Beantwoord

Videoland werkt traag, nieuwe titel starten blijft laden

  • 11 December 2021
  • 29 reacties
  • 1817 keer bekeken

Reputatie 1

Hallo ik heb ook Videoland maar het duurt lang voordat de Serie en Film geladen is ik heb al mijn oude ontvanger vervangen door een nieuwe maar het probleem blijft het zelfde ik had de Internet Snelheid ook verhoog maar help ook niet wat kan ik doen resetten is al een paar keer gedaan helpt niet.

icon

Beste antwoord door Maja van KPN 18 January 2022, 09:48

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

29 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Hoi @Jolanda., dat is niet ideaal als je iets op Videoland wilt bekijken natuurlijk, goed dat je aan de bel trekt.

Ik lees dat jouw tv-ontvanger ook al vervangen is, maar dat 't nog speelt. Welke tv-ontvanger heb je nu? Heb je er trouwens 1 of meerdere thuis (en in het laatste geval, hoe gaat het op een andere tv-ontvanger)? Hoe is jouw tv-ontvanger aangesloten op de Experia Box? En toch voor de zekerheid, maakt het verschil als je jouw tv-ontvanger een frisse start geeft? Dat helpt in veel gevallen goed.

Reputatie 1

Hallo ik heb vrijdag mijn oude ontvanger vervangen voor een nieuwe maar dat blijft het zelfde sinds de Videoland is Vernieuwd in Nov dit jaar werkt hij niet goed voorheen de Oude Methode deed hij het perfect dus dat lig dan niet aan het Ontvanger lijk mij dat lig dan aan jullie.

Reputatie 7
Badge +19

@Jolanda. Jammer dat het vervangen van de tv-ontvanger geen verschil maakt. Kan je specifieker vertellen wat er gebeurt als je Videoland wilt gebruiken op de tv-ontvanger? Op welke manier start je Videoland en wat gebeurt er dan? Vul je ook alvast je forumprofiel zo volledig mogelijk in? Dan kan ik met je mee zoeken naar de oplossing.

Reputatie 1

Als ik Videoland start maak niet uit waar bij de Menu of de App of Kanaal 204 ik kijk via de Ontvanger de Films en Series komen vaak niet Gauw de Eene keer pakt het de andere keer niet ik hoorde wel van KPN dat ze achter de Schermen zouden verbeteren ik heb hier last van sinds de Videoland is Vernieuwd daarvoor toen de oude Videoland was had ik er geen last van werkte goed waarom nu wel dan moet het aan Videoland liggen.

Reputatie 7
Badge +19

@Jolanda. Sorry, ik heb jouw reactie op de een of andere manier over het hoofd gezien! Even terugkomend op de problemen met Videoland, mocht het nog spelen.

We zien meer signalen voorbij komen over de Videoland app, op dit moment is er nog niet direct een oplossing voor iedereen. Daarom is er een onderzoek gestart bij onze specialisten. We hebben daarbij jullie hulp nodig om zo snel mogelijk tot de oplossing te komen.

Bij welke functie ervaar je problemen, en wat gebeurt er dan precies? Wees zo specifiek mogelijk.

  • Probleem bij het aanmaken van een Videoland account
  • Probleem bij het openen van de app via de iTV ontvanger
  • “Traagheid”bij het gebruik van de app
  • Probleem bij de weergave van specifieke content.

Vul daarnaast je forumprofiel zo volledig mogelijk in. Voeg daarbij je MAC adres en Verificatienummer toe, die hebben we nodig voor het onderzoek. Beiden vind je op de tv-ontvanger in het scherm "Informatie" via "Menu" -> "Instellingen" ->"Informatie". Zie hieronder een voorbeeld van hoe het eruit ziet. 

Ik zie graag je reacties tegemoet, dan speel ik de informatie door naar de specialisten.

Reputatie 1

Hallo Alexandra KPN zijn het aan het verbeteren lig dus niet aan ons dat dat probleem is GR Jolanda.

Reputatie 7
Badge +20

Klopt, we hebben dit inderdaad in onderzoek, maar hebben daarvoor wel hulp nodig van onze klanten om zo snel mogelijk de oorzaak én oplossing van deze verstoring te vinden! Mocht het je lukken om alle informatie uit het bericht van Alexandra naar ons door te sturen, dan zien we dat hier dus graag verschijnen zodat we jouw gegevens mee kunnen nemen in het onderzoek!

Heel traag met laden van de  videoland app, duurt meer dan 5 min, dan profiel aanklikken en weer meer dan 5 min wachten, ondertussen alleen zwart beeld. Dan weer Videoland beeld en kiezen in t menu en weer hetzelfde, meer dan 5 min wachten, modem, kpn kastje al meerdere keren gereset maar maakt geen verschil. Willen wij kijken dan moeten we een half uur van te voren beginnen met Videoland opstarten, heel frustrerend.

Reputatie 1

@Kpn Ik heb vandaag Videoland Plus pakket aangezet omdat het bij jullie niet mogelijk is om via een eigen Videoland account op je televisie te kijken. Ik heb mijn account nu gekoppeld etc dat is allemaal gelukt. 

 

Maar zo hey, wat is Videoland via jullie traaaaaag.. om je dood aan te irriteren. Hopelijk hebben jullie snel een oplossing want anders zeg ik snel het pakket weer op en ga ik mijn account bij Videoland zelf weer activeren. 

***

 

Ik hoor het graag! 

