Sticky F.A.Q.

De vernieuwde Videoland app bij KPN

 • 31 March 2020
 • 613 reacties
 • 134936 keer bekeken
De vernieuwde Videoland app bij KPN
Reputatie 7
Badge +25

De Videoland app wordt vernieuwd. Vanaf 7 september kijk je Videoland met de nieuwe, rode Videoland app op je tv-ontvanger en andere apparaten. Daarvoor heb je voortaan een Videoland account nodig. Je leest hier precies wat dit voor jou betekent.

De Videoland app wordt in september vernieuwd. Je krijgt bericht van Videoland zodra de app werkt. Tot die tijd blijf je gewoon de huidige (zwarte) Videoland app gebruiken.

Zo ziet de nieuwe Videoland app eruit

 

Waarom krijgt Videoland een upgrade?

Videoland vindt het belangrijk om jou een zo goed mogelijke kijkervaring te geven. Daarom geven ze hun app een frisse, nieuwe upgrade. De huidige zwarte Videoland app wordt vervangen door de nieuwe rode app. Mogelijk werken sommige functies net iets anders, of mis je eerst functies van de oude, zwarte Videoland app. Videoland brengt regelmatig updates uit om de kijkervaring steeds beter te maken.

 

Het nieuwe Videoland logo

 

Videoland kijken

Kijken via de tv-ontvanger

Binnenkort heb je een Videoland account nodig om op de tv-ontvanger Videoland te kijken. Heb je deze al, dan hoef je niets te doen.

Heb je nog geen Videoland account? Dan sturen wij je een e-mail of brief met uitleg en een persoonlijke link voor het aanmaken van een account. Koppel daarna je account met een koppelcode. Open Videoland op videoland.com of de nieuwe, rode app. Daar log je in en klik je op koppelen (videoland kijken op al je apparaten). Dan vul je de code in die op je tv-scherm staat.

Kijken via je tablet, smartphone en online

Kijk je nu al Videoland via je tablet, smartphone of online? Dan heb je al een Videoland account. Je kan de nieuwe app vanaf 1 augustus downloaden. Je hoeft daarna alleen op de Videoland app in te loggen.

Geen link of QR ontvangen, of werkt het niet?

Geen zorgen. Je kunt ook een account aanmaken via de tv-ontvanger.

 

Zo ziet de nieuwe Videoland app eruit

Videoland bestellen tijdelijk niet mogelijk

Videoland vernieuwt de app en de systemen die erbij horen. Daardoor kan je vanaf 1 juli tijdelijk geen Videoland via KPN bestellen. Je kunt wel rechtstreeks bij Videoland zelf bestellen. Vanaf medio november kan je Videoland ook weer via KPN aanvragen.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik de nieuwe Videoland app gebruiken?

Je kan de nieuwe (rode) Videoland app vanaf 7 september gebruiken. De nieuwe app wordt in fases geïntroduceerd. Je weet van tevoren dan ook niet wanneer je wordt overgezet. Meteen na de upgrade krijg je daarom een e-mail. Vanaf dat moment gebruik je de nieuwe (rode) Videoland app. Je ontvangt deze e-mail alleen als je een Videoland account hebt aangemaakt. Let op: vanaf dat moment kan je alleen nog Videoland gebruiken als je een Videoland account hebt. 

Ik heb (net) een Videoland account aangemaakt, maar de app geeft nog steeds aan dat ik een account moet aanmaken.

Controleer of je alle stappen hebt doorlopen, en niet vergeten bent je e-mailadres te bevestigen (check ook je Spam folder).

Als je jouw e-mailadres hebt bevestigd, dan krijg je normaal gesproken binnen 15 min. een e-mail van Videoland waarin ze aangeven dat de nieuwe app voor je klaarstaat.

Ga daarna naar kanaal 204 op je tv-ontvanger en volg de instructies op je scherm om je tv te koppelen aan je Videoland account.

