Beantwoord

Heeft iemand ervaring met 4G-LTE/5G router?

  • 24 September 2023
  • 11 reacties
  • 122 keer bekeken

Reputatie 1

Beste mensen

Ik heb een vraagje, ik ga eerdaags verhuizen naar een locatie waar het vaste internet helaas niet altijd even stabiel en/of snel genoeg is. Nu ben ik een regelmatige online multiplayer gamer, ik wil als oplossing een 4G-LTE of 5G router kopen en bij kpn een (echt) mobiel internet abonnement afsluiten. Mocht het vaste internet uitvallen, neemt de router met mobiel internet de verbinding over. (Failover)

Heeft hier iemand een positieve danwel negatieve ervaring mee? 

Ik wil tijdens gamen niet plots eruit gegooid worden…

Instellen is geen probleem ben zelf ict-er😉

Alvast bedankt!

Groetjes

Wim

 

 

icon

Beste antwoord door Anonymous 24 September 2023, 16:10

Bekijk origineel

11 reacties

Badge +17

Niet direct het antwoord op je vraag maar welke snelheid zou er op het nieuwe adres leverbaar moeten zijn? 

Reputatie 1

Beste Joep

150mb down-50mb up en ja bekabeld😉

Dus ook de console bekabeld aan de router 

Groetjes

Wim

Badge +17

Lijkt me toch een prima snelheid voor het doel en wat bedoel je met instabiel? Welk type modem heb je?

Reputatie 1

Beste Joep,

Modemtype weet ik nu nog niet, maar gezien het feit dat het buitengebied is en de huidige bewoners er problemen mee hebben (instabiliteit) wil ik dat voor zijn. 

Er ligt helaas geen glasvezel😉, wat ik nu wel heb😎

Groetjes Wim 

Hallo @Pcdokter36 als je in een officieel buitengebied woont, krijg je behalve je modem/router tevens standaard een 4G-router om de snelheid op te krikken.

Het verstandigste is dan de 4G-router zo hoog mogelijk in je huis te plaatsen richting GSM-mast en het meest ideale is dan meteen een buitenantenne te plaatsen en die zuiver uitrichten op de dichtstbijzijnde GSM-mast voor een optimale ontvangst.

Als je een buitenantenne gaat gebruiken hoeft de 4G-router niet hoog te staan, maar in de buurt van de geplaatste buitenantenne i.v.m. de aan te sluiten kabel(s). De buitenantenne dan wel zo hoog mogelijk plaatsen.

Als je niet in een officieel buitengebied woont en je wilt toch iets op je modem aansluiten, is een oude 4g-mobiel ook goed genoeg, met een data-simkaart met een 097-nummer, een 06-nummer mag niet.

Zo'n datasim heb je met 1Gigabit data per maand voor €5 per maand bij KPN.

 

 

Reputatie 1

Beste JanD

Bedankt voor je uitgebreide informatie, daar heb ik zeker wat aan. Blijft enkel de vraag ivm online (multiplayer) gamen, loop je dan tegen andere zaken aan, zoals stabiliteit, lag, bufferbloat en of NAT restricties? Zijn de 097- nummers daar ook voor ingericht?

KPN zegt zelfs vanalles te doen op het gebied van gamen, maar geldt dat ook voor mobiel internet?

Daarom ook de vraag of er iemand ervaringen mee heeft.

Groetjes, 

Wim

 

Hallo @Pcdokter36 ik heb geen kennis van gamen. De 097-nummers zijn data-only en niet bedoeld om mee te bellen, daarom mogen 097-nummers ook alleen gebruikt worden voorM2M-toepassingen.

 

Reputatie 1

Tot op heden nog steeds geen reactie van een KPN specialist helaas😭

Reputatie 7
Badge +11

In principe is het bij KPN niet mogelijk wat je bedoeld. Aangezien KPN geen 097 nummers heeft met onbeperkt data. En 06 nummers welke in routers zitten worden na ontdekking geblokkeerd.

Toevallig heeft Techquickie van LTT gister een video over precies jouw onderwerp geüpload. Bekijk die anders eens.  

 

Reputatie 1

Hoi,

Bedankt voor je reactie, ik zou natuurlijk een kpn internet abonnement (097- nummer) afsluiten van 1gb. Mijn vrouw en onze zoon hebben unlimited kpn. Dus beide kunnen 50gb per maand delen binnenshuis. Volgens informatie van de klantenservice is dat mogelijk. Het is natuurlijk enkel bedoeld in dit geval als failover😎 en niet als continue internet.

Waar ik benieuwd naar ben of ik tegen bepaalde zaken aan ga lopen zoals lag, continuïteit, voorrang etc.

Groetjes

Wim

Reputatie 1

Beste Ik_Combineer,

Ik heb de video bekeken 👍 veel stof om over na te denken. Bedankt voor je berichtje, hierdoor ben ik wel een groot stuk verder gekomen!

Fijn weekend Groetjes

Wim

Reageer