Beantwoord

Port forwarding wil niet meer werken

  • 7 January 2022
  • 1 reactie
  • 32 keer bekeken

Ik heb al ongeveer een jaar een Minecraft server voor vrienden, en dat werkte altijd perfect tot nu toe. Gisteren heb ik de Devolo powerline adapter gereset omdat het niet meer werkte. Dat probleem is nu opgelost,  maar sindsdien kunnen mijn vrienden niet meer in de server. Toen ben ik gaan kijken bij een site of de poort open staat, maar er staat dat alle poorten dicht zijn. Ik snap niet hoe dit kan omdat ik niks heb veranderd. Het prive ipv4 zou moeten kloppen: 

https://i.imgur.com/VZHKXqy.pnghttps://i.imgur.com/vO44QQf.png

Maar als ik de betreffende poort en de publieke ipv4 invul, werkt het niet:

https://i.imgur.com/YA6BBE6.png

Ik heb de firewalls van mij laptop uit staan, en ik heb uren rondgedoold op forums en op youtube naar eventuele oplossingen maar ik kon niks vinden. Ik hoop dat jullie me wel kunnen helpen.


Admin: topic verplaatst naar juiste board

icon

Beste antwoord door Bram van KPN 10 January 2022, 16:56

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

1 reactie

Reputatie 7
Badge +17

Welkom op het forum @bizarrerutger! Minecraft is natuurlijk leuker met vrienden. Ik ga kijken of ik je hierbij verder kan helpen. Wel moet ik toegeven dat het niet specifiek mijn vakgebied is gezien het een stukje buiten de normale ondersteuning ligt. Kan dus zijn dat ik op enige momenten een stukje meer tijd nodig heb. Laat me beginnen te vragen of je hiervoor ook instellingen in je modem hebt gewijzigd om het in de eerste instantie aan de praat te krijgen. En of je tijdens het resetten van de powerline adapters ook je modem zelf hebt gereset. Als dat namelijk het geval was en je had poorten in je modem open staan dan zijn die instellingen weer teruggezet naar fabrieksinstellingen. Ik heb op deze website bij #8 een uitleg gevonden welke stappen je kan doen om in je modem de poort open te zetten. Hoe dit er in je Experiabox uitziet hangt een beetje af van welk type je hebt. Kan je laten weten welke je zelf in gebruik hebt?