 Ik kan niet inloggen op mijn Videoland account, wat nu?

Wachtwoord vergeten? Via deze link kan je gemakkelijk je wachtwoord aanpassen. Weet je niet meer welk e-mailadres je voor Videoland hebt gebruikt? Neem dan contact op met Videoland via 088- 123 24 56 of hulp.videoland.com.

Met welk e-mailadres moet ik een Videoland account aanmaken?

Je mag zelf kiezen met welk e-mailadres je het account van Videoland aanmaakt. Wel raden we aan om hiervoor een persoonlijke e-mailadres te gebruiken.

Wat gebeurt er als ik geen Videoland account aanmaak?

Dan kan je vanaf dat moment geen Videoland meer kijken via de tv-ontvanger. Om een account aan te maken, kan je de instructies in de mail of brief volgen. Je vindt ze ook in dit topic.

Ik heb geen mail ontvangen om mijn e-mailadres te bevestigen, wat nu?

De mail om je e-mailadres te bevestigen kan ook in de spam of ongewenste map terechtkomen. Heb je daar ook geen mail ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice van Videoland via 088- 123 24 56.

Zijn mijn profielen, kijklijsten en ‘verder kijken’ beschikbaar op de nieuwe app?

Ja, je profielen, kijklijst en ‘verder kijken’ staan meteen voor je klaar na de upgrade.

Ik heb een vraag over betalen of mijn factuur

Hier vind je meer informatie over betalingen en je factuur.

 

Videoland is één van de grootste streamingdiensten in Nederland. KPN biedt het dan ook aan als extra dienst. Hier lees je wat Videoland is, en hoe je het kan gebruiken en kijken.

 

Wat is Videoland?

Videoland is een streamingdienst voor series en films uit binnen- en buitenland met een groot en gevarieerd aanbod. In het aanbod vind je onder andere een groot aantal exclusieve titels van Nederlandse bodem. 


Verschil Videoland.com en Videoland KPN

Sinds eind november 2021 is de Videoland app beschikbaar via de tv-ontvanger van KPN. Vanaf nu heb je alle mogelijkheden van Videoland Plus.

 

Geschikte tv-ontvangers voor Videoland

De Videoland app is beschikbaar op de Arris 5202 en 2952 en de Arcadyan HMB2260.  

De Videoland App komt niet op de ZTE 8001 of Motorola 1853. Je bent, als je het Videoland pakket al had, benaderd om je ontvanger(s) om te wisselen. Heb je niet gewisseld, dan kun je nog op de oude manier Videoland kijken, maar dat aanbod zal snel minder worden. Op deze ontvangers is ook de mogelijkheid tot het bestellen van Videoland verwijderd. 

 

Hoe kan ik Videoland kijken/gebruiken?

Videoland kun je op de volgende manieren gebruiken:

Videoland via de tv-ontvanger

Er zijn 3 manieren om de app te bereiken:

 • Via kanaal 204 > rode knop 
 • Via Menu > Apps op TV
 • Via Menu > Films/Series
   

Gebruik maken van de Videoland app op mobiel/tablet/laptop/smart tv

Het is nu ook mogelijk de app van Videoland zelf te gebruiken op je mobiel/tablet/laptop/smart tv als je een abonnement via KPN afneemt. Het is niet meer mogelijk om de iTV app te gebruiken voor Videoland.

Zodra je de app opent op de tv-ontvanger word je automatisch ingelogd. Je kunt nu direct een Videoland account aanmaken om ook op andere apparaten te kijken. Dit kan natuurlijk ook op een later moment. Als je kiest om gelijk een account aan te maken kun je ook gebruik maken van de Videoland app op andere apparaten.

