Sticky

Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box

  • 8 september 2018
  • 6173 reacties
  • 380496 keer bekeken


Toon eerste bericht

6173 reacties

Reputatie 7

Als jij in de CLI het commando show ubnt offload ingeeft, wat krijg je dan te zien?

Welke versie van EdgeOS draait op jouw ER-X?

Is IPv6 actief?

het deze versie: EdgeRouter X v1.10.11

ubnt@Thuis:~$ show ubnt offload
IPSec offload module: loaded

HWNAT offload module: loaded

Traffic Analysis    :
  export    : disabled
  dpi       : disabled
    version       : 1.564

 

IPv6 is enabled in de config

Reputatie 7

het deze versie: EdgeRouter X v1.10.11

ubnt@Thuis:~$ show ubnt offload
IPSec offload module: loaded

HWNAT offload module: loaded

Traffic Analysis    :
  export    : disabled
  dpi       : disabled
    version       : 1.564

 

IPv6 is enabled in de config

Is er een reden waarom je nog niet naar v2.0.9 hotfix 2 bent overgegaan?

Ja de berichten over toch nog wel wat bugs, maar ik zal het morgen uitproberen misschien helpt het....

v2.0.9-hotfix.2 geinstalleerd upload zelfde gebleven en download is nu wel wat hoger 613 mbps en cpu niet meer op 100% maar op 90-93%. 

Wat zou het verschil in CPU belasting tussen download en upoad verklaren?

Reputatie 7

Wat zou het verschil in CPU belasting tussen download en upoad verklaren?

Dit moet eigenlijk wel een bug zijn in de hardware offloading functionaliteit al heb ik daar nog geen meldingen van gezien.

Voor een ER-X is 1Gbps best een stevige job maar met hw offloading zou het wel moeten kunnen.

Ik vraag me wel altijd af waarom mensen voor een 1Gbps abonnement kiezen en vooral als ze eenvoudig inzage hebben in hun werkelijke verbruik. Ik heb lang geleden mijn abonnement juist teruggezet van 500Mbps naar 200Mbps wetende dat dat (voorlopig) meer dan genoeg is voor ons gezin. Ik wil je echt adviseren om eens goed naar je verbruik in het dashboard te kijken en voor jezelf de keuze te maken of je de aandeelhouder van KPN wilt spekken of dat je een extra ijsje voor de kids wilt kopen voor de kids. Ik weet wel waarvoor ik dan kies. 

Haha ja daar heb je gelijk in. Maar daar ging het op zich niet om. Ik heb dat trouwens ook geprobeerd maar toen begon de tv te haperen als de xbox en playstation aan het updaten waren.

Ik was meer benieuwd wat de reden voor het cpu verschil tussen up en download was. Ik kom van een oud abbo van kpn dus de 1gb was goedkoper dan wat ik had. De upload snelheid heeft kpn "gratis" verhoogd en is meer een extraatje...

Reputatie 7

Ik heb dat trouwens ook geprobeerd maar toen begon de tv te haperen als de xbox en playstation aan het updaten waren.

Dan zou ik kiezen om jouw TV ontvanger op een eigen vlan te plaatsen en Egress QoS in te richten zodat TV streams altijd de hoogste prioriteit krijgen op jouw thuisnetwerk.

Ook ik heb de TV ontvangers op een apart vlan geplaatst met Egress QoS.

 

Goed advies dat ga ik zeker proberen!

Goedenavond!

 

Ik ben sinds kort klant bij KPN: Glasvezel internet en IPTV. Nu ben ik al een tijdje aan prutsen met mijn Edgerouter X. Na verschillende handleidingen en forums gelezen te hebben ben ik een heel eind gekomen. Mijn interfaces lijken goed te werken, eth0.4 en eth0.6 krijgen beide een IP adres en ik heb internet. 
 

Interfaces op mijn Edgerouter X

Daarnaast heb ik mijn routes en NAT als volgt geconfigureerd:

Routes op mijn Edgerouter X
NAT op mijn Edgerouter X

Echter heb ik geen IPTV :( Als ik de 4K ontvanger opstart krijg ik foutcode 563 bij 85%: Configuratie laden. Als ik de normale ontvanger opstart krijg ik foutcode 301: Software laden mislukt.

IGMP-Proxy is ingesteld met eth0.4 als upstream en eth2 als downstream, laatstgenoemde gebruik ik om de ontvanger op te testen. Als ik eth1 instel als downstream, daarop een switch aansluit met IGMP snooping enabled waar ik vervolgens de ontvanger op prik, zelfde verhaal.

 

Kom er ff niet meer uit, wellicht kan iemand hier mij helpen :)

Thanks!

Tom

Reputatie 7

Als je een script voor de ER-X uit het topic "Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box" draait dan zou het out-of-the-box moeten werken.

Als je een script voor de ER-X uit het topic "Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box" draait dan zou het out-of-the-box moeten werken.

Ik kon hem eerst niet downloaden, andere browser hielp.

Heb het script ff naar wens gemaakt en het werkt inderdaad, thanks! :relaxed:

Iemand toevallig ervaring met de recente upgrade naar 1gbit up- en download icm de edgerouter-x als router?

Ik haal nu ongeveer 930mb down en 560mb up, alleen als ik kijk naar de CPU belasting op de edgerouter staat deze bij een speedtest bijhet downloaden op 5% en bij het uploaden op 100%. HWNat is enabled. Gerbuik de config met iptvzonder telefonie (die loopt via HT801)

Idem hier, alleen haal ik niet eens de 930mb down. Waar snelheid schommelt tussen 700/800 bij meerdere speedtests. Upload zie ik het zelfde gebeuren dat processor richting 70% a 95% schiet. Snelheid komt hier ook niet ver boven de 560mb up.

Ik probeer bij mij ook te begrijpen waar ik de 130 a 200mb verlies. (Ik heb een EdgeRouter X-SFP met de config van hier draaien (zonder telefonie)) Heb overigens een abbo zonder Televisie. 

Heb de Edgerouter al terug gebracht naar Fabrieks Instelligen en daarna weer de config er opgezet. Meerdere firmware versies geprobeerd maar resultaat is het zelfde (v.1.10.11, 2.0.8, v2.0.9 hotfix 2)  Alle offloading NAT & IPSec staat ook aan via terminal geen verdere aanpassingen aan de config behalve IPSec offloading aan.

  • Eth0 = WAN 
  • Eth1,2,3 = Wireless AP (over POE)
  • Eth 4 = TP-Link Managed Switch
  • Eth 5 (SFP) = Wireless AP dedicated voor Ring Deurbel

Snelheid is getest zowel uit wall-outlets als direct in de router met een CAT6 kabel. Iemand een idee?

 

Reputatie 4
Badge +4

@Arcadium,

Geen probleem hier met de 1000/1000 verbinding, zit met mijn UDM Pro rond de 930/940 op een belaste verbinding met gebruikers en tv aan.
Wel heb ik (helaas) de experiabox v10 in DMZ ervoor staan gezien er wat problemen met de firmware op de UDMP zijn bij Unifi met full IPS/IDS aan via PPPoE

Je zou om te testen de experiabox eens kunnen aansluiten en direct bekabeld via een pc kunnen testen

Reputatie 7

Ik denk dat men hier specifiek doelt op het niet kunnen halen van die snelheid de EdgeRouter X en niet op dat die snelheid niet haalbaar zou zijn op hun aansluiting.

De EdgeRouter X zit bij die snelheid in ieder geval wel aan het plafond van zijn kunnen.

Reputatie 2

@Arcadium,

Geen probleem hier met de 1000/1000 verbinding, zit met mijn UDM Pro rond de 930/940 op een belaste verbinding met gebruikers en tv aan.
Wel heb ik (helaas) de experiabox v10 in DMZ ervoor staan gezien er wat problemen met de firmware op de UDMP zijn bij Unifi met full IPS/IDS aan via PPPoE

Je zou om te testen de experiabox eens kunnen aansluiten en direct bekabeld via een pc kunnen testen

Heb je, behalve het full IPS/IDS-probleem, IPTV wel aan het werk gekregen op je UDMP? 

Het lijkt een behoorlijke uitdaging te zijn als ik de diverse fora nalees.

Reputatie 4
Badge +4

@Arcadium,

Geen probleem hier met de 1000/1000 verbinding, zit met mijn UDM Pro rond de 930/940 op een belaste verbinding met gebruikers en tv aan.
Wel heb ik (helaas) de experiabox v10 in DMZ ervoor staan gezien er wat problemen met de firmware op de UDMP zijn bij Unifi met full IPS/IDS aan via PPPoE

Je zou om te testen de experiabox eens kunnen aansluiten en direct bekabeld via een pc kunnen testen

Heb je, behalve het full IPS/IDS-probleem, IPTV wel aan het werk gekregen op je UDMP? 

Het lijkt een behoorlijke uitdaging te zijn als ik de diverse fora nalees.

IPTV is mogelijk via de UDM(P). Hiervoor moet je wel wat scripts laden, op tweakers staat een hoop beschreven inderdaad. 
Ik heb daar (nog) niets mee gedaan gezien ik al genoeg uitdagingen heb, of eigenlijk ubiquiti, om de volle snelheid via pppoe te krijgen.

Dus voor nu de experiabox er maar even voorstaan in DMZ, kan natuurlijk via een apart VLAN gewoon IPTV draaien via de Experiabox. Tevens profiteer ik wel van een betere beveiliging want al mijn verkeer loopt uiteraard via de UDMP en deze vangt toch hoop ellende af

Reputatie 7

Ik heb daar (nog) niets mee gedaan gezien ik al genoeg uitdagingen heb, of eigenlijk ubiquiti, om de volle snelheid via pppoe te krijgen.

Wat voor een snelheden haalde je dan op die UDM Pro via pppoe?

Reputatie 4
Badge +4

Ik heb daar (nog) niets mee gedaan gezien ik al genoeg uitdagingen heb, of eigenlijk ubiquiti, om de volle snelheid via pppoe te krijgen.

Wat voor een snelheden haalde je dan op die UDM Pro via pppoe?

650/800 ongeveer op mijn LAN. Op mijn WAN zie ik gewoon 950/960 via PPPoE maar de ellende zit hem in de vertaling van WAN naar LAN, deze gebruikt naar ik heb gelezen maar 1 core en zakt de performance aan de gebruikers kant LAN in elkaar en schiet de cpu naar Max. Dit is met full IPS/IDS aan, zet je deze uit dan heb je gewoon volle snelheid

Reputatie 7

...de ellende zit hem in de vertaling van WAN naar LAN, deze gebruikt naar ik heb gelezen maar 1 core...

Waar heb je dat gelezen en is dat niet een in te stellen?

Reputatie 4
Badge +4

...de ellende zit hem in de vertaling van WAN naar LAN, deze gebruikt naar ik heb gelezen maar 1 core...

Waar heb je dat gelezen en is dat niet een in te stellen?

Hierbij de link:

https://community.ui.com/tracker/UDM-Throughput-Degradation/1c94f307-0519-4c65-94bd-58b2f9fb65a9

https://community.ui.com/questions/UDM-PPPoE-speed-degradation-penalty/c34ae5fb-1591-4abf-9f95-3a7c50d8b957


Het zit hem in de SW, met IPS aan kan deze maar 1 van de 4 cores aanspreken, sommige netgate apparatuur die suricata gebruiken hebben hier ook last van.

Helaas is dit niet in te stellen, ze zijn ervan op de hoogte, nu nog een oplossing;-)

Beste,

 

Na mijn overstap naar glas van KPN een maand geleden met behulp van het installatie script ook de KPN modem er uit gegooid. Ik heb nu de Edgerouter X 2.0.9 hotfix2 met veel plezier in gebruik.

 

Dit draait nu al een maand als een zonnetje, ik heb alleen de IP range aangepast en natuurlijk de settings om het script te laten werken.

 

Echter sinds gister willen mijn apparaten niet meer verbinden met WIFI.

Eerst dacht ik dat mijn WAP321’s hun levensduur wel gehad hebben, maar na een factory reset van de AP’s en tussenliggende SW SG200-08p blijft het probleem bestaan. Ik heb een lange lijst van troubleshoot doorlopen waarbij ik dit allemaal uitgesloten heb, SSID, key, key encryptie AES / TKIP, meerdere devices, kanaal, band etc etc. Helaas loste niks het probleem op, ook niet na een herstart en terug flashen naar een eerdere Firmware. Hoewel vreemd maar toch het had meer dan een maand gewerkt, en nu ineens issues dus dan doe je alles om er achter te komen toch ;-). 

Nu is vandaag gebleken dat als ik de Edgerouter uit zet, er prima verbonden kan worden en niks aan de hand is, al is er dan geen internet natuurlijk. Dat doet mij vermoeden dat er iets op de Edgerouter verkeerd gaat. Kent iemand dit issue, of kan iemand mij in de juiste richting helpen, ik word langzaam koekoekeroe.

Anyway, Thnx

Reputatie 4
Badge +4

@Ser-g ,

waar krijgen de devices die met WiFi verbinding maken hun IP adres van? De edgerouter of de WAP. Lijkt erop dat er mogelijk dubbel IP adressen worden uitgedeeld of dat er 2 DHCP servers elkaar dwars zitten.

Laat je dhcp scope van je edgerouter eens zien en ook uitleg hoe de WAP verbonden is met de Edgerouter

@Multiedje 

bedankt voor je reactie. 
 

bijvoorbeeld IPhone maar ook win10 geven aan dat het netwerk “tijdelijk onbeschikbaar is”. 
 

DHCP komt van de edgerouter. 
verbinding is als volgt, WAN > Edgemax > sg200 SW > WAP321 AP > SSID (alles vanaf edgemax is trunked)

(zou door het trunken de IPTV dhcp en inet dhcp conflicteren?)


dhcp op switch0 is 10.25.11.1/24 (dns local host)

dhcp op ppoe is 80.60.218.37/32 (uit config script)

dhcp op vlan4 is 10.235.49.27/20 (uit config script)

even twijfelde ik of het ipv6 issue was maar denk het niet, al kreeg ik het niet uit op de edgemax  

 

 

Reputatie 4
Badge +4

@Ser-g 

dus zouden je devices via WiFi een adres uit de  10.25.11.1/24 moeten krijgen. Je kan (tijdelijk) de dhcp servers van je iptv even stoppen via de gui van je ER en kijken of je pc/phone dan een IP adres krijgt en of deze internet heeft

Reageer