Beantwoord

DNS Experiabox V10

  • 14 juni 2017
  • 6 reacties
  • 1563 keer bekeken

Ik wil graag mijn eigen DNS servers gebruiken, maar de ExperiaBox v10 laat het je niet toe om een secundaire DNS server in te stellen, deze staat vast en gaat altijd naar KPN.

Is dit op een of andere manier te wijzigen? Ik snap dat ik een router achter de experiabox kan zetten of een dhcp server in mijn netwerk zetten, maar dat schiet z'n doel een beetje voorbij, dan wil ik de Experiabox verruilen voor modem en alle logica elders regelen. Ik snap niet zo goed waarom KPN enerzijds niet de mogelijkheid geeft tot een straight-forward modem (zelfs niet als je die zelf koopt) en anderzijds je beperkt het geleverde modem/router apparaat zelf te configureren naar wens.

Maar even terug naar de vraag, is er ergens een verstopte instellingen voor de secundaire DNS?
icon

Beste antwoord door RobinFlikkema 15 juni 2017, 13:05

Om direct antwoord te geven op je vraag, nee.
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Om direct antwoord te geven op je vraag, nee.
Als een oude gebruiker van ons brabantnet heb ik een onderwerp gestart over de schakelsnelhied van de KPN DNS.
Ik zet mijn DNS via eigenschappen van de draadloze verbinding, zoals getoond in de nieuwsbrief van computer idee van 8 april
Reputatie 7
Ik heb DNS via 1.1.1.1. Dat werkt als een trein, maar is geen secundaire DNS. Onder Instellingen bij DHCP kun je ISP DNS uitzetten en dan een willekeurige DNS-server instellen; dat wordt dan dus de primaire DNS, secundair kun je daar niet instellen en ook voor IPv6 kun je geen DNS-server instellen (maar dat heb ik toch niet).
Ik heb daar dus 1.1.1.1 staan en tot volle tevredenheid. Voor die tijd had ik regelmatig dat sites (of subsites) niet laadden (op verschilllende computers), en dat is nu compleet over.
Ik verkies 1.1.1.1 boven 8.8.8.8 (Google) vanwege de privacy.
Reputatie 7
Badge +30
Ik verkies 1.1.1.1 boven 8.8.8.8 (Google) vanwege de privacy.En die verkies ik allebei over OpenDNS vanwege de privacyvoorwaarden. Zie hieronder:

OpenDNS: https://www.cisco.com/c/en/us/about/legal/privacy-full.html
Google: https://developers.google.com/speed/public-dns/privacy
Cloudflare: https://developers.cloudflare.com/1.1.1.1/commitment-to-privacy/privacy-policy/privacy-policy/
Volgens een gerucht zou midden van dit jaar de blokkade van de KPN op de software van de experiabox opgegeven worden. Weet hier iemand iets meer van?
Ook de snelheid van de experiarouter is ver onder de maat, ook dit is al lang bekend bij de KPN. Ik zou graag zonder experiabox willen werken, alleen daarvoor heb ik meer informatie van de software nodig. Onder andere waar zijn de adressen voor gereserveerd of geblokkeerd. Ik kan overstappen naar acces4all, ook van de KPN en ik kan alles doen wat ik wil.
Groetjes
Chris
Reputatie 7
Badge +30
Nou, nou, snelheid ver onder de maat.... Dat valt mijns inziens heel erg mee. De V10 kan zeker meedoen in het middensegment voor consumenten.

Onder andere waar zijn de adressen voor gereserveerd of geblokkeerd.
Ik heb geen idee waar je het nu over hebt. Welke adressen?

Verder wil ik je voor dit "gerucht" verwijzen naar: https://forum.kpn.com/topic/firstNewPostRedirect?topicId=429248

Reageer