Videoland account aanmaken

 1. Start je tv-ontvanger en druk op Menu > Films of Series > Videoland.
  Of ga naar kanaal 204 en druk op de rode knop om Videoland te openen
 2. Klik op ‘account aanmaken’
 3. Vul je 4-cijferige pincode voor KPN TV in
 4. Scan de QR-code die op je tv verschijnt met je mobiele telefoon
  O
  f: ga naar videoland.com/koppelen/tv-aanbieder en vul de 5-cijferige activatiecode (die op je tv wordt getoond) handmatig in.
 5. Volg de stappen en maak een Videoland account aan

​​​​​Abonnement bij Videoland en app gebruiken op tv-ontvanger

Heb je een abonnement op Videoland via Videoland zelf? Dan kun je de app op de tv-ontvanger ook gebruiken door ze te koppelen.

 1. Start de Videoland app op de tv-ontvanger op één van de drie manieren zoals eerder beschreven
 2. Accepteer de voorwaarden van Videoland
 3. Ga in de Videoland app naar ‘Account’ > ‘Koppelen’ en vul de code in die je op het scherm ziet staan. Nu kun je de app gebruiken op de tv-ontvanger.
Koppelcode Videoland

 

Kinderslot op Videoland

Als je kinderslot aan hebt staan dan staat kinderslot ook automatisch aan voor de Videoland app. Met de pincode kun je deze ontgrendelen.

Videoland kinderslot ontgrendelen

De knop ‘Wijzig kinderslot’ brengt je naar de kinderslot instellingen:

Kinderslotinstellingen

 

Hoe bestel ik Videoland?

Via MijnKPN:

 1. Log in bij MijnKPN
 2. Selecteer je ‘Thuis’ product
 3. Kies Videoland en klik op 'Aanzetten'*
 4. Bevestig je wijziging
 5. Vink ‘Ja, ik ga akkoord’ aan om je bestelling af te ronden
 6. Bevestig definitief met de knop ‘Plaats bestelling’

* Ga naar 'Mijn Service' als je geen 'Instellingen' hebt.

Via de tv-ontvanger:

 1. Ga in het menu naar 'Instellingen'*
 2. Druk op 'Zenderpakketten'
 3. Kies Videoland
 4. Druk op 'Pakket bestellen'
 5. Bevestig je keuze met je pincode

Over het algemeen is Videoland na het aanvragen binnen een kwartier te zien op je ontvanger. Zie je het na een half uur nog niet, herstart de ontvanger even. Komt het ook daarna niet tevoorschijn, en heb je wel de bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice voor controle. Dit kan via 0800-0402, chat, of door hieronder een reactie achter te laten. Vul, in dat laatste geval, ook je forumprofiel in.

 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn pincode voor KPN TV vinden?

Je pincode staat in de bevestigingsmail of brief die je hebt ontvangen bij de start van je abonnement. Ben je hem kwijt? Ga naar kpn.com/pincode en reset je pincode.


Op hoeveel apparaten kijk ik tegelijk met een Videoland Plus abonnement?

Je kijkt op 2 apparaten tegelijk naar Videoland. Onder apparaten verstaan we onder andere je tv-ontvanger, een mobiele telefoon, tablet, laptop of SmartTV.

Welke content kan ik op welk apparaat kijken?

Videoland biedt duizenden films en series uit binnen- en buitenland. Daarnaast biedt Videoland ook Live TV en Replay TV aan. Live TV & Replay TV is niet via alle apparaten (volledig) beschikbaar. Zie hiervoor het overzicht:

 

Apparaten

Films & series

Live TV*

Replay TV**

KPN tv-ontvanger

Ja

Nee

Beperkt

Mobiel, tablet of pc

Ja

Ja

Ja

Smart tv***

Ja

Ja

Ja

*Je kunt bijna alle programma’s van RTL 4, 5, 7 & 8 live kijken bij Videoland. In een aantal uitzonderlijke gevallen is het programma niet beschikbaar voor live TV. Zo kun je live sportwedstrijden wel live kijken, maar niet terugkijken en zijn er een aantal films die je niet bij Videoland kunt kijken.