Groetjes, Kelly 

Reputatie 7
Badge +20

Welkom op het forum @Kdejong213, balen dat jij hier ook zo veel hinder van ondervind :slight_frown:

Top dat je direct de gevraagde gegevens achter hebt gelaten, ik heb ze wel even uit je openbare reactie verwijderd en in je profiel geplaatst, de gegeven die daar staan zijn enkel zichtbaar voor jou en de KPN moderators :slight_smile: Zou je daar ook nog je haam- en adresgegevens in willen vullen hier een seintje willen geven als je dat hebt gedaan?

Reputatie 1

@Maja_  bedankt voor de snelle reactie! Ik heb zojuist mijn profiel aangevuld met mijn persoonsgegevens. 

Reputatie 7
Badge +20

@Maja_  bedankt voor de snelle reactie! Ik heb zojuist mijn profiel aangevuld met mijn persoonsgegevens. 

 

Top, thanks!

Videoland blijft vast lopen, software update gedaan. Slechte zaak kpn. Misschien toch maar eens overstappen. Zie dat dit al te lang duurt .

Hier ook alsmaar problemen met videoland via KPN. Alsmaar stotterend beeld in midden van een film. Je moet altijd maar herstarten. Net zoals big brother kan ik niet bekijken, bij deze opstart blijft hij alsmaar laden.

 

Andere series en films speelt ie af, maar na lange tijd loopt ie uiteindelijk vast. 

 

Ontvanger loopt steeds vast…

 

Ik zie dat dit al 25 dagen geleden is gemeld en nog niet is opgelost. Zal dus een lange zaak worden of kunnen jullie hier ons laten weten wanneer dit gemaakt is? Want anders ga ik overstappen.

 

Bedankt voor uw snelle informatie en oplossing. 

Hier ook hetzelfde probleem met videoland, Ik was karen klant bij ziggo maar wegens verhuizing helaas geen andere optie dan KPN.

tv ontvangers die om de haverklap updaten apps die niet werken,  erg traag internet en na het aanleggen van glasvezel nooit weer een monteur gezien die het komt afmaken zodat het ook daadwerkelijk gaat werken.

 

drama drama 

Ik heb ook problemen met videoland kan de helft van de tijd niet kijken. Echt een drama. Heb extra een abonnement genomen maar als dit nog lang duurt ga ik toch maar weer op de telefoon kijken 😥

Ik heb het zelfde probleem traag videoland

 

Reputatie 1

KPN is het aan het verbeteren Videoland hebben ze gezegd alleen het kan lang duren voordat het in orde is.

Reputatie 7
Badge +20

Hi allen, ik had inmiddels graag iets concreets willen melden, maar kan alleen aangeven dat de technische dienst dit probleem nog steeds in onderzoek heeft, met hoge prio. Hopelijk wordt het snel gefixt, als er een update is meld ik dat hier direct!

Hier (in Amerfoort) loopt Videoland ook steeds vast. Heel soms kan je iets afkijken. Maar wil je scrollen naar een andere film is serie, hopeloos 😩 Glasvezel, snel internet, pas nieuw kpn kastjes gekregen. Helaas geen resultaat. Wat kan ik (of we, zie ik in de topic)aan doen? Netflix en Apple TV werkt wel goed.

Ik ervaar de zelfde problemen met de app van Videoland.

Hier exact hetzelfde eerst de hele kast resetten  voordat  je videoland  kan kijken. Kast aan, tv aan dan kom je wel in de app zodra je iets aantikt om te kijken blijft het radartje draaien, zelfs nieuw kastje besteld zelfde problemen.. Dit kan niet kpn. Kom gewoon met een goede oplossing. Als ik voor 3 tientjes  bij een ander provider  zit  kan ik dit verwachten  maar van een gerenommeerd  en vrij prijzige aanbieder als kpn had ik meer verwacht.

Ik ervaar deze klachten ook met de Videoland app op de HMB2260 decoders. Het is fijn wanneer dit beter gaat werken, maar ik vind de primaire functie van de decoder belangrijker dan het aanbieden van deze streamingdiensten van 3rd parties. Die kan je immers ook gewoon installeren of los starten via je SmartTV. Ik gebruik ook DiscoveryPlus en die is bijvoorbeeld niet via KPN te kijken. Wel vind ik KPN dat je wat je aanbiedt ook goed moet laten werken. Het gebruik van de Videoland app werkt relatief ok na een herstart (geheugen leeg), maar bij regulier gebruik is deze gewoon te traag.

Goedemorgen,
 

Hier is het ook een drama. Videoland loopt steeds vast. Moet dan steeds mijn ontvanger resetten. Ik hoop dat hier snel wat aan gedaan kan worden. We betalen wel hier voor. 

Reputatie 7
Badge +20

Hallo @Vraag_Frank@welsie31, @N85036, @Thehill4u en @Monique1975,

We zijn samen met Videoland nog druk bezig om te onderzoeken waar dit door veroorzaakt wordt, en kunnen hierbij nog meer voorbeelden gebruiken. Zouden jullie ons hier bij willen helpen?

Bij welke functie ervaar je problemen, en wat gebeurt er dan precies? Wees zo specifiek mogelijk, bijvoorbeeld:

  • Probleem bij het aanmaken van een Videoland account
  • Probleem bij het openen van de app via de iTV ontvanger
  • “Traagheid”bij het gebruik van de app
  • Probleem bij de weergave van specifieke content.

Vul daarnaast je forumprofiel zo volledig mogelijk in. Voeg daarbij je MAC adres en Verificatienummer toe, die hebben we nodig voor het onderzoek. Beiden vind je op de tv-ontvanger in het scherm "Informatie" via "Menu" -> "Instellingen" ->"Informatie". Zie hieronder een voorbeeld van hoe het eruit ziet. 

Ik zie graag je reactie tegemoet, dan speel ik de informatie door naar de specialisten.