Sticky

Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box

  • 8 september 2018
  • 3559 reacties
  • 255285 keer bekeken


Toon eerste bericht

3559 reacties

Reputatie 7

Wat is het subnet voor eth1 en wat is het subnet voor eth2?

En wat als je ALLEEN die TV ontvanger aansluit en verder dus HELEMAAL NIETS?

Wat is het subnet voor eth1 en wat is het subnet voor eth2?

Ik had net alleen eth1 aangesloten zie vorige post. Subnet is de default 192.168.2.xxx

 

 

Reputatie 7

En wat is het subnet van eth2?

En wat is het subnet van eth2?

Dat is dit. Maar die heb ik pas als laatste aangemaakt toen ik mn laptop alleen op eth2 wou ivm managen router

Reputatie 7

Vul bij de DHCP server van eth1 de router en DNS1 met 192.168.2.254.

 

Kan je ook screenshots plaatsen van de IGMP proxy server definities.

Vul bij de DHCP server van eth1 de router en DNS1 met 192.168.2.254.

 

Kan je ook screenshots plaatsen van de IGMP proxy server definities.

Ik heb de router en DNS ingevuld voor eth1. 

 

Voor eth2 heb ik geen IGMP proxy ingevuld

Vul bij de DHCP server van eth1 de router en DNS1 met 192.168.2.254.

 

Kan je ook screenshots plaatsen van de IGMP proxy server definities.

Ik heb de router en DNS ingevuld voor eth1. 

 

Voor eth2 heb ik geen IGMP proxy ingevuld

Router en DNS invullen helpt ook niet voor eth1.

Reputatie 7

Ik zou je willen voorstellen de configuratie van jouw EdgeRouter van scratch af overnieuw te doen, eventueel zelf na een factory reset. Verander na de configuratie helemaal niets meer.

Sluit na de configuratie alleen een PC aan op eth1 en herstart de IGMP proxy server of doe een warm reboot van de EdgeRouter.

Ontkoppel de PC, zet de TV ontvanger uit, sluit de TV ontvanger aan op eth1 en zet de TV ontvanger weer aan. Heb je nu het probleem nog steeds?

Ik zou je willen voorstellen de configuratie van jouw EdgeRouter van scratch af overnieuw te doen, eventueel zelf na een factory reset. Verander na de configuratie helemaal niets meer.

Sluit na de configuratie alleen een PC aan op eth1 en herstart de IGMP proxy server of doe een warm reboot van de EdgeRouter.

Ontkoppel de PC, zet de TV ontvanger uit, sluit de TV ontvanger aan op eth1 en zet de TV ontvanger weer aan. Heb je nu het probleem nog steeds?

Ik heb dat ding paar keer opnieuw geïnstalleerd met je script en ik verander alleen de dhcp scope die verklein ik wat. Dit heb ik gisteren nog gedaan. Ik heb nu dan ook firmware V2 draaien ipv V1. Dus ja ik kan wel zeggen dan ik die problemen nog steeds heb :/

Ik zou je willen voorstellen de configuratie van jouw EdgeRouter van scratch af overnieuw te doen, eventueel zelf na een factory reset. Verander na de configuratie helemaal niets meer.

Sluit na de configuratie alleen een PC aan op eth1 en herstart de IGMP proxy server of doe een warm reboot van de EdgeRouter.

Ontkoppel de PC, zet de TV ontvanger uit, sluit de TV ontvanger aan op eth1 en zet de TV ontvanger weer aan. Heb je nu het probleem nog steeds?

Ik heb dat ding paar keer opnieuw geïnstalleerd met je script en ik verander alleen de dhcp scope die verklein ik wat. Dit heb ik gisteren nog gedaan. Ik heb nu dan ook firmware V2 draaien ipv V1. Dus ja ik kan wel zeggen dan ik die problemen nog steeds heb :/

Kan dit er mee te maken hebben? Dit is mn DNS domeinnaam wat de STB aangeeft.