**Gemist items zijn momenteel beperkt beschikbaar via de Videoland app op de KPN tv-ontvanger. Als een item niet beschikbaar is, herken je dit aan een melding die dan getoond wordt. Deze programma’s zijn wel tot 7 dagen terug te kijken op de KPN tv-ontvanger via de tv-gids. Hier kom je via het tv-menu of door op de afstandsbediening op ‘’gids’’ te drukken. Verder zijn deze programma’s ook terug te zien op mobiel, tablet of pc met de Videoland app.

***Smart tv: Met uitzondering van Samsung tv’s uit 2016 en ouder


Waarom kan ik via de KPN tv-ontvanger geen NL films/series kijken met NL-ondertiteling?

Dit wordt niet door de tv-ontvanger ondersteund. Het is wel mogelijk om (de meeste) NL films/series te kijken met NL-ondertiteling via de Videoland app op je telefoon of tablet. Of online via een browser door in te loggen op de site van Videoland (videoland.com/inloggen).

Bekijk de actuele lijst van Nederlandse Films en Series met NL-ondertiteling.

 

Om dit te kunnen doen heb je een Videoland-account nodig. Als je een Videoland-abonnement hebt via KPN kan je via je tv-ontvanger een Videoland-account aanmaken:

 1. Start je tv-ontvanger en druk op Menu > Films of Series > Videoland
 2. Klik op ‘account aanmaken’ en vul je 4-cijferige KPN iTV-pincode in
 3. Scan de QR-code die op je tv verschijnt
 4. Volg de stappen en maak een Videoland account aan
 5. Download de ‘Videoland’ app in de Play Store of App Store. Of kijk online met je laptop
 6. Log in met je net aangemaakte account voor Videoland.


Ik kan niet inloggen op mijn Videoland account.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je niet kunt inloggen op je Videoland account. Hieronder lees je hoe je dit oplost of hoe je een instelling wijzigt.​​


Ik heb een account aangemaakt met een ander e-mailadres hoe kan ik dit corrigeren?

Je kunt het e-mailadres wijzigen via jouw Videoland account. Ga hiervoor naar videoland.com


Ik weet mijn mailadres niet meer. Hoe kan ik mijn e-mailadres achterhalen?

Neem hiervoor contact op met Videoland via 088- 123 24 56 of hulp.videoland.com.


Ik weet mijn wachtwoord niet meer. Wat kan ik doen?

Je kunt op de inlogpagina van de website www.videoland.com “wachtwoord vergeten” aan klikken. Je vult dan je mailadres in en krijgt vervolgens een mail met de link om je wachtwoord te wijzigen.


Waar vind ik de activatiecode om een Videoland account aan te maken?

De activatiecode is te zien in de Videoland app op de KPN tv-ontvanger. Ga hiervoor naar de Videoland app via Menu > Films of Series > Videoland. Klik op ‘’Account aanmaken’’.

Voer de 4-cijferige KPN TV pincode in. Vervolgens zie je de activatiecode in beeld.

De activatiecode is 15 minuten geldig.


Op welke apparaten kan ik Videoland kijken?

Je kunt Videoland kijken via de KPN tv-ontvanger, je laptop/desktop, tablet, mobiele telefoon en Smart TV. Ga naar de website van Videoland en controleer of jouw apparaten worden ondersteund. 

 

Heb je verder vragen? Laat het hieronder vooral weten.


613 reacties

Reputatie 6
Badge +7

Op zich goed dat deze “FAQ” er nu is, maar… zou het niet handiger zijn om met RTL eens rond de tafel te zitten om te zorgen dat Videoland bij KPN hetzelfde is als bij Videoland?  Want dit blijft toch wel heel verwarrend.

En misschien eens een idee om ook met DPlay te praten over integratie in het KPN platform?

Reputatie 7
Badge +22

maar… zou het niet handiger zijn om met RTL eens rond de tafel te zitten om te zorgen dat Videoland bij KPN hetzelfde is als bij Videoland?  Want dit blijft toch wel heel verwarrend.

