Vraag

Storing DSL lijn FEC en CRC

  • 5 August 2020
  • 17 reacties
  • 329 keer bekeken

Hallo Kpn, 

 

Ik heb wederom problemen met de lijn. Dit is iets wat nu al 4 maanden speelt en waar al diverse keer contact met KPN is geweest. 

Er is een monteur geweest die meten inderdaad problemen in de lijn die naar mijn appratement loopt. 

Hij kon deze niet oplossen en moest hiervoor een specialist aanvragen. Voordat de specialist kwam iets er iets met de lijn gebeurd waardoor de problemen er nog wel waren maar niet merkbaar. 

Sinds vandaag zijn ze weer merkbaar. ik heb net met de serivce desk gesproken omdat de teams meeting van mij en mijn vrou wegvallen en er niet normaal mee te werken is. Deze heeft een lijn test uitgevoerd( dit is ook alle vorige keren gedaan en hier kwam ook niet uit.) en hier kwam eveneens niet op uit. NA de herstart werd er gezegd dat ik alles uit de router moest halen om nogmaal een andere test te doen. Dit kon niet aangezien we beide nog online waren in een meeting. 

Dat het van jullie kant met een test niets gevonden word betekend niet dat er niets is. Hierbij gevoegd een print screen van mijn router ongeveer 45 min na de herstart. 

 

Ik ga ervan uit dat de hoeveelheid CRC en FEC fouten niet juist is. Dit resuleerd in een wegvallenden verbinding. Ik wil graag dat dit juist wordt opgelost en niet zoals de afgelopen tijd zeggen dat er niets is. Er is wel degelijk een fout vanuit jullie kant. 

Ik kom uit op een 300 FEC fouten per seconden. en 21 CRC fouten per 15 min. Dit is erg veel wat dus ook de wegvallende verbinding verklaard. 

 

Ik ben de afgelopen jaren erg tevreen geweest met de verbinding van KPN, alleen wordt op dit moment dit probleem weggeschoven alsof er niets is. 

 

Hier gaarne een juiste reactie op.  

 

 


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

17 reacties

Hoi @Robbie521 . Ik lees dat je hier midden in de coronatijd ook al een topic aan hebt gewijd. 

Ik begrijp dat er uiteindelijk een monteur is geweest? Vreemd genoeg zie ik daar geen (gesloten) ticket van terug. Ik wil namelijk graag zijn analyse lezen.

Ik begrijp dat hij over een specialist heeft gesproken? Maar dat ging uiteindelijk weer niet door?

De monteur heeft dus in ieder geval alles bij de aansluiting thuis gecontroleerd mag ik aannemen? Alle info is welkom. 

Hallo erwin. 
 

ik dacht dat ik al gereageerd had is denk ik even fout gegaan. Inderdaad was hier al eens een vraag over gesteld. Er is een monteur langs geweest deze heeft de complete binnen komende lijn nagemeten. En hij heeft eveneens fouten gemeten in de lijn die van beneden het complex naar mijn appartement loopt. De reserve aderpaar die hierheen loopt kunnen we niet gebruiken omdat deze niet meer dan 5mb kan leveren. Dit was eerst het probleem en toen is die door jullie omgestoken naar dit aderpaar. 

Ik heb morgenavond dienst. Kan ik je dan even bellen? Dan spreken we het door. Volgende week (in de middagen) kan ook.

Hallo erwin
 

morgen avond is geen probleem. 
 

 

Er is na 24 dagen nog steeds geen contact geweest. Problemen waren even wat minder dacht dat jullie iets gevonden hadden. Maar de problemen komen nu weer net zo hard terug een reactie en contact zou op prijs gesteld worden in plaats van deze storing te negeren. 
 

robbert. 

Hoi @Robbie521 . 

Excuus dat ik geen contact heb gezocht. Helaas heb ik (waarschijnlijk) een notificatie over het hoofd gezien. 

We gaan spijkers met koppen slaan en ik ga morgen een monteur voor je regelen.

Hoi @Robbie521 . Ik heb nu voor donderdag 17-9 een monteur ingeboekt (tussen 8:00 en 10:00 ) 

Mocht dat niet uitkomen kun je dan een alternatieve datum en tijdstip noemen (ná 17-9)

Dit is geen probleem ik ben niet aanwezig maar mijn vrouw is er. 

Prima. Ik heb het verhaal uitgelegd in het ticket en ga er van uit dat de monteur daar naar handelt.

Hallo Erwin. 
 

de monteur is geweest. Deze heeft volgens hem uitgevonden dat de router defect is. Dit pis niet het probleem. Het probleem ligt bij de kabel wat al een aantal keer is gemeten. Er is een interventie van signalen die soms over de kabel heen gaat. Ik dacht dat dit gecommuniceerd was maar blijkbaar weer niet het geval. Dit speelt nu al maanden. Ik betaal voor een service die niet voldaan wordt wat is Nu de volgende stap. Ik neem aan dat jullie in de berichten van de monteurs kunnen kijken. Daar staat er een bij die fouten op de kabel heeft gemeten. Ik zou graag willen dat ik hier deze week nog contact over heb. 

Was jij hier zelf bij, @Robbie521 ? Ik zie in het verslag van de monteur dat hij een losse meting op het koper heeft gedaan en dat de uitkomst daarvan heel goed was. Verder zegt hij dat het modem nog niet vervangen was.