Reputatie 7

Ik zou je willen voorstellen de configuratie van jouw EdgeRouter van scratch af overnieuw te doen, eventueel zelf na een factory reset. Verander na de configuratie helemaal niets meer.

Sluit na de configuratie alleen een PC aan op eth1 en herstart de IGMP proxy server of doe een warm reboot van de EdgeRouter.

Ontkoppel de PC, zet de TV ontvanger uit, sluit de TV ontvanger aan op eth1 en zet de TV ontvanger weer aan. Heb je nu het probleem nog steeds?

Ik heb dat ding paar keer opnieuw geïnstalleerd met je script en ik verander alleen de dhcp scope die verklein ik wat. Dit heb ik gisteren nog gedaan. Ik heb nu dan ook firmware V2 draaien ipv V1. Dus ja ik kan wel zeggen dan ik die problemen nog steeds heb :/

Kan dit er mee te maken hebben? Dit is mn DNS domeinnaam wat de STB aangeeft.

Geef dat ding een factory reset, verander helemaal niets, doe een warm reboot en sluit alleen TV ontvanger aan.

Heb je het probleem dan nog steeds?

Ik zou je willen voorstellen de configuratie van jouw EdgeRouter van scratch af overnieuw te doen, eventueel zelf na een factory reset. Verander na de configuratie helemaal niets meer.

Sluit na de configuratie alleen een PC aan op eth1 en herstart de IGMP proxy server of doe een warm reboot van de EdgeRouter.

Ontkoppel de PC, zet de TV ontvanger uit, sluit de TV ontvanger aan op eth1 en zet de TV ontvanger weer aan. Heb je nu het probleem nog steeds?

Ik heb dat ding paar keer opnieuw geïnstalleerd met je script en ik verander alleen de dhcp scope die verklein ik wat. Dit heb ik gisteren nog gedaan. Ik heb nu dan ook firmware V2 draaien ipv V1. Dus ja ik kan wel zeggen dan ik die problemen nog steeds heb :/

Kan dit er mee te maken hebben? Dit is mn DNS domeinnaam wat de STB aangeeft.

Geef dat ding een factory reset, verander helemaal niets, doe een warm reboot en sluit alleen TV ontvanger aan.

Heb je het probleem dan nog steeds?

Ga ik morgenavond testen!

Ik zou je willen voorstellen de configuratie van jouw EdgeRouter van scratch af overnieuw te doen, eventueel zelf na een factory reset. Verander na de configuratie helemaal niets meer.

Sluit na de configuratie alleen een PC aan op eth1 en herstart de IGMP proxy server of doe een warm reboot van de EdgeRouter.

Ontkoppel de PC, zet de TV ontvanger uit, sluit de TV ontvanger aan op eth1 en zet de TV ontvanger weer aan. Heb je nu het probleem nog steeds?

Ik heb dat ding paar keer opnieuw geïnstalleerd met je script en ik verander alleen de dhcp scope die verklein ik wat. Dit heb ik gisteren nog gedaan. Ik heb nu dan ook firmware V2 draaien ipv V1. Dus ja ik kan wel zeggen dan ik die problemen nog steeds heb :/

Kan dit er mee te maken hebben? Dit is mn DNS domeinnaam wat de STB aangeeft.

Geef dat ding een factory reset, verander helemaal niets, doe een warm reboot en sluit alleen TV ontvanger aan.

Heb je het probleem dan nog steeds?

Heb de router een factory reset gegeven zoals je zei. Heb nu de tv aan, hoe lang moet ik gaan kijken? Wat is het advies?

@ValigarmandaZomaar een ideetje. Lost het onderliggende probleem niet op, maar wanneer je in de DHCP server de leasetijd aanpast van waarschijnlijk 1 dag nu (86.400) naar zeg 12 minuten (720) zou dit er voor moeten zorgen dat de netwerkinstellingen op de telefoon met grotere regelmaat ververst worden. In principe probeert de telefoon dan na ongeveer 6 minuten de lease te vernieuwen en mogelijk is dit voldoende om de verbinding te herstellen.

Het is juist de bedoeling dat het roamen meteen werkt. Vaak verander ik van verdieping voor een toiletbezoek en dan wil je niet eerst je Wi-Fi moeten powercyclen of 6 minuten wachten voordat je ‘begint’.. :innocent:

Ik zou je willen voorstellen de configuratie van jouw EdgeRouter van scratch af overnieuw te doen, eventueel zelf na een factory reset. Verander na de configuratie helemaal niets meer.

Sluit na de configuratie alleen een PC aan op eth1 en herstart de IGMP proxy server of doe een warm reboot van de EdgeRouter.

Ontkoppel de PC, zet de TV ontvanger uit, sluit de TV ontvanger aan op eth1 en zet de TV ontvanger weer aan. Heb je nu het probleem nog steeds?

Ik heb dat ding paar keer opnieuw geïnstalleerd met je script en ik verander alleen de dhcp scope die verklein ik wat. Dit heb ik gisteren nog gedaan. Ik heb nu dan ook firmware V2 draaien ipv V1. Dus ja ik kan wel zeggen dan ik die problemen nog steeds heb :/

Kan dit er mee te maken hebben? Dit is mn DNS domeinnaam wat de STB aangeeft.

Geef dat ding een factory reset, verander helemaal niets, doe een warm reboot en sluit alleen TV ontvanger aan.

Heb je het probleem dan nog steeds?

Heb de router een factory reset gegeven zoals je zei. Heb nu de tv aan, hoe lang moet ik gaan kijken? Wat is het advies?

Heb de tv nu 1,5 uur aan staan via eth1. Wat is je advies om nu te doen? Direct switch aansluiten??

Gisteren van Ziggo naar KPN overgestapt. Met Kriegsman.io  script lang lopen klooien om mijn edgerouter 4 werkend krijgen, helaas zonder succes. Met WJB script werkte het direkt. Bedankt WJB.

Na mijn edgerouter heb ik in de woonkamer een unifi switch en ook 1 op mijn werkkamer. Ik heb nu eth1 op een Netgear switch aangesloten en vanaf de switch naar beide Unifi Switches. Maar ik wil graag de Netgear switch er tussen uit halen en eth1 voor woonkamer en eth2 voor werkkamer gebruiken. Zowel in de woonkamer als in de werkkamer heb ik  IPTV, dus dezelfde Settings nodig op eth2.  Bij Ziggo had ik bridging enabled. Elke tip is welkom hoe ik nu eth2 het beste kan configureren.  Een script zal heel welkom zijn.

Reputatie 7

Op een EdgeRouter kan je twee eth poorten met elkaar bridgen maar ik wil je dat afraden want dan is er geen hardware offloading meer mogelijk en dat heeft een grote impact op de throughput van de EdgeRouter.

Wat wel mogelijk is, is beide eth poorten hun eigen subnet te geven en de IGMP proxy server zo in te richten dat beide subnetten bediend worden.

Reputatie 7

Heb de tv nu 1,5 uur aan staan via eth1. Wat is je advies om nu te doen? Direct switch aansluiten??

1,5 uur zonder problemen ... dan is stap 2 inderdaad de switch aansluiten op eth1 en de TV ontvanger op de switch.

Vervolgens één voor één andere apparaten op de switch toevoegen.

Reputatie 1
Badge

Het is juist de bedoeling dat het roamen meteen werkt. Vaak verander ik van verdieping voor een toiletbezoek en dan wil je niet eerst je Wi-Fi moeten powercyclen of 6 minuten wachten voordat je ‘begint’.. :innocent:

Ja dat snap ik, daarom zei ik ook “lost het onderliggende probleem niet op”, maar een paar minuten lijkt mij overzichtelijker dan uren en het kan ook wat extra inzicht verschaffen of het om tijdelijke “glitches” gaat of dat er echt manueel ingrijpen voor nodig is om te herstellen.

Heb de tv nu 1,5 uur aan staan via eth1. Wat is je advies om nu te doen? Direct switch aansluiten??

1,5 uur zonder problemen ... dan is stap 2 inderdaad de switch aansluiten op eth1 en de TV ontvanger op de switch.

Vervolgens één voor één andere apparaten op de switch toevoegen.

2,5 uur zonder problemen tv aan gehad. Heb nu de tv op de switch samen met 1Ap. Heb wel eerst de tv ontvanger uitgezet en de switch ook van de stroom voordat die op de router ging. Ik heb ipv6 en sip nog wel aan staan. Is dat erg??

Reputatie 7

2,5 uur zonder problemen tv aan gehad. Heb nu de tv op de switch samen met 1Ap. Heb wel eerst de tv ontvanger uitgezet en de switch ook van de stroom voordat die op de router ging. Ik heb ipv6 en sip nog wel aan staan. Is dat erg??

Nee, dat is niet erg, wat belangrijk is is dat je stapje voor stapje componenten toevoegt zodat je kunt herleiden welke apparaat de boosdoener is mocht het probleem toch weer gaan optreden.

2,5 uur zonder problemen tv aan gehad. Heb nu de tv op de switch samen met 1Ap. Heb wel eerst de tv ontvanger uitgezet en de switch ook van de stroom voordat die op de router ging. Ik heb ipv6 en sip nog wel aan staan. Is dat erg??

Nee, dat is niet erg, wat belangrijk is is dat je stapje voor stapje componenten toevoegt zodat je kunt herleiden welke apparaat de boosdoener is mocht het probleem toch weer gaan optreden.

Ja ik laat het nu even zo. Met stb, ap en uplink naar de router. En dan morgen weer de tv aan en kijken of het blijft werken.

2,5 uur zonder problemen tv aan gehad. Heb nu de tv op de switch samen met 1Ap. Heb wel eerst de tv ontvanger uitgezet en de switch ook van de stroom voordat die op de router ging. Ik heb ipv6 en sip nog wel aan staan. Is dat erg??

Nee, dat is niet erg, wat belangrijk is is dat je stapje voor stapje componenten toevoegt zodat je kunt herleiden welke apparaat de boosdoener is mocht het probleem toch weer gaan optreden.

Ja ik laat het nu even zo. Met stb, ap en uplink naar de router. En dan morgen weer de tv aan en kijken of het blijft werken.

Na hoeveel tijd tv kijken zal ik het volgende component aansluiten?? Zou een uur tv zonder issues voldoende zijn?

Reputatie 4
Badge +4

Gisteren van Ziggo naar KPN overgestapt. Met Kriegsman.io  script lang lopen klooien om mijn edgerouter 4 werkend krijgen, helaas zonder succes. Met WJB script werkte het direkt. Bedankt WJB.

Na mijn edgerouter heb ik in de woonkamer een unifi switch en ook 1 op mijn werkkamer. Ik heb nu eth1 op een Netgear switch aangesloten en vanaf de switch naar beide Unifi Switches. Maar ik wil graag de Netgear switch er tussen uit halen en eth1 voor woonkamer en eth2 voor werkkamer gebruiken. Zowel in de woonkamer als in de werkkamer heb ik  IPTV, dus dezelfde Settings nodig op eth2.  Bij Ziggo had ik bridging enabled. Elke tip is welkom hoe ik nu eth2 het beste kan configureren.  Een script zal heel welkom zijn.

Ik zou persoonlijk een apart vlan op eth1 aanmaken voor IPTV, dit gaat vrij simpel met de unifi switches en ook op de ER4. Zo hou je ook nog 2 poorten over eth2 en eth3 om andere handige dingen mee te doen. apart netwerk voor IoT of kids;-)

wel daarna je igmp proxy op de juiste poort zetten

 

Reputatie 7

Na hoeveel tijd tv kijken zal ik het volgende component aansluiten?? Zou een uur tv zonder issues voldoende zijn?

Meer dan voldoende, een kwartiertje of zelfs nog wat minder is meer dan genoeg.

Reageer