Ik zou het inderdaad een goed idee vinden wat @TFHFony hierboven aangeeft. Want bij Videoland zelf kost het € 8,99 p.m., maar bij KPN kost het ook € 8,99 p.m. Ik vind dat RTL niet zo idioot moet doen tegen KPN. Als ik 1 hele brood koop voor 1,50. Dan moet een halve brood ook geen 1,50 zijn. Want die koopt niemand, dus als Videoland bij KPN minder aanbod is dan bij Videoland, dan moet die prijs zakken bij KPN. Of Videoland (RTL) moet hetzelfde aanbod geven aan KPN, dan mag je de prijs van € 8,99 p.m. gelijk trekken. Hoe het nu gaat vind ik oneerlijk, en ik heb geen Videoland meer. Ik doe nu via NLZiet kijken, dat kost € 7,99 p.m. Daar kan ik ook al mijn programma’s zien van RTL. Maar ook van SBS (Talpa, KIJK), NPO. En dat allemaal zonder reclame, voor mij geen Videoland meer. 

ik heb videoland via kpn

maar kan met geen mogelijkheid mocro maffia seizoen 2 vinden

ja de 1e afl maar daarna niets meer

Waardeloos, ben ik weer met open ogen ingetrapt! Heel veel series waar Videoland nu reclame mee maakt, zijn bij KPN niet te zien! Waardeloos, ga het er zo snel mogelijk weer af halen!

NIET DOEN!!!!!!!!

ik snap je reactie @Kuifje737  

maar ik hou hem nog wel ff omdat er toch series zijn die ik wel volg

en de andere haal ik wel ergens anders vandaan en stream ze wel dan

Reputatie 7
Badge +21

Verschil Videoland.nl en Videoland KPN

Een Videoland abonnement dat is afgesloten via KPN is een ander abonnement dan wordt aangeboden via videoland.nl. Dit is niet met elkaar verbonden, en het aanbod kan verschillen. 

Dit is bekend inderdaad. Soms zijn dat nét de series die je mist, soms ook niet. Ik begrijp de wens om dit met elkaar overeen te laten komen, maar dat gaat zo makkelijk nog niet. Het is bekend, dus wil je dat risico niet nemen? Dan kan je het via Videoland zelf afnemen!

@Thewhale

Seizoen 1 en 2 zijn volledig te vinden bij KPN. Dat heb ik hier uitgelegd. Dat is de énige 'route’. Via de zoekfunctie zul je idd alleen afl. 1 vinden.

@Kuifje737

Kun je aangeven welke dat zijn? A.d.h.v. de reclames check ik het regelmatig en heb dit nog niet ervaren.

____________________________________

Het is inmiddels wel bekend dat series / afleveringen later worden toegevoegd dan op videoland.com. Bv. Temptation Island komt niet donderdagavond maar vrijdag er pas op bij KPN.

Reclame Videoland;

Mocro maffia

The Handmaid’s Tale

 

Niet te vinden via KPN. Bovendien staan veel films ook bij Netflix en veel films van Videoland zijn al erg oud!

 

@Kuifje737  met de uitleg van @PeterG  heb ik seizoen 2 van mocro maffia gevonden alleen mis ik de omdertitels wel omdat het soms onverstaanbaar is wat er gezegd wordt althans dat is mijn mening over seizoen 1.

Jammer dat het tegenvalt, @Kuifje737 . Gelukkig heb je de mogelijkheid om het op te zeggen. 

Ik heb een prima gehoor, volgens Schoonenberg 100 %, is verstaanbaarheid van de tv inderdaad vaak lastig vind ik. Soms is even ondertiteling wel prettig inderdaad.

Derhalve neem ik het toch vaak op via de tv. Maar volgens mij is zelfs serie 1 van Mocro nog niet eens uitgezonden. Of heb ik dat gemist?

