Beantwoord

Aansluiten KPN Experia WiFi lukt niet draadloos

  • 21 september 2018
  • 15 reacties
  • 5034 keer bekeken

Heb twee Experia Wifi versterkers van Kpn ontvangen! Wil deze graag draadloos aansluiten, maardat lukt me niet!Wie kan me helpen? Bij voorbaat dank!
Admin: titel aangepast i.v.m. vindbaarheid
icon

Beste antwoord door Hoopvol 21 september 2018, 21:33

Er is een verschil tussen Experia Wi-Fi en een Wi-Fi-versterker. Experia Wi-Fi is niet draadloos aan te sluiten. Een Wi-Fi versterker wel.
Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 6
Badge +9
De Experia Wi-Fi is niet draadloos aan te sluiten. Deze zijn enkel bedraad aan te sluiten. Wanneer je geen draad kan trekken vanaf de Experiabox naar de Experia Wi-Fi dan bestaat er nog een mogelijkheid om gebruik te maken van een powerline Wi-Fi adapter.
Reputatie 4
Badge +6
@Gdmm,

draadloos aansluiten is mogelijk. Onderstaande gekopieerd uit de installatie handleiding welke bij de Wi-Fi versterker geleverd is:

Draadloos aansluiten met een tweede WiFi Versterker Als je geen kabel kunt of wilt trekken naar een andere verdieping, dan heb je twee WiFi Versterkers nodig, die draadloos met elkaar verbonden zijn. Wij adviseren om wel minimaal één WiFi Versterker met een ethernetkabel aan te sluiten op de Experia Box. Een WiFi Versterker draadloos aansluiten op je modem verzwakt meestal je WiFi snelheid. Het bereik van het draadloze netwerk wordt wel vergroot, maar met verlies van snelheid en stabiliteit. Zorg dat je de WiFi Versterker niet te ver van de Experia Box plaatst. Afhankelijk van het type modem zal het lampje ‘WPS’ paars branden (dan is er een goede verbinding) of het lampje ‘WPS’ brandt continu oranje (dan is er een matige verbinding). Kijk op kpn.com/handleidingen voor meer uitleg.

Koppelen met een tweede WiFi Versterker Je hebt in Stap 1 één WiFi Versterker gekoppeld met de Experia Box. Nu ga je een tweede WiFi Versterkers koppelen, plaatsen en aansluiten:
a) Zorg dat beide WiFi Versterkers in het stopcontact zitten en zijn opgestart. Zet beide WiFi Versterkers tijdelijk naast elkaar.
b) De WiFi Versterker die je in Stap 1 gekoppeld hebt, verbind je met de ethernetkabel aan de Experia Box. Sluit de bijgeleverde ethernetkabel aan op de gele ethernetpoort van de WiFi Versterker en de andere zijde van de ethernetkabel op een willekeurige gele ethernetpoort van de Experia Box. Het lampje ‘WPS’ brandt continu blauw.
c) Druk eerst de WPS-knop [ ] van de ene WiFi Versterker 5 seconden in en daarna de WPS-knop [ ] van de andere WiFi Versterker.
d) De lampjes ‘WPS’ op beide WiFi Versterkers gaan knipperen. Het lampje ‘WPS’ op de eerste WiFi Versterker kleurt continu blauw. Het lampje ‘WPS’ op de tweede WiFi Versterker kleurt continu paars, als er een goede internetverbinding is. De twee WiFi Versterkers zijn nu met elkaar verbonden.
e) Plaats de tweede WiFi Versterker in de ruimte waar je matig bereik hebt.


Succes,

Timo

ps: mocht je de installatie handleiding niet meer hebben dan kun je deze hier vinden: https://www.kpn.com/w3/file?uuid=3e0edfbb-f4bf-4e59-bec3-0da84b7a14c1&owner=8de86c61-bdc8-4848-872e-e5b380e682fc&contentid=26113
Hallo Timo,
Ga het proberen!
Bedankt voor de snelle reactie!
Gr. George
Reputatie 4
Badge +6
@Gdmm,

geen dank, we zijn ervoor om elkaar te helpen toch...

Laat je nog weten of het gelukt is?

Grtz Timo
Reputatie 6
Badge +9
Er is een verschil tussen Experia Wi-Fi en een Wi-Fi-versterker. Experia Wi-Fi is niet draadloos aan te sluiten. Een Wi-Fi versterker wel.
Reputatie 6
Badge +9
@Gdmm, wat heb je nu? Een Expera Wifi of een Wi-Fi-versterker?

Hierbij de installatiekaart voor de Experia Wi-Fi.

https://www.kpn.com/w3/file?uuid=16f7a90c-06ba-4a89-a840-df03ffd447fa&owner=8de86c61-bdc8-4848-872e-e5b380e682fc&contentid=29551
Een Experia WiFi
Reputatie 4
Badge +6
@Gdmm en @Hoopvol,

ik wist niet dat er ook Experia Wi-Fi versterkers waren.

Zijn nog niet te koop via KPN, maar zijn die zwarte kastjes?

Ik begreep (las), Experiabox en daarop Wi-Fi versterker, vandaar mijn uitleg mbt Wi-Fi versterkers.

Maar we zijn nooit te oud om te leren.

Mvg Timo
Reputatie 7
Hey Gdmm, welkom op het KPN forum 🙂 Ik zie dat Hoopvol en TimovanAlen je al goed hebben geholpen. Super! Het klopt dat de Experia WiFi niet draadloos is aan te sluiten. Met de KPN WiFi Versterker kan dat wel. Alhoewel ook daarbij de voorkeur uitgaat naar een kabel van en naar de Experia Box. Ik laat dat zien met onderstaande illustratie:Bedraad zijn de KPN WiFi Versterker en de Experia WiFi volwaardige access points. Hierdoor wordt je WiFi-signaal optimaal doorgezet naar (een) andere ruimte(s) in je woning. Succes met de installatie! Laat je weten als je nog hulp nodig hebt? De community helpt je hier graag 🙂

Maar in de handleiding staat wel dat de expiria WiFi versterker wel draadloos kunnen worden verbonden?????!!

Reputatie 7
Badge +14

Heb je er een screenshot van?

 

Er staat duidelijk tijdelijk 

Reputatie 7
Badge +14

Dat is niet de experia wifi.

Reputatie 4
Badge +4

De screenshot is van de oude Wifi Versterker, deze wordt niet meer door KPN geleverd/verkocht. Experia Wifi kan enkel bekabeld aangesloten worden, als je een draadloze oplossing wilt dan zou je voor Superwifi punten kunnen gaan. De Wifi Versterker is ook een heel ander type apparaat dan de Experia Wifi en Superwifi punten. Het grootste verschil is het ontbreken van mesh-networking waardoor je apparaat (bijvoorbeeld je smartphone) altijd verbonden is met het wifipunt wat de beste verbinding geeft.

 

Wat de Wifi Versterker doet is het signaal ontvangen en deze opnieuw uitzenden maar dit gaat altijd ten koste van de snelheid, deze wordt hierdoor namelijk gehalveerd. Superwifi kan ook draadloos aangesloten worden maar hiermee wordt de snelheid niet gehalveerd, er is wel iets verlies maar niet zo erg. Dat komt omdat de Superwifi punten een tweede set antennes en bijbehorende wifi-chipset hebben, deze worden gebruikt om de onderlinge communicatie tussen de wifipunten mogelijk te maken. Deze communicatie (de zogenoemde backhaul-verbinding) verloopt via een andere frequentie dan die waarop de wifi staat ingesteld waardoor je veel minder snelheidsverlies hebt.

Reageer