Vraag

Whatsapp scam vanuit KPN mobiele nummer

  • 8 October 2020
  • 3 reacties
  • 80 keer bekeken

Badge

Op 7 oktober 2020 ontving mijn partner via Whatsapp een bericht “Hoi mam dit is mijn nieuwe nummer! …. Enz.  Het gaat uiteindelijk om geld vragen aan moeders die meteen reageren en geld sturen naar vreemden die zij niet kennen. Dit is ook gebeurd ondanks de vele waarschuwingen in de media.

Mijn verzoek is om artificial intelligence en machine learning in te zetten om de mobiel te volgen om de daders op te pakken.

Het gaat om particulieren scams. Is het niet mogelijk om preventief op te treden tegen de werkwijze zoals vermeld?


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hi @RMMLOF, dit gebeurt momenteel inderdaad heel veel :slight_frown:

Het onderzoeken van misdaden en oppakken van daders is geen taak van een mobiele provider maar van de politie, je bent bij ons dus aan het verkeerde adres met deze vraag :wink: De politie heeft vandaag aangekondigd dat ze gaan starten met een landelijke aanpak van Whatsapp fraude, dit heeft dus een hoge prioriteit!

Het nummer waar mee de gebruikers bekend zijn bij die dienst is “toevallig” ook je telefoonnummer, dan wel je hebt een keer het mobiel nummer gebruikt om je daar aan te melden, verder staat het los van elkaar.

Badge

Ben benieuwd gezien bovenstaand reactie, wat het percentage is van de vrije kasstroom van 2019 van 726 Miljoenen euro’s n.a.v. particulieren is.

Grote bedrijven als KPN zullen niet toekomst gericht zijn als ze niet proactief optreden. De wereld is aan het veranderen, wees bewust hiervan en verandert mee. Het is niet voldoende om mensen te instrueren om standaard antwoord te geven.

 

Kernactiviteiten van KPN is Investeren in een toekomstbestendig, veilig, betrouwbaar en hoogwaardig netwerk. Kwalitatief hoogwaardig netwerk. Kwalitatief hoogwaardige producten en dienst leveren in combinatie met de beste klantervaring, enz. enz.

De waarde die KPN wil creëren voor hun klanten.

Van een van uw klant zijn wij 2900 euro kwijt aan de scam. Hoe krijgen we ons geld terug? Hoe zorgt KPN dat een paar minuten hierna en morgen geen onschuldige, moederlijk gevoelige mensen door uw criminele klant niet wordt lastiggevallen.

 

Uw antwoord is niets. De politie pakt het op. Terwijl uw bedrijf een overzicht heeft van alle telefoonprofielen, ook die met onregelmatig, bijzonder gebruik en geschiedenis hebben.