - (eindelijk gerepareerd na hoop telefoontjes heen en weer)

Nu loop ik al een tijdje rond met een wifi probleem op de telefoon (de telefoon houd de wifi verbinding met mijn kpn router, maar de internetverbinding is na enkele minuten steeds verdwenen), maar durfde het niet aan om weer het reparatie proces in te gaan. Dus heb daar (voorlopig) mee leren leven.

Echter nu is er een probleem bij gekomen.. De telefoon geeft nu regelmatig aan 'Simkaart voorbereiden' als ik het scherm open. Het blijkt dan dat de telefoon al enige tijd geen verbinding heeft (zowel data als telefoon-netwerk). Ik hoef vervolgens niet opnieuw mijn code in te voeren. De ene keer maakt hij daarna weer vanzelf verbinding, de andere keer moet ik eerst in flight-mode en weer terug om de verbinding te herstellen. Software resets hebben geen zin gehad, ook bij andere met hetzelfde probleem niet lees ik op internet.

Al die tijd dat de verbinding blijkbaar verbroken is ben ik onbereikbaar geweest en dat is zeker niet gewenst.

Ik ben echter bang dat als ik mijn telefoon weer inlever bij een KPN winkel, deze weer richting Teleplan gaat en ik vervolgens weer 3 reparatie ronde's verder ben voordat deze het probleem daadwerkelijk repareren...

Ik kijk uit naar een reactie en een mogelijke oplossing.

Met vriendelijke groet, Jeroen.

icon

Beste antwoord door Jemy_ 19 juni 2013, 13:11

Beste gawain87,Ik ga je een nieuwe telefoon toesturen.Het toetsel dat je nu hebt, mag je naar ons opsturen. Je ontvangt de adresgegevens vandaag nog in een privébericht.Met vriendelijke groet,JemyBekijk origineel

11 reacties

Reputatie 6
Badge +2
Persoonlijk zou ik hem weer opsturen en erbij laten vermelden dat dit de 4e keer gaat worden. Ook de laatste bon zou ik meenemen want het laatste bonnummer kunnen ze opnemen bij het formulier voor de reparateur.

Of misschien kunnen ze hier nog wat doen.

Gaat het nog verschil uitmaken als ik hem bij een business center inlever? Ik wil deze keer voorkomen dat er straks weer alleen een software reset is uitgevoerd en onder de noemer "gerepareerd" weer terug komt.

Reputatie 4
Badge +2
Beste Jeroen,

Erg vervelend om te lezen dat de afhandeling zo moeizaam verloopt.

Ik wil je adviseren met het toestel naar de dichtstbijzijnde KPN XL-winkel gaan en aan te geven dat het de vierde keer is en dat je een andere oplossing wenst dan opnieuw een reparatie.

Ik verneem graag van je hoe het afloopt.

Met vriendelijke groet,

Jemy

Beste Jemy,

Ik heb zoals je aangaf het toestel bij de KPN XL winkel in Amersfoort ter reperatie aangeboden. Na 2,5 week het toestel weer "gerepareerd" retour gekregen.

De Wifi problemen met mijn kpn router zijn er nog. Nu gaf toevallig een medewerker van jullie, die met een telefonisch verleng aanbod kwam, aan dat dit hoogst waarschijnlijk aan de kpn router ligt. Hij bleek het zelfde probleem gehad te hebben met zijn HTC One X. En zei mij een nieuwer model modem bij kpn aan te vragen, waarna probleem 1 dan waarschijnlijk opgelost zou moeten zijn.

Maar nu probleem 2, ik loop ondertussen weer een week of 2 met het toestel rond en heb weer verschillende malen de melding 'Simkaart voorbereiden' gekregen... Dit keer lijkt het erop dat alleen de dataverbinding steeds verbroken is voor onbepaalde tijd.

Ik ben dit wel een beetje zat, elke keer mijn toestel 2,5 a 3 weken kwijt. Om het steeds of niet of half gerepareerd weer terug te krijgen.

Wat kan ik hier nu nog aan doen...? Want ook bij een XL inleveren leidt dus niet tot een oplossing..

Ik hoor graag.

Reputatie 4
Badge +2
Beste gawain87,

Erg vervelend inderdaad. Mogelijk zit het probleem niet in je toestel maar in de SIM. Als je in een privébericht je 06-nummer, postcode en huisnummer achterlaat, stuur ik je een nieuwe SIM. Ik sluit niet uit dat daarmme je problemen verholpen zijn.

M.v.g,

Jemy

Reputatie 4
Badge +2
Beste gawain87,

De SIM is naar je onderweg.

M.v.g,

Jemy

Beste Jemy,

Vandaag mijn toestel op kunnen halen bij de kpn xl, de nieuwe simkaart die je had opgestuurd, meteen laten activeren en erin gestopt.

Nu duimen...

Ik laat het weten of ik de melding weer terug krijg of niet.

Hey Jemy,

Heb de melding niet meer terug gekregen dus dat is positief :)

Maar... Het viel mij meteen op dat het gespreksvolume bizar laag is vergeleken met voor de reperatie.. Zelfs binnen moet ik het toestel goed tegen mijn oor drukken, op vol volume. Fietsend is het zelfs vaak niet te verstaan, terwijl mijn gespreksvolume normaal op halverwege stond en dit zonder problemen ging.

Ik ben dit probleem ook gaan googelen, en ook dit blijkt regelmatig voor te komen bij de OneX. Met verschillende oorzaken, vooral hardware. Dit leek mij raar omdat ik dit hiervoor nooit heb gehad. Imei nr gekeken, maar dit blijkt een nieuw toestel te zijn en niet mijn eigen..

Nu kan ik hem weer terug brengen :(

Is het niet mogelijk om hem gewoon om te wisselen zonder weer 4 weken zonder mobiel te zitten?

Beste Remy,

We zijn ondertussen 6 dagen verder en heb nog niks van je mogen vernemen. Ik baal hier ondertussen aardig van, ook vandaag weer de telefoon op speaker moeten zetten om het te horen terwijl ik gewoon op een terras zat. Dit is bizar en valt niet mee te bellen zodra er ook maar een klein beetje omgevingsgeluid is.

Ik hoor graag van je..

Reputatie 4
Badge +2
Beste gawain87,

Ik ga je een nieuwe telefoon toesturen.

Het toetsel dat je nu hebt, mag je naar ons opsturen. Je ontvangt de adresgegevens vandaag nog in een privébericht.

Met vriendelijke groet,

Jemy

Probleem is netjes opgelost. Heb een nieuw toestel mogen ontvangen, welke correct werkt.

Reageer