Een oude film die je nog niet gezien hebt is eigenijk toch ook nieuw. :thinking::relaxed:

Thewdale schreef:
@Kuifje737  met de uitleg van@PeterG  heb ik seizoen 2 van mocro maffia gevonden

En The Handmaid's Tale staat ook 'gewoon’ onder series. Onder de T dus.
Wel snel kijken. De seizoenen 1 en 2 vervallen na 24 april. Seizoen 3 is nog een jaar beschikbaar.

Ik vind videoland verschrikkelijk ,als je een serie wilt kijken is het een ellende om naar de opvolgende serie te gaan .ik wil videoland opzeggen maar dat kan pas vanaf 24-04-2020 ,maar er wordt 1x6,99 en een 8.99 van mijn rekening  afgeschreven ,schandalig ik voel me opgelicht dus videoland via kpn niet doen !!! 

@Bluesmen . Uiteindelijk betaal je per dag. Dus als je het 24-4 uitzet zul je de laatste 6 dagen van april weer gerestitueerd krijgen.

Ok maar blijft een rot gevoel in vergelijking met videoland zelf waar je teminste 2 weken op proef hebt

Ik snap niet helemaal waarom je je opgelicht voelt, @Bluesmen . Ik begrijp dat de interface niet goed werkt? In ieder geval jammer dat je ontevreden bent. Je kunt inderdaad na een maand opzeggen en dan betaal je alleen voor die maand. 

Series kijken is een drama en voor iets betalen dat niet werkt ,waar je een maand aan vast zit ,in vergelijking met videoland zelf waar je 2 weken  op proef kunt krijgen Voel ik me toch bedrogen

Wat werkt er dan niet? Als het aanbod tegenvalt, daar kan ik weinig aan doen. Maar het bekijken van series zou gewoon moeten werken.

Bij netflix ga je bij een serie gewoon naar de volgende ,maar bij kpn videoland gaat dit niet en probeer dan maar een de opvolgende serie te starten teminste ik vind dit niet werkbaar via de portal van kpn dat is teminste mijn mening netflix zit er meer gelikter uit

Ah, duidelijk. Ik kan niet ontkennen dat het minder soepeltjes werkt dan netflix. Maar je hebt in ieder geval wel de series kunnen kijken die je wilde, neem ik aan. 

Als je 24-4 de zaak opzegt, zal het bij één maand kosten blijven.  

Ok duidelijk

Reputatie 7
Badge +22

@PeterG je zei in een andere topic dat er geen verschil was qua aanbod van Videoland een KPN, maar het wordt hier wel genoemd in deze topic die @Paul_ heeft aangemaakt. 😉👍

En toch geloof ik niet dat er verschil in aanbod is. Er zijn wel ander verschillen zoals de manier waarop het gebruikt kan worden.

Reputatie 7
Badge +22

En toch geloof ik niet dat er verschil in aanbod is. Er zijn wel ander verschillen zoals de manier waarop het gebruikt kan worden.

Dan zou het handig zijn dat @Paul_ hier nog op reageert, want dan wil ik die verschillen wel weten. :thinking:

De verschillen die ik bedoel weet je toch wel, @Dennis Schreve ?

Voornaamste is de toegang.

Videolandpakket via KPN. Toegang via decoder, tv.kpn.com en de ITV app.

Videoland.com. Toegang via de Videoland-site, videoland-app.

Ik ben nog niks tegen gekomen i.d. reclame van Videoland wat niet via Videolandpakket bij KPN te zien is.

Reputatie 7
Badge +25

Het kan verschillen omdat content aangeleverd moet worden vanuit (in dit geval) RTL, wij dat dan moeten verwerken etc. Daardoor zit er soms wat vertraging in, en zul je wat verschillen kunnen zien (zoals tijdje terug bij “Love Island” bijvoorbeeld).

Ik zal voor de zekerheid navragen of dat het enige verschil kan zijn qua inhoud, en zal dan de tekst in het topic verduidelijken! 

Reageer