 

Ik moet hierbij toch ook een beetje van de expertise van de monteur uitgaan maar ik gezien de voorgeschiedenis ga ik dan ook twijfelen.  Er is dus een nieuwe experiabox geplaatst? Wat zie jij nu als je bij de FEC/CRC errors kijkt? Als het daar weer mis gaat heb ik direct een ‘stok om mee te slaan’. 

Hallo erik. De meeting van het koper is een flink aantal keer gedaan waarvan 2 keer een fout gemeten werd. Lees de historie terug van de monteur hiervoor die gaf aan dat er waarschijnlijk iets is wat soms interventie op de lijn geeft. Vandaar dat hij zei dat er nog steeds een specialist nodig was. 
 

de problemen zijn niet opgelost met de nieuwe router nog steeds haperingen in tv en wegvallende vpn verbinding. 
op de nieuwe router v12 zijn de crc en fec fouten niet terug te zien. Dit probleem is dus nog niet weg ik verwacht hier dus snel weer vervolg stappen op. Verbinding is niet betrouwbaar en ik verwacht nu dat dit eens wat professioneler wordt opgepakt zodat ik niet het idee krijg dat ik 80€ voor niets betaal per maand.  

Ik heb op vrijdag 25-9 tussen 8:00 en 10:00 een nieuwe monteur ingeboekt. Ik heb weer het hele verhaal in het ticket gezet. ( in het verleden is er geconstateerd dat de interne bekabeling in het complex fouten geeft. Hier zou een specialist naar kijken en die is door corona destijds afgezegd )..

Ik hoop dat de monteur hier nu wel serieus naar gaat kijken.

Mocht vrijdag niet uitkomen, laat even weten wanneer het wel kan ( moet wel verder in de toekomst. Ik kan niet vroeger plannen)

Hallo Erwin, 

Er is nu eindelijk meer info over de problemen die er spelen nu er een specialist mee bezig is. Het probleem is alleen dat de problemen niet zo makkelijk goed kunnen worden opgelost. Er is nu een middel gevonden waardoor we de lijn stabiel kunnen gebruiken maar wel heel wat snelheid inleveren. 

 

Dus nu het probleem bekend is en het nu 100% zeker is dat het niet bij mij ligt en de snelheid flink is gezakt door de oplossing die nu kan worden geleverd zou ik graag in gesprek willen voor een compensatie. Dit omdat het veel te lang heeft geduurd voordat dit probleem serieus werd opgepakt en de diverse problemen met het inplannen van monteur zonder overleg en het leveren van een lagere snelheid. Jullie hebben mijn nummer graag heb ik hierover contact met jullie. 

Hoi @Robbie521 . Fijn dat het issue nu (opnieuw) onderkend wordt. Wat is nu de snelheid die maximaal haalt? 

Ik snap heel goed dat dit langer heeft geduurd dan noodzakelijk is. Helaas zijn dat zaken waar ik niet altijd vat op heb. We moeten er van uitgaan dat een monteur niet moedwillig een storing langer laat dooremmeren. Wat ik uiteraard betreur is dat er bij het voorlaatste bezoek niet meer gedaan werd met  de aantekeningen. Ik vrees dat ik zelf niet zoveel kan betekenen qua compensatie. Ik kan je hooguit een maand abonnementskosten aanbieden. 

Als dat niet is wat je zoekt is een officiële klacht misschien doeltreffender. Hoewel ik absoluut geen garantie kan geven of hier een compensatie uitrolt. 

Hallo Erwin, 

 

ik zit op dit moment op een snelheid via speedtest van jullie van rond de 65mb. 

Ik snap dat dit niet iets moedwilligs is maar dit is wel een punt dat de service niet heeft gedaan wat ze moeten doen. Ik heb hierdoor niet de service gekregen die ik heb betaald in de afgelopen maanden. En een eenmalige abonnementskosten gaat dit niet dekken. Ik heb om een normale zoom meeting te houden de verbinding van mijn buurman moeten gebruiken. Dit is niet iets wat je wenst bij een verbinding van 70 euro per maand. 

dus hierbij de vraag wat kan u doen. als ik een officiële klacht in dien komt die op de grote stapel en hier ga in de aankomende maanden niets meer van horen. ik verwacht naar al die maanden problemen nu even iets meer service. Waardoor ik tenminste het idee krijg dat er nog waardering is voor de klanten. 

De monteur die op dit moment met het probleem bezig is doet zijn werk super en probeert er alles aan te doen om het op te lossen en of te verbeteren. Dit heeft alleen veel te lang geduurd voordat hij is ingezet en dat is iets wat ik niet zou moeten gebeuren in een tijd waar iedereen voor zijn werk afhankelijk is van een stabiele internet verbinding. 

 

Hierbij dus nogmaals de vraag wat jullie kunnen doen. Ook al maak jij er een officiële klacht van. Ik zit nu al te lang in het web van de verschillende service afdelingen bij KPN dat ik nu gewoon een contact persoon wil hebben 

Ik wil wel een klacht voor je aanmaken. Kun jij mij via een privébericht een korte samenvatting geven met een korte tijdlijn? Kun je hierin ook aangeven wat jij verwacht van de klachtenafdeling?

Ik zal het dan één op één doorzetten. De doorlooptijd zal ongeveer een week zijn en een collega zal dan contact zoeken. 

Uiteraard mag het ook publiekelijk. Wat jouw voorkeur heeft.