Gebruik een eigen router achter de Experia Box

  • 13 december 2013
  • 1389 reacties
  • 595822 keer bekeken


Toon eerste bericht

1389 reacties

Reputatie 7

Persoonlijk zou ik ook gaan voor het vervangen van de Experia Box door een Fritz!Box eventueel aangevuld door echte wifi accesspoints zoals de TP-Link EAP245.

Reputatie 7
Badge +11

Ja... maar als je bij de AEP een gastennetwerk wilt maken, dan heb je eigenlijk een router nodig met vlan ondersteuning. En dat hebben de fritzboxen niet dacht ik.

Probleem met OpenVPN Server Router (TPlink AC2300) met ExpiraBox (EB)  V10: 

EB staat op 192.168.2.254/DHCP: 192.168.2.1-2.250/DHCPBinding: MAC <Adres van AC2300> IP: 192.168.2.236/DMZ: [X] IP: 192.168.2.236.

AC2300 staat op 192.168.0.1: Switch mode: router/DHCP: 192.168.0.100-0.199/InternetIP(status):192.168.2.236/OpenVPN:[X] IP Subnet 10.8.0.0. Daarna Generate gedaan en ovpn op client gezet.

Internet voor alle lokale cliënten werkt OK, echter ik wil ook van buiten naar binnen via OpenVPN.

Met OpenServerClient kan ik wel verbinden als ik op de lokale  192.168.2.X reeks zit (ik krijg dan een 10.8.X.X adres) , maar niet op de lokale 192.168.0.X. Tevens niet mogelijk om via het publieke IP adres (80.X.X.X) van de Expira box binnen te komen. Is dit een OpenVPN probleem (moet ik het ovpn file modificeren ? ) of moet ik nog wat in de AC2300 of EB veranderen ??

 

Reputatie 7
Badge +11

Dus als ik het goed begrijp: op wifi werkt het wel? Je hebt toch geen Sneller Internet Buitengebied met 4G modem ofzo hé? Vlak voordat je die ovpn file genereert, moet je je externe ip nog ergens in een veld invullen. Dat ip wat je ziet als je zo'n ip site checkt als bijv. http://watismijnip.nl

Als ik de WiFi/LAN van de Expira gebruik (192.168.2.X) en daarmee ClientVPN opstart dan kan deze connectie maken met de VPN server (via 192.168.2.236). Als ik dezelfde ovpn gebruik in een willekeurig ander netwerk om connectie te maken naar de VPN server (via het publieke IP adres van de Expira, bij mij: 80.X.X.X) dan werkt dit niet. Cannot find server: Timed Out.

ovpn file: 

client
dev tun
proto udp
float
nobind
cipher AES-128-CBC
comp-lzo adaptive
resolv-retry infinite
persist-key
persist-tun
remote 80.X.X.X 1194

(+ Certificate data)

Het lijkt dus net of de Expira dit niet forward naar de AC2300, terwijl de Expira toch de AC2300 als DMZ beschouwt. Dus: Moet ik dit ovpn file aanpassen of zit er nog wat fout in de Expira ??

(Ik dacht dat bij deze DMZ configuratie de Firewall van de Expira er niet meer toe deed. Bij de AC2300 zou bij OpenServer configuratie 1194 al geforward worden)

 

 

Reputatie 7
Badge +11

Je hebt geen Sneller Internet Buitengebied met 4G modem? 

Kun je een schermafdruk maken van die DMZ instelling?

Nee, ik heb geen Sneller Internet Buitengebied met 4G modem. Ik denk dat ik gewoon maar port 1194 open zetop de Expira  ipv. die DMZ procedure. Bedankt voor de hulp !

Reputatie 7
Badge +11

Nee, ik heb geen Sneller Internet Buitengebied met 4G modem. Ik denk dat ik gewoon maar port 1194 open zetop de Expira  ipv. die DMZ procedure. Bedankt voor de hulp !

Heb ik ook... maar DMZ zou moeten werken...

Beste Forum-leden,

 

Ik heb al jaren een Telfort alles-in-één abonnement, die draaide op mijn Asus RT-AC87U modem/router. Nu heeft een paar maanden geleden een KPN monteur een Experia box vóór mijn Asus modem gezet, waardoor het voor mij ingewikkelder is geworden om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen.

 

Ik zou namelijk graag buiten mijn thuisnetwerk via een VPN verbinding toegang willen hebben naar mijn bestanden op de QNAP NAS (aangesloten op de Asus modem/router).

 

Nu zijn er volgens mij twee mogelijkheden:

  • Op deze NAS een OpenVPN server instellen
  • Op mijn Asus RT-AC87U modem een OpenVPN server instellen

Ik weet niet wat het handigst is, en hoe ik dit allemaal moet instellen op de NAS, Asus en Experia box.

 

Wie kan mij hierbij helpen?

 

Groeten,

Ruud

Reputatie 7

Had je bij Telfort dan geen "Experia Box" van Telfort?

Heb je televisie van KPN?

Heb je telefonie van KPN?

Heb je een DSL of een glasvezel aansluiting?

Hoi wjb,

 

Nee, ik had geen experia box bij Telfort. Vóór Telfort had ik een glasvezel abonnement by XMSNET. Daar zat eerst Draytek modem bij, maar die heb ik vervangen voor de Asus om een beter wifi bereik in huis te krijgen.

Toen werd XMSNET overgenomen door Telfort. Er veranderde helemaal niets aan mijn modem.

 

Nu is Telfort weer overgenomen door KPN, en heeft een monteurr een paar maanden geleden de Experia box voor mijn Asus router gezet.

 

Ik zit nog officieel bij Telfort, maar dit zal tzt ook wel KPN worden. Ik heb inderdaad televisie en telefoon bij Telfort. En het is een glasvezel aansluiting.

 

Groeten,

Ruud

 

Reputatie 7

Zodra de vrije routerkeuze bij KPN een feit is en dat duurt vast niet lang meer, zou ik overwegen om de Experia Box te vervangen door een eigen router.

Voor nu, zorg dat de Asus op de Experia Box als DMZ Host is ingesteld. (Zie openingsbericht vsn dit topic.) In principe moet je hem dan vanaf Internet prima kunnen benaderen net zoals je dat bij Telfort kon.

Beste wjb,

 

Ik heb het stappenplan uitgevoerd, en het is me gelukt!! Ik heb zelfs de OpenVPN op mijn Asus router en iPhone werkend gekregen. Ik moest nog wel effe het ovpn bestand aanpassen, omdat daarin het IP adres 192.168.2.1 stond, en dat heb ik veranderd in mijn WAN IP adres.

 

Het enige wat me niet lukte was het veranderen van het IP adres van de Asus router naar een hoger nummer.

 

Mijn Asus router geeft aan dat het WAN IP adres van deze router 192.168.2.1 is. Ook de Experia box geeft op de home page het IP adres 192.168.2.1 voor mijn Asus Router aan.

 

Ik heb een DHCP binding aangemaakt voor het MAC adres 30:5A:3A:xx:xx:xx van mijn Asus router naar 192.168.2.1. Als ik hier een hoog IP adres kies (bv. 192.168.2.245), dan blijft het IP adres van de Asus Router op de Experia homepage nog steeds op 192.168.2.1 staan. Ik begrijp niet wat die DHCP binding doet??

 

Maakt het veel uit als ik hem op 192.168.2.1 laat staan? Alles werkt…

 

Groeten,

Ruud

 

 

Reputatie 7

Hoe heb je de WAN poort op de Asus geconfigureerd?

Haalt die het IP adres op via DHCP of heb je daar hard het IP adres 192.168.2.1 ingesteld staan?

Reputatie 7
Badge +11

Het kabeltje los trekken en even wachten, zodat de Asus router constateerd dat de verbinding weg gevallen is. Als je hem er dan weer insteekt, zou de Asus router weer opnieuw verbinding moeten maken en daarbij het juiste ip toegewezen moeten krijgen.

Dank voor deze uitgebreide uitleg!

Als ik mijn Apple Time Capsule op deze manier aansluit werkt het eerst wel (met veel betere/snellere wifi dekking in huis dan vanuit de Experia v10 zelf) , maar na ongeveer een half uur zegt de AirPort Utility dat de Time Capsule geen internet krijgt van de Experia (oranje balletje). Dus nergens meer verbinding behalve direct op de Experia met Ethernet.

Inmiddels heb ik maar het WiFi netwerk van de Experia in gebruik, maar mijn Time Capsule en Airport Express (die ik in de woonkamer had om Apple wifi signaal te extenden) liggen nu te stoffen en dat vind ik zonde. Ook jammer van de snellere Wifi die de Apple producten boden.

Enig idee waaraan het kan liggen dat internet ineens geblokkeerd wordt naar de Time Capsule?

Ik heb overigens geen TV van KPN.

Het heeft me al uuuuuren gekost om alles weer met elkaar online te krijgen (Synology, Apple TV, Sonos, WiFi-Printer etc) dus ik ben wat huiverig om het allemaal weer via de Time Capsule te doen, maar als iemand een goed idee heeft van waar het aan ligt wil ik het wel proberen.

Dank alvast!

Reputatie 7

Heb je een V10 of V10a?

Welke Experia Box heb je?

De V10 ZXHN H369A

Reputatie 7

Heb je een glasvezelabonnement of een VDSL abonnement?

Heb je vaste telefonie van KPN?

Ah, sorry, ja, ik had wel wat meer info mogen geven.

 

Ik heb VDSL Pair bonding 200Mb/s (hoewel het max. 150Mb/s haalt).

En tevens ook vaste telefonie van KPN.

Reputatie 7

Is de TC rechtstreeks op de Experia Box of via een switch?

Rechtstreeks van een LAN poort op de Experia naar de WAN poort op de TC. Wat jij aanraadde zeg maar :-)

 

Verder UTP bekabelde aanlsuiting van de TC > Airport Express / Synology / Sonos etc.

Reputatie 7

Dan zou er feitelijk niet veel verkeerd kunnen gaan. 

Sluit de TC weer eens aan en geef de wifi een afwijkende naam.

Verbindt één apparaat met de wifi van de TC en kijk hoe lang deze het uihoudt.

OK ik zal het 1 voor 1 proberen.

 

Ik had trouwens wel een VPN aangeslingerd op mijn iMac op een gegeven moment. Zou dat iets hebben uitgehaald?

TC aangesloten - vrijwel meteen een rood lampje op de Experia bij Internet.

TC losgekoppeld.

Experia herstart. Nu weer groen lampje, alleen niets doet het via ethernet - alleen via de wifi. 

Hellup!

Reageer