Beantwoord

Zenderwijziging NPO zenders zonder aankondiging

  • 21 January 2019
  • 3 reacties
  • 208 keer bekeken

Badge
per 1 januari is op Kanaal 58 van het basispakket NPO1Extra vervangen door NPOZappelin zonder verdere aankondiging. IK dacht er er sprake was van een vergissing omdat Zappelin ook al op kanaal 76 van het pluspakket is te vinden. Na drie telefoontjes en een uitgebreide chat naar de helpdesk, ben ik niet verder gekomen dan dat er a) niets aan te doen is als dat besluit is genomen en b) dat er wel meerdere klachten dienaangaande waren, wat overigens door een andere collega van de helpdesk ten stelligste werd ontkend. Per 22- 12-18 stond NPO1extra nog in het zenderoverzicht 30-12-18 was dit vervangen door NPOZappelin.
IK heb in juli ook al zoiets meegemaakt met het verdwijnen Van TV Monde, wat ik zeer betreurde. Ook toen kon de "Help"desk mij niet verder helpen.
Wie kan ik hier dan over aanspreken?
Admin: titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid topic
icon

Beste antwoord door PeterG 21 January 2019, 18:28

Bekijk origineel

3 reacties

Badge
Ik heb inmiddels begrepen dat het niet aan de KPN ligt maar aan NPO, had me dat meteen verteld, dan was ik niet zo blijven zeuren. Jammer dat ik nu het pluspakket (€ 9,99) zou moeten aanschaffen om NPO1 Extra weer te kunnen ontvangen. Maar daar zitten zoveel kinderprogramma's in dat ik als (bijna) tachtigjarige niet op zit te wachten.
Het wordt tijd dat we zelf onze individuele zenderpakketten kunnen samenstellen. Ben benieuwd wanneer dat mogelijk is.

Henk van Mierlo. Sr
Hoi, Henk. Het is inderdaad door wijzigingen bij de NPO dat NPO 1 extra bij ALLE providers nu in het pluspakket terecht is gekomen. De NPO was zich daar vast en zeker van bewust.
Overigens kan je NPO 1 extra (en 2 extra) gratis krijgen via de website van de NPO:
http://npostart.nl 😃

20 november heeft NPO de wijzigingen bij de themakanalen bekend gemaakt. Dit is op diverse sites bekend gemaakt. Volgens mij niet in gedrukte media. De providers hebben dit ook niet bekend gemaakt (i.i.g. Ziggo en KPN niet) omdat het geen wijziging van hen was.

https://breedbeeldweetjes.wordpress.com/2018/11/21/npo-wijzigt-extra-kanalen-weer/

https://www.totaaltv.nl/nieuws/npo-wijzigt-indeling-televisiezenders/

https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/npo-wijzigt-de-extra-kanalen-463281

https://service.npo.nl/onderwerp/televisie-radio#extra-kanalen-vanaf-25-december-allemaal-24-uur-per-dag-te-zien
Reputatie 7
Dag Henk, welkom op het KPN forum. Leuk dat je gebruik maakt van de KPN community om je vragen te beantwoorden. Zoals je zelf al hebt gevonden is de NPO verantwoordelijk voor deze wijziging. De omroep heeft ervoor gekozen om de programmering om te gooien en verhuist enkele programma's.

Leuk idee om de zenderpakketten zelf samen te stellen, dat snap ik wel. Ik kan ook heel wat zenders van de lijst wegstrepen. Die wens hebben we wel eens vaker gehoord. Helaas is het (nog) niet rendabel om het op die manier in te richten. Door het aanbieden van een basis- en extra zenderpakketten (met vastgestelde zenders) is het door schaalvoordeel beter te vermarkten. Anders worden individuele programma's te duur om aantrekkelijk weg te zetten. Nu kan de provider bij de omroepen prijsafspraken maken in 'bulk'verpakking. Vaak krijg je er dan ook een aantal 'extraatjes' bij. Maar... wie weet wat er in de toekomst gaat komen :)

Als je nog vragen hebt, laat het weten! De community helpt je hier graag 🙂

Reageer