OPGELOST - Storing Internet [03-09-2016]

  • 3 september 2016
  • 481 reacties
  • 188052 keer bekeken


Toon eerste bericht

481 reacties

Reputatie 2
Badge
Ik ben na de storing ongeveer de helft van mijn internet snelheid kwijt, met als gevolgd dat de HD kanalen continue 'stil staan'.

Inmiddels zijn de snelheden wel iets hoger, maar nog steeds niet de ~15MB/s (download) die ik voor de storing had.

Actual rate (Up/Down) 904/10008 kbps
Attainable rate (Up/Down) 1120/17460 kbps

Wat zou het probleem kunnen zijn?
Reputatie 7
Badge +18
Erik, weet jij iets meer over de oorzaak van de storing? Daar ben ik nu nog wel nieuwsgierig naar.Bij deze heb ik informatie voor je:

Storing KPN kwam door verkeerde informatie in 'netwerknavigatie'

De storing bij KPN waardoor gebruikers zaterdag urenlang niet konden bellen en internetten kwam door een fout in de interne routeringsinformatie. Dat zegt de provider tegen de NOS. Deze informatie kan worden vergeleken met een navigatiesysteem: door de fout komt het verkeer niet op de goede plek.

KPN krijgt elke dag informatie aangeleverd over hoe het internetverkeer die dag moet verlopen, dat gebeurt automatisch. In deze informatie is volgens KPN een fout geslopen waardoor het verkeer urenlang een storing had, vergelijkbaar met een grote file.

De provider zegt dat het een "complex probleem" was en dat het daardoor lang duurde voordat de problemen waren opgelost. "We moesten veel uitzoeken."

Twijfel
Erik Bais, directeur van A2B-internet, een bedrijf dat diensten levert aan bedrijven en internetproviders, betwijfelt of het probleem echt zo complex was.

“Een bedrijf als KPN zou vrij snel moeten kunnen achterhalen wat het probleem is. Maar het was ook een beetje vakantietijd, dus als de juiste mensen dan niet beschikbaar zijn, dan schiet het niet op. Daarnaast blijft het uitzoeken mensenwerk.” KPN wil niet op deze kritiek reageren.

Schade
De schade van de storing, die zo’n zes uur duurde, loopt in de miljoenen euro’s voor winkeliers, denkt brancheorganisatie Inretail. Die schade komt vooral terecht bij kleine winkels, waar pinnen en het normale internet over dezelfde lijn lopen. Klanten die denken recht te hebben op compensatie kunnen dit bij KPN melden, de provider bekijkt dan per geval of er wordt uitgekeerd.

Grote ketens waar veel tegelijk wordt gepind, zoals supermarkten, hebben vaak een aparte lijn voor pintransacties. Zij hadden geen last van de storing.


(BRON: NOS)
Reputatie 7
Badge +18
Goed idee, ik zal vanochtend gelijk even bellen, hartelijk dank!Willie78, is het nog gelukt?
Reputatie 7
Badge +28
@Dennis: De FritzBox is geen modem van ons. Deze wordt bij XS4ALL geleverd :)

Erik-Jan, het kan na storing en resetten soms even duren voor de snelheid weer op orde is. Kijk het vandaag nog even aan. Als het morgen nog zo laag is, reageer op mijn privébericht . Dan kijk ik even of er iets aan de hand is.
Reputatie 2
Wil even alleen 1 ding kwijt @kpn. De storing heeft niet maar 6 uur geduurd. De storing is rond 8 uur s'morgens begonnen en pas rond 3 uur in de middag zijn jullie gefaseerd de lijn aan het herstellen. Daar kom ik op meer dan 6 uur. Voor sommige duurde het tot na 6 uur in de avond voordat we eindelijk alles hadden ( voor mij). Dan kom ik op meer dan 10 uur storing. Het gaat mij niet om compensatie, maar om eerlijkheid duurd het langst. Als er wel compensatie komt vind ik het mooi mee genomen.
Reputatie 7
Badge +18
Ik heb gelezen als een klant compensatie wilt, dan moeten ze dit zelf met KPN bespreken. Maar ik hoef ook geen compensatie. Want ik heb gewoon tv kunnen kijken. Dat is voor mij belangrijk. I.v.m. me lichamelijke beperking. 🙂 En ik heb kunnen internetten via 4G. 😉

Reageer