Vraag

Port forward -> MAC address

  • 20 September 2019
  • 3 reacties
  • 209 keer bekeken

Goededag allemaal,

Even een vraag, waarom is het niet mogelijk om je port forwarding te koppelen aan een mac adres?
Ik snap dat je een IP vast kan zetten met je DHCP instellingen maar waarom is het geen optie...

Met vriendelijke groet,

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7
Dat is een hele goede vraag.
Op de V10 (zonder a) is het een tijd mogelijk geweest om port-forwardings op MAC adres in te stellen. Hele prettige functionaliteit immers daarmee kunnen services op Internet beschikbaar gesteld worden zonder dat het achterliggende apparaat een vast IP adres nodig heeft.
Het zou fantastisch zijn als deze functionaliteit gewoon standaard in de firmware van Experia Boxen opgenomen is.
Daarmee creeer je extra/bypass dynamiek in de user interface van een modemrouter (CPE) tussen 2 OSI netwerk layers (2 en 3). Is doorgaans een bron van introductie van bugs als er op een veel later tijdstip weer eens wat aanpassingen worden gedaan.
Het kan allemaal wel, misschien wil je nog liever compleet grafisch pijlen trekken tussen icoontjes die je internetclients en thuisapparaten voorstellen en dan met een druk op de knop 'generate config' het verder laten afhandelen. Maar gezien de problemen alleen al met de 10 portforwards in de v10a lijkt dit alles te hoog gegrepen voor de bruikleenmodemrouters van KPN of loont het gewoon niet om hier energie in te steken.
Reputatie 7
Op de V10 (zonder a) was die functionaliteit beschikbaar en die was bijzonder handig.
Maar inderdaad, er zijn maar weinig routers die deze functionaliteit bieden.