Sticky

Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box

  • 8 september 2018
  • 2328 reacties
  • 186251 keer bekeken


Toon eerste bericht

2328 reacties

Dag wjb,

 

Te vroeg gejuicht! Na tien minuten klapt de televisie eruit. De televisies krijgen geen verbinding.

 

De Netgear staat als volgt:

 

VLAN ID

1: 1 2 3 4 5

2: 1 2 3 4 5

 

VLAN Membership:

VLAN ID 1:  1 (U), 2 (T), 3 (T), 4 (T), 5(U)

VLAN ID 2: 1 (T), 2 (U), 3 (U), 4 (U) 5 (T)

 

Port PVID:

Port 1: 1

Port 2: 2

Port 3: 2

Port 4: 2

Port 5: 1

 

Hoe moet ik dit wel juist instellen? Kun je me de settings doorgeven? En hoe maak ik een DHCP server voor dit VLAN en hoe pas ik de IGMP Proxy Server aan? De Ubiquiti is niet voor beginnelingen en dat ben ik ook niet, maar ik heb nu helemaal geen idee meer wat ik doen moet. Dat wordt die gallige Experiabox maar gebruiken...

Wellicht kun je eens met een simpel plaatje aangeven hoe je netwerk eruit ziet.
Deel daarbij je boot.config file en het zal duidelijker zijn wat je probeert te bereiken.
 

Deze configuratie script zijn erg goed waar ze voor bedoeld zijn. Probeer je iets compleet anders te doen waar de configuraties niet voor gemaakt zijn? Wellicht een denkfoutje?

Deel de info, dan wordt het voor mij wellicht duidelijk wat je probeert te bereiken.

Reputatie 7

Na veel uitproberen heb ik besloten om de andere firmware eens te proberen, v1.10.10 dus. Daarmee lukte het dus wel! Hebben jullie ook problemen met v2.0.6?

Ik zal binnenkort als ik tijd heb eens kijken naar de verschillen tussen v1.10.10 en v2.0.6.

Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je eerst moet downgraden om die configuratie te laden.

Overigens draai ik versie 2.0.6.

Dag wjb,

 

Ik surf nu opeens op IPv6 i.p.v. IPv4. Hoe pas ik dit aan?

 

En port forwarding doet het ook voor geen meter. Ik heb dringend hulp nodig. 

 

Thanks,

Dennis

Reputatie 7

Ik surf ook op IPv6, daar is niets mis mee ... toch?

Overigens staat in het openingsbericht van dit topic hoe je IPv6 kunt uitzetten.

 

Hoe is jouw port-forwarding geconfigureerd?

 

Dank. Dat werkt. De poorten worden geforward. Nu heb ik om de tien minuten dat de televisies even vastlopen voor een paar minuten. Ik heb de eventuele storingsbronnen er al uit gehaald. De Studer en Ubiquiti AP zijn er al af, maar toch blijft het beeld soms stilstaan en is ‘de zender niet beschikbaar’. Heb je daar ook nog een trucje voor? :grinning:

Reputatie 7

Kijk eens op de pagina "Routing".

Wat het het type van de route naar 213.75.112.0/21?

Heb je de EdgeRouter na configuratie ook al een keer gereboot?

Heb je de TV ontvanger(s) al eens uit en weer aan gezet?

Goed… een hele avond zoet geweest. Ik heb de managed switch op 192.168.3.1 gezet op eth2. De IPTV’s krijgen nu een IP in de range van 192.168.3.xx

 

De rest van het netwerk (de andere niet-managed switch) staat op 192.168.2.xx. Probleem is nu: de netwerken kunnen elkaar nog zien. Is er een manier in de Ubiquiti Edgerouter 4 om te verbieden dat eth2 nog naar eth1 kan pingen en andersom? Ik wil dat er op beide netwerken alleen verbinding met internet is, en dat 192.168.2.xxx en 192.168.3.xxx elkaar niet meer kunnen zien. Dan is het probleem opgelost. Lijkt me iets wat je met de firewall kan doen. Jij enig idee?

 

Dan ben ik verder blij, ook als me dat een eth poort kost. Ik heb verder toch niks belangrijks.

Reputatie 7

Ik gebruik drie vlans voor mijn privé netwerk, zakelijk netwerk en gast netwerk.

Tussen die vlans staan firewalls om te sturen wat vanaf welk netwerk mag.

Zo mogen gasten de printer benaderen op het privé netwerk en verder niet, mag ik met mijn tablet en laptop vanaf het privé netwerk alle apparaten in mijn zakelijk netwerk benaderen terwijl andere apparaten dat niet mogen en hebben alle apparaten in mijn zakelijk netwerk volledig toegang tot het privé netwerk.

Voorbeeld ruleset GUEST_IN:

Zulke firewalls kan je ook tussen eth1 en eth2 definiëren.

Reputatie 3
Badge +3

Goed… een hele avond zoet geweest. Ik heb de managed switch op 192.168.3.1 gezet op eth2. De IPTV’s krijgen nu een IP in de range van 192.168.3.xx

 

De rest van het netwerk (de andere niet-managed switch) staat op 192.168.2.xx. Probleem is nu: de netwerken kunnen elkaar nog zien. Is er een manier in de Ubiquiti Edgerouter 4 om te verbieden dat eth2 nog naar eth1 kan pingen en andersom? Ik wil dat er op beide netwerken alleen verbinding met internet is, en dat 192.168.2.xxx en 192.168.3.xxx elkaar niet meer kunnen zien. Dan is het probleem opgelost. Lijkt me iets wat je met de firewall kan doen. Jij enig idee?

 

Dan ben ik verder blij, ook als me dat een eth poort kost. Ik heb verder toch niks belangrijks.


Hoi Dennis,

Kijk eens naar de onderstaande link, zo kan je middels firewall settings, de boel open of dicht zetten.

https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/218889067-EdgeRouter-How-to-Create-a-Guest-LAN-Firewall-Rule

je hoeft dit niet letterlijk over te nemen maar het geeft een aanzet;-) 

Ik gebruik ook alle LAN poorten met verschillende subnets, zonder vlan's

Cheers

Je hoeft geen vlans te definiëren op die switch. Het enige is dat je IGMP snooping aan moet hebben staan. Die switch moet tussen de EdgeRouter en jouw unmanaged switch komen te staan en alle TV ontvangers moeten op de TP-Link worden aangesloten.

Ah tuurlijk! Super bedankt beide, ga ik straks proberen!

Yes, het lijkt erop dat dit het heeft gefixed. Nogmaals heel erg bedankt voor de hulp!

Nog steeds geen IPTV werkend met de Ubiquiti. Als ik 1 tv aansluit blijft ie prima draaien. Als ik twee tv’s aansluit, gaat na tien minuten een van de televisies eruit. Ik snap er niks van.

 

Ik heb de Experiabox erachter gehangen en die kan wel beide tv’s aan. Het is dus echt iets met de EdgeRouter 4.

Reputatie 3
Badge +3

Nog steeds geen IPTV werkend met de Ubiquiti. Als ik 1 tv aansluit blijft ie prima draaien. Als ik twee tv’s aansluit, gaat na tien minuten een van de televisies eruit. Ik snap er niks van.

 

Ik heb de Experiabox erachter gehangen en die kan wel beide tv’s aan. Het is dus echt iets met de EdgeRouter 4.

Hoi Dennis,

ik gebruik ook de ER4, bij mij wil er 1 van de 2 settopboxen wel even kort een hikup geven maar dit duurt niet langer dan een seconde. Ik ben wel benieuwd hoe je de experiabox achter de ER4 hebt gehangen?

hoor graag van je.

 

@Multiedje: Ik heb de ExperiaBox niet achter de ER4 hangen.

 

Verder: de service igmp-proxy op de Ubiquiti EdgeRouter 4 crasht steeds. Als ik dan restart igmp-proxy doe, heb ik weer beeld voor een paar minuten. Daarna crasht ie weer en is het beeld weer weg. Restart ik hem weer, heb ik weer beeld.

 

Waarom crasht igmp-proxy steeds? @wjb nog een idee?

Reputatie 7

Kan je de instellingen van de IGMP proxy server hier eens posten?

Wat zijn de IP adressen van de TV ontvangers?

protocols {
    igmp-proxy {
        interface eth0.4 {
            alt-subnet 0.0.0.0/0
            role upstream
            threshold 1
        }
        interface eth1 {
            alt-subnet 0.0.0.0/0
            role downstream
            threshold 1
        }
    }

 

 

IP-adressen moet ik even schuldig blijven, omdat ik de ExperiaBox er eerst achter heb gezet. Mijn ouders willen graag TV kijken. Maar stel we zouden twee ontvangers hebben met IP 192.168.2.171 en 191.168.2.172 (dit zijn IP-adressen die ik vanmiddag echt in de ontvangers heb zien staan), wat wil je daar dan mee? :-)) Dat valt natuurlijk makkelijk aan te passen naar wat anders als je iets met instellingen wil gaan doen.

 

Ik draai trouwens 1.9.8.

 

Als je wilt @wjb, mag je eventueel ook wel wanneer je tijd hebt even meekijken met TeamViewer. Misschien dat wij iets verkeerd doen. Dan laad ik gewoon jouw scripts in en mag je aanpassen wat je wilt.

Reputatie 7

Jij had de TV ontvangers nu toch op eth2 aangesloten?

Dan moet je bij de IGMP proxy server ook eth1 in eth2 veranderen.

 

Ik raad je ook absoluut aan om EdgeOS te upgraden naar 1.10.10.

Hi wjb,

 

Die configuratie had ik vanmiddag inderdaad. Dat werkte ook niet, dus toen alles weer teruggedraaid naar jouw scripts. Maar ik heb natuurlijk wel even een backup gemaakt. Kun je de config.json eens checken? https://pastebin.com/raw/RYgP6ZiM - deze is met eth1 en eth2.

 

Morgen zal ik de 1.10.10 update eens aanzwengelen.

 

 

Reputatie 7

Morgen zal ik de 1.10.10 update eens aanzwengelen.

Laten we dat eerst nog even afwachten.

Er zijn behoorlijk wat bugs weggewerkt in de tussentijd.

Guru's,
 

Ik kom toch nog even terug met een vraagje..
Ik gebruik nu het config script uit de openingspost en op mijn eerste STB werkt alles super.
nternet is ook overal aanwezig, dus helemaal mooi.

Op mijn tweede STB, aangesloten op dezelfde switch, doen alleen de netten 1,2 en 3 het maar. Als ik naar 4 en daarboven wil gaan krijg ik alleen zwart beeld??
De STB heeft exact zelfde hardware/software.

 

Enig idee waar dit in kan zitten??

 

Reputatie 7

Enig idee waar dit in kan zitten??

Kan jij jouw config.boot hier eens posten?

naruutlijk: https://pastebin.com/5TczAhpd

Reputatie 7

naruutlijk: https://pastebin.com/5TczAhpd

Ik zie eigenlijk geen rare dingen.

Zijn de TV ontvangers al een keer uit en weer aan gezet?

Ik zie eigenlijk geen rare dingen.

Jammer, maar had ik ook eigenlijk niet verwacht. De config is bijna 1 op 1 van de download.

Zijn de TV ontvangers al een keer uit en weer aan gezet?

Meerder keren :(

Het stomme is dat als ik STB2 (degene met alleen 1,2,3) direct in de eth0 doe, en de STB reboot ik hetzelfde gedrag te zien krijg.

 

admin@Edgerouter:~$ show ip multicast mfc
Group Origin In Out Pkts Bytes Wrong
224.0.250.66 213.75.167.58 eth1.4 eth0 7 9.24KB 0
224.3.2.6 213.75.167.58 eth1.4 eth0 296 106.04KB 0
224.0.251.110 217.166.225.110 eth1.4 eth0 189 250.28KB 0
239.255.255.250 192.168.0.171 eth1.4 eth0 8 4.12KB 8
239.254.127.63 192.168.0.170 eth1.4 eth0 11 1.25KB 11
239.254.127.63 192.168.0.160 eth1.4 eth0 20 2.27KB 20
239.255.255.250 192.168.0.91 eth1.4 eth0 108 17.40KB 108
239.255.255.250 192.168.0.30 eth1.4 eth0 28 4.29KB 28
239.255.255.250 192.168.0.173 eth1.4 eth0 2411 1.04MB 2411
239.255.255.250 192.168.0.83 eth1.4 eth0 3480 1.50MB 3480

Beide STB's komen ook voor in de multicast table

Reputatie 7

Als je bij de systeem instellingen op de TV ontvanger kijkt, staan het IP adres, netmask en gateway dan correct ingevuld?

Jij hebt jouw router IP adres 192.168.0.250 gegeven. Is er een reden om niet 192.168.0.254 te gebruiken?